Je táto básnička vhodná na Hviezdoslavov Kubín pre druhákov?

7. jan 2025

Pani ucitelka nam kázala naucit sa básnicku na triedne kolo HK pre druhákov. Nedala nejaké podmienky ani dĺžku. Nasla som dve ale neviem či sú vhodne. Čo poviete?

autor
7. jan 2025

Na internete som čítala že by mali mat 2-5 min lenze čo som si pozerala ostatne diskusie skoro žiadna nebola taka dlha a vraj ich deti mali… tak neviem

lukbe
7. jan 2025

Podľa mňa, vhodné sú, ale už sú také "otrepané" veľmi takéto porota nechce.

deti95060810
7. jan 2025

prvá je pekná..
skús ísť do knižnice mne tam pomohli vždy...

kylie1983
7. jan 2025

Ved je kopa nových básničiek, nemusí byt ani jedna z týchto 🙂 staci ti len pozriet na nete. Moja druhacka sa naučila od Jany Pavlikovej- Bodkovana kráska.

simona20201309
7. jan 2025

Ak ide len o nutnost, že sa musí niečo naučiť tak v pohode. Ale na súťaž určite nie. Toto recitovala moja dcéra v 3r.
Určite pre 7-8r dieťa nevhodné.

saxana000
7. jan 2025

To vazne este toto existuje? Uz teraz sa mi vlasy dupkom stavaju nenavidela som sa ucit basnicky naspamet vlastne ziadnu latku odrapkat poezii nerozumiem a vobec ju nevyhladavam a moja dcera je asi po mne. S poruchami ucenia som rada ze stihame latku ked mi prinesie ulohu naucit sa 5 minutovu basnicku asi vyskocim rovno z okna..

palicka
7. jan 2025

Skús pozrieť básne na prednes Janka Barillová alebo spisovateľ Valentín Šefčík

veva1986
8. jan 2025

Moja dcéra v druhom rocniku mala báseň od Janky Barillovej
https://janbari-verse.webnode.sk/news/narodenin...

evansova
8. jan 2025

@saxana000 To vazne? Ja som basnicky milovala a doteraz si ich mnoho pamatam.

nelka93
8. jan 2025

@evansova ja som ich neznášala, celkovo recitovanie mi bolo trápne. Odbila som si povinné kolo a mala pokoj, ďalej som sa našťastie nikdy nedostala

katrin21
8. jan 2025

2-5min je pri proze...basne pre druhakov tak 4-6strof po 4 verse ked su

aevisi
8. jan 2025

Neviem, koľko som mala rokov, no ja som raz šla na Hviezdoslavov Kubín s týmto a aj učiteľky sa smiali 😄

autor
8. jan 2025

@katrin21 ahaaa super Dakujem za vysvetlenie

sovica
8. jan 2025

@aevisi Tak tá je super😂 Kto to napísal? Aj ostatné v tej knihe sú také vtipné?

senta_sofia
9. jan 2025

Ta minutaz nikdy nezodpoveda, druhak tak 4-6 strof staci

dadka_bb
10. jan 2025

Moja dcera v 2.rocniku vyhrala s touto basnickou, strasne sa jej to hodilo , poradili mi ju tu na koniku
https://www.zones.sk/studentske-prace/basne/249...

Dokonca ju naspievala darinka rolincova Sen hviezdy. Tak dcera si ju tak zamilovala,ze ju sla este aj spievat na sutaz zo spevackeho kruzku . Tam ale skoncila posledna 🤣

diky
10. jan 2025

Toho Chorého medvedíka mal aj môj syn minulý rok na Hviezdoslavovom Kubíne, skončil ako druhý, ale bola som aj tak hrdá naňho😏je otrepaná tá basnička, ale veľmi milá..Ja som to riešila s učiteľkou, či by mohla byť táto básnička vhodná na recitovanie.

tinka48
10. jan 2025

skuste v kniznici knihu Vesmir a pehy si tam pekne basne

mon895
10. jan 2025

Ja tiez riesim podobne pre druhaka (u nas Holleho pamatnik) a od tr.uc mame instrukcie ze kedze druhaci spadaju do kategorie 2-4 rocnik basen ma mat 6-8 strof. 😊

mentolka12
10. jan 2025

na FB je skupina ucim sa doma a tam dali link na stranku ucimsadoma.weblahko.sk kde pridali podkategoriu Hviezdoslavov kubin, skus popozerat.

dankanka
10. jan 2025

Môže to byť.. inak ono by Ti ju mala pani učiteľka schváliť. Mne sa tieto staršie básne páčia, rada čítam aj dospelacku poéziu. Tie od Barillovej ma neoslovili, ale je to vec vkusu. Ak nechcete súťažiť, ale iba splniť úlohu, určite stačia aj tieto básne.

nika_17
10. jan 2025

Moja mala Bola raz jedna trieda.Niektore spolužiačky mali Môj macik

lenka398
10. jan 2025

Ono je najlepšie keď učiteľka zadá že sa majú naučiť básničku ale od koho alebo nejakú predstavu nedajú žiadnu. Nám napísala aby mala 5 odsekov. Tak ja som dala do Googlu básničky pre 2 ročník ZŠ a táto sa nám páčila. Ale bohužiaľ nám bolo povedané aj keď to vedel pekne všetko, že sa nemá učiť básničku pre škôlkarov 😆
Ako zase dobre na Hviezdoslavov Kubín sa to nechyta ale ja som počítala že nech vedia básničku a potom sa vyberie pod dohľadom učiteľky iná ktorou sa bude reprezentovať nejaké dieťa tam.😆 Takze som to asi ja nepochopila alebo učiteľka nedá jasné pokyny

krasolienka1
10. jan 2025

Za mňa veľmi dobrý výber

dena883
10. jan 2025

Ja tu skupina na básne ak ešte nemáte skúste pozrieť tam

mon895
10. jan 2025

@lenka398 tu istu som chcela aj ja a az neskor som si uvedomila ze je o skolkaroch 😅

lenka398
10. jan 2025

@mon895 mne to ani nenapadlo jedno slovíčko a koniec 🤣ale chceli sme ho zmeniť ale na nič sme neprišli

majdus
11. jan 2025

Ja milujem básničky od Janky Belašičovej, krásne sa rýmujú, dobre sa pamätajú. Dajú sa aj pekne zdramatizovať alebo zhudobniť. ☺️ Ja si myslím, že je to o tom, čo sa Vám páči. My sa riadime tiež počtom strôf, koľko by malo dieťa zvládnuť. Pokiaľ nechce byť dieťa herec, čo sa dá vycítiť, tak by som sa tým netrápila.
Súhlasím, že aj Valentín Šefčík ma aj vtipné, zaujímavé básne. Deti sa s ním zoznamujú v 3. ročníku. Pŕs staršie deti by som ho odporučila. Alebo Daniel Hevier, Terézia Mešťanová ma prebasnené rozprávky. Dlhé, ale dobre sa učia, lebo deti poznajú obsah. Ale naša klenotnica starých spisovateľov je tiež nádherná. Pre mňa však nie je nič otrepané. ☺️❤️ Je to proste len o tom, čo sa nám páči. Ani ja básne veľmi nečítam, ale keď sa dostanem k dobrej, je to fakt potrava pre dušu. 🤗 Ja si tiež z detstva pamätám. Držím nám palce pri hľadaní básničiek. 🍀

aevisi
12. jan 2025

@sovica to je taká veľmi stará zbierka príbehov a básní