Koľko merajú a vážia vaši 13-roční synovia?
kolko meraju vasi 13 rocni chlapci moj ma 156 cm a 46 kg a hovori ze je maly je pravda, ze jenajmensi chlapec v triede, ale zase patri aj medzi najmladsich tak neviem
Ahojte dievčatá, môj syn bude mať za mesiac 13 rokov a meria len 151 cm. Je najnižší z triedy. Som z toho dosť nešťastná, že tak pomaly rastie, je to v priemere 5 cm za rok. Chodíme aj na endokrinológiu, ale nič extra sa tam nerieši, do správy sa napíše, že je v 3-10 percentile. Najnovšie máme ísť na runtgen zápästia. Vraj je riziko, že pôjde na rastový hormón, doteraz nič také nespomínali. Ten rastový hormón fakt pomôže? Nie je už neskoro? Kedy sa uzatvárajú tie štrbiny? Mali ste aj vy takýchto drobcov, ktorí sa potom naraz vyšvihli z ničoho nič?
Môj má 175 cm a cca 78 kg
@vamajka 175 a 60. Suchý, vysoký.
@vamajka tak my sme boli práve na 15 ročnej preventivke, v 13 tich mal 150cm,teraz 169cm a 48kg, ešte by mal podľa Dr. 8cm narast, sama som zvedavá, koľko to bude nakoniec
@eriksonka1234 ahoj,podrástol syn tých 8cm..ako to vyrátal?

môže prebiehať puberta bez rastového špurtu? lebo syn 13 ročný meria 164cm ,ide si stále podľa 50 percentilu v tabuľke,ale že by prudko rástol sa nedá povedať , je už v druhej polovici puberty...snáď ešte čo to povyrastie ,ja mám 163, otec 196cm...máte s takým niečim skúsenosti?