icon

Krúžok a hystéria 10 ročného chlapca

eliska54
23. jún 2017

skusim v skratke opisat nas problem.Mam syna 10 rocneho.Nikdy som nebola premotivovana mama, takze sme s kruzkom zacali az po nastupe do skoly.Prvy rok volejbal kruzok sa po roku skoncil zo strany ucitela, druhy rok si vybral sikovne ruky to ho bavilo aj ako maleho tvorit, lepit....kruzok sa skoncil pre nezaujem deti po pol roku skoncil, treti rok gymnastika posledne hodiny tam chodil s nechutou stale robime to iste, nebavi ma to....4 rocnik sam si so spoluziakom vybral sportovy kruzok mimo nasho mesta je to 10 km od vozili sme ho, sedeli tam a cakali.Vyzeralo, ze ho to bavi chodili sme aj cez vikendy na sutaze, pokym som sa nedozvedela, ze trener im nadaval do dementov, stojis tam ako trulo... nebolo to osobne na mojho syna celkovo na kolektiv.Rodicia sa stazovali trener je v sporte vyborny znamy aj v zahranici o odbornosti nepochybujem len to spravanie!Synovi sa to nepaci, nejde mi to, nie som sportovy typ, nikdy nas nepochvali....chalan v satni z inej skupny mu povedal, ze hra ako debil a,ze je gay hned mi to povedal a nutil ma nech to idem vybavit za neho.Co som odmietla a povedala mu, ze je uz velky a sam mu ma povedat bud ticho, preco mi to hovoris, budem sa stazovat trenerovi, rodicom...poznam synovu povahu viem, ze sa mu nepostavi radsej bude ticho.Chcem, aby sa naucil, ze sa treba ozvat a byt drzy.A odvtedy to zacalo posledny mesiac nejdem tam uz, zacal plakat uz od skoly dnes je zase trening nie je mi tam dobre....chcem chodit na anglictinu, nie som na sport som iny....
baby neviem co robit ja som ho vcera odhlasila ved nebudem dieta nutit, ALE strasne ma mrzi, ze kvoli tomu, ze mu niekto nieco povedal je ochotny skoncit s kruzkom, ktory vyzeral, ze ho bavil.Aj doma si trenoval, s muzom hral....ked som o tom hovorila so susedom povedal, ze so mnou manipuluje, kazde dieta musi mat sport, musi byt priebojny neustup
nedokazem to ako mama vidim, ze tam nechce chodit...ale nechcem, aby si myslel hop toto ma nebavi, niekto na mna nakrici tak odidem ved nic sa nedeje.
celu noc som nespala...myslela som, ze cez prazdniny si oddychne a uvidi to triezvejsie.
ine kruzky na vyber nemam iba futbal to ho nebude bavit, anglictinu by mal tu u nas.
Ked rozmyslam on nikdy nebol extra sportovy typ, ale...tak trocha je introvert jeho bavia knihy, krizovky, kamosov ma vela, ale aj tak je najradsej doma.Nebudem lamat jeho povahu, ale chcela by som pocut Vas nazor.Ci mu neustupujem a nedlazdim cestu.Zle znasa kritiku ja verim, ze keby mu ten chlapec jednu vrazil necha si to.Pritom nie je "trtko"chalan ako hora len nie drzy a nepriebohny musim ho naucit asertivite..

eliska54
autor
23. jún 2017

@rawmamka dakujem Ti za pekne slova.Mrzi ma, ze ho to bavilo a nejaky fagan, ktory zapara do vsetkych mu to posl.mesiac znechuti.Mna netrapi celkovo, ze ten kruzok zanechame, mrzi ma, ze sa chce niecoho vzdat kvoli spratkovi a nevie mu povedat svoje.

