icon

Korona - opatrenia v školách a pozitívne deti. Ako to všetko zvládneme?

3. okt 2020

Ja už som s nervami v koncoch. Od 1.10 nam zavreli zš. Lebo v triede mojho syna bolo dievča pozitívne na Covid. Syn musi byt v 10 dňovej karanténe a v stredu ho pozvali na testy. Dcera bola pol roka doma, v septembri bola 2 dni v MŠ a potom ju zavreli, tiez nejake podozrenie na Covid. Mna by len zaujímala jedna vec - ak syn bude teraz negat. a prejde 10 dni karanténa, potom skolu otvoria a ked po dvoch dňoch tam bude zase niekto pozitivny tak ju zas zavrú? A tak stale dookola??? Kto bude robiť? Kto bude zarábať peniaze? A dokedy toto bude trvať? Za normálnych okolnosti by som chore deti zverila babke, lenze teraz sa ani to nedá. Ako toto riešite v zamestnaní??? Ja som druhy den v novej robote, ktoru som v case korony horko-ťažko našla a prešla som 4 kolami pohovorov. Manžel je živnostník, sice zarobí super, ale ked nerobi tak nezarobí. 😢😢😢

Strana
z2
autor
4. okt 2020

@terina25 a najhorsie je, že nevieme dokedy to vsetko bude trvať. ☹️

babulina
9. okt 2020

U nas to bolo omnoho kratsie ako pises.v stredu nam oznamili, ze v triede je pozitivny ziak. Uzavreli 5,6 rocnik skrz ucitelov lebo by nemal kto ucit ked boli v karantene. V piatok bola cela trieda vratane ucitelov otestovana, v sobotu vysledku. V pondelok isli do skoly nakolko vsetky testy boli negativne. Iba ten pozitivny ziak mal 10dnovu karantenu. A pre info detom robia testy ini zdravotnici nez dospelym tak preto mozno ucitelia su pozvani skor nez deti.

simca06022011
9. okt 2020

No treba sa sťažovať v škole... Družiny aj jedálne sú delené, nesmú sa tam deti z tried stretávať, nebeha sa po chodbách, nepoužívajú telocvične. Zatvárajú sa iba triedy.
Ú nás dokonca neostáva celá rodina doma, len to dieťa... Čo nechápem ale je to pre diskutované z ruvz a keď je dieťa v karantene, nie sú všetci doma v karantene... (pokým nie je pozitívne). Nechápem to veľmi, lebo keď ma priateľ viezol na test, tak už ten co ma vezie ma byt v karantene kým prídu výsledky (fakt nechápem.. Kým som čakala na test, môžeme behať... Urobia výter.. Nemôžeme.. Ehm..). U vás je riešenie, ocko je szco, viete sa prestriedať doma. Veľa vecí vyrieši aj z domu
Co sa týka testov... Ja som išla za 4 dni. Online sa objednáš a príde hneď.. Možno učiteľka sa okamžite objednávala na testy, skôr ako vy.

simca06022011
9. okt 2020

@lenadka no ja som bola v BB a neskutočne rýchlo im to ide. Žiadne rady pri kdberoch neboli. Okrem toho pred vchodom, lebo akurát zavreli jedno z dvoch okienok. A to ešte stihli 2 urobiť čo prišli o 2hodiny skôr, lebo išli okolo 😁

lenadka
9. okt 2020

@simca06022011 tieto veľkokapacitné stíhajú urobiť naozaj veľa. Tam je aj viac personálu, že berú stery viacerým naraz.

simca06022011
9. okt 2020

@lenadka tri búdky majú... 3x90 by mali mať kapacitu

lenadka
9. okt 2020

@simca06022011 naša tu vedľa nemocnice 1 x70 ale bolo aj iba 30 za deň keď bola iba jedna sestrička k dispozícii na odbery.

luciat18
11. okt 2020

Zdravotníci a učitelia sa testujú ako prvi, idú prednostne. Preto sa tam Vaša učiteľka dostala skôr ako deti.

mija_ja
3. dec 2020

Mame teraz rovnaku situaciu. Syn ma pozitivneho spolužiaka. Boli ste aj vy ako rodičia potom v karantene? Či len deti ?

Strana
z2