Krúžok a hystéria 10 ročného chlapca

eliska54
23. jún 2017

skusim v skratke opisat nas problem.Mam syna 10 rocneho.Nikdy som nebola premotivovana mama, takze sme s kruzkom zacali az po nastupe do skoly.Prvy rok volejbal kruzok sa po roku skoncil zo strany ucitela, druhy rok si vybral sikovne ruky to ho bavilo aj ako maleho tvorit, lepit....kruzok sa skoncil pre nezaujem deti po pol roku skoncil, treti rok gymnastika posledne hodiny tam chodil s nechutou stale robime to iste, nebavi ma to....4 rocnik sam si so spoluziakom vybral sportovy kruzok mimo nasho mesta je to 10 km od vozili sme ho, sedeli tam a cakali.Vyzeralo, ze ho to bavi chodili sme aj cez vikendy na sutaze, pokym som sa nedozvedela, ze trener im nadaval do dementov, stojis tam ako trulo... nebolo to osobne na mojho syna celkovo na kolektiv.Rodicia sa stazovali trener je v sporte vyborny znamy aj v zahranici o odbornosti nepochybujem len to spravanie!Synovi sa to nepaci, nejde mi to, nie som sportovy typ, nikdy nas nepochvali....chalan v satni z inej skupny mu povedal, ze hra ako debil a,ze je gay hned mi to povedal a nutil ma nech to idem vybavit za neho.Co som odmietla a povedala mu, ze je uz velky a sam mu ma povedat bud ticho, preco mi to hovoris, budem sa stazovat trenerovi, rodicom...poznam synovu povahu viem, ze sa mu nepostavi radsej bude ticho.Chcem, aby sa naucil, ze sa treba ozvat a byt drzy.A odvtedy to zacalo posledny mesiac nejdem tam uz, zacal plakat uz od skoly dnes je zase trening nie je mi tam dobre....chcem chodit na anglictinu, nie som na sport som iny....
baby neviem co robit ja som ho vcera odhlasila ved nebudem dieta nutit, ALE strasne ma mrzi, ze kvoli tomu, ze mu niekto nieco povedal je ochotny skoncit s kruzkom, ktory vyzeral, ze ho bavil.Aj doma si trenoval, s muzom hral....ked som o tom hovorila so susedom povedal, ze so mnou manipuluje, kazde dieta musi mat sport, musi byt priebojny neustup
nedokazem to ako mama vidim, ze tam nechce chodit...ale nechcem, aby si myslel hop toto ma nebavi, niekto na mna nakrici tak odidem ved nic sa nedeje.
celu noc som nespala...myslela som, ze cez prazdniny si oddychne a uvidi to triezvejsie.
ine kruzky na vyber nemam iba futbal to ho nebude bavit, anglictinu by mal tu u nas.
Ked rozmyslam on nikdy nebol extra sportovy typ, ale...tak trocha je introvert jeho bavia knihy, krizovky, kamosov ma vela, ale aj tak je najradsej doma.Nebudem lamat jeho povahu, ale chcela by som pocut Vas nazor.Ci mu neustupujem a nedlazdim cestu.Zle znasa kritiku ja verim, ze keby mu ten chlapec jednu vrazil necha si to.Pritom nie je "trtko"chalan ako hora len nie drzy a nepriebohny musim ho naucit asertivite..

pininka
23. jún 2017

@eliska54 ja si osobne myslim ze s tebou nemanipuluje. Druha vec je,ze sa musi aj on naucit ze v zivote sa stretne s roznymi ludmi. Ale ked je na kruzku neustaly natlak,urcite by som ho tam nenechavala. Nas najstarsi je sportove drievko,ale sam si vybral v skole pohybove hry a tam maju aj turistiku a pod. Bavi ho to,maju ucitelku co je velmi zlata. Viem co to je,ked je zly trener. Ja som chodila na basketbal a trener si ma vybral, v skratke ma obchytkaval. Zboznovala som ten basket ale kvoli nemu som musela prestat.

kvojtanikova
23. jún 2017

Podla mna by bolo treba sa porozpravat s trenerom ak pises ze on na deti krici a nadava im tak niet divu ze aj deti medzi sebou si to dovolia. Ist za trenerom opytat sa jeho co si mysli o tvojom chlapcovi ci je podla neho (kedze je odbornik) na ten sport vhodny a talentovany a ak ano tak mu vysvetlit ze syn nie je na nadavky zvyknuty a ani si zvykat nechce. Tiez so synom porozpravat ze mozno ani ten trener to zas nemysli uplne zle pri sporte nie je vzdy tutuli-mutuli ale tvrda drina. To ze trener zvysi hlas je normalne(ze im nadava do debilov to uz nie). Trener by mal ist detom prikladom.

svetlana35
23. jún 2017

@eliska54 ahoj, moj syn mal takto hokej. Nikdy nebol v tom dobry ale strasne ho to bavilo. Chodil s velkym nadsenim, no vobec mu to neslo. Nastastie mali dobreho trenera ktorý to ocenil a vzdy ho pochvalil a dokonca na par minut nasadil aj do zapasu. Takto to fungovalo 4 roky az pokym neprisiel novy trener, ktory detom nadaval, isiel tvrdo za vykonom, stoj co stoj aby vyhravali. Podaval tam hracov z iných miest, len aby vyhrali. A tých slabsich vobec nenasadzal do hry. Nakoniec nam nepriamo povedal, ze ak chce syn chodit na hokej tak moze, nevyhodi ho, ale len na treningy na zapasy uz nie. Nakolko presedel vacsinou casu na lavicke tak aj syn s tym hodil nakoniec, ked pocul ako sa priamo trener vyjadril. Lebo dovtedy dufal, ze ho predsa len nasadi aj ked nam rodicom to bolo jasne ze na slabsich kasle.

Ak je introvert ja by som ho nepretvarala. Ak ma rad knihy, križovky nech robi to co ho bavi. MOj je tiež introvert a nepriebojny má sice teraz 15 rokov a zlepsilo sa to samo, ale vzdy mal pred hokejom stres. Aj chalani mu davali pocitit ze v tom nie je dobry, tak ho to trapilo. Introverti maju radi ine kružky, to ze je chlapec automaticky neznamena ze musi robit nejaky sport.

eliska54
autor
23. jún 2017

@kvojtanikova mas pravdu tato moznost ma nenapadla ist za trenerom brala som ho aky je.Nie je to zase, ze by kazdy trening po nich krical, ale...mozno by synovi pomohlo, keby ho pochvalil trocha motivoval.Len ja vidim, ze nie je problem ani tak v trenerovi, ale syn chce skor ustupit pred tymi starsimi ziakmi co s nimi hraju a je nepriebojny.ved to...som mu povedala to, ked Ti niekto v skole povie co sa Ti nepaci ved viete ake su deti to teraz nebudes chodit do skoly?
skratka nie je zvyknuty na zlobu, zakernost kto by bol?

