Je bežné, že deti platia školské výlety aj učiteľom?
Dobrý deň,
otázka najmä na tých, čo sú učitelia alebo majú nejakú skúsenosť. Je bežné, že deti platia školský výlet do sumou aj za učiteľov? Učitelia nemajú hradené tieto náklady v rámci vyššej výplaty za to odbor napríklad?
Nie že by mne vadilo zaplatiť za učiteľov niečo, viem aké majú bežné platy, ale dcéra s týmto došla a ževraj to vadí väčšine rodičov spolužiakov, tak by ma zaujímalo, že ako to je a ako to vidíte, lebo ja som si doteraz myslela, že to zaplatí škola(stát)...
@bilberryday ja už fakt končím, nemám na toto energiu, nepotrebujem sa živiť negativitou, ja viem, čo robím, ako robím, nebudem plytvať svojim voľným časom, každá si ideme svoje, ty nepochopíš mňa a ja nepochopím teba, máme na vec rozdielne pohľady a tak to aj zostane.
@bilberryday áno, zažila som v MHD triedu, ktorá šla na výchovný koncert. Jednak sa do toho busu ledva zmestili, jednak dve deti skoro zabudli vystúpiť.
Zažila som triedu na výlete v rýchliku. Rozhádzani boli v dvoch vagonoch, nebyť ochotných spolucestujúcich, tak na tej stanici v Mikuláš ani nevystúpia, pretože mali čo robiť aby sa predrali cez ulicku, a to ich organizovali učiteľky uz od Štrby. Nezazijes, nevies, že je bezpečnejšie objednať autobus.
@bilberryday Skus si precitat (bez emocii, objektivne) celu diskusiu a potom sa zamysli, kto tu bol ako sup.
@lienka.7 v prvom rade je nutné si uvedomiť, že tam učiteľ nejde kvôli sebe...ale kvôli deťom... Ak by bolo na samotných učiteľov, tak by sa veru ani do škôl v prírode netlačili, nakoľko je to veľká zodpovednosť, riziko, psychická záťaž a kvantum vybavovaciek. Aj samozrejme, aj doma musia poriešiť starostlivosť o vlastné deti počas toho týždňa. Nie je to med lízať a keď ešte povie nejaký rodič pri návrate zo školy v prírode, "aspoň ste si oddýchli"..tak to je pre učiteľa ako facka...a vizitka nevedomosti rodiča. Takže toľko k tomu. Ale popravde, vždy sú výlety a školy v prírode riešené tak, že učiteľ má ako dozor grátis. Vyberať od žiakov poplatok pre učiteľa je dosť nešťastne riešenie.
Z tejto diskusie mi je normalne tazko, ucitelka niesom, ale v rodine ich par mame, ucitelov si vazim...ludia sme vselijaki ako sa tu ukazuje, co ma ale skutocne mrzi, ze su tu niektori rodicia kvoli par € navyse ochotni nepustit svoje dieta na vylet s triedou, lebo "princip", lebo ego.....zamysleli ste sa co to vase dieta chce? Ze kazde tuzi po takychto zazitkoch? Ci mu neni neprijemne takto vytrcat z davu? V dnesnej dobe, ked mnohi kupuju detom uplne zbytocnosti, len aby boli ich deti spokojne a stastne, predbiehaju sa a nedopriali by im nenahraditelne zazitky v detstve/mladosti..rozum sa mi zastavuje...vylet uz len s vlastnymi detmi je fuska niekedy pre dospeleho, nieto s cudzimi 20-30, zaplatila by som ucitelovi cokolvek 😁
nech sa páči, ja ostanem učiť a vy si berte deti a choďte na výlet. Prijemne "užitie" si výletu. 👍😂
@bilberryday ale iste, preplatí mu ale na čo keď ma mesačník? A áno, aj v rámci mesta je bezpečnejšie objednať autobus. Nie lacnejšie, ale bezpečnejšie. A neviem ci si všimla, ale školy nie sú len v mestách, kde chodí MHD.
