Je tento príklad vypočítaný správne?
Je to vypočítané správne?

@lulufa aj podľa mňa 😃
vyzera to spravne. ... len ten, co navrhoval ten priklad by asi si mal zopakovat slovenske pravidla... u nas sa vravi "o polovicu menej" a nie "2 krat menej" 😉 ... lebo takyto vyraz je nepresny a da sa interpretovat dvoma sposobmi.
nie je to spravne. 6 kg FAZULE, nie 6kg FAZUL, gramaticky by to sice bolo OK, ale kedze prva teta predala 12 kg fazule, zostala by som v danom tvare a zaroven to odpoveda na otazku, kolko fazule a nie kolko fazul
@solange7 2x menej sa hovori pri deleni. O polovicu menej nie je 2x menej.
@stanulienkat vies co, ja som rada ze toto nemusim riesit. Inak by som ten pracovny zosit asi roztrhala. 😀
Mňa zaujalo prečo mu to píšeš ty. Má sa naučiť zapisovať príklady sám.
@januska12323 ja som sa tiež zamerala na to pekne písmo a mi to prišlo že to nepíše dieťa... A teda nepísala by som úlohy svojmu dieťaťu ...
@qsookie za mojho mladi nas ucili polovica, tretina, stvrtina, patina, atd.. az desatina, ze sa ma pouzivat a nie 2-krat menej, 3-krat menej, 4-krat menej, 5-krat menej az 10-krat menej. Predstavivost pri spravnom nazvoslovi je vzdy exaktna, kdezto pri pouziti X-krat moze dojst podla vety aj k inej interpretacii. (napr. mam 900, predtym som mal 3-krat menej. kolko som mal? odpoved: a: 300? = pouzite matematick delenie, b: 1 az 899? = pouzita logika vety, lebo neurcil som ci je to voci casu, alebo hodnote. Ak by bola veta mam 900, predtym som mal tretinu, tak je jednoznacne, ze som mal 300 v kazdom case)
To uz aby som cakal, kedy sa zacne pouzivat 12 hodinovy cas, ako sa pouziva v niektorych castiach sveta... (kde len vojaci poznaju 24 hodinovy cas a bezny clovek pozera ako puk, ked mu clovek povie cas v 24 hodinovom formate)
@eperia a ako to je spravne? Za mna to je v poriadku
@qsookie zlomky sa ucia v 4 triede, v cechach a aj niektorych nasich skolach uz aj v 3 triede, nenapadlo ma, ze by sa to malo spajat so zlomkami, lebo definovat polku, tretinu a stvrtinu by malo zvladat dieta uz aj v skorsom veku, kedze sa to spaja aj s inymi zakladmi - napr. hodiny (stvrt, pol, tristvrte).
@egonsk keď už píšeš o tom, že by si mali tvorcovia učebnice zopakovať pravopis, tak píš spisovne aj ty. Nenapadlo ma nie je správne. Napadnúť ťa môže zviera, ale myšlienka ti nenapadá. Čiže nenapadlo mi.
Ak prestaneš fantazírovať o zlomkoch a prečítaš si nejaké zadanie na násobenie a delenie z internetu, tak možno pochopíš, že je to napísané správne.
@lilope dakujem za odporucanie 😉 ... a len mimochodom som pravopis nespominal, lebo gramatika mi nikdy moc nesla. Spominal som pravidla, to je nieco ineho 😉 ... a k tomu napadaniu, nerozporujem spravnost tvojej korekcie vyrazu, kiezby aj novinari zacali pouzivat spravne slovencinu a neucili ludi takymto chybam na kazdodennej baze.
Je to zle vypocitane.
3:(12+18)= 3:30=10kg

@lulufa podľa mňa správne 😀