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
eliska54
autor
23. jún 2017

@sardinka336
ano to si myslim aj ja, ze nie hned zvolit utek trener je hulvat, spoluhrac zarypaval do mna, tak mama zachran ma chod si to s nim vybavit, a odhlas ma z kruzku.Strasne sa to vo mne bije.Je mi ho luto nechcem, aby mi hovoril, ze ho boli brucho a nebudem ho tlacit na silu, ale on je typ, ktoreho treba posuvat a neprihlasis sa na v skole na pytagoriadu vyskusaj to o nic nejde nakoniec isiel priniesol diplom..v uceni je super, ale nema za potreby sa niekde zapajat.Niekedy neviem ci to nechat tak, ci ho postrkovat

mamutka
23. jún 2017

@zltyslonik vies co, nedojde mu to, ale normalne som si predstavila, ako sa pred neho postavim so svojimi 177 cm a poviem mu s úsmevnom na perach, ze je skaredy dement. Podla mna by sa nezmohol na slovo 😅 lebo hentaki ..... si radi dovoluju na mensich a slabsich. A co uz mi odvazne povie za chrbtom, to by mi bolo velmo jedno.

janickacrazy
23. jún 2017

@mamutka On bol skrátka taký hulvát, nedalo sa s tým nič robiť. Ja som mu aj svoje povedala, ale nič sa nezmenilo. ☹

pininka
23. jún 2017

@mamutka mas svatu pravdu, mame vselijake vymozenosti a furt sa stazujeme ze nestihame a vecne by sme tie deti niekde umiestnovali. Mne ked povedala babka ze prisla v january z porodnice a v dome ladovna a ona si musela najprv zakurit aby bolo teplo lebo dedo isiel rano do roboty a nevedel ze ona pride. A do druhej rana prala plienky. Stale mi vravi ze mala pat deti, kazde jej viselo na inej casti tela ale ju nikdy ani nenapadlo odohnat ich prec.

mamutka
23. jún 2017

@janickacrazy smutne toto, clovek sa moze snazit, tesi sa aj s deckom, ze najde super kruzok a tam natrafi na dementa, ktory decku otravi uplne vsetko, doslova mu kolkokrat zhnusi nejaky sport na cely zivot. Tam ozaj nema cenu dieta nechavat, ved co uz ho to hovado moze naucit?

eliska54
autor
23. jún 2017

@svetlana35 az mi slzy vyhrkli hej to je moj syn🙂nema rad krik, konflikty..loptu pokope ci ponahana sa s chalanmi, v zivote nevyliezol na strom ci nevyparatil nieco chalanske nejaku lotrovinu.Teraz sme robili x druhov zmrzlin, drene smoothie
super, ze tvoj si nasiel svoju cestu to je mile, ze vie comu sa chce venovat
drzim palce.muz aj babka mi hovorili nechaj ho nenut ho....vela deti ma x kruzkov s nevydrzia s nicim.Len 2 susedia a synov krstny nic zanho nezehli, ma kruzok ide tam, ved nie je padavka to kde by sme dosli, keby nam nieco vadilo a skoncime s tym a uz som bola zneistena
dik baby moc mi to pomohlo

ratira
23. jún 2017

Tomuto som nikdy nejak nepochopila, preco taki ludia trenuju a zvlast deti. Ked sa chce nad niekym vyvrsovat, nech si najde niekoho ineho aq nie nevinne a bezbranne dieta. Joj toto ma vie celkom vytocit takeho chovanie niektorych hlupakov.

eliska54
autor
23. jún 2017

@pininka
vies co ja ju trocha chapem🙂)prist z roboty a kazdy den letiet s dietatom na trening a tam ho cakat je fuska.Kedy sa ucit, varit....nerozumiem preco mat 5x tyzdenne trening na konci roka, ked su vyflusnute deti z ucenia, je teplo ....
mamutka skoncili sme o 2 tyzdne skor ako mal...

