icon

Kedy ste deťom vysvetlili menštruáciu a pôrod?

10. nov 2024

O sexe, o menštruácii,o tom.ako sa narodí bábo?

sangeomatik
11. nov 2024

@belllinka za mnou chodí aj 11 ročný, keď si myslí, že je to brutálne dôležitá vec (samozrejme, zväčša len pre neho) :D

jennyska
11. nov 2024

S dětmi jsme tyto věci procházeli prakticky od malička, co se ptaly na to, jak se ocitly v bříšku. Samozřejmě vždy jsme slova k vysvětlení volily přímo úměrně věku a čím jsou starší, tím jsme detailnější 🙂 Hlavně vždy tak, aby neměly z ničeho strach a braly vše přirozené jako přirozené... vysvětlujeme tedy vždy pravdivě, bez zástěrek nebo milosrdných lží.

A co se týče menstruace, tak to je jen další přirozená věc z mnoha, na kterou je potřebné reagovat, když se děti ptají 🙂 A když něco, pro některé tady nedejbože uvidí na vlastní oči, tak to zas a opět brát jako přirozenou věc a nedělat z toho divočinu. Myslím, že to není o sdílení bolesti hlavy, břicha a ukazování zakrvácených věcí, ale spíše o tom, že když už mě dítě u toho vidí, tedy když se stane nehoda a peru, tak na otázku: Maminko, co to pereš? určitě neodpovím bundu tatínkovi :D ale řeknu, co se stalo a proč to musím prát 🙂 anebo když ležím a bolí mě břicho, záda, tak nebudu lhát a říkám jak se věci mají. Pokud je toto někomu "blbé a divné" a odvolává se na to, že s kalíškem by se to nestalo a co je komu po tom, že mě bolí hlava, záda atd., tak je to jeho rozhodnutí ve směru výchovy a já věřím, že směrem k dětem dělá jak nejlépe umí. Jednou však tyto naše děti budou sami dospělými, možná partnery, možná rodiči a čím více budou chápaví a empatičtí i sdílní, tím lépe pro jejich partnery i celou rodinu 🙂

PS: Jednou mi můj lékař nasdílel docela fajn myšlenku: To, že menstruační krev z těla vytéká není jen tak anebo výdobytek moderní společnosti. Ona totiž vytékat má. Ne se sbírat uvnitř v těle v nějakých nádobkách či tampónech. Přeberte si to jak chcete a jak komu vyhovuje...

sangeomatik
11. nov 2024

@belllinka za mňa áno🙂

sono2
11. nov 2024

@belllinka si preskočila 3,4 a piaty rok. Samozrejme že príde aj 6 ročne na wc za rodičom neraz.

belllinka
11. nov 2024

@sono2 nepreskočila, ani v 3,4,5,6 rokoch mi to nepríde byť normálne a moje deti boli naučené, že potreba na wecku sa vykonáva osamote. Príde mi to byť ako normálna vec, asi ako to, že negrgáme a neprdíme v spoločnosti.

lucia245
11. nov 2024

@xnatalkax deti sú zvedavé tvory. Chcela by som vidieť deti, ktoré nekladú otázky😄

mnamko
11. nov 2024

@slavomira236 moja dcéra v 10 už mala menzes,takze museli sme vysvetliť aj ked sex.vychovu tu v Nemecku mmali v 4 ročníku

malamimi6
11. nov 2024

Starší mal nezvyčajné otázky od mala, od 3r vie ako sa napr.narodí bábätko lebo sa na to pýtal, mladší má 4 roky a absolútne ho také nezaujíma a to máme 7m bábätko doma. Takže na čo sa pýtajú, na to odpovedám primerane veku (ako si myslím, že je to v poriadku)

leidin
11. nov 2024

Ja som ludske nahe telo videla v mackovi pusikovi ako 4 rocna a uz v 3 rocniku sme v skole vsetci vedeli o vsetkom. Rodicia mi ani nenakecavali jeziska ani bociana a ja som sa na to nikdy nepytala

wiccawicca
11. nov 2024

Dcéra bude mať 9 a takéto veci vie už možno tri roky, samozrejme som jej vysvetlila úmerne veku a iba keď sa sama pýtala. O menštruácii vie, bežne ma vidí keď ju mám, čo tam mám a prečo a vie, že časom aj ona bude krvácať.

silvia2013
11. nov 2024

@belllinka ja zase ziaden kalisek, ale MIrenu, Ty si nejaká mimo, ked čitam ako ti tu každy naklada.

