Koľko času môže 7-ročný stráviť na tablete počas prázdnin?
Ahojte.
Cez školský rok máme dohodu, že môže byť cez víkend 2h na tablete. Niekedy ten čas ani nevyčerpá, lebo chodievame veľa vonku a platí, že po 17:00 už hrať nemôže, aj keby si celý čas nevyčerpal. Len teraz cez prázdniny je to iné, lebo toho času má viac ako my rodičia a vyjednáva s nami, aby mohol aj cez týždeň nejaký čas dostať na tablet.
Pýtam sa rodičov, čo dovolia svojim 7ročným tablet, nie že nemá hrať tablet a má byt vonku a tak.
Povinnosti si plní, doma pomáha, učí sa na 1. Len sa chcem poradiť, koľko času dávate tak vy. Či máte uvoľnenejší režim cez prázdniny. Ďakujem.
@mdse
Ďakujem ti. Asi si si nevšimla tú poznámku, že sa pýtam rodičov, ktorí svojim deťom dovolia hrať. Áno, si super, lepšia matka ako ja, krása. Toto si potrebovala? Naozaj, naozaj je nutné sa zapájať do tejto diskusie? Naozaj si myslíš, že keď si mi toto napísala, úplne cudzia žena pre mňa, tak mňa teraz osvieti a si poviem, ČOŽE? TO NIEKTO NEDÁVA SVOJMU DIEŤAŤU TABLET? TO POČUJEM PRVÝKRÁT. SKÚSIM TO AJ JA.
Ja som to zmazala, keď som si to lepšie prečítala, ale Ty tu reaguješ neprimerane, nalej si niečo na schladenie. Nie, nie som lepšia matka. Ale moje dieťa bolo nervózne už keď mu u starých rodičov dovolili na polhoďku mobil a potom mu ho vzali. Videla som ten vplyv na psychiku, aspoň u neho. Takže má úplný zákaz. A nikdy nemal v ruke tablet. Ani raz v živote. Na mobile doma si môže pozerať zvieratá na wikipedii a mapy na Google Earth. Ale to je môj mobil.
Ja som na rizikovom takze ano mrzi ma ale.moja dcera je na mobile na playku (obmedzujem jej časovo) ak si spravi povinnosti....kedze je horúco na dvor samej sa nechce takze my chodime az vecer von takze nevidím. Zle.ak si zahraj 2hod doobedu (ak si vycerpa aktivíty hranie s hračkami pracovné listy atd co ho bavi) a potom poobede tiez trosku tak.mi fungujeme kedze bohužiaľ nemozem dceru zobrat nikde cez leto ....nejak vydrzat musime
Ja som na rizikovom takze ano mrzi ma ale.moja dcera je na mobile na playku (obmedzujem jej časovo) ak si spravi povinnosti....kedze je horúco na dvor samej sa nechce takze my chodime az vecer von takze nevidím. Zle.ak si zahraj 2hod doobedu (ak si vycerpa aktivíty hranie s hračkami pracovné listy atd co ho bavi) a potom poobede tiez trosku tak.mi fungujeme kedze bohužiaľ nemozem dceru zobrat nikde cez leto ....nejak vydrzat musime
@zuzkaa1991 chápem to správne, že každý deň je 2h na tablete alebo nejakej elektronike? A je s tým v pohode, že to vypne alebo prehovára, že ešte chvíľu? Ako reálne nemá byť kedy tie 2h na tablete to moje dieťa, ale skôr som myslela na to, či dovoliť každý deň alebo obdeň alebo pridať len jeden deň do týždňa
Aj keď predtým sa mi osvedčilo, že som dovolila 1,5h denne ale v tom mal už aj počúvanie hudby, telku, aj tablet. A vedel si to vyrátať, že kedy musí vypnúť telku, aby si ešte zahral. Asi to tak skúsim a uvidím