mamutka
23. jún 2017

@eliska54 ber to tak, ze je iny ako vacsina stada. A to v ziadnom pripade nie je na skodu 😉
moj syn je tiez citlivy, nema rad hluk, konflikty, sutaze. On ked ako maly siel na dajake srandisticke cyklopreteky, pochopil to tak, ze ma pockat, kym sa vsetci dotlacia v zakrute, ze on pojde, ked tam bude klud 😀 pritom vie, ze to bol pretek! Ale da na bicykli neskutocne kilometre, on vie, ze nijake decko siroko daleko by ho neporazilo, keby si mali zmerat sily kdesi kde by nebol konflikt, stres, tlak, chaos, krik....
Je to tazke, kedze vela deti vie ublizovat, este vela krat sa deti stretnu s osobami, ktore budu urazat a zadrapovat, tak ci tak si s tym budu musiet poradit, ale ked nadobudne sebavedomie v oblasit ktora ho bavi, ktora mu ide, asi lahsie odpalkuje aj takých egoistov. Tu asertivitu a sebaobranu nevybuduje clovek tym, ze nasilu necha dieta na neoblubenom mieste.

sardinka336
23. jún 2017

@mamutka len potom je otazka ak naučit deti odolávat tomu stresu. Vyhrat v jednoduchých podmienkach kde nie je krik, stres a osoby čo zazeraju nie je problém nie? Lenze nezijeme v ideálnych podmienkach a obavam sa ze budu ešte horšie. Takze čakat ze dieta bude mat ideálne podmienky na to aby ,,porazil deti v bicyklovaní,, tak k tomu asi na tejto planete nepride. Vyhráva sa v ,,boji,, a tam sa ziskavaju aj vlastnosti ako prekonat prekazky, vytrvalost.
Moj syn tiez neznaša krik, stres, on je ideálny v pokoji a ked ide všetko tak ako ma...ale to sme všetci. Ale ked pride problém tak sa mení na bojka ktory by prekazkam velmi neodolal. Takehoto chlapa z neho chcem? Co hned zuteka? Co nezvladne krik, stres a nejaku nepohodu? Sak moja nevesta by mi dala, potom tu kazda druha narieka akeho ma doma chlapa....
uz som synovi hovorila ze na leto mu vybavim brigadu na cintoríne a moze ist robit plačku lebo v tom je perfektny...

pininka
23. jún 2017

@eliska54 ved su to deti, nie profi sportovci a z coho su v skole taki vyflusani. Na treningu si hodinku zabehaju, co vela deti cez prazdniny nezazije. A maju to tak kvoli skole,lebo aj tam musia cerpat dovolenky a neoze byt otvorena v kuse kazdy tyzden cele prazdniny. Ja mam tri deti, som vacsinu tyzdna sama lebo muz robi mimo bydliska a stiham mat navarene, pozehlene aj peciem. A to ma babatko dva mesiace. Tiez som chodila do roboty, starsi syn sa uci sam, namatkovo ho kontrolujem, mensi sa pohra zo skolky a ja navarim. Jasne ze cez tyzden nebudem varit svieckovu. Vsetko sa da,len sa musi chciet. Robime ovela ovela menej ako nase babky a mame aj ovela menej deti a furt sa na daco stazujeme.

janickacrazy
23. jún 2017

@pininka Nemyslím si, že robíme oveľa menej ako naše babky. Vtedy bol život jednoduchší. Ešte moja mama mi vravela, že celý týžden chodili v jedných teplákoch a tričku, len v nedeľu v peknom oblečení. Teraz je to nepredstaviteľné, práčky bežia pomaly každý den a deti majú každý den iné oblečko. Vtedy aj deti pracovali, čiže ženy aj ked mali viac detí, tak deti porobili kopu, nie ako teraz. Moja mama chodila na pole s kravou ako 5ročná. Moja babka celý život bola doma pri deťoch, teraz je to úplne inak.