rawmamka
23. jún 2017

Krúžky majú byť spojené s radosťou, nie so strachom či nechuťou....myslím, že si spravila dobre, ja som mala to isté pri synovi (napr. pri plávaní mali presne takého istého trénera, ktorý povzbudzujúce slová nepoznal, len krik a zastrašovanie alebo na floorballe ho zasa veľmi bavila samotná hra, ale do partie nastúpil ako posledný, chalani už boli zohratá partia, navyše z jednej školy, takže sa poznali aj pomimo, môj sa síce medzi nich dokázal včleniť, ale necítil sa medzi nimi uvoľnený, ak trebárs mali na výber komu nahrať, tak nahrali inému, nie jemu a tiež kadejaké reči v šatni.... pritom ten šport ho veľmi bavil, mal na to talent a tréner bol perfektný, videla som však na ňom, že to ide od desiatich k piatim, posledné tréningy už chodil viac menej kvôli nám, aby dodržal našu zásadu, že na aké krúžky sa v septembri prihlási, tak také musí dotiahnuť úspešne až do júna....), ale všetko to prešlo a napokon si v puberte našiel svoje záujmy a najmä zapadol tam do partií, takže problém sa vyriešil k spokojnosti. Náš nebol introvert, ale tiež si rád skladal Lego odmalinka, bol legomaniak, potom sa dal na modelárstvo, no popritom mal veľa kamarátov, bol ukecaný, akčný, aj stavba tela bola ok, žiadne chudé tintítko s okuliarmi 🙂. Samozrejme, vždy sme sa s ním o tom bavili, že treba prekážky prekonávať, no na druhej strane - decká predsa prekonávajú prekážky denno denne, či už v škole, či v kamarátstvach, aj v rodinných vzťahoch. Preto si myslím, že krúžky sú niečo ako hobby a to by mal človek robiť od srdca a s radosťou, inak to nemá zmysel, pretože namiesto úľavy od stresu to potom prinesie len ďalší stres a v budúcnosti to môže byť príčinou rôznych úzkostí, fóbií, neuróz a pod. Ak tvoj syn vydržal v jednej škole doteraz, tak zjavne vie za seba zabojovať a fungovať dlhodobo v kolektíve, taktiež dokáže rešpektovať autority (učiteľov). Na tej asertivite zapracovať môžeš, najmä mu treba byť príkladom 😉, pretože deti sa najviac učia odpozorovaním, nie kecami o tom, že musí priebojný a podobne, ak dieťa vidí, že rodičia "sklopia uši" pred drzou predavačkou, arogantným šoférom nevychovaným susedom a x iných príkladov, že jednoducho oni sami nezvládajú bežné konflikty v živote so cťou, tak potom sa netreba čudovať, nevravím, že je to tvoj prípad, len som mala potrebu objasniť, že asertivita sa nedá "nabifliť", to sa musí jednoducho denno denne zažívať v bežných situáciách 🙂.

eliska54
autor
23. jún 2017

@svetlana35 to je este horsie, ked tvoj syn chcel a nemal moznost.Moj sam povie nejde mi to tak dobre ok, ved chodis len rok su tam deti, ktore trenuju 4 roky nemaj na seba velke naroky.Nie, chcem chodit na anglictinu.Ja ho nechcem v ziadnom pripade nutit je rozdiel plac trucovanie toto boli slzy hysteria necitim sa tam dobre prosim odhlas ma.on uz dopredu mi povedal zase je pondelok moj zly den mam poobede trening:(ved deti to maju robit pre radost a nie mat stres.

pininka
23. jún 2017

@eliska54 nas maly chodi teraz na futbal,je tam najmladsi aj najmensi,ale kedze on je ozaj na rozdiel od starsieho sportovy talent,zapadol perfektne, trener ho vzdy chvali. Trenuje ich mlady chalan,ktory chodi na vysku,ale klobuk dolu pred nim. Ma autoritu,prirodzene silny hlas a minule ked nejaky chlapec povedal druhemu,ze je dement,on hned zareagoval, ci aj doma ho rodicia takto volaju, ked to pouziva na ostatne deti. Chlapec sa zahambil a uz sa choval normalne. Vsetko sa da, len treba spravny pristup. Ak nadava trener,je jasne,ze aj deti medzi sebou si budu nadavat.

rawmamka
23. jún 2017

Ešte by som chcela doplniť, že synovi práve pochopením jeho situácie, jeho pocitov, dáte najavo, že je pre vás dôležitý a rozumiete jeho potrebám, jeho názorom,...to mu veľmi psychicky pomôže a zdravo to upevní jeho sebavedomie, v tej správnej podobe, lebo každé dieťa by malo mať v rodičoch pevnú oporu, ktorá bude jeho prístavom, či sa mu bude dariť alebo nie, či budú dobré alebo zlé dni. Jednoducho, deti treba ľúbiť bez podmienok, také aké sú, aj s neúspechmi, aj nedostatkami....napokon, kto je dokonalý 😉 ? Nezdravým nútením dieťaťa do krúžkov, ktoré prinášajú len hystériu a des v jeho očiach, by ste z neho spravili jedného zlomeného človeka. Treba ho podporovať vo veciach, ktoré robí rád a tam je kľúč k šťastiu. Šťastné, vyrovnané dieťa potom oveľa ľahšie znáša stres, krivdy a zlobu, s ktorou sa žiaľ počas svojho života bude stretávať viac ako mu bude milé. Rodičia by mali mať na pamäti, že detstvo je tá najdôležitejšia časť v živote človeka, ktorá ho vyformuje do tej podoby s akou bude musieť žiť po zvyšok svojej existencie, áno, isté minimálne korekcie sa ešte dajú uskutočniť aj v dospelosti, ale zo šťastného detstva s milujúcimi, zdravo kritickými, no pritom chápajúcimi rodičmi ťaží človek po celý život ❤.

