Klauha ubezpečovala, že zaujímajú sa, Myju.
Idem sa tak anonymne vyzúriť z prístupu učiteľky v škole. Včera sa učili na prvouke o chuti. Dostali za úlohu priniesť si obľúbené potraviny. Syn si potraviny doniesol , ale ochutnávať nechcel ( mali sa navzájom kŕmiť rôznym jedlom , jeden mal mať zaviazané oči a hádať čo mu spolužiak vložil do úst) . Syn to robiť odmietol. Už 4 roky bojujeme s jedlom, má pár jedál čo zje a dovidenia, nemá vôľu ani ochutnať, ak sa náhodou stane , že ochutná, natiahne ho na zvracanie a na dva dni s jedením skončil úplne. Doniesol mi v žiackej knižke domov päťku lebo nespolupracoval na hodine. Triedna učiteľka ich ešte ani neznámkuje, dáva iba motivačné nálepky a tuto pani učiteľka mu hrdo tresne päťku do žiackej cez dva riadky. Syn z toho veľmi smutný. Písala som jej cez edupage, vysvetlila čo je vo veci a spýtala som sa či mu nemohla dať robiť niečo iné na hodine miesto tej päťky. .dnes ráno mi odpísala " mohla som, ale rozhodla som sa takto " . Tak akože ďakujem pekne za taký prístup. A tiež takú sprostú úlohu vymyslí. Si viem živo predstaviť svoje mladšie dieťa o pár rokov v škole ako mu niekto dá takto ochutnať vajcia alebo orechy a ja budem letieť na pohotovosť s vážnou alergickou reakciou.
Znamkovat prvakov je hlupost a dat patku za to, ze neotvoril usta na nezname jedlo je korunovana hlupost. Pre syna je to lekcia do zivota, ze existuje aj nespravodlivost a ludska hlupost, zial aj v riadiacich funkciach.
Pani učiteľka je úplne retardovaná? Nikdy by som to rovnako ako syn neochutnala lebo:
1. Spolužiak v rámci zábavy alebo šikany mohol s tým jedlom niečo urobiť (napr napľuť)
2. Zlé skladovanie, zlá hygiena a možná nákaza
3. Zlá hygiena spolužiakových rúk a možná nákaza
4. Rôzne alergie a intolerancie
Strašný prístup a ešte horšia aktivita na hodine. Vadilo by mi keby si mám zaviazať oči a druhý cudzí človek mi má dávať jedlo. Keby viem že má moje dieťa v škole takúto aktivitu tak by som nesúhlasila.
Toto sú veci ktoré má učiteľka najprv prebrať s rodičmi, dohodnúť sa ako to bude vyzerať a potom konať.
Jedlo žiaci doniesli z domu, nikto nevie ako to bolo skladované a čo v tom bolo. Deti mali mať zaviazané oči a mali sa dať kŕmiť spolužiakom, tiež nie zrovna hygienické.
Mohla napísať že sa skladá po 1€, zbehnúť do obchodu kúpiť pár potravín, pripraviť deťom na taniere a spoločne mohli ochutnávať. Hlavne nemá najmenšie právo dieťa nútiť keď nechce.....
@terezkaarthuramax ved to by som nenutila ani ja, ucitelka urobila chybu, ale konecne zaujimava uloha, co sa vlastne ludom paci, ked ziaci memoruju zle je, ked sa ucia aktivne, ucitel zapaja rozne zmysly, zle je. Dufam, ze po zdravotnictve padne aj skolstvo, a vsetci budeme potichucky suchat nozickami, nic ine si nezasluzime.
ucitelka je krava, pedagogicky talent nula... uprimnu sustrast
No učiteľka mala odvahu. Dnes má pomaly polka populácie problémy s intoleranciou a alergiami...
Wtf, to akože vážne? môj syn by dostal guľu ako svet za to tiež. Absolútny nejedák, on sa nedotkne jedla, ktoré vidi, nie to, takýmto spôsobom. Môj by sa na mieste aj pozvracal.
Už len to, že je to prvák a nie sú známkovaní, ta 5 je neopodstatnená. Daj vedieť, čo si po riešila. Ja by som to určite riešila, už ken preto, že syn by mal obrovskú traumu z toho :(
No ako sa ja poznám tak riešim okamžite u učiteľky a za klobúk by si to nedala - veď dnes intolerancia na niektoré potraviny môže spôsobiť anafylaktický šok - to si tá učiteľka neuvedomuje ???
Čítam, že si hovorila s triednou. Akoze fajn, toto je taka 5 akoze ani známka to nie je, len sa učiteľka "rozhodla"🤦♀️ v záujme tvojho mladšieho dieťaťa a určite aj mnohých iných by som asi išla rovno za riaditeľkou. Už len kvôli tomu, že ako píšeš, deti dostanú povel tlačiť do seba hocičo a ak je dieťa alergik, môže sa stať všeličo. Pani učiteľka je moc iniciativna ale príliš to nedomyslela🙄
Ja by som to tiež odmietla robiť. Už len z toho dôvodu ze mam intoleranciu na laktózu a teda zdravie mi je dôležitejšie. My sme takéto voloviny nerobili našťastie a ani nás prvom ročníku nikto neznamkoval. Keby mi chcel niekto rukou strčiť niečo do úst, tak mu poviem svoje
Mne sa sice spociatku ta hra pacila ale ma napadlo ze dieta nemusi mat alergie ale mu nieco nechuti..ja by som.sa ako dieta bala ze mi daju do ust nieco co nelubim mna vzdy velmi napinalo aj napina z rasce a z.niektorych korenin
Ak by mi ju pri tekto hre niekto strcil do ust sa na mieste povraciam.

@autorka, ako si napokon dopadla? Zaujíma ma to. Aj ja som bola učiteľka, ale toto je hrozné správanie. A nie, nemá nič s komunizmom, ako niekto napísal, ide tu vždy o charakter a empatiu cloveka, v tomto prípade učiteľky a malých detí. Žiadna empatia, ani len slušné správanie. Je mi smutno z takých tiež učiteľov.