0silvia0
23. jún 2017

@pininka Jááj babky a súčasné ženy ideš porovnávať? Aj ja by som kadečo doma postíhala, keby som nemusela 9 hodín denne stráviť prácou a cestou do práce. Z rozprávania mojej babky viem, že ženy sa toľko nevenovali deťom ako matky teraz. Nakrmili, prebalili a decko prebav sa samo poprípade bolo šupnuté starším súrodencom. Ženy dali na hlavy šatky, domáci odev, neriešili kaderníčky, kozmetičky, módu a čojaviem čo... zas neporovnávaj neporovnateľné. Každá doba má svoje špecifiká v niečom to mali ľahšie a v niečom ťažšie.

stella333
23. jún 2017

@eliska54 Ja som tiez tak ustupila synovi, on tiez prestal chodit v 10 rokoch, asi si v tomto veku prilis beru kazdu kritiku. Tiez som nechcela ho nutit, mne prislo, ze mu to neprospieva. Mam pocit, ze su rozne deti, niektore su priebojne a vedia sa ozvat ,ochranit. Deti si navzajom pocedia hocico aj nas mal pocit, ze to nevie. Inak bala som sa, ze nutenim mu sport uplne znechutim. Mozno mat ineho trenera, ci kolektiv, kde by mal pocit, ze mu to ide..... Ja som tak chodila na hudobny nastroj niekolko rokov, skor z povinnosti, nebavilo ma to a po skonceni som ho ani do ruk nechytila, uplne sa mi to znechutilo. Ja dufam, ze si cestu k sportu najde, ked bude mat po puberte a prestane sa podcenovat. Nemala som pocit, ze by mu prospievalo prostredie, kde ma pocit, ze je blby a nejde mu to. Este doplnim, ze sportovca sme z necho nikdy nechceli mat a sportu sa venoval od 5 rokov.

mamutka
23. jún 2017

@sardinka336 lenze ked mu nevyhovuju sutaze, treba ho tam tlacit? Este bol neskor na nejakých pretekoch, tam mal pekne druhe miesto, myslim, ze by bol prvy, keby toho starsieho chlapca supli do inej kategorie. Na tych sutaziach napr.je tolko premotivovaných rodicov, az je z toho normálnemu cloveku zle. Kricia po detoch "ides, vladzes, daj to, znic ho, ides, ides, ides" ( pritom dieta hore kopcom po clenky v blate, slzy na krajicku, ledva lapa dych ) ale rodic krici "doraz ho" akoze supera - dalsie decko? No cista psychiatria. Takto nechcem aby moje dieta prezivalo sport. Videla som par takýchto pretekov a bolo mi z tych rodicov zle.
Myslim, ze ked sa dieta stane dobrym v tom co ho bavi, buduje tak svoje sebavedomie, vie ze je v niecom vynimocne a nejakých zadrapcivych trtkov tak uz potom lahsie zvlada. Idealne by bolo, ak by sa akosi rychle a sebavedome vedelo vypracovat a postavit sa im zoci voci, ale to nie je tak lahke, debilkovia chodia v partiach a decko ma z toho obavy. Ale ak sa sebavedome realizuje v iných oblastiach, aj mimo skoly, tak sa stava odolnejsim aj voci takymto zasranom.

To porovnanie, ze ho nedavam na preteky, kde by dokazoval aky je uzasny, lebo on vie, ze dava vykony ake by bezne decko nedalo je aj o tom, ze ano, je tam tlak stres, krik, ale za aku cenu mam decko ucit vyrovnavat sa s takym druhom tlaku? potrebuje to? Uz mi ho zasivali na Kramaroch, nie raz 😒
Ked sa tlupa deciek vyruti na trat, je to bezohladne a drsne, napr.v situacii, ked si mohol ist pre vytazstvo dostal skaredy smyk, pretoze organizator nezvladol situaciu a ciel bol na priliz uzkom mieste na to aby tam prebiehalo to, co tam na pretekoch prebiehat musi. Takze dokazovat si, ze ano, dam tu sutaz, lebo to proste ustojim, zvladnem, nech som chlap? stale je to male decko, ktore potom s ranami po skupinových padoch nemoze chodit na kupaliska a pod., chapes.
Takze radsej si uzijem leto s dietatom ktore nie je dotrieskane po sutazeni ako riesit kolko stehov pribudne.
Ked spoznam 10 deti s normálnymi, nie agresivnymi rodicmi, ktore su schopne v kopcoch dat 40 km, tak im tie pretteky kludne zorganizujem. Ale s agresívnymi dementikmi alebo otrokmi svojich rodicov ho nepotrebujem nechat sutazit.

