icon

Je bežné, že deti platia školské výlety aj učiteľom?

7. okt 2022

Dobrý deň,
otázka najmä na tých, čo sú učitelia alebo majú nejakú skúsenosť. Je bežné, že deti platia školský výlet do sumou aj za učiteľov? Učitelia nemajú hradené tieto náklady v rámci vyššej výplaty za to odbor napríklad?

Nie že by mne vadilo zaplatiť za učiteľov niečo, viem aké majú bežné platy, ale dcéra s týmto došla a ževraj to vadí väčšine rodičov spolužiakov, tak by ma zaujímalo, že ako to je a ako to vidíte, lebo ja som si doteraz myslela, že to zaplatí škola(stát)...

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
dskjhfdlkdjhl
11. okt 2022

@jajka257 tiez som nestihla vsetko, ale myslim, ze sme o nic zaujimave neprisli😉

dskjhfdlkdjhl
11. okt 2022

@bilberryday Ano, vylety nesuvisia so vzdelavanim, je to skor o zazitkoch, socializacii. Ale ak si ludia myslia, ze preto to treba zakazat, tak ja myslim, ze ucitelia protestovat nebudu. Bude to skoda jedine pre tie deti a o tie tu snad ide, resp. malo by ist.

viestta
11. okt 2022

@bilberryday iste je tu tolerovane právne vakuum. Učitelia robia niečo navyše, rodičia im za tu prácu navyše zaplatia autobus na výlet. Niekto rozmýšľa v širších súvislostiach, berie do úvahy aj to co taky výlet deťom dá a výlet zorganizuje a aj za učiteľa zaplatí. Niekto nie je schopný prekročiť svoj tieň...

jajka257
11. okt 2022

@bilberryday navrhujem, že žiadne exkurzie, výlety, žiadne zážitkové vyučovanie. A poďme nazad do 19.storocia. A komu sa nepáči, môže platiť súkromnú školu. Nech sa páči.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
jajka257
11. okt 2022

@dskjhfdlkdjhl a ja by som chcela vediet. Mam pocit, že sa zišli tie najdokonalejšie a učitelia sú odpad. A mimo tému, poslední deviataci na otázku, či chce byť niekto učiteľ, odpovedali, že nemajú v zamere byt odpadom spoločnosti. Takže dúfam, že všetky túto dokonale, vykasu rukávy a s vervou sa pustia do prace.

jaroe
11. okt 2022

@martula1977 výlety sú dobrovoľné, nie sú súčasťou vzdelávacieho procesu. Prečo by ich mala platiť škola? A hlavne z čoho?

jajka257
11. okt 2022

@bilberryday ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva. Normálne argumenty nefungujú, budú fungovať debilne argumenty.

jaroe
11. okt 2022

@bilberryday tak mne by bolo veľmi ľúto, keby deti na výlety nechodievali.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
letfenixa
11. okt 2022

@martula1977 veď neplatis za každú vyučovaciu hodinu. Platis pomôcky, papuče, aktovku, atď.

jaroe
11. okt 2022

@bilberryday písala si, že by tieto akcie nemali byť riaditeľom povolené, pokiaľ nie je dôvod, aby ich škola preplácala...

jajka257
11. okt 2022

@bilberryday ale ved píšeš, že to nemá riaditeľ dovoliť. Nedovolt, nepodpísal, znamená zakázať, zrušiť. Huuuura. Pošlem bývalým kolegom, že rodičia trvajú na zakázani výletov. To bude radosť.

ladyvi
11. okt 2022

Ja by som okrem ucitelov dala aj 10 eur navyse ako dobrovolny prispevok, a ak su v triede socialne znevyhodnene 1-2deti (vacsinou su financne pomery deti zname), tak aby mohli ist aj tie. Samozrejme ked je polovica triedy z hladovej doliny, tam to asi nie je mozne, ale v tych vacsich mestach. Pre dobro tych deti,co rok co rok ostavaju v skole, zatial co cela ich trieda je na vylete.

