icon

Kupujete deťom darček za ukončenie školského roka?

19. jún 2025

Ahojte. Idem si k vám po názor, skúsenosti. Kupujete svojim prvakom za ukončenie školy darčeky? Syn, prvák, prišiel domov s tým, ako sa majú jeho spoluziaci dobre, lebo si môžu vybrať darček v ľubovoľnej hodnote za to, že mali samé jednotky v škole a že to celé zvládli. Jeden dostane lego za 200 e, druhý bike, ďalší tablet, atď atd.. Iba ja som divná že nemám v pláne kupovať žiaden darcek alebo sa už robí zo všetkého príležitosť ako obdarovať darčekmi svoje deti? Veď celé leto budú niekde na výletoch, to im nestačí? Ďakujem za vaše postrehy

Strana
z3
klotildabazarik
19. jún 2025

Je to uplne nahlavu dnesna doba decka su stradne materialisticke a ti co nato nemaju "trpia" a su sikanovany, my sme nic nedostavali za nasich cias, prvy rocnik zs nic,

guudy
19. jún 2025

Pozri si existujucu diskusiu, vacsina zien dava detom peniaze/su s tym ok, ak daju stari rodicia.

lenka_da
19. jún 2025

U nás sú každý rok knihy za vysvedčenie. Deti si sami vyberú, čo chcú, ja to len zaplatím... a teda, vôbec to nie je lacný špás, ale túto záľubu u nich podporujem 🙂 Plus, ideme do cukrárne.

chichua
19. jún 2025

Moje deti dostanú knižku. Minulý rok sme išli do herne,tak u nás takto. Myslím,že si aspoň symbolickú odmenu zaslúžia.

caramellka
19. jún 2025

Moja dcéra na konci 1.ročníka dostala knižky, ktoré si želala a išla som s ňou do cukrárne.

guudy
19. jún 2025

Este pre upresnenie, my sme peniaze nikdy nedavali (mam uz dospele deti), vzdy dostali odmenu vo forme kniziek/spolocenskych hier/navstevy cukrarne.

darovanie
19. jún 2025

Knižka a obed v reštike. S najstaršou ideme vždy na sushi. Nič viac, žiadne peniaze😉

zuzubb007
19. jún 2025

Smutné, že ho ničim neoceniš, samozrejme, že budu dovolenky a výlety, ale za to vysvedcko treba určite odmenu, ideme vždy na zmrzlinu s deťmi, MC Donald a potom si vyberú darček aký chcú knihu prípadne hračku stačí hodnota 20 eur a dieťa je prestastne, nespravila by som to, že neocenim dieta

leona45
19. jún 2025

Nie

jana_eyre_2
19. jún 2025

Áno, kupujem im malickost, určite nie lego za 200€.. ak im kúpim niečo hmotné, vždy im to dám za niečo.. napríklad my nechodíme len tak do hrackarstva aby si vybrali kedykoľvek, ani im nekúpim len tak nejakú blbosť keď sme na nákupe.. čiže za ukončenie roka im kúpim, zväčša knihu, alebo spoločensku hru.. tento rok sú už pubertaci - dostanú maličké lego a tričko s logom spoločnosti kde pracujem, lebo majú môjho zamestnávateľa veľmi radi (minulý rok tam boli na tábore a myslím že väčšina detí tu spoločnosť má rado)

Nevidim na Tom nič zle, keďže nedostávajú haldy veci len tak.. všetci sa dobre učia, dobre správajú a ja sa teším keď im môžem dať niečo čo ich poteší.. mne príde horšie keď decká dostávajú veci len tak bez príležitosti..

(A peniaze dostávajú vreckové každý mesiac na vlastný účet, s tým už operujú oni)

januska12323
19. jún 2025

Dať lego za 200 a nedať nič sú dva extrémy. Ja som za knižku, cukráreň alebo inú maličkosť. Výlety cez leto sú samozrejmosťou a nie odmenou.

missviolet
19. jún 2025

Mna bravali na zmrzlinu, tak aspon nieco taketo vymysli, to mi pride pekne

cimage
19. jún 2025

Od nasich som nic nedostala, mam sa ucit pre seba. Iba od babky. Pre mna bolo aj tak najviac, ze su prazdniny a nemusim chodit do skoly. Teraz uz deti dostanu hadam za kazdu znamku darcek. My tiez nedavame detom. Radsej chodime po vyletoch. Vzdy lepsie ako dalsia harburda do domu.

catherinah
19. jún 2025

Tiež si myslím, ze knižky, zmrzka, cukráreň, mekac pripadne Dracik si zaslúžia. Každé dieťa má radosť z iného.

kikusenka1
19. jún 2025

Byt dieťaťom v dnešnej dobe ma samé výhody. Rodicia miesto kriku dohovaraju aby dieta nemalo traumy, dostávajú darčeky za vysvedčenie, sladkosti dostanú v priebehu roka na tony... ja keď som bola malá dostala som bitku ked som neposluchala, za ciste jednotky a vyznamenania som nedostala nič... ach je tym dnešným deťom na svete uzasne....

