icon

Je bežné, že deti platia školské výlety aj učiteľom?

7. okt 2022

Dobrý deň,
otázka najmä na tých, čo sú učitelia alebo majú nejakú skúsenosť. Je bežné, že deti platia školský výlet do sumou aj za učiteľov? Učitelia nemajú hradené tieto náklady v rámci vyššej výplaty za to odbor napríklad?

Nie že by mne vadilo zaplatiť za učiteľov niečo, viem aké majú bežné platy, ale dcéra s týmto došla a ževraj to vadí väčšine rodičov spolužiakov, tak by ma zaujímalo, že ako to je a ako to vidíte, lebo ja som si doteraz myslela, že to zaplatí škola(stát)...

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
zuzanockamt
8. okt 2022

@onedaynick Ja píšem o mojich skúsenostiach a skúsenostiach mojich známych, nie o tebe.

zuzana76
8. okt 2022

@lienka.7 preto to asi nebolo hodene ani do plena, nebolo to na rodicovskom, mamicka prisla po dieta a toto vyblafla na ucitelku, ze ona rano nema cas a jej dieta ma rado zeleninu a ze ved maju v skole prestavky a ze ci teda ucitelka nemoze nakrajat nejake ovocie a zeleninu pre deti, ked povedala, ze nemoze, lebo jednak je to nebezpecne, cez prestavky je v triede s detmi, musi si nachystat veci, alebo ma dozor, tak mamicka jej dovetila v style, ved mate 10 minutove prestavky, neviete nakrajat tri mrkvy a dve jablka?

letfenixa
8. okt 2022

@lienka.7 ty si mala už vlani diskusiu 'platiť či neplatit ZRŠ', tento rok píšeš, že to neplatis, ale vieš, že to je platba pre rodičovské združenie, nie škole, a že to spravujú rodičia, keď to zatahujes stále to platieb škole.

zuzana76
8. okt 2022

@bilberryday citas co pisem? ucitel povedal normalne , ze nie, mamicka pokracovala posmesnym tonom, ci akoze ucitel si ma nechat vsetko, len preto, ze je ucitel

zuzana76
8. okt 2022

@lienka.7 ale ucitelovi skola nemusi priplacat za autobus, ucitel objedna autobus na vylet pre ziakov a jednoducho cestovne rozrata na ziakov, cestovne nehradi skola v takomto pripade, ak ano, prosim si nejaky zakon, kde sa o tom pise, dakujem

zuzanockamt
8. okt 2022

@lienka.7 ďakujem, počas pracovného týždňa mám roboty dosť...našťastie so slušnými ľuďmi

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
zuzana76
8. okt 2022

@bilberryday povedala, ze na to nema cas, top nestaci? preco ona mala ponukat riesenie? ved nech sa daju dokopy mamicky a nech sa postaraju, ine veci oklebetit vedia tiez, ale ked maju prilozit ruku k dielu a jedna sa o ich deti, tak nie, jednostranny je tvoj pohlad, za tym si stojim

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
zuzanockamt
8. okt 2022

@zuzana76 zbytočne sa snažíš vysvetľovať...každý príčetný a triezvo zmýšľajúci človek pochopí, že desiata pre dieťa je v réžii rodiča...požiadavka matky bola poriadne cez čiaru

zuzana76
8. okt 2022

@bilberryday ta matka nie je mimozemstan, vedela, ze tam je bufet, inak to zrovna bola ucitelka, co sa naozaj stara a to je to smutnejsie

lienka.7
8. okt 2022

@bilberryday uz sa tu netrap s dalsim vysvetlovanim....v ramci ďalšieho vzdelávania by im mali ponuknut kurzy marketingu a komunikácie 👌

zuzana76
8. okt 2022

@zuzanockamt ved ja viem, stojim si za svojim, a preto viem, ze ucitel nie je vzdy ten zly

onedaynick
8. okt 2022

@zuzanockamt a ja o svojich, zaraza ma, ak to niekde nepreplacaju, nepocula som este o tom.

zuzanockamt
8. okt 2022

@zuzana76 v komunite istých matiek vždy 🙃

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
zuzana76
8. okt 2022

@bilberryday ale tu sa tiez vytvara dojem" problematickí" ucitelia, pritom ma vobec nepoznas, uz ma mas urcite zaskatulkovanu, ze ja som ta neprijemna, pretoze som sa postavila na stranu ucitelky, inak uz koncim, mam dojem, ze je to premrhany cas, idem sa venovat inym, pre mna prospesnejsim aktivitam

onedaynick
8. okt 2022

@bilberryday slovo je v uvodzovkach, ako reakcia na jednu z predchadzajucich odpovedi.

lienka.7
8. okt 2022

@letfenixa dakujem ti, ze ma tak pedantne sleduješ 😉 a rodicia predsa môžu rozhodnúť co zo zrps bude hradené a co nie. Rozhodnu ze ked škola učiteľom hento neprešla, preplato sa im to teda takýmto spôsobom. Tak kde je problém?

zuzanockamt
8. okt 2022

@onedaynick napr. ani nadčas sa neprepláca, prednostne sa čerpá NV, iba keď už nie je iná možnosť, preplatí sa...niekde majú NV napr. aj za čas strávený objednávkami PZ, zbieraním peňazí, inde je NV len za priamu činnosť s deťmi atď. Rozdiely medzi školami sú veľké.

lienka.7
8. okt 2022

@zuzana76 ty nechapes jedno, a to ze rodic nie je ziak ktorého okriknes aby stichol a on stichne?
Akokoľvek blba bola požiadavka tej matky, kolegyna mala reagovať profesionalnejsie a komunikovať s nou inym štýlom. Len potom by ste za z nej nemohli uchechtavat v zborovni, co?

akvi
8. okt 2022

Nerozumiem čo ako sa má učiteľovi platiť. Do pamätihodností máva dozor vstup zdarma. Či cesta autobusom? No ak je to výlet tuto hľa to vedľajšej dediny, tak to by mi ani nenapadlo sa zamyslieť. Ak do Paríža, tak to je už o inom. Tam je to podľa mňa na dohode, záleží, či sa ide cez agentúru a pod. Je skôr smutné to, že učiteľ to nemá zaplatené od zamestnávateľa. Aspoň teda viem, že určite nie všade. Ja som síce ucila pred 100 rokmi, ale my sme tiež nič nedostali, dokonca ani náhradné voľno, náš riaditeľ mal teóriu, že výlet nie je nutnosť. Čo na jednej strane nie je, na strane druhej je to choré rozmýšľanie.

zuzana76
8. okt 2022

@lienka.7 ty necitas? ziadne uchechtavanie nebolo, mne to teraz napadlo, co mi vravela, jedna znama a vynorilo sa mi to, ze ma to len teda poriadne nahnevalo, ako sa dotycna mamicka spravala

zuzana76
8. okt 2022

@lienka.7 aj rodic ma reagovat primeranym stylom, ucitel nie je handra, s ktorou sa kazdy utre, nedala si mi ten zakon, kde sa pise o tom, ze objednany autobus sa ma rozratat okrem ziakov aj na ucitela, pekny den

letfenixa
8. okt 2022

@lienka.7 áno, áno, pedantne ťa sledujem, nemám takej roboty, ty si taký návrh v združení rodičov podala a potom príspevok nezaplatila?

onedaynick
8. okt 2022

@zuzanockamt ano, rozumiem, len preplacanie nadcasov nie je dane zakonom plosne, to je ine ako povinne preplacanie sc.

dskjhfdlkdjhl
8. okt 2022

@lienka.7 Ty nechapes, ze ucitel nie je handra na zotieranie tabule. A skus si v ramci nejakeho dalsieho vzdelavania najst kurz, ktory Ti umozni vzdelavat dieta doma a nebudes sa musiet zaoberat s tym podrbanym slovenskym skolstvom😉

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
letfenixa
8. okt 2022

@zuzanockamt tak ale nadčas patrí naozaj len za priamu vyučovaciu povinnosť, to je ďalší rozpor so zakonom.

jajka257
8. okt 2022

@dskjhfdlkdjhl žiaľ, tu vidíš ukážku niektorých rodičov. A takto funguje. Potom sa na VŠ nečudujte o 10 rokov, čo tam príde. Do žijete sa dňa, keď vám mamička zaklope na dvere....