vuvi
23. jún 2017

@eliska54 chapem, co chces tym vsetkym povedat, ale ozaj nechas dieta na kruzku, na ktory nechce chodit, len preto, aby sa stal priebojnejsim, aby sa stretol s roznymi povahami ludi? sam ti povedal, co by ho bavilo - anglictina... ty sama tvrdis, ze ma rad knihy, krizovky... skus vyuzit to, ze ti povedal narovinu o tej anglictine... mozno potrebuje trochu od sportu vypnut, buduci skolsky rok po rozhovore so svojim synom a jeho naslednom suhlase ho prihlas na anglictinu... s anglictinou to dotiahne dalej ako so sportom.. a sportovat moze s tatikom doma, ako sportoval aj doteraz..nenut svoje dieta robit to, co sa mu nepaci, z coho ma strach... je este maly...

sardinka336
23. jún 2017

@eliska54 ak synovi kruzok, nejde, nebavi ho tak asi stoji na zvazenie či na nom ostavat. Na druhej strane postojom, ze ,,skončím len čo mi pride do cesty prekazka,, učite svoje deti hned sa vzdavat a nepripravujete ich do realneho zivota. Ked mi to nejde alebo ked mi niekto povie ze som trulo tak ,,sa rozplačem a uz nechcem,, a mame je luto tak povie ,,dobre nechaj to,,. Ja poviem PREKONAJ TO!! Más na to!! Silná osobnost prekonava prekazky, slaboch uteka bez toho aby aspon skusil.
Aky muz vyrastie z chlapca ktorý sa hned vzdava? Viete, o tom je budovanie charakteru. Osobne by som nechcela pre dceru muza, ktory sa pri prvom probléme vzdava, nadava, jeduje sa a nervuje....a to sa začina uz vychovou v detstve.

Uz som to tu pisala, zopakujem to. Syn je plačko, vzdava sa lahko, pri prvom probléme uz ,,nechce,, ,,uz tam nepojde,,. Nie pri rodičoch akými sme my. Robil si potapačsky kurz, plakal ze učenia je vela, ze uz to nechce, revy, vresky...10 ročny sa mal naučit tolko čo sa tam učili dospelý. Aj ja som mala chvile kedy som vahala či je to dobre pre neho. Ale nevzdali sme to, povzbudzovala sme ho a ukazovali mu ciel - kde sa bude potapat a čo tym ziska. Dokazal to a ja som na neho hrda. Druhy zazitok sme mali ked chodil na plavanie - revy, vresky, uteky z bazena...ine matky tam na mna pozerali ako na šibnutu lebo ja som ho znova a znova priviedla k bazenu. Dnes? Ziskal vydrž, vybudovane svalstvo, sebadoveru a dokonca aj ortopedka chvali ze mu to velmi pomaha pri jeho problémoch. On si ani nespomina, ze by tam niekedy plakal. Takze čo by sme ziskali keby sme sa hned vzdali? NIč...Ulohou nas rodičov nie je len dat detom najest, strechu nad hlavou a prijemne zazitky a ochrana pred kazdým problémom lebo pohodlie a komfort su vedlajším produktom uspešného zivota, nie jeho cielom.Ulohou nas rodičov je vybudovat vlastnosti, ktore pretrvaju cely zivot. Kolko mladých je uspešných, maju vzdelanie, dobru pracu...a predsa maju katastrofalne vztahy, manzelstva v rozpade, striedaju partnerov a v 30tke ustrnuli kdesi v puberte lebo len same ,,ruka hore,, koničky, zabava, mama hotel...len ziadna zodpovednost.