liz_lemon
23. jún 2017

mozno som naivna, ale ja mam taku predstavu, ze ked dam dieta na nejaky sport, tak ho bude viest osoba, ktora bude pre deti pozitivnym vzorom, a nie taka, ze sa jej budu bat, to potom nema nijaky vyznam

stella333
23. jún 2017

@mamutka Presne, ja som mala niekedy pocit, ze ani nejde o sportove schopnosti, ale o to, kto vie byt priebojnesi za kazdu cenu a take tie ohladuplnejsie deti doplacali, neboli ochotne ist do subojov za kazdu cenu. Potom nevyhravaju a sebavedomie ide dolu. A ak sa k tomu prida par nevhodych poznamok, tak sa ani nedivim, ze deti uz nechcu chodit.

mamutka
23. jún 2017

@stella333 ja uz neviem, ale to fakt je len o agresivite a nie o sportovom zapoleni. Neviem ci stale doma tlacia do hlavy cukor a pritom hraju pocitacove hry, kde zabijaju nepriatelov, ked su tak natrieskani negatívnou energiou a zlobou. Ked si predstavim plavanie, kazdy ma svoju drahu, tam by sa aspon nemuseli vyskytovat fyzicke kontakty, snad sa nemylim 😝
Ako napr.na skole zadrapuju do deti starsi, ovela silnejsi a ja mam teraz mysliet na to, ze mam decko vycvicit, aby si s tymto vedelo poradit? ved to je v tomto veku uplne neadekvatne, este aj takyto tlak. Tam nema moc sance, ked je dakto o hlavu vyssi a o desat a viac kil tazsi... tam ozaj len budovat sebavedomie a schopnost ignorovat. Naucit ho drzat sa v jeho partii a drzat s partiou. A debilkov s ich poznámkami proste ignorovat, vypinam odposluchy....