322sima123
11. nov 2024

@minenkak to je chore

minenkak
11. nov 2024

@322sima123 čo je choré

luckabj82
11. nov 2024

@denkabemommy v 2 rokoch riešili menštruáciu?

owecka
11. nov 2024

@belllinka moje 5 rocne dieta sa hrava na gynekologicku, miluje rodenie deti... hra sa aj tak v skolke, na lekarku, porodnicku, gynekologicku...zo skolky mi to hovorili pani ucitelky, vie ako sa rodia deti, co je menzes a ano, chodi so mnou na wc a vlozkam hovori plienocky... nemam z toho nijaku uchylku ani nic, bezna vec, ja v jej veku som realne rodila psiu rodinku a pomahala... pre mna fascinujuce...

moncici7
11. nov 2024

@alex49 kde ich najde? To mas vsade😉

moncici7
11. nov 2024

@sono2 nemas zamok na wc?

belllinka
11. nov 2024

@luckabj82 tu sa predhanaju, ktora skor ukazala decku krvavu vlozku a samozrejme deti, co vedia ledva par slov a povedat ako robi kravicka, sa hned zaujimaju o menstruacny cyklus zeny

beronsche
11. nov 2024

@belllinka áno, presne tak to je. Že deťom ukazujeme krvavé vložky... Čím viac krvi a čím častejšie, tým lepšie!!!
Bože žena....🤦🏼‍♀️

moncici7
11. nov 2024

@belllinka pokial este vedia ze kravicka dava mliecko nie supermarket je dobre. Najprv by tie zeny mali naucit deti ako rastu zemiaky, hrasok a ine veci dolezite pre zivot, myslim ze 3 az 4 rocnym je toto priskoro vysvetlovat😉

moncici7
11. nov 2024

@beronsche ale toto tu je vyssie takto uvedene, ktora cim skor a cim viac smutne

belllinka
11. nov 2024

@beronsche bože a nie je to tak? 🤦‍♀️ veď čítaj, čo tie ženy píšu.
@moncici7 oni to vysvetľujú už skôr

moncici7
11. nov 2024

@belllinka 😂😂😂

moncici7
11. nov 2024

@belllinka cim skor tym lepsie 😂

simca06022011
11. nov 2024

nijak som nikdy neriesila kedy.. proste prislo to na rec, tak sa povedalo.. nejak sa prednasky u nas o tomto a ani inych veciach nerobili. Vsetko ide ako ma, primerane veku a zaujmu dietata... Nie iste som so skolkarkou neriesila sex a ani ms.. na co? srandovalo sa ze mama ma pampersku sem tam, a preco a kedy casom docvaklo.

sono2
11. nov 2024

@moncici7 nie mam žiaľ posuvne dvere. Nevidím dôvod na zámok

dadulkaf
11. nov 2024

Keď sa pýta vysvetlím.

322sima123
11. nov 2024

@minenkak aby 4 rocne decko vedelo nieco o sexe

minenkak
11. nov 2024

@322sima123 no keď myslíš

mariska1989
11. nov 2024

Odpoviem priemerné k danému veku . Čo sa týka ms . Som dcére povedala keď mala 10/11 rokov . Čo sa týka sexu .tak to už niečo vie zo školy a na túto tému sa s ňou budem baviť neskôr . Vie čo je sex vie čo znamená že keď ešte neba 15 rokov tak je po zákonom a do 15 rokov sa to považuje za znásilnenie . U druhej dcéry ešte mám čas minimálne rok