Kupujete deťom darček za ukončenie školského roka?
Ahojte. Idem si k vám po názor, skúsenosti. Kupujete svojim prvakom za ukončenie školy darčeky? Syn, prvák, prišiel domov s tým, ako sa majú jeho spoluziaci dobre, lebo si môžu vybrať darček v ľubovoľnej hodnote za to, že mali samé jednotky v škole a že to celé zvládli. Jeden dostane lego za 200 e, druhý bike, ďalší tablet, atď atd.. Iba ja som divná že nemám v pláne kupovať žiaden darcek alebo sa už robí zo všetkého príležitosť ako obdarovať darčekmi svoje deti? Veď celé leto budú niekde na výletoch, to im nestačí? Ďakujem za vaše postrehy
Tvoj syn preháňa, alebo zvelicuju tie deti...moja dcéra to robila tiež...mamka, čo dostanem za vysvedčenie? Spolužiačka mama kupujú iPhone, druhej tenisky za 300e, ďalšej neviem...atd atď.
Keď som sa opýtala mami tej spolužiačky, tak povedala, že dcéra za ňou prišla, čo dostane, lebo moja dostane najnovší iPhone a Jordany....😀 Dostala tak 2 kopčeky zmrzliny 🫣 už je na strednej a nedostáva žiadne peniaze ani darčeky za známky.
@kavasmliekom deti su uzasne 😂
My ideme za vysvedčko na zmrzku alebo na pizzu alebo do kina alebo do "mekáča" - čