Korona - opatrenia v školách a pozitívne deti. Ako to všetko zvládneme?
Ja už som s nervami v koncoch. Od 1.10 nam zavreli zš. Lebo v triede mojho syna bolo dievča pozitívne na Covid. Syn musi byt v 10 dňovej karanténe a v stredu ho pozvali na testy. Dcera bola pol roka doma, v septembri bola 2 dni v MŠ a potom ju zavreli, tiez nejake podozrenie na Covid. Mna by len zaujímala jedna vec - ak syn bude teraz negat. a prejde 10 dni karanténa, potom skolu otvoria a ked po dvoch dňoch tam bude zase niekto pozitivny tak ju zas zavrú? A tak stale dookola??? Kto bude robiť? Kto bude zarábať peniaze? A dokedy toto bude trvať? Za normálnych okolnosti by som chore deti zverila babke, lenze teraz sa ani to nedá. Ako toto riešite v zamestnaní??? Ja som druhy den v novej robote, ktoru som v case korony horko-ťažko našla a prešla som 4 kolami pohovorov. Manžel je živnostník, sice zarobí super, ale ked nerobi tak nezarobí. 😢😢😢
U nas to bolo omnoho kratsie ako pises.v stredu nam oznamili, ze v triede je pozitivny ziak. Uzavreli 5,6 rocnik skrz ucitelov lebo by nemal kto ucit ked boli v karantene. V piatok bola cela trieda vratane ucitelov otestovana, v sobotu vysledku. V pondelok isli do skoly nakolko vsetky testy boli negativne. Iba ten pozitivny ziak mal 10dnovu karantenu. A pre info detom robia testy ini zdravotnici nez dospelym tak preto mozno ucitelia su pozvani skor nez deti.
No treba sa sťažovať v škole... Družiny aj jedálne sú delené, nesmú sa tam deti z tried stretávať, nebeha sa po chodbách, nepoužívajú telocvične. Zatvárajú sa iba triedy.
Ú nás dokonca neostáva celá rodina doma, len to dieťa... Čo nechápem ale je to pre diskutované z ruvz a keď je dieťa v karantene, nie sú všetci doma v karantene... (pokým nie je pozitívne). Nechápem to veľmi, lebo keď ma priateľ viezol na test, tak už ten co ma vezie ma byt v karantene kým prídu výsledky (fakt nechápem.. Kým som čakala na test, môžeme behať... Urobia výter.. Nemôžeme.. Ehm..). U vás je riešenie, ocko je szco, viete sa prestriedať doma. Veľa vecí vyrieši aj z domu
Co sa týka testov... Ja som išla za 4 dni. Online sa objednáš a príde hneď.. Možno učiteľka sa okamžite objednávala na testy, skôr ako vy.
@lenadka no ja som bola v BB a neskutočne rýchlo im to ide. Žiadne rady pri kdberoch neboli. Okrem toho pred vchodom, lebo akurát zavreli jedno z dvoch okienok. A to ešte stihli 2 urobiť čo prišli o 2hodiny skôr, lebo išli okolo 😁
@simca06022011 tieto veľkokapacitné stíhajú urobiť naozaj veľa. Tam je aj viac personálu, že berú stery viacerým naraz.
@lenadka tri búdky majú... 3x90 by mali mať kapacitu
@simca06022011 naša tu vedľa nemocnice 1 x70 ale bolo aj iba 30 za deň keď bola iba jedna sestrička k dispozícii na odbery.
Zdravotníci a učitelia sa testujú ako prvi, idú prednostne. Preto sa tam Vaša učiteľka dostala skôr ako deti.
Mame teraz rovnaku situaciu. Syn ma pozitivneho spolužiaka. Boli ste aj vy ako rodičia potom v karantene? Či len deti ?

@terina25 a najhorsie je, že nevieme dokedy to vsetko bude trvať. ☹️