beronsche
19. jún 2025

Nie, u nás sa za známky neodmenuje. Nikdy.
Deti počas roka chválime, ale nikdy za známku, vždy za prácu, ktorá jej predchádzala.
Koniec roka zvykneme "osláviť" tým, že ideme spolu na zmrzlinu..

beronsche
19. jún 2025
@kikusenka1

Byt dieťaťom v dnešnej dobe ma samé výhody. Rodicia miesto kriku dohovaraju aby dieta nemalo traumy, dostávajú darčeky za vysvedčenie, sladkosti dostanú v priebehu roka na tony... ja keď som bola malá dostala som bitku ked som neposluchala, za ciste jednotky a vyznamenania som nedostala nič... ach je tym dnešným deťom na svete uzasne....

@kikusenka1 cítim v tvojom príspevku iróniu..
Ale aj tak verím, že si nemyslíš, ze je ok deti bit, či od nich vyžadovať poslušnosť namiesto zodpovednosti..

jana_eyre_2
19. jún 2025
@cimage

Od nasich som nic nedostala, mam sa ucit pre seba. Iba od babky. Pre mna bolo aj tak najviac, ze su prazdniny a nemusim chodit do skoly. Teraz uz deti dostanu hadam za kazdu znamku darcek. My tiez nedavame detom. Radsej chodime po vyletoch. Vzdy lepsie ako dalsia harburda do domu.

@cimage my chodíme po výletoch a dostanú aj darček za snahu v škole.. nic hrozne..

jana_eyre_2
19. jún 2025
@kikusenka1

@kikusenka1 svinuchy malé, zaslúžili by si že 😒

jablkovastrudla
19. jún 2025

Synovi som kupila 20 eurovu poukazku do hrackarstva, predavaju tam aj knizky.Teraz skoncil senior infant, za prvy rok v skole nedostal nic, lebo mi to ani nenapadlo 🙆🏼‍♀️

s1s4
Autor odpoveď zmazal
srdeenko19
19. jún 2025

Áno, každý rok chodíme na obed aj s babkou a prababkou do tej istej reštaurácie, spravili sme si z toho tradíciu. Plus dostane tento rok malé lego a čokoládu Angel. Žiadne veľké dary, len ako potešenie a odmenu, že makala celý rok, ze aj napriek veľa krúžkom ma samé jednotky.

deti95060810
19. jún 2025

doteraz spomínam ako som dostala knihu za vysv. v prvom ročníku. dokonca ju aj mám.
ak darčeky tak len v menšej hodnote. teraz deťom dávame už len e. 10-15e.

hylary
19. jún 2025

Áno obaja dostanú maličkosť podľa vlastného výberu do 10€.. aj stvrtacka aj prvák

kikusenka1
19. jún 2025
@jana_eyre_2

@kikusenka1 svinuchy malé, zaslúžili by si že 😒

@jana_eyre_2 no niektoré veru hej!

anickaaa6aaa
19. jún 2025

Keď bol menší tak sme išli na pizzu alebo niečo také. Teraz dostane už nejaký ten peniaz za dobre známky. Samozrejme počas celého roka sme ho za dobre výsledky pochválili.

biba_18
19. jún 2025

my sme chodili na večeru do reštiky ktorú si vybral… ako dieťa naučíš tak máš. niekomu stačí štrikovaný hnusný sveter od pani weasleyovej a niekomu nestačí ani 37 darčekov, lebo minulý rok dostal 38 🤷‍♀️

annm81
19. jún 2025

U nás sú za odmenu tri knihy (jedna v mojom jazyku, ktorú dieťaťu budem čítať ja, jedna v mužovom jazyku a jedna vo vyučovacom, ktorú dieťa bude čítať samo) a tiež si zájdeme celá rodina do cukrárne. Väčšina nášho okolia to má podobne. Nejaké extra drahé darčeky majú možno dve deti zo synovej triedy - paradoxne tie, ktoré sa v škole vôbec nesnažia. Myslim, že aj u tvojho dieťaťa to bude tak, že "všetky deti majú, len ja nie" znamená, že sa to týka pár jednotlivcov.

radacak
19. jún 2025

Naša dostane každý rok niečo,je to taká odmena pre ňu..má toho už teraz aktuálne dosť tak si zaslúži

kavasmliekom
19. jún 2025

Tvoj syn preháňa, alebo zvelicuju tie deti...moja dcéra to robila tiež...mamka, čo dostanem za vysvedčenie? Spolužiačka mama kupujú iPhone, druhej tenisky za 300e, ďalšej neviem...atd atď.
Keď som sa opýtala mami tej spolužiačky, tak povedala, že dcéra za ňou prišla, čo dostane, lebo moja dostane najnovší iPhone a Jordany....😀 Dostala tak 2 kopčeky zmrzliny 🫣 už je na strednej a nedostáva žiadne peniaze ani darčeky za známky.

Strana
z3