icon

Kedy je vhodný vek na nástup do školy?

katarina092
23. jan 2025

Ahojte baby
V akom veku ste prosim dali Vase deticky do skoly? Moj syn ma az v septembri 6 rokov ale neviem ci ho nedat do predskolskej a hned do skoly… budu testovania ako su na tom deti ci su zrele na skolu alebo nie…
Dakujem

Strana
z2
sisska96
23. jan 2025

@tetapetra neni ;) to je iba jedno číslo, čo mi napadlo

tetapetra
23. jan 2025

@sisska96 🤣

blah24
23. jan 2025

@katarina092 nas je v septembri a automaticky sel o rok pozdej

betulinka1
23. jan 2025

Katarína, presne ako pise @h2. Moj tiez august a isiel ako 6 rocny a je najmladší. Moj ma 10 a teraz bol na oslave spoluziaka co mal 12 rokov 🙈🙈🙈. Ja som odklad chcela a psychologicka ho poslala do skoly, ze su tam neni dovody na odklad a podla nej by stagnoval v skolke. Kludne nedavaj maleho do skoly a nechaj ho v skolke. O nic nepride. Ja vidim velmi ten rok medzi spolužiakmi. Ked k nam pridu, to su uz taky uz zrelší chalani a ten moj maly je pri nich stále ako naspidovana veverička.

barka1
23. jan 2025

@katarina092 dieta má ist do školy, po dovrseni 6.narodenin.

ema22270
23. jan 2025

Poraď sa v škôlke náš išiel skôr, lebo spravil psychologické testy a ani to neľutujem. Je 12.teho septembra narodený, mal sa narodiť 2.septembra.. to sa všetko pýtali pri tých testoch .. škola mu ide, je už druhák a chodí do nej veľmi rád.
Ty musíš vidieť na ňom, či je rozumný, či by mu to išlo, či chce kresliť.. rád sa učí nové veci.. ja viem, veľa ľudí to odsudzuje, keď niekto chce dať dieťa do školy "skôr" . Za mňa najlepšie rozhodnutie. V tej škôlke by isiel len dozadu už. (Robili to isté dookola a to by uz štvrtý rok sa opakovalo)..

ema22270
23. jan 2025

Doplním ešte, vtedy mi pani riaditeľka povedala, že v kľude ho môže zaradiť do predškolskej triedy, lebo vidí na ňom, že je taký rozumný, lebo ich niekedy aj ona mala v škôlke, tak ho poznala a že uvidíme teda, že ako to vyvinie s testami.

katarina092
autor
24. jan 2025

No syn nemal predskolsku cize si myslim ze by to bol asi prilis velky skok pre neho

lucia147852
24. jan 2025

Určite by som skôr nezaskolovala. Načo? Detstvo ma len raz. V škole sa ešte nasedi dosť. Prváci idú ako z rýchlika. Tam už nebude môcť nechcieť. Zbytočná záťaž predčasne.

mirka0677
24. jan 2025

Môj je septembrový, od 4 rokov poznal písmenká, ako 5ročný ovládal prvácku matematiku, rozumel násobeniu... Chvíľu sme uvažovali, že by sme ho dali v podstate už ako 5ročného do školy ale som rada, že sme tak nespravili. Išiel do školy riadne ako 6ročný (hneď tretí týždeň školy bol už 7ročný) Teraz je druhák, písanie ani čítanie mu až tak dobre nejde, ako to vyzeralo v 4 rokoch 🙂. Navyše veľa letných detí malo odklad, tak by bol od nich mladší o skoro 2 roky a to je pri takto malých deťoch fakt dosť. Ak pravdaže nie sú dostatočne vyzreté, čo môj asi nebol. Predškolský ročník znášal úplne bez problémov, žiadne nudenie.

ekira1
26. jan 2025

@katarina092 predškolská je povinná. Si si istá, že si učiteľke správne rozumela? V 5 rokoch pôjde do predškolskej, urobia mu test školskej zrelosti a podľa toho sa rozhodne kedy pôjde do školy. Predškolskú vynechať nemôže. Syn je novembrový, šiel do školy v šiestich rokoch a je najmladší z triedy. Celá trieda sú deti z odkladom.

katarina092
autor
26. jan 2025

@ekira1 zevraj sa moze preskocit len pride o vyhodu skolskeho roka zadarmo

ekira1
26. jan 2025

@katarina092 pochybujem, od 2021 je povinná. Ak nebude chodiť v škôlke na predškolskú prípravu, musíš ho pripravovať doma, ale i tak musí byť zapísané v škôlke a je to skôr pre zdravotne znevýhodnené deti. Ak je dieťa tak nadané, že uvažujete o jeho nástupe do školy v piatich rokoch, musí začať chodiť na predškolskú prípravu už v štyroch rokoch. Ak ho na predškolskú prípravu nedáš, " preskočíš" ju, je tam nejaký postih, tuším prídeš o rodinné prídavky.. učiteľka to isto všetko vie, neviem prečo ti hovorila, že povinná predškolská sa dá preskočiť.

Strana
z2