m.i.r.i
23. jún 2017

no padlo tu uz viacej veci...
Ja som trosku na tej strane, ze do isteho veku je potrebne dieta trosku aj prinutit, postrcit, nasmerovat...hlavne ak ide o sport..mne sa nepaci ked deti s rodicmi kyvu, ze tu taky kruzok, potom uz nie a taky, zas nie..a hlavne ak tie dovody su take ako pocuvam aj v okoli...lebo kamarat uz nechodi, lebo Fero povedal, ze ti co chodia na ten kruzok su hlupaci, lebo trener chce aby som robil toto a hento a to sa mi nepaci...
Na druhej strane ale je potrebne zvazit samozrejme aky to je kruzok, aky pristup ma trener a ci toho nie je prilis vela na dieta
Moj syn zacal ako 5 rocny s tenisom...mali to najprv ako kruzok v skolke, potom sa presunul do klubu..ked mi ale trener povedal, ze ani nie 6 rocne dieta ma trenovat 3x do tyzdna po 1.5h plus raz este 2 hodiny len kondicna priprava, tak som povedala, ze nie dakujem..on pride 2x za tyzden a aj to je uz dost..extra kondicnu mu netreba, chodia v skolke do telocvicne na sportovu pripravu..chodil aj plavat..ziadne prilisne zatazovanie...tak na mna pozerali, ze deti maju vela enegrie, ze aj moj syn je sportovy typ, vecne v pohybe, ze my ani netusime co take deti zvladnu..ale mne sa to zdalo vela..aj ta hodina a pol treningu bolo dost..v lete, na slnku na antuke po hodine mi uz maly len tak postaval,absolutne bez zaujmu a ze mami, kedy uz bude koniec, kedy uz bude koniec...videla som ze to ide dolu vodou, pritom mu to slo velmi dobre a tenis ho bavil, ale ten pristup trenerov, to prilisne nasadenie ho demotivovalo...ale vydrzali sme,..potom sme sa pred rokom prestahovali..dala som mu cez prazdniny volno od tenisu a v septembri sme sa sli opytat v klube tu kde byvame...bol taky kadejaky, aj chce aj nechce...ale parada...tu sme natrafili na uzasny klub..pani trenerka to s tymi detmi neuveritelne vie, povedala, ze treningy budu 2x za tyzden na 1 hodinu.! ze pre 6 rocne deti v ziadnom pripade netreba viac, lebo to ich demotivuje...v 9-10 rokoch vraj je uz taky cas, kedy sa uvidi ktore deti maju talent, ktore zacnu trenovat viac a individualne a ktore ostatnu pri rekracnom tenise..to sa mi velmi pacilo, lebo oni nenutia chodit kazdeho na turnaje, sami vida kto ma talent,tie deti rozvijaju viac, boli toho roku aj na tyzdnovom sustredeni, synovi sa strasne pacilo...ti ostatni mozu trenovat, ved tenis je super sport ked to niekoho bavi, ale nemusi byt vrcholovy sportovec co bude chodit po sutaziach..nikoho nedemotivuju tym, ze nemoze robit sport lebo z neho nebude raz Federer.
Syn tenis zboznuje odkedy chodi sem...ani raz nepovedal, ze nechce ist..a ja som taka rada, ze pri tom ostal...lebo sa mu dari, sportuje, ma iste povinnosti tiez, ze vie, ze ma kruzok.uci sa zorganizovat cas a ked mu to pojde,tak aj ked bude starsi to bude super ked sa bude venovat sportu ako sediet za tabletom ci pri mobiloch
Popri tenise chodi aj na karate, to zacal v skole tohto roku a tiez sa prebojoval az do klubu a chodime aj na sutaze..tam je to ale tiez casto ako tu spominate o premotivovanych rodicoch - ked prideme na sutaz, tak az pozeram ako ti rodicia povzbudzuju.neraz mi tak pride luto tych deti, ked otec ziape na 7 rocneho syna, ze je neschopny a mal ho poriadne kopnut..karate ako v podstae menej kontaktny sport - ked je povoleny len jemny kontakt v casti brucha, na hlavu a podobne nic - tak vyzera ale takticky tak, ze rychlo kopnut silno supera, dostanem trestny bod, ale super je dezorientovany, lebo taky 7 rocny sa hned rozplace ..a mam to vyhrate..neraz som to pocula ako ho ma dorazit a podobne..a tie pokriky..no hroza, hroza...ale karate ako sport je super, syn sa tam naucil trosku discipline, velmi ho to bavi, aj ked ho nebavia tak az techniky ako skor boj, vtedy si pofrfle,ale vie, ze to k tomu patri...
Ale..v skole zacali chodit na karate v septembri dvanasti..ostali dvaja, presli potom aj do klubu...deti sa postupne odhlasovali...lebo musim behat, lebo musim pocuvat, niekedy bezdovodne.....od rodicov samotnych som pocula casto, ze dobre, ze uz nechce chodit, ja by som aj tak s nim do mesta do klubu nechodila, kto by ho tam vozil, na sutaze by ma nik nedostal, este aby som sa po vikendoch premavala po Slovensku, v sobotu mam ine na praci...a x inych vyhovoriek..a su tam deti, co to bol uz 4ty kruzok...jeden den proste maminka, ze on uz nechce chodit na karate, ide na futbal..o mesiac, uz ani na futlbal nechodi...ide na plavanie..a tak dalej..a dovody bizarne a ide o velmi sportovo nadaneho chlapca, ktory totalne toci s rodicmi...pritom aj na tom karate trener povedal, ze je velmi rad, ked deti robia sport, nikoho nenuti chodit na sutaze, su tam a taki co len cvicia a nesutazia..su taki co sa viac venuju technikam a nie boju, kazdy ma na ine vlohy..ale dieta z nejako bizarneho dovodu odrazu nechce..rodic hned, ved nebudem nutit a tak doma sedi za tabletom..
Ja sa stotoznujem s trenerkou u nas na tenise..ona ma tiez dieta 7 rocne a trenuje tieto deti uz dost dlho..povedala ze do tych 9-10 rokov tie deti treba ozaj nutit...lebo im sa nechce ist, lebo chcu ostat v druzine, lebo kamosi idu tam a hentam, lebo im nieco sadne na nos..oni to tak aj beru, ze tie deti nie vzdy maju naladu, ze niekedy je prilis horuco, v piatok mozu byt vycerpanejsie ako v pondelok...ale treba im vytvorit navyk, zodpovednost a proste pojdes...ked bude mat tych 10 rokov a povie, ze ho to nebavi...tak to uz treba respektovat..ze vacsinou uz v tom veku dieta vie ci ho to bavi, vie ci je v tom sporte dobre, pripadne by chcelo robit nieco ine...
Takze tu v tomto pripade u zakladatelky - 10 rocny podla mna uz celkom dobre vie zhodnotit co ho priblizne bavi..mozno nie presne sport, ale vie ci bude z neho sportovec alebo nie...ked to nechce, uz by som veru zvazovala, ze asi cesta pojde inakade
Ked je tam len problem v kolektive a trenerovi ale dieta ten sport ma rado a bavi ho - tak vybrat iny klub/oddiel ak sa da...ineho trenera, kolektiv...
Ono to je ale niekedy aj o tom, ze niektore kluby naozaj chcu vychovavat len tych sportovcov, co budu vyhravat a maju nato...pocula som napriklad od jednej znamej co maju s muzom futbalovy klub pre deti...ona povedala rovno, ze tam zacnu deti chodit a v 7-8 rokoch sami povedia rodicom, ze tento na to nema, toho vyradujeme z klubu, moze chodit na kruzok futbalovy niekam inam, ale futbalista z neho nebude...neviem si predstavit ako to na tych chlapcov musi posobit, ale ze oni chcu len dobrych...vychovavaju mladez neskor pre dorast, pre Acko..nie aby si len tak kopali do lopty ked na to nemaju a on to vedia posudit uz u takychto malych, ci z toho nieco bude...
Ono ale sport u nas celkovo to je zas ina tema..tiez som zvedava kam to povedie u nas v tenise, lebo co pocuvam tak ci tenis, ci futbal, ci hokej, ci cokolvek - ked tie deti su vacsie a zacne to byt nahodou vrcholovy sport - vtedy sa len zacne to prave Slovenske...kto sponzoruje, kto viac zaplati, kto je vyvoleny - ten ide na lad, ten ide na travnik.., na kurt...tam uz vsetok talent ide bokom...ale to uz je zas ina tema...leb potom motivujte deti k sportu..to ozaj ked k tomu nema vztah, nech chodi na anglictinu a radsej len beha s otcom na bicykli..