0silvia0
23. jún 2017

@eliska54 u nás to bolo tak isto. Syn vymýšľal, v ničom sa nevedel nájsť. Hokej, futbal, karate, výtvarná... ale ja som vždy trvala na tom, aby dokončil daný rok. Takže dokončil vždy začatý rok a ďalej som ho do ničoho nenútila. Myslím, že to ho naučilo zodpovednosti (krúžok si vyberal vždy sám) dokončiť to, čo si sám vymyslel. Nakoniec sa z neho vykľula aj tak umelecká duša s nešportovým srdcom 🙂
Moja rada: chlapec sa mometnálne hľadá, neber to tak vážne a nepočúvaj rady typu každý chalan musí to a musí ono. Nemusí každý, pretože nie všetci chalani sú rovnakí tak isto ako my dospeláci. Napríklad ženy vo všeobecnosti majú rady kolektívne športovanie ako zumba, pilates, aerobics. Ja toto vyslovene neznášam, vyskúšala som, ale kolektívne skákať na povel ma nikto neprinúti, ja si viem zaveliť samej sebe aj sama.

baboobchod
23. jún 2017

Ja napíšem našu skúsenosť. Syn má tiež 10 rokov, tintítko 🙂 od škôlky chodil na judo. Nebol tam žiadny problém čo sa týka trénera alebo detí, ale prestávalo ho to baviť kvôli tomu, že sa nedokázal presadiť, každý zápas prehral, nakoľko bol váhovo najľahší a každý iný chlapec ho hodil o zem prvý a tým vyhral zápas (čo je pointou juda 🙂 ). Takže som po rokoch povolila, aby tam prestal chodiť. Dovtedy som mala tiež ten názor, aby sa nevzdával a snažil sa vyhrať, a že "každý chlapec má mať šport" 🙄
Teraz chodia s tatom spolu na karate 🙂 a to je o inom, tam cvičia zostavy a údery, tam už nevadí, že je najľahší. A je medzi "veľkými", trénujú deti spolu s dospelými, čo sa mu veľmi páči. A aj ja som spokojná, že ostalo zachované: chlapec = šport 😅
Takže na záver - treba nájsť ten správny krúžok, aby chodenie naň bolo pre dieťa radosťou.

svetlana35
23. jún 2017

@eliska54 ano bolo to pre neho tazke obdobie. Teraz ma 15 rokov, chce byt kuchar a vobec ho netrapi ze bude sam s dievcatami na strednej skole v triede 🙂 Sleduje nove recepty, novinky v oblasti varenia, vari doma a chodil aj na kruzok varenia v skole tento rok. Jediny 15 rocny chalan. Spokojnost obojstranna aj na strane ucitelky co kruzok vedie aj na strane syna. No co ho mam zabit ze nie je sportovec? Chlap ako hora 190cm a chce byt kuchar 🙂 Raz ked je introvert tak to nepretvoris. Introverti nemaju radi konflikty tak sa im vyhybaju. Mam aj kamaratov introvertov a aj ked na prvý pohlad su cudaci vzdy su ochotni ak treba nieco pomoct, len s nimi sa treba bavit trosku inak citlivejsie. 😉

mamutka
23. jún 2017

@eliska54 no ale ved konci skolsky rok, tak kruzok dokoncil, nie? Ja by som ho dalsi rok do toho netlacila, ak chce jazyky, nech sa da na to, nie kazdy je na kolektivne sporty. Pre takých ludi su skor individualne veci ako plavanie, cyklistika, turistika. Ja by som ho skor dala na tie jazyky, ale jednoznacne doma ho do pohybu dostat, lebo decka dnes maju velmi malo pohybu. Cez vikendy tury, plavaren, kupko, bicykle - to sa daj aj cez tyzden. Mozno hudba, na nejaky nastroj by nechcel hrat?
Moj je tiez taky - doma si sedim a riesim rubikovu kocku, ale nastastie sa aj rad hybe, takze aj ked je to tenke tintitko s okuliarmi, ako tu niekto spomenul, v skutocnosti je to telo sama slacha a sval, vybicyklovane telo. To je fajn sport pre chalana. Ale to musi tahat rodic, prevazne otec, nespoliehat sa len na to, ze dieta sa bude hybat na kruzkoch.

