icon

Je bežné, že deti platia školské výlety aj učiteľom?

7. okt 2022

Dobrý deň,
otázka najmä na tých, čo sú učitelia alebo majú nejakú skúsenosť. Je bežné, že deti platia školský výlet do sumou aj za učiteľov? Učitelia nemajú hradené tieto náklady v rámci vyššej výplaty za to odbor napríklad?

Nie že by mne vadilo zaplatiť za učiteľov niečo, viem aké majú bežné platy, ale dcéra s týmto došla a ževraj to vadí väčšine rodičov spolužiakov, tak by ma zaujímalo, že ako to je a ako to vidíte, lebo ja som si doteraz myslela, že to zaplatí škola(stát)...

lienka.7
8. okt 2022

@bilberryday presne tak 👏👏👏
Plne súhlasím. Len sa ozveš ze nahodou nesuhlasis s niecim, co ti nalinkuju, uz si zaskatulokovana do osobitnej kategórie "pani matka". Ani sa nedivím, ze väčšina ludi potom hovorí ze "diagnóza ucitelka" ale to ich asi netrápi.
Mnoho ľudí sa zial neozve, preto aby si potom "pani ucitelka" nezasadla na jeho dieta, lebo aj take "pani ucitelky" zial su.
A s tými odmenami si to napísala uplne presne, ked chce ucitelka odmeny, ma urobiť niečo navyše. Lebo preto je to odmena, nie je to automatické za urobenu bežnú prácu. Toto mnoho ludi nechápe aj mimo školy, myslia si na odmenu maju proste automaticky narok.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
zuzana76
8. okt 2022

@bilberryday je skolsky bufet, tato mamicka to vyslovene ziadala od ucitelky, v bufete zakupenu bagetu nechcela, chcela nakrajane ovocie, zeleninu, salaty, atd... neviem si to predstavit robit popri uceni, v skole na to nie je sila, ktora by to robila, a priplacat eura za takuto sluzbu externe pre ziakov by mnohi nechceli, mnohi rodicia radsej urobia desiatu doma, ale samozrejme, uz bola zla ucitelka, pretoze nevie vyhoviet kazdej poziadavke, no nevie

zuzana76
8. okt 2022

@bilberryday islo o to, ze mamicka si predstavuje, ze ucitelka ma cas cez prestavku ocistit a nakrajat ovocie a zeleninu pre dajme tomu 20 ziakov denne

zuzana76
8. okt 2022

@bilberryday nikto sa neposmieval, je sice pravda, ze sa to nehodilo do plena, ja by som navrhla, aby sa rodicia teda striedali a posielali do skoly kazdy / asiraz mesacne by vysla na neho sluzba/ nacistene ovocie a zeleninu, napr 2 kg denne, ale to by nepreslo, to viem dopredu, natolko uz poznam rodicov a viem,ze by nesuhlasili vsetci a ked by nesuhlasil uz len jeden, je to nespravodlive, lebo ten by neposielal a jeho dieta co? povieme mu, ze ono jest nemoze?

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
zuzana76
8. okt 2022

@bilberryday keby to bolo naozaj adekvatne opytanie sa, ani to nepisem, nemyslis? toto vobec nebolo adekvatne, ale rozkazovacnym stylom

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
zuzana76
8. okt 2022

a okrem toho to bolo male dieta, matka asi nechcela davat dietatu peniaze, nebol to moj ziak, proste to chcela vyriesit cez pani ucitelku, aby manazovala aj desiatu deti

onedaynick
8. okt 2022

@zuzanockamt akoze nepreplacaju cestovne na sc? Vzdy mi preplati skola cestovne, a stravne dostanem, ak mi na mieste nie je poskytnuta strava.

zuzana76
8. okt 2022

@bilberryday ale ja ti vravim, ze teda treba apelovat na ministerstvo, nech su na skolach aj ine pomocne sily, ktore budu riesit taketo veci, ved nech rodicia pisu na ministerstvo, co s tym ma skola? skola nezanikne a nepride o ziakov, kvoli takymto veciam, su skoly, ktore su jedine v okoli, alebo maju stovky ziakov

zuzana76
8. okt 2022

toto je mozne v sukromnej skole, kde rodicia zaplatia a sluzba sa zabezpeci, nie v statnej, v statnej skole to takto nikdy fungovat nebude, postupne sa prejde na system sukromnych institucii, kde taketo sluzby sa poplatok budu a bude takychto skol viac a viac, podla toho ako bude stupat dopyt a platby schopnych " zakaznikov"

