Karanténa deti - zavretá trieda

5. nov 2021

Ahojte, keď trieda ostane zavretá , keď tam je niekto pozitívny, tie deti sú normálne zakaždým v karanténe že nemôžu ísť ani von ? Ti čo byvaju v dome sú v klidku majú záhradu ale tieto bytové deti zakaždým doma? Už tretia karanténa, viac sú doma zavretí ako vonku....alebo je to len izolácia od školy? A môžu von ...

renab
5. nov 2021

Nemozu ani von.

autor
5. nov 2021

To je hruza toto....

zuzkaa1991
5. nov 2021

Ak je to nahlásené na hygiene ako pri dospelých tak moze prísť kontrola a fakt smutne deti z bytovky ze su v kuse doma ale zas ak su bez priznakovy nosia respirátor tak nachvilu by mohli sa ist prejst mimo ludi s dozorom rod

alexandra2468
5. nov 2021

Nie je to “izolácia od detí”, je to izolácia od ľudí všetkých.
Mojej kamošky detí boli tiež v karanténe, lebo bola učiteľka pozitívna. Samozrejme, mali by byť doma, ale Má doma 3 detí, takže byť 2 týždne doma by bol zabijak 😃 brala ich teda autom na výlety napr. do lesa, do viníc, kde nikoho nepostretávali.

anjelicek26
5. nov 2021

Je to izolacia, kde musia sediet doma. U nas v nemecku to vyriesili inak, aj ked je nejake dieta pozitivne, ostatni chodia, len sa kazdy den najblizsi tydzen musia testovat rychlotestami...takze sa nic nezatvara... ked vas nacapaju, ze idete s detmi von alebo niekto nahlasi, ze porusujete karantenu, moze to ist rychlo do penazi...

autor
5. nov 2021

Veď práve človek vie ísť do lesa mimo ľudí ale čo tie kontroly niekto vás uda nestojí to za tie pokuty. Ale tiež vidím iné deti lietať vonku.

heleninamama
5. nov 2021

@anonym Prihlás deti na PCR testy na 5 deň od kontaktu. Uveď tam všetky príznaky, aj keď ich nemajú (aby im pridelili termín) a po negatívnom výsledku testu môžu deti chodiť vonku, aj po krúžkoch.

nevenka
5. nov 2021

Tu sa uz vytratil znysel pojmu "karantena", s furt meniacimi sa podmienkami. Karantena v zasade znamena, ze clovek moze byt infekcny a nema chodit von, medzi ludi. Logicky. My sme uz tiez 3.x, raz skola, raz skolka a ties ma to nebavi . Ale este ked okrem ockovanych, budu roznasat virus aj deti, co maju byt v karantene, tak kolko bude pozitivnych zase? A dokedy?

janka1011
5. nov 2021

Áno, nemôžu ísť von. Je to riadna karanténa. Vo výhode sú deti v rodinných domoch. Karanténu vieš skrátiť deťom na 7 dní tým, že ich objednáš na 5.deň na pcr test. Nemusíš vymýšĺať príznaky keď ich nemajú, uvedieš kontakt s pozit.osobou, teda spolužiakom. Vtedy je pcr test zadarmo. Ale zas až taký rozdiel, 7 dní či 10 to zas neni...

jana005
5. nov 2021

@janka1011 ja som dcére dovolila ísť vonku, keď mala negatívny výsledok PCR testu. Dvakrát ho mala hneď na piaty deň ako bola na teste a raz až na šiesty. Čakať, kým sa oficiálne skončí karanténa až na siedmy deň, je podľa mňa totálna blbosť.
Jasné, do školy ešte nešla, ale vonku áno
Keby na mňa niekto poslal kontrolu, v pohode, negatívny výsledok mám a ak by aj tak chceli zaplatiť pokutu, určite by som ju neplatila a nech ma dajú aj na neviem aký súd.
Jasné, že pokiaľ nemám výsledok, tak sedí doma, ale keď už viem, že je negatívna, tak nebudem ju držať zbytočne ďalšie dva alebo jeden deň doma

diewcatqoo
5. nov 2021

My sme boli vlani v karantene 6x. To este bolo u nas tak, ze karantena 14 dni, ci si mala negativny test alebo nie. Pre tie decka to je hrozne, ze nemozu ist von, nam doma vtedy uz statocne hrabalo vsetkym.

janka1011
5. nov 2021

@jana005 úplne s tebou súhlasím, ja som len napísala, aké sú nariadenia. Tiež to robím tak ako ty.

hipuska
5. nov 2021

U nás to nikto nedodržuje. Mala dedina. Ale, niektoré deti vyšli pozitívne na 8 deň, takže aj keď behali po vonku, chodili do kostola, nakazili ktovie koho. Nepáčia sa mi tieto opatrenia. Ale, človek, ktorý nemá nikoho doma ohrozeného, chorého, je hrdina. Horšie su na tom ti, ktori sa boja, že nakazia blízkych. Treba mať zdraví rozum. My sme chodili von, mimo ľudí

jana005
5. nov 2021

@hipuska ja som napríklad tiež v malej dedine a deti tie, o ktorých som vedela, že majú byť v karanténe, vonku neboli.
Možno si aj niekto o mojej dcére myslel, že si veselo behá po vonku, keď má byť v karanténe desať dní. Ale ten dotyčný nemusel vedieť, že moja dcéra má negatívny test, tak preto je vonku už na piaty deň.
A syn 9 ročný chcel ísť tiež na test, lebo nechcel byť zavretý doma až desať dní, darmo som mu vysvetľovala, že jeho iný spolužiaci nejdú na test, tak aj tak bude sedieť doma, lebo sám nepôjde von.
A aj tak bolo 😁

hipuska
5. nov 2021

@jana005 no, u nás tak nebolo. Vonku môžeš ísť až na 7 deň, takže keď niekto behá po vonku prvé dni po začatí karantény tak asi ťažko. Synovu spolužiačku sme stretli u zubárky, kde vypĺňali aj čestné prehlásenie. A už nehovoriac o Tom, že naša zubárka je tehotna.

