Kedy ste deťom vysvetlili menštruáciu a pôrod?
O sexe, o menštruácii,o tom.ako sa narodí bábo?
@belllinka sex je intímna záležitosť medzí partnermi akých pohlaví a množstva ,to je na zúčastnených,trvá to pár hodín ,dá za to naplánovať a určiť si miestnosť ,čas,menštruácia trvá niekoľko dní nedá sa ovládať dĺžka a ani sila a ani fyzické prejavy a keď raz som krvavá a aj oblečenie mám,tak asi to rodina vie ,tak isto bolesti ,menštruačné potreby si badateľné voľným okom
@belllinka ako tu fabulujes - otrcanie je krvavých vložiek, vystavovanie vaginálnych tabliet pred návštevou atď.atd.
Doma je podľa tvojich reakcií všetko tabu - nahota, zazrieť niekoho v spodnom prádle, rozhovor o citlivých veciach, spomenúť rodinným príslušníkom, keď prežíva zena nepohodu spojenu s menštruáciou, atď.atd.
Zo žien, ktoré to majú inak ako ty, robíš úchylacky..
Každé vysvetlenie konkretnej situácie sa snažis posunúť do extrému....
Pritom sama nezvladas otvorený rozhovor s dieťaťom a schvaľujes iné, uplne nevhodné zdroje informácií...
@minenkak a urcite si to "nezapamätala"....ach boze
@belllinka
kde píše, že je vždy celá krvavá? to od tej zlosti čo máš v sebe nevieš poriadne ani čítať?
či si myslíš, že tu budeš poučovať dospelé ženy ako to má u nich doma vyzerať? v čom majú chodiť oblečené, kde čo majú mať položené?
si myslíš, že si mega vtipná a pritom si trápna.
@barborenka28 ?
@beronsche ty tiež prekrúcaš, nepíšem, že nemá chodiť v spodnom prádle, ale keď má menzes a ešte píše, že je vždy celá od krvi, tak snáď si na tie gaťky ešte niečo natiahnem a neváľam sa v tom po celom byte, nech je všetko od krvi. A hlavne o nahote doma tu píšu hlavne ženy s úplne malými deťmi, chcem vidieť, ako sa budú pretŕčať pred puberťákmi,.
@belllinka to fakt toto??? Ty pred detmi skrývaš vložky? Nesprchujes sa castejsie ako bez menstruacie?
@silvia2013 už som to písala, nič neskrývam, mám kalíšok. Vložky a tampóny som používala možno tak do 3 rokov syna a mala som ich v skrinke, božee
Mam chlapcov, 4 a 2 roky. Zatial sa nic nepýtali, tak nehovorím. Iba, ze babo je v brusku. Podla mna je spravna doba, ked sa dieta pyta. Odpovedat, veku primerane, nevymyslat si. O menstruacii nevedia nic... Nevsimli si a maju na to este kopu casu, nakoniec, su to chlapci.
Dcera ma 2r, vie, ked mam menstruaciu a aj vie, ze babatka rastu v brusku a maminka ide potom k dr, aby jej ho pomohol z bruska vybrat. Take prirodzene veci netabuizujeme. Vcera bola moja mama prekvapena, ze pozna podprsenku. 🤦♀️ O sexe sa planujem rozpravat mozno pri nastupe prvej menstruacie.
Vtedy, kedy sa začne pytat
Keby chlapi mali menstruaciu tak o nej vsetci vedia nie len doma v rodine 😂😂 ach boze, potom sa cudujeme, ze dievcata sa hanbia za to, chlapci sa im smeju. Ved to je prirodzena vec. Nechapem toto, zatajovanie, klamanie, skryvanie menstruacnych pomocok ako keby to bolo nieco hnusne, hriesne, nenormalne. Potom tu same temy o tom, ze ci moze byt tehotna ked nemali sex spolu len mu honila 🤦♀️🤣
môj sa začal pýtať keď mal 4-5 rokov.
u nás sa otvorene rozpráva o všetkom, a áno aj si dovolím prejsť po vlastnom byte v nohavičkách s vložkou.
s mojím synom máme dôverný vzťah o čom svedčí aj to, že keď si 1x holil intímne partie tak ma zavolal do kúpeľne nech mu pomôžem 🙈. A nie nevolá ma pravidelne, už to vie aj sám, keby si chcel niekto rypnúť.

Este napisem ako byvala ucitelka. Mali sme o tomto debatu s maturantmi. Cast mala doma otvorenejsie vztahy s rodicmi, u casti boli tieto temy tabu. Zaujimave bolo, ze prave v rodinach tych druhych prevladal nazor, ze sexualna vychova do skol nepatri a maju to riesit rodicia. Ale ked som sa ich opytala, ci to teda rodicia s nimi preberali, tak povedali, ze nie, a info maju z netu a od kamosov.