icon

Je bežné, že deti platia školské výlety aj učiteľom?

7. okt 2022

Dobrý deň,
otázka najmä na tých, čo sú učitelia alebo majú nejakú skúsenosť. Je bežné, že deti platia školský výlet do sumou aj za učiteľov? Učitelia nemajú hradené tieto náklady v rámci vyššej výplaty za to odbor napríklad?

Nie že by mne vadilo zaplatiť za učiteľov niečo, viem aké majú bežné platy, ale dcéra s týmto došla a ževraj to vadí väčšine rodičov spolužiakov, tak by ma zaujímalo, že ako to je a ako to vidíte, lebo ja som si doteraz myslela, že to zaplatí škola(stát)...

Strana
z22
gabesz1
6. máj 2023

Dobrý deň! Ja na mieste učiteľa neberiem deti na školský výlet, ak rodičia majú námietky

xena0
6. máj 2023

@margaretka áno o Tom viem

zuzanockamt
6. máj 2023

@margaretka Žiadne diéty preplácané nie sú, NV sa neprepláca, je potrebné si ho vyčerpať. Žiadny papier rodič nepodpisuje, čo sa týka toho, že je zodpovedný, podpisuje len informovaný súhlas. V plnej miere je za všetko počas školskej akcie zodpovedný učiteľ, aj keď dieťa poruší ŠP, zraní sa, zodpovednosť je na učiteľov. Píšeš hlúposti.

gabesz1
6. máj 2023

@zuzana76 A veru máš pravdu!

sardinka32
6. máj 2023

@margaretka ja viem, o com pisem...predpokladam ale, ze Vy nie ste ucitelka, inak by ste neporovnavali skolsky výlet so sluzobkou, kde zodpovedáte akurát tak sama za seba. Papierov si mozete ako rodic napodpisovat kolko len chcete, ale ak sa nieco na exkurzii stane, opletacky ma vzdy v prvom rade dozorujúci ucitel. Citajte s porozumením, vyjadrujem sa k uvodnému prispevku.

abbey1
6. máj 2023

@margaretka Je nam vsetkym jasne, ze nechapes. Kolko skolskych vyletov si absolvovala ako ucitel v beznej statnej skole?

katkami123
6. máj 2023

A pre toto pre mňa nikdy štátna sféra… dobrá len na vyhorenie a hádať sa so sebaistým blbcami netúžim.

margaretka
6. máj 2023

@abbey1
@sardinka32 nejdem sa tu s vami dohadovať a dokazovať, viem ako to v školstve chodí a rieši uctujem školstvo 20r. Prosím viac sa ku mne nevyjadrujte , ak ste učiteľky kašlite na to ísť s deťmi na výlet keď vás to tak štve že ste jednou nohou v base že nemáte zaplatené služobné cesty a platy, nechajte to radšej na tie učiteľky ktore radi pôjdu lebo majú radi svoju prácu a vzťah k ziakom a každá učiteľka musí vedieť či si trúfa a ide so toho alebo nie .prajem pekný deň všetkým nezabijajte čas na MK kde má každý patent na všetko

margaretka
6. máj 2023

@abbey1 prosím venujte sa radšej rodine ako urážať kto je viac je to trápne 😏

zuzana76
6. máj 2023

@margaretka nehnevaj sa, ale jedina, ktora prisla prudit si ty, ohanas sa tu nejakym zakonom, podla ktoreho ucitel musi dieta vziat na vylet, ktory vraj nemas cas prilozit, zato cas odpisovat nasrdene odkazy mas

letfenixa
6. máj 2023

@margaretka prosím ťa, ako účtovníčka na škole akurát tak uctujes cestovné príkazy, ale zodpovednosť za žiakov nemáš. Nevidíš do práce učiteľov.

abbey1
6. máj 2023

@margaretka Neviem teda, kto tu koho uraza. Nastastie uz v skolstve nie som. A moju kvalitu posudia noji klienti. Ti, ktori aj radi zaplatia "moj vylet" s nimi. Ucitelky z praxe sa tu snazia popisat, aka je realita a skutocna situacia v praxi.
To vy tu urazate zeny, ktorych pracu osobne nepoznate. Ale chapem, dovolali si velmi vela..
Chcu chodit s dermi na skolske vylety, ale nie na ukor financnej straty vlastnej rodiny.
Porovnavat skolsky vylet so sluzobnou cestou je teda riadny preslap.
A nemajte strach o moju rodinu. S mojim dietatom travim tolko casu, o akom sa vam ani nesniva.

sardinka32
6. máj 2023

@margaretka Vasa reakcia svedcí akurát o tom, ze ste totálne neznalá veci. Ja soférujem 20 rokov auto, ale rozhodne si nemyslím, ze mozem poucovat soféra dialkovej linky. To, ze uctujete skolstvo neznamená, ze viete nieco o tom, co je to reálne robit dozor na exkurzii alebo skolskom výlete...ale zjavne ste presvedcená o tom, ze máte patent na rozum...alebo len mate ucitelov v zuboch?! Pani drahá, či ja budem na MK...ako ste to nazvali...zabíjať svoj cas, je moja vec. Ozvali ste sa prvá a v jednej veci s Vami suhlasím, diskusia s Vami, ze fakt zabitý cas. HOWGH!

pietra
6. máj 2023

tak teda ja neviem, robim ucitelku x rokov, absolvovala som xy vyletov a exkurzii, ale nikdy som nepodpisovala ziaden cestovny prikaz, nedostala diety a s nahradnym volnom je to tiez take vselijake. Podpisujem len bezpecnostne pokyny. Ak sa vratim neskor ako o 14, je moj problem, ze som prisla o obed v skolskej jedalni. Hodiny nahradneho volna dostavam len rozdiel medzi oducenymi hodinami a zostavajuceho casu do 13,30, kedy u nas konci posledna hodina. Takze ak som v ten den mala oducit 6 vyucovacich hodin a na vylet vyrazam napr. 7,30 a vratim sa o 18,00, dostanem 0 hodin nahradneho volna. Je vraj moje rozhodnutie, ako som si vylet alebo exkurziu naplanovala. A ak nejdeme objednanym autobusom, ale presuvame sa len vramci mesta MHD, tak este aj ten listok na MHD si platime zo svojho.
Ucila som na troch skolach, takze to nemoze byt problem len jednej konkretnej skoly.

gabesz1
6. máj 2023
viestta
6. máj 2023

@margaretka a teba co podnietilo tak zrazu prispiet do debaty, ktora uz pol roka spi? Polnocny speen, ci ti niektora ucitelka dvohla tlak?

zuzanockamt
6. máj 2023

@viestta ona prispela do viacerých tém o učiteľoch teraz, bohvie, čo ju k tomu viedlo

viestta
6. máj 2023

@zuzanockamt pani ekonomke asi ucitelky slapli na kurie oko

margaretka
6. máj 2023

@viestta
@zuzanockamt
@viestta 😂😂😂 smiešne 😂😂😂

adkalu
9. máj 2023

@viestta trefne, no nastvala ju nejaká ucka a teraz robí poriadky na MK.

Strana
z22