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
svetlana35
23. jún 2017

@zltyslonik mas pravdu, ja ked vidim ako sa rodicia stali otrokmi svojich deti, tak len krutim hlavou. Vozia na kruzky, prichadzaju neskoro vecer domov, nic nestihaju. Radsej jeden kruzok a zvysne dni nech beha po dvore s rovesnikmi ako 4x do týždna vozit na kruzok, kde dieta vydrzi chvilku a taha to len peniaze. Nikdy som nebola matka roka som skor karieristka preto sme sa dali na druhe dieta az po 15 stich rokoch ale uz teraz viem, ze to nebudem prehanat s kruzkami.

mamutka
23. jún 2017

@svetlana35 no u nas take lietanie po dvore s rovesníkmi napr.nehrozi. Malo deti v okoli, dokopy nijaky dvor, vela aut.... keby som nemala hyperaktívneho muza a les za bytovkou, asi by som musela synovi tie dni fakt vyplnat kruzkami, inak by mna aj jeho porazilo. Nie ako my volakedy, cele dni rodicia nevedeli, kadial lietame...

svetlana35
23. jún 2017

@mamutka ved toto, ze deti zalezene za PC doma. Volakedy to bolo o inom

0silvia0
23. jún 2017

@svetlana35 keby sme mali kedysi počítače, ver že aj my by sme si svoje doma odsedeli. V telke nič nebolo, žiadne elektronické blbosti, koho nebavilo čítať, musel sa ísť von hrať, inak by ho bolo od nudy porazilo 😉
Nuž, svet sa mení...

mamutka
23. jún 2017

@svetlana35 muza so synom takto v lese stretol turisticky oddiel dochodcov a boli celi uneseni, ze kedysi tolko rodicov s detmi bolo v prirode, na vzduchu a dnes nic. Ze ake to je mile, vidiet tam male dieta, mali z toho normalne zazitok 😀

0silvia0
23. jún 2017

@mamutka veru teš sa že syn rád chodí s otcom do prírody, v puberte to bude pravdepodobne o inom 🙂

0silvia0
23. jún 2017

@mamutka my sme brávali na výlety do prírody aj kamarátov našich detí, pretože fakt rodičia chodili radšej po nákupných centrách ako do lesa. Decká boli radi.

missdiva
23. jún 2017

@eliska54 ja by som ho z toho kruzku tiez odhlasila. Nema to zmysel ked tam dalej nechce chodit. Kruzok je podla mna hobby, ktoremu sa ma dieta venovat pokial ho dana aktivita bavi a tesi sa tam na kamaratov 🙂. Mala by to byt pre syna forma oddychu a zabavy (pokial teda neocakavate, ze sa bude danou aktivitou raz zivit).
Inak ja som ako dieta vyskusala asi 15 kruzkov 😅 . Nebola to iniciativa rodicov, sama som chcela vsetko skusit a som rada, ze mi to umoznili. Niekde som vydrzala aj styri roky a niekde sa stavalo, ze ma to po pol roku prestalo bavit a tak som tam prestala chodit. Ked nieco robis s nechutou a bez vasne tak sa nedaju cakat ani uspechy, tak potom aky by malo vyznam tam chodit? Kruzky mi dali do zivota vseobecny rozhlad. Z rozlisnych oblasti ovladam aspon zaklady ci uz je to spanielcina, francuzstina, malovanie, klavir, gitara, tenis, plavanie, basketball, spolocenske tance atd. (v zivote sa naslo mnoho prilezitosti kde sa mi tieto skusenosti zisli a dodnes si prilezitostne raz za cas zajdem zaplavat alebo zahrat tenis).
Nikdy som to nebrala tak, ze bolo nezodpovedne prestat tam chodit. Skor mi slo o to aby som sa naucila nieco nove. Pokial clovek neskusa nove veci nikdy sa nedozvie ci by ho bavili. Tak sa k tomu staviam aj teraz.