sisaka
23. jún 2017

Smutne toto čítať, ale aspoň lepšie chápem, keď čítam o juniorskom hokeji na Slovensku, ako musia robiť nábor deti a nie vyber. No ak tam decká už od mala intenzívne trénujú ako vrcholoví športovci, k tomu tréner hulvát, čo sa nevie správať, spoluhráči, ktorí si môžu dovoliť šikanovať tých menej priebojnych a nakoniec dieťa presedi zápasy na lavičke, lebo nehrajú všetci, len pár vyvolených tak sa niet čo čudovať, že v 10 rokoch toho už majú aj ti zo začiatku nadšení plne zuby a kašlú na to, potom ten slovenský hokej tak aj vyzerá a ide od 10 k 5

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
pininka
23. jún 2017

@m.i.r.i presne si to napisala, dnes vrcholovo sportuju len vyvoleni. Dievcata tu pisu ze sa neda porovnavat,no ano, vsetko nie, ale vedenie sportu ako bolo niekedy a dnes je nehorazny rozdiel. Ked vidim ake deti a aki rodicia chodia aj u nas na treningy a potom zahlasi ze ona radsej bude sediet pri bazene. Pred tyzdnom sme mali turnaj, deti sa tesili,kym po treningu nezacali prichadzat rodicia s vyhovorkami preco tam nemozu prist. Jasne ze nikto necakal ze pridu vsetci, ale viac ako polovica mala iny program, tak naco potom davaju deti na futbal, aby si troska zakopal a koniec? Som myslela ze hlavneho trenera trafi slak.

