icon

Je táto školská taška vhodná pre prváčku?

6. feb 2025

Ahojte, dcerka buduca prvacka dostala takuto novu tasku od svokry, co myslite, je vhodna? Osobne som pozerala znacku topgal a taketo tie ergo, kvôli chrbtici a nieco lahsie. Juj ked dcerke nedam, to bude vojna už vidím. Je to nejaka znacka diddlina & galupy. Čo myslite? Keď tak rozmyslam, dcerku budem nosiť ja do školy, tak s taškou jej pomozeme zo zaciatku.

Je táto školská taška vhodná pre prváčku?Je táto školská taška vhodná pre prváčku?
Strana
z2
xlucia
6. feb 2025

daj malej tasku na chrbat a uvidite ako jej sadne. fotka nic nepovie

aalt
6. feb 2025

Mne pripada nejaka mala, teraz vlacia na vsetko pracovne zosity ...

fkata
6. feb 2025

Ja mám prváka a neviem, či by do nej napratal všetko. Skús jej dať na chrbát a uvidíš. Osobne nie som nadšená za takéto tašky. My sme hľadali dosť dlho, kým sme sa rozhodli.

kikavadi
6. feb 2025

Taška vyzerá byt dosť malá. Prváci (aspoň u nás) musia mať veľké aj malé dosky na zosity, tých pracovných zošitov je fakt veľa a to si niektoré nechávali v škole. Obedar zaberie miesto, fľaša, plus ďalšie veci, co možno nebude nosiť každý den, ale vzdy sa niečo nájde. Moja nosí topgal od 1.triedy a veľkostne tak akurat. Aj synovi som teraz kupila, čo pôjde do 1.triedy.

domkakvet
6. feb 2025

Aj mne sa zda mala, aspon podla foto, nevojdu jej tam vsetky veci.

lucia147852
6. feb 2025

Určite vhodná nie je. Veď tam nedá ani polku veci čo bude potrebovať, plus kde je desiatka a fľaša. Moja ma topgal. Už je druhacka

patka06
6. feb 2025

Záleží na tom, čo v nej bude nosiť,
Sú školy, kde deti nenosia takmer nič a naopak sú školy, kde denne prenášajú všetko.
Táto sa mi zdá malá, nefotila si hrúbku, ale fľaša, desiatový box, peračník zaberajú veľa miesta

andrejka1974
6. feb 2025

Tam sa jej všetko nezmestí majú toho už aj prváci veľa

1mina
6. feb 2025

Mne sa zdá strašne malička. Naša nosí topgal, zdala sa mi prehnane veľká, ale akoze niektoré dni keď ma matiku - to je veľký zošit, 3 malé zošity, slovenčina - 3 veľké učebnica, jeden malý zošit, náboženstvo - veľká kniha veľký zošit, telesná, obedar , fľaša... Niekedy som rada že to tam napcham. Keď ide zomskoly.rovno a tanečnú dávam tam aj to. Akoze ide má poraziť že keď majú viac predmetov na ťažkú tu tašku, ale zas ráno ju vezie muz do školy autom, a poobede jej nesiem tašku ja, takže ona si ju prenáša Max po škole.

shee11
6. feb 2025

Takýto typ je skôr pre nižšie dieťatko. Inak mne sa zdá ok. Dosky mať nemusí, zošity tam zmestí v pohode + ešte by malo ostať miesto na desiatu s vodou.

autor
6. feb 2025

@shee11 desiatu budu mat v skole. Nosit si bude len obcas

shee11
6. feb 2025

tak to je výborné. potom už len ako sa vy rozhodnete. Inak štýl týchto aktoviek je dobrý v tom, že majú nízku chrbtovú opierku, co je ovela viac ergo ako tie drahé vaky dlhé 40 cm a viac. Ešte je dôležité aby sa dobre a ľahko otvárala. Tie klipsy - aby nešli ťažko. Inak by som jej dala šancu. Koniec koncov, hocikedy sa dá kúpiť nová.

autor
6. feb 2025

@shee11 viete co, mate pravdu, vyskusame a ked nesadne alebo bude male, kupime nove. Nemame co stratit 🙂

shee11
6. feb 2025

náhodou je tá taška veľmi milá, nikto takú nemá. chápem, že asi nebola moc drahá, ale aspon vám nebude ľúto kúpiť druhú a dcérka bude mať potom radosť... ved vieme aké sú dievčatká malé parádnice :D

autor
6. feb 2025

@shee11 dcerke sa velmi paci a aj mne, neslo mi ani o vyzor 🙂 skor ma zaujima to prakticke hladisko. Mozno to vydrzi prvy rocnik len, mozno aj druhy. Ved vydavkov bude az az podla mna i tak :D

solange7
6. feb 2025

Trochu od temy.. ale aj vam sa niekedy zda, ze tie deti chodia do skoly s 20 kilovymi batohmi?

ema22270
6. feb 2025

V pohode na chrbat ke ok tvarovana ak sa jej zmestia veci ok, len ci sa jej zmesti aj desiata. Nas ma taku velku, a ledva napracem desiatu 🤭

shee11
6. feb 2025

inak to vrecko vpredu je na deisatu práve určené.