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
lienka.7
8. okt 2022

@zuzana76 este k tvojej otazke ohľadom diet...mas velice mylnu predstavu o tom, zamestnavatel ti ma zaplatit tvoj obed v plnej vyske. Každý racionálne zmýšľajúci človek veľmi dobre vie, ze zamestnavatel ti hradí len jeho cast. Zvyšnú si mas doplatiť ty. Prekvapená?
Je na tebe ci si das menu na stanici na stojaka za 5€ alebo za 15€ v 5* hoteli. Vidno, ze si v tomto uplne mimo 🙈
A mozes sa čudovať kolko chces, ale žiaci v skole su de facto tvoji zákazníci, keďže si platená z dani ich rodičov. A ty im za to poskytujes službu v podobe ich vzdelávania. Odporucam ti na internete knihu od Kotlera Marketing, tam si o tom prečítaš viac. 😁 taktiez aky je rozdiel medzi produktom a sluzbou, medzi zákazníkom a klientom a pod.

zuzana76
8. okt 2022

@bilberryday s nikym so sa o tom nebavila, napisala som to sem, nie je to moj ziak, ani ziak nasej skoly, ale napadlo mi to, ako som citala o " poziadavkach" na ucitelky a ano zdvihlo mi to tlak, ked mi o tom hovorila ta znama, zvihlo mi to tlak a nahnevalo, ze co si to vlastne niektori ludia uz dovoluju

onedaynick
8. okt 2022

@lienka.7 ty "paprca". Ja to robim. Dobrovolne. Aj ziakov vezmem na vylet, do divadla, na turistiku.

zuzana76
8. okt 2022

@lienka.7 o tom velmi dobre viem, ale ta platba na cely den je smiesna, tu ide o to, ze pre ucitela je to nevyhodne a nemusi ziaden vylet organizovat a este preplacat cestu skola o toto mi ide, cestovne sa rozrata medzi klientov

zuzana76
8. okt 2022

@bilberryday to bolo vyslovene podane stylom, "ved mate prestavky, ako to ze neviete nakrajat tri mrkvy a dve jablka pre deti " pani ucitelke, ci ako toto je uplne v poriadku pristup, ucitelka mamicke povedala, ze na to nema cas a matka zareagovala takym stylom, ako pisem

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
zuzana76
8. okt 2022

@bilberryday vid prispevok vyssie

zuzana76
8. okt 2022

@bilberryday ale su problematicki rodicia, ako aj problematicke ucitelky, su rodicia, ktorym nikdy nic nebude dobre

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
bilberryday
Autor odpoveď zmazal
zuzana76
8. okt 2022

@bilberryday vies a ja chystam rano do skoly moje deti, mam cez prestavky aj doozor, musim si nachystat material, naozaj odmietam detom krajat ovocie, nemam na to cas, stresovalo by ma to, 10 minutova prestavka je realne 5 minutova, lebo 5 minut stravis na chodbe, niekto ta zastavi, niekto neico chce, ziaci prichadzaju do kabinetu, no proste nie je na to ani priestor, ani cas

lienka.7
8. okt 2022

@zuzana76 smiešna nesmiesna suma, maju to tak všetci zamestnanci, nechapes? Vyska diet je daná zákonom, ci učitelia maju podla teba mat extra taxu este? A co by si chcela na tom ešte nebodaj zarobiť, alebo ako? Panenka skakava🤦‍♀️
A k tej matke. Pokial bola jej poziadavka mimo, stačilo povedat s úsmevom na tvári, ale samozrejme pani Kovacikova nie je problem. Dohodnem Vam to v jedalni/bufete, ale zial je treba si za to príplatit 2€ denne. Súhlasíte rodicia? Ak.ano, nech sa paci je potrebne uhradiť vzdy mesiac dopredu (ziadne ze ty budeš platiť a potom sa doprosovat rodičom za peniaze). Predpokladám, ze oni sami by ju umiernili a ty by si mala po probléme. Hm?

lienka.7
8. okt 2022

@onedaynick trafená hus zagagala ci ako mam brat tvoj príspevok? 😉

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
zuzana76
8. okt 2022

@lienka.7 ja som reagovala na teba hlavne z dovodu, ze skola ma ucitelovi preplatit cestu na vylet, citala si moj prispevok o zajazde? myslis, ze vodic a delegat su zarataní do cestovneho a hradia pohonne hmoty? panenka skakava

zuzana76
8. okt 2022

@bilberryday v prvom rade zo strany matky, preco hned hladas vinu na strane ucitela, ci si myslis, ze kazda ucitelka je harpia?

lienka.7
8. okt 2022

@zuzana76 a nielen ja sme ti napisali ze cestu ti ma hradiť škola. Zajazd sem teraz neplet, to je úplne iná situácia