silvike
5. nov 2021

@hipuska...bez chrbtovej kosti poniektori ale ze uplne (myslim teda synovu spoluziacku u zubarky)

jana005
5. nov 2021

@hipuska tak ja našťastie s tým nemám skúsenosť. Mala si sa ich nahlas pred zubárkou opýtať, a vy nie ste v karanténe?
Tiež nemôžem povedať za všetkých, že sedia doma, ja hovorím iba o našej dedine

lija22
5. nov 2021

pozri nehlad na to, co robia ini. zacnime vsetci od seba. inac to bude kolotoc

katulienkax
5. nov 2021

Pozri keby si to nevytrubovala na modrom koni tak mozno ani nikto nevie ze mate byt v karantene. Ja by som sla s detmi von ale mimo ludi. Nastastie vo velkach mestach sa nikto o nikoho nestara nie ako v tych dedinkach kde kazdy klebeti a bonzuje. Kontroly pridu len ked budete kazdemu hovorit ze ste v karantene a pisat o tom na facebooku a na modrom koni. Samozrejme ze nie som za stretavanie sa deti pocas karanteny ale les, hora, sviezi vzduch, to by mi tak niekto zakazal. Vy ste v karantene, nie ze ste priamo pozitivni, tam je to ine. Dokonca ockovani po strete v pozitivnym nemusia do karanteny, dokonca musia chodit do prace, takze ked mame taketo na hlavu postavene nariadenie sa nedivim ze uz vsetkym hrabe a nikto nic nedodrziava

jana_eyre_2
5. nov 2021

@heleninamama vôbec nie je potrebné si vymýšľať príznaky, na PCR dieťa normálne pozvú keď ide o pozit.spoluziaka či učiteľa na 5ty deň od kontaktu.. ale karanténa končí až 7 deň po negatívnom teste..

katulienkax
5. nov 2021

@anjelicek26 boze to mate super v tom Nemecku, tam su sice prisni ale ludia vedia ako sa maju zariadit. Cize deti po pozitivnom ziakovi pokracuju v riadnej vyucbe s kazdodennym testom. To by som veru brala. Takze nemci nehadzu cele triedy do karanteny. Super.

anjelicek26
5. nov 2021

@katulienkax ano vsetky deti maju dalej normalne skolu, len teda tyzden potom musia kazde rano robit domaci test a keby mali priznaky, idu na pcr test... ale malokedy sa nakazi viac deti s triedy... ziadne obmedzovanie a zatvaranie celych kolektivov, to je zla metoda.

jana_eyre_2
5. nov 2021

@anjelicek26 hlavne asi tie testy aj ľudia u vás naozaj poctivo robia, nie?

anjelicek26
5. nov 2021

@jana_eyre_2 jasne ze robia. V piatok keď vyšiel pozitívny syn, vyšlo pozitívnych 6 deti a ďalšie s ich triedy v nedeľu.. Museli sa nakaziť spolu.. Pondelok a stredu boli ešte negatívny, aj keď spätne od stredy už niektoré deti kaslali. Nemecká mentality nedovolí odrbkavat systém, riziko, že tá nabonzuje dieťa je vysoké😅🤣

jana_eyre_2
5. nov 2021

@anjelicek26 Veď toto, že Nemecka mentalita je ina ako u nás a presne to odrbkavanie systému má u nás najviac frustruje..

u nás v triede najstarsieho to má cca 8deti, myslím že všetci poctivo testovali, na 5ty deň začali vychádzať pozitivity.. nás to nejakým zázrakom obišlo.. ale bol zase nahlasovany záujem o testy na škole a tam bolo vidno koľko rodičov to odmietlo, to nepochopím.. ako prvé nechápem že u nás to samotestovanie deti nie je automaticky povinné, učiteľky môžu len prosiť o spoluprácu a po druhé, že čo na tých palickach do nosa stále prekáža.. ale súhlasím, tieto karantény dokola sú na hlavu.. my už druhý krát a to je len začiatok novembra.. máme aspoň záhradu, ale kto nemá, tak to je ozaj zle..

Inak vy už ste vporiadku všetci doma?

duratlicka
28. nov 2021

@anjelicek26 Najprv napises, ze malokedy sa navzajom nakazia a potom napises, ze 6 deti z triedy malo koronu a dalsie v nedelu. Preto su na Slovensku deti v karantene, aby ich z 25 nemalo covid 20 a o tyzden ich 40 neockovanych rodicov a 80 babiek a dedkov.

anjelicek26
28. nov 2021

@duratlicka ale oni sa nakazili v 1 deň a prišli na to skoro.. Keďže Delta.. Tak je nakazlivost iná..

sense
28. nov 2021

U nás vo Švajčiarsku keď je dieťa do 12r v karantene lebo bol spolužiak pozitívny, môže ísť 2x na 1 hod von ale žiadne ihriská, ani indoor nič len niekde v lese alebo mimo ľudí a príde oznam že treba na PCR test. Dcéra doniesla v piatok papier ze od pondelka všetky Tried od 3 do 7triedy musia mať masky, lebo je jedna trieda v karantene.. Ako to pôjde ďalej neviem, lebo od pondelka bude aj dcerin a trieda v karantene, lebo moja je pozitivna