viestta
11. okt 2022

@bilberryday a ako navrhuješ riešiť tie výlety? Lebo ja sa v tvojich argumentoch strácam. Najprv napíšeš, že škola ich nemá dovolit, lebo nie sú súčasťou vzdelávacieho procesu a potom, že nemajú byť zakázané?

abbey1
11. okt 2022

@bilberryday Prepáč, ale toto zmýšľanie sa ani nesnažím pochopiť. Čiže deti majú záujem ísť na výlet, spolu s učiteľom výberu miesto, ktoré im najviac vyhovuje, k tomu i ubytovanie podľa preferencií žiakov, rovnako autobus, prípadne lietadlo pre väčší komfort, k tomu nejaké zážitky a riaditeľ má podľa vás dve možnosti: buď to schváliť a zaplatiť, alebo nepovoliť. Nuž, i takto sa dá premýšľať. Choré zmýšľanie, ale máte na to právo.
A teraz začnime riešiť, čo radšej ten riaditeľ zaplatí: upratovačky, kuchárky, nové lavice, pomôcky, energie alebo náklady na výlet pre učiteľa.
Áno, zabudla som, ešte môže čarovať.
Alebo môžu nespokojní rodičia zdvihnúť zadok, ísť na samosprávu a žiadať navýšenie finančných prostriedkov pre školy, prípadne môžu ten výlet vlastných detí zasponzorovať.
Tragédiou je, že skutočne tu niektoré nevidíte rozdiel medzi exkurziou, školskou súťažou a výletom. Ale keďže sa tu už o tom píše 19 strán, nepochopia asi nikdy.
Našťastie už nie som veľa veľa rokov učiteľkou v školstve a nemusím riešiť podobné problémy. Klienti si vyberajú mňa a ja ich. A nikto z nich nerieši, či mi musí zaplatiť letenku, keď zorganizujem nimi požadovaný výlet napr do Londýna.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
bilberryday
Autor odpoveď zmazal
abbey1
11. okt 2022

@ladyvi Poznám triedy, kde sa bežne robí "zbierka", aby napr do školy v prírode či na lyžiarsky mohli ísť i deti, ktoré na to nemajú. Vždy je to o učiteľovi a rodičoch.

jajka257
11. okt 2022

@bilberryday výlety sú dobrovoľná vec. Nie sú povinné. Viac ti nenapíšem. Opakuj si. Výlety sú dobrovoľne a exkurzie odporúčané. Vyhľadaj si význam slova odporúčané. A ešte vybav, vyries, vyzbierať. A chod, jam len chceš. A nezabúdaj, že si celý čas ZODPOVEDNÁ za minimálne 30 deti. Cudzích deti. A jedno je takých rodičov ako ty. Uži si výlet.

ladyvi
11. okt 2022

@abbey1 asi sa uz doba posunula v tomto ;)

abbey1
11. okt 2022

@ladyvi Niektorí učitelia sú tým deťom druhým rodičom.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
jajka257
11. okt 2022

@bilberryday odkedy sa na výlet chodí MHD?

jajka257
11. okt 2022

@bilberryday a už nie som učiteľka. Presne kvôli takým, ako si ty. A je mi super. Len nikdy nezabudnem, čím som sa musela borit.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
zuzana76
11. okt 2022

@bilberryday nebavili sme sa o MHD, bavili sme sa o objednanom autobuse, ktorý je k dispozícii triede celý den

zuzana76
11. okt 2022

@bilberryday MHD som si zaplatila sama a este aj dieťaťu, čo zabudlo peniaze

zuzana76
11. okt 2022

@bilberryday a prosím ta, ani netušíš, čo všetko ti ucitelia robia a s čím sa denne boria, tak sa len odreaguj svojim písaním a nadávaním na učiteľov, ale robis presne to, čo vyčítaš tým učiteľom. Mne si tiež napísala, že určite sa v Zborovňa bavím na mamičke, čo mala neprimerane požiadavky, hneď som bola na vine alebo ta druha učiteľka, pritom si tam nebola.