@bilberryday ja byt učiteľka, tak prepravu hromadnou dopravou, teda vlak, SAD alebo MHD beriem ako poslednú možnosť a aj to len u najvyšších ročníkov ZŠ a pod podmienkou, že existuje priamy spoj až na miesto. A v tom pripade si dám cestovné preplatiť školou, ak to bude v rámci predpisov možné. Ak nie, tak ho rozratam na účastníkov zájazdu.
@bilberryday O MHD tu debata nebola, az teraz vecer, tak by ma fakt zaujimalo, kde si prisla na to, ze sa v tejto diskusii skriepia kvoli listku MHD.
@bilberryday tak to sa mýliš. Vlaky majú deti zadarmo ak majú vybavené preukazy, takže už sa nevyužíva zľava pre školské skupiny, teda učiteľ platí plne cestovné. Prímestské autobusy majú zľavy pre sprievod len pre deti do 6 rokov a do počtu 2 deti. Ináč sa platí zľavnené cestovné pre žiakov a učiteľ platí plný lístok. Nepoznám všetky MHD, ale v KE je zľavnený žiačky lístok, učiteľ platí plnú cenu.
No a o cenách vstupného pre skupiny sme sa bavili asi tak na štvrtej strane. Vstupné sa do toho co platia rodičia nezaratava, lebo sprievod skupiny ho neplatí. Celá debata je o tom, že ak autobus vezie 40 deti, 2 učiteľky, či sa faktúra vydeli 40 alebo 42. O nič viac a nič menej na 20 stranach nejde.
Ja to vidim tak (mozno ma pani ucitelky opravia):
Otazka ci su v cene vyletu zahrnute naklady na pedagoga napadne mozno 3% rodicov (vo vela trieda 0 rodicom)
Z tychto 3% to poburi a su proti mozno 3%.
Tieto 3% z 3% rodicov vypluje svoj hnev v anonymnej diskusii, niektori z nich z principu svoje dieta nepustia. Doma sa s tatkom spokojne potlapkaju po pleci ako vytreli zrak nenazranej ucitelke, zatial co ich dieta si tento zazitok ponesie mozno az do dospelosti..a toto je maximum co spravia, takze zmena v tomto "probleme" (ktory vzhladom na pocet nespokojnych ani neexistuje😀) nenastane ziadna aj keby sa tie 3-4mamicky v tejto diskusii rozkrajali....drviva vacsina rodicov toto neriesi, detom to dopraje, ucitelom podakuje a tak to ma byt.
@bilberryday keď nejaký cestovný lístok vobec bude, tak ho škola preplati ak vystavila príkaz na pracovnú cestu. Ale 99,99% skolskych výletov sa vyrieši bez cestovných lístkov pre učiteľa, je tam len faktúra za autobus. Ako to chceš zaúčtovať?
@bilberryday ale však píšem, že preplatí lístok ak bude. To isté čo ty.
A ty čítaš, že vlaky maju žiaci zadarmo, tak akú akciovú zľavu pre skupiny by si kupovali, keď majú vlak zadarmo?
@bilberryday a Ty si si uz precitala celu diskusiu a zamyslela si sa nad tym, kto sa tu chova ako sup? Ja mam precitane a na zaklade toho Ti odpisujem.
@bilberryday lenže taky malý detail, ze na školský výlet učiteľku nevysiela ani riaditeľ, ani zástupca a ani zriaďovateľ. Organizuje si ho trieda sama, tak nemá povinnosť jej niečo preplatiť na čo ju on nevyslal
@bilberryday Vylet nie je pracovna cesta.
Prosím Vás, som ja úplne mimo, alebo sa zrazu zvrtla diskusia na MHD, o ktoré tu vôbec v pôvodnej debate neišlo. Je síce už neskorá hodina a ja som des mala pracovne náročný deň, ale mám pocit, že zrazu my o koze a ona o voze.