ivinkapink
6. feb 2025

@solange7 neskutocne co musia vlacit, ja som nakoniec dcere prve dva rocniky nosila tasku..

gabika99
6. feb 2025

Mne sa veľmi páči taška a nebola ani lacná. Cca 42 eur to vychádza. Podľa mňa sa jej tam zmestia veci. Aj rozmerovo je dost velka. Predné vrecko je na desiatu. A teraz dostat krásne vrecka-tasky na desiatu a vodu, pripadne si bude nosiť jedlo v takejto taske v ruke.

katulienkax
6. feb 2025

svokra nema bezhlavo kupovat a mala sa poradit s tebou. My sme tasku pouzivali 3 roky. Toto mozno pouzijes pol roka a budes kupovat novu, lebo zistis ze na Slovensku vlacia deti kopec zositov a hned jej bude mala. Mozno v Norsku by ju pouzila, tam prvaci nenosia nic. A snad nemyslis vazne ze desiatu bude nosit zvlast v ruke. Ved nato su poriadne tasky, aby vsetko zmestila do nej.

katulienkax
6. feb 2025

inac za 45 sme kupili v akcii krasnu zlacnenu znackovu vhodnej velkosti.

patka06
6. feb 2025

Nosiť desiatu zvlášť v ruke je blbosť.
Na druhej strane aj na Slovensku sú školy, kde deti nenosia napchaté tašky, vždy je to na dohode rodičov a učiteľky
Často sa stáva, že deti nosia zbytočnosti - dosky, obrovské peračníky a preto je ťažká

fkata
6. feb 2025

U nás syn vláči 2 dosky - veľkú a aj malú, kopec pracovných zošitov, plus čítanku, 2 peračníky, veci na VV, plus na krúžok, takže by sme to sem nenapchali.
My máme Beckmann, keď má VV, alebo krúžok, pripínam na tašku ešte menší ruksak - táto značka to má tak riešené.

elvenprincess
6. feb 2025

Ergonomický chrbát predsa má. A najlacnejšia tiež určite nebola, nakoľko tá myš je "značková". Tuším aj v Albi predajniach s tým motívom kedysi mali dosť vecí. Neterke som tam kupovala do prvého ročníka vrecko na prezúvky presne s touto myšou a bolo aj dosť veľké, aj pevné a kvalitne spracované. Bolo to už pár rokov dozadu, tak neviem, či aj teraz také veci držia. A čo sa týka pchania vecí na telesnú do školskej tašky, to je úplný nezmysel. Tenisky si môže nechať v skrinke (šatni, ak budú mať tú) a bude si nosiť iba vrecúško s tričkom a nohavicami. 🤷🏼‍♀️
Každopádne si skúste niečo o tej taške vygoogliť, nezatracovala by som ju hneď. 😉

simona131
7. feb 2025

Ahoj, my sme mali uplne taku istu mala ji zboznovala a mala v nej dost priestoru. Minuly rok ju mala akp prvacka ja ju odporucam na 100%.🙂

tamitamitami
7. feb 2025

Taška musí dieťaťu sadnúť, ideálne je vyskúšať viac tašiek a potom sa rozhodnúť. Mne osobne taška príde malá, kúpila by som väčšiu a túto nechala na príležitostné nosenie.

pupava36
8. feb 2025

Toto by som jej urcite nedavala aj s toho dovodu ze taketo tasky sa uz davno nenosia a budu sa jej smiat v skole. Skuste pozriet znacku topgal alebo beckman. Nam sa dizajn topgalu nepaci pre nas je otrasny. Treba zvolit tasku co najvacsiu lebo napr.moj prvak ma len same pracovne zosity a verte mi ze keby mal takuto malu tasticku tak by sa mu to nezmestilo. Dcera je tretiacka a len na slovencinu maju 1 ucebnicu a 4 pracovne zosity a na matiku maju 2 pracovne zosity. Takze treba zvolit vacsiu a sirsiu tasku lebo do tejto nenapracete ani desiatovy box s pitim ked tam bude mat plnu tasku skolskych zositov a este peracnik niekam bude musiet nacpat.

shee11
8. feb 2025

@pupava36 smiať? V živote som nevidela aby sa niekto niekomu smial za tašku. To je posledné čo deti riešia. A zmestí tam v pohode všetko, je to klasická taška typu aktovka. Je oveľa viac ERGO ako obrovské vaky, pretože nemá dlhú chrbtovú opierku. Napr tento typ
https://www.skibi.sk/jeune-premier-it-bag-midi-...
Originálna ,. ergonomická a vôbec nie lacná.

hrasocek12
11. feb 2025

Keď pozerám koľko toho deti musia vláčiť na chrbte. Poviem len jedno ,dobre *ebe učiteľom a školstvu. 99percent vecí to dieťa nikdy nevyužije čo sa tam učia . Dúfam že príde doba tabletov ,lebo čakať že dieťa bude nosiť na chrbte 30kíl každý deň je neúnosné. Hnus. Rodičia to vám nevadí ,že vaše dieťa nosí vrece cementu do školy na chrbte? Kde je zdravie dieťaťa? 🥴

Strana
z2