U nas podla nalady ak uznam ze je vela doobeda a chce playko poobede a hučí do mna hodinu tak sa dohodneme na podmienkach....ano viem ze nase dieta je "zavisle"ale kontrolujeme ju co pozera co hraje atd....nasa je kazdy den ano uznavam je to zle ale bohužiaľ aj my dospeli sme kazdy den na mobiloch a teraz fakt výnimočne je ked je cele.dni doma so mnou lenze nemam ako ju zabavit kedze ju nic nebavi ani hrat sa.do izby nechce samej na dvor so.psom nechce nic nudi sa to vidno...ked bola.mensia vedela sa zabavit sama 😇.....alebo otravujem susedov ze aspoň poobede ide sa k nim hrať alebo k nam dojdu nejake deti
U nas podla nalady ak uznam ze je vela doobeda a chce playko poobede a hučí do mna hodinu tak sa dohodneme na podmienkach....ano viem ze nase dieta je "zavisle"ale kontrolujeme ju co pozera co hraje atd....nasa je kazdy den ano uznavam je to zle ale bohužiaľ aj my dospeli sme kazdy den na mobiloch a teraz fakt výnimočne je ked je cele.dni doma so mnou lenze nemam ako ju zabavit kedze ju nic nebavi ani hrat sa.do izby nechce samej na dvor so.psom nechce nic nudi sa to vidno...ked bola.mensia vedela sa zabavit sama 😇.....alebo otravujem susedov ze aspoň poobede ide sa k nim hrať alebo k nam dojdu nejake deti
@zuzkaa1991 ja ťa nesúdim, iba sa pýtam. Závislé je dieťa, keď kope do všetkého, lebo to má vypnúť a nevie sa inak zahrať
Moja dcéra ide mať 4 roky, každý deň si môže pozrieť krátku rozprávku, mobil jej tiež zvyknem dať na 20-30 minút ak mám meeting (logické hry, detská hudba), spoločne občas hráme Playstation.
Nemám pocit že by jej to negatívne škodilo. Nikdy sa nestalo že by mi robila scénu kvôli elektronike, úplne vpohode televízor/telefón vypne a ideme sa venovať iným aktivitám.
Každý deň máme aktívny program doma aj vonku, tých 30-60 minút denne čo pozerá rozprávku alebo hrá hru mi nepríde nič strašné.
Tak podla nalady odovzdava veci...ale 90% sa vieme dohodnúť a odovzdava podla pravidiel
Syn cez prázdniny alebo keď je chorý dostáva viac času na tablete. Ale iba ak vidím, že je to zatiaľ v ,,pohode,, teda že nemá problém sa od neho postaviť a ísť sa hrať, ísť von alebo začať robiť niečo iné. Ak by som videla, že sa trasie po uplynutí časového limitu a otravuje aby som mu ho navýšila tak to stopnem úplne. Toto mi robil mladší syn a ten nedostáva preto nič, tablet ani mobil, ani na chvíľu.
Tablet nemame, mobil nemá, PC ju veľmi neláka, keď tak si zapne telku, to jej neobmedzujeme, lebo nie je závislačka, stále si najde iné aktivity - stále niečo vyrába, kreslí. Problem bude v budúcnosti skôr mladší syn, toho elektronika laka.
Ani hodinu
Keď to tu čítam, mám pocit že som staromódna babka ale môj ani sekundu. Má 7,5 a doma v živote nehral žiadnu hru na Pc alebo mobile. K lekárom berieme autíčka, knihy , doma hráme karty, hráme hry, pomáha pri vareni, alebo sa zabáva sam a keď je pekne sme aj tak na biku alebo sa hrá s kamošmi pri paneláku. Tablet? Mobil? Načo? Aby som si ja oddýchla? Celý život bude zavesený na elektronike a ja som Happy že momentálne ho to ani nenapadne a ak áno, vždy si vyberie radšej bike ako playko alebo tablet....