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janickacrazy
23. jún 2017

@eliska54 My sme mali podobný problém, čo sa týka trénera futbalu. Syn tam chodil rád, ale tiež nebol z tých najlepších, proste bavilo ho to, ale zase nebol žiadna hviezda týmu. Ja som ho odhlásila sama, lebo tréner vkuse na nich ziapal, nádaval im do dementov a do kadečoho iného, nedalo sa to už ani počúvať. K inému trénerovi sa ísť nedalo, lebo to mali podelené podľa ročníkov. Syn mal aj zdravotné problémy a preto jednoducho nemohol podať taký výkon ako zdravé deti, ale tréner si to nedal vôbec vysvetliť. On to bral tak, ako keby boli nejakí vrcholoví športovci, nedal im ani vydýchnuť. Pár mesiacov potom, čo som syna odhlásila, tam zomrel jeden 9ročný chlapec pri tréningu. Podľa mna bol proste preťažený.

mamutka
23. jún 2017

@zltyslonik my sme mali par sezon v lese aj vykopane jamky a chodili sme tam hravat gulicky, alebo sme dotrepali detsky minigolf z Lidlu, alebo vytiahne lano, uviaze na kopci na strom a maly akoze splha do kopca 😎 no a este teda ked prsi, tak niet vacsej srandy ako poobuvat gumaky a ist sa smykat do lesa. Mne sa teraz uz tak nechce, niekto musi byt aj nohami na zemi, resp.v kuchyni, aby aj bolo co jest, ale v lese sa toho ozaj vela da zazit.

To sme uz mimo kruzkov teda, ale pointa je v tom, ze hybat sa da takto vseliako, netlacila by som do kolektívneho sportu, pre mna osobne to bol vzdy des, maly ma napr.uz komunitu priatelov vo veku od 20 do 50 a dostal sa k tomu cez bicykel. Hned ma ego kdesi inde ako pred dvomi rokmi, kedze mu chlapi pisu ako dobre dal kopec a pod.. A je to 8 rocny sopliacik

pininka
23. jún 2017

Ja mam teraz cerstvy zazitok zo synovho futbalu. V lete kedze trenuju na skolskom ihrisku nemaju treningy dvakrat do tyzdna, ale v juli dva tyzdn kazdy den a v auguste tiez. Jedna mamicka si myslela ze ide o tabor a rozculovala sa ze trener neda nic vediet. A ja jej vravim,ze ziaden tabor nebude, ze je len rozpis treningov naleto. Nato prisiel trener a ona zacala ze myslela ze bude mat od decka aspo na tyzden pokoj a ze prenu je to zataz takto ho nosit, ze radsej bude sediet doma pri bazene! Ja som skoro odpadla
A moj muz,ktory roky trenoval deti mi presne toto hovoril. Teraz vacsina rodicov serie na to, ci sa dieta hybe, hlavne aby som mala pokoj aspon dve hodiny cez den. Otras, otras.

mamutka
23. jún 2017

@janickacrazy to uz je hrozne daco. A vôbec, to nadavanie detom do dementov, ako si jeden chlap, trener moze mysliet, ze toto deti nieco nauci? ved to je buran. A ocividne nie len jeden je taky. Skutocny odbornik sa predsa takto nemoze chovat, obycajny hulvat! Mne keby syn povedal, ze im nejaky trener nadava do dementov, asi sa nezdrzim a pridem panovi povedat, ze teda "ste dement, este ste aj skaredy, musi to byt tazke, drbat sa svetom v takomto stave, ale na detoch si to nekompenzujte"

mamutka
23. jún 2017

@pininka vidis, ono to asi nesuvisi, ale napadlo ma, ze ako v mnohých temach o autosedackach, zdravej strave, kontakte koza na kozu hned po narodeni, dojceni, noseni a pod.vela zien napise - my sme take nemali, jedli sme vsetko, revali sme tyzden na novorodeneckom a tu sme, nic nam nie je, sme uplne v poriadku......A ked citam co pises, ma napadlo, ze nie, nasa generacia nie je uplne v poriadku, riadne jej hrabe