icon

Koľko času potrebuje 10-ročné dieťa na učenie?

3. feb 2025

Maminy koľko času mali vaše deti na pády a otazky aby to u rozumeli a naučili sa to naspamäť, ?

euka210
3. feb 2025

Asi tyzden-2

autor
3. feb 2025

@euka210 pytam sa preto, lebo dnes začali preberať pády a otázky a do zajtra maju vedieť na edupage mi vyskočilo do zajtra, a ja mam také nervy že dieta je uz vystresované nechce ist do skoly a triedna nereaguje na moje argumenty, ze sa to neda naspamäť naucit za par hodin

patka06
3. feb 2025

Za pár hodín?? Máme 6 pádov - to sa za pár hodín naučí aj s latinskými názvami
V škole to potom budú precvičovať

autor
3. feb 2025

@patka06 uz sme nad tym 3 hodiny a nic nerozumie dookola pletie sa vsetko dokopi

aniele
3. feb 2025

Uč ho to názorne, hoci aj s bábkami. Kto/čo tam stojí? Oco, pes. Od koho si dostal čokoládu/z čoho si zoskočil? Hrajte divadielko. To nie je učivo na bifľovanie, musí si to vedieť predstaviť.

patka06
3. feb 2025

V prvom rade musí vedieť pádové otázky, ktoré sa viažu ku ktorému pád. Potom už len cvičiť ako píše aniele.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
midka
3. feb 2025

v skole si to napisali,, doma sa to mali naucit a potom sa uz len zdokonalovali,, ale tych 6 padovych otazok,, sa mali naucit v jeden den aj s nazvami,,, ved to ide rychlo,,, potom sa postupne venovali, kazdemu padu samostatne,,,,

hanka_se
3. feb 2025

nasim dala pani ucitelka vo stvrtok, v piatok maju len citanie, tak to dcera len odlozila. Vcera vecer si zmyslela, precitala 2x a povedala mi ich, vsetky pady + otazky. Rano sa ma spytala, ci mi ich moze este raz povedat a vedela ich. Cize žiadne dlhe ucenie. Je to "par slov". Tak ako sa trebalo naucit vybrane slova, tak aj toto 😉 Dnes rano prvu hodinu pisali rychlovku - namiesto jednotliveho skusania a dostala 1. Cize da sa to

januska12323
3. feb 2025

Čo je na tom ťažké? Napíš mu to na veľký papier a nech sa naučí naspamäť.

dory11
4. feb 2025

Je to individuálne .každé dieťa je iné niektoré má problém učiť sa na spamätať iné môže mať dysleksiu a podbne .

sense
4. feb 2025

Sedieť na tým 3hodiny je chyba... Nech sa učí 20minut a potom paušál či už odreagovanie alebo niečo iné a potom zas

stanulienkat
4. feb 2025

Možno ju pri učinení niečo rozptyluje, alebo je unavená, hladná... Po škole ju nechaj oddýchnuť si hodinku a potom nech sa učí. Toto je tak veľmi jednoduché a logické učivo, že tam nemá čo nevedieť. To sa dá naučiť do jednej hodiny.

dzina007
4. feb 2025

naucit sa vymenovat je jedna vec, pletie sa to ale za 1-2 dni sa to urcite da. Nieje dobre tlacit v kuse hodiny to iste lebo sa to pletie.
U nas bolo skor tazsie sa naucit ich poucivat a spravne urcovat.
Na zaciatok sme mali toto ako pomocku:
https://eshop.montemother.com/sk/pisanie-a-cita...

euka210
4. feb 2025

Ono sa to da naucit za pol hodku, aj ked moj sa este mylil a preto to doladovanie tyzden kym bola z toho pisomka.
Ak sa s tym dieta trapi 3h a nevie, problem bude niekde inde...

natalka13
4. feb 2025

Ked to dnes zacali preberat, tak sa maju naucit naspamat 7 padov. To snad zvladne za 10minut. Ako inak ked to nebude vediet naspamat bude chapat co budu robit v skole?