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
m.i.r.i
23. jún 2017

@pininka to je u nas to iste na karate..trener povie, ze ja turnah, nanominuje deti...najprv sa tak tretina uz rovno vykruti, ze nepridu lebo rodinna oslava, lebo rodinne podnikanie, lebo pride navsteva...lebo je teplo, zima...potom prideme na sutaz a treba sa zaregistrovat este s poplatkom...polovica deti chyba, prichadza hodina deadline, ked neodskrtne trener tych co neprisli, musi za nich startovne zaplatit on sam...caka do poslednej chvile..a ti mili rodicia sa ani neunuvaju napisat aspon sms, ze nepridu...skrta sa na poslednu chvilu startovna listina, preraba sa pavuk, lebo proste sa niekomu vacsinou len nechcelo prist....je to tazke inak aj pre tych trenerov, musi to byt nevuretilne tazke organizovat taketo veci..aj nas trener hovori, ze raz mas prijem raz nemas..da nejaky mesacny poplatok..na zaciatky ma napriklad 100 deti, koncom roka uz len 50..niekto sa odhlasi priebezne, ini ani neracia povedat a proste raz nepridu a cakas, ci pride este dieta, ci je to docasne ci natrvalo..ale naco informovat...potom tie sutaze..vsade startovne, poplatky a ani nevies ci deti nastupia...ono zas klobuk dole pred takymi trenermi co robia tieto sporty pre deti kvoli tej vasni k tomu sportu a vedia to s detmi..lebo niekedy to je psycho...aj nas trener hovori, ze 90% vsetkeho je v rodicoch...nepodporuju sportovanie u deti, maju zo vsetkeho holubnik, beru to na lahku vahu..a nechaju sa manipulovat detmi - lebo dnes mi trener dal urobit 20 klikov ked som neprisiel nacas na trening alebo som vyrusoval a viac uz tam nepojdem..a podobne...uz ako ucitel nemoze ani dieta "potrestat" tym ze spravi par klikov alebo ho posle za dvere sa ukludnit a ked bude mat chut cvicit, nech sa vrati spat...lebo bud sa urazi rodic alebo dieta uz viac nepride...chudatko...

m.i.r.i
23. jún 2017

@zltyslonik
ano, aj s tym suhlasim...maju mat aj moznost iba si zasportovat, nie robit vrcholovy sport..ale malo by to byt vymedzene v tom klube od zaciatku ako to je -- ze take moznosti su alebo nie su..lebo vela klubov tak nefunguje..a aj 90% rodicov tak nefunguje..to chcu s deti samych Ronaldov a Gretzkych...je to vsetko o pristupe a o ludoch..kazda strana ma svoju pravdu...

0silvia0
23. jún 2017

@zltyslonik ja som zažila takéto premotivované naspeedované organizované hokejové matky, to bol des 😲

pininka
23. jún 2017

@zltyslonik joj ale ved to su len male deti co teraz zacali,maju jeden turnaj za rok,aj to u nas v meste,ziadne cestovanie. Tam sa este ani neda hovorit o futbale. Len tie deti boli neskutocne sklamane a tiez ked davam dieta na kolektivny sport treba si uvedomit,ze ked nepride vacsia cast druzstva tak sa hrat nebude. A ked sa tu uz spomina ako vyzera napt nas hokej teraz,tak kde sa maju hladat talenty a otestovat co dieta vie a ci mu to ide ako na zapase? Tiez si myslim ze do urciteho veku by mai mat deti skor vsesportovu pripravu a same potom zistia co ich bavi, ale zial u nas je takychto veci velmi malo. Ale ked uz dieta chodi, bavi ho to, trener je v pohode a zrazu rodic zacne vymyslat,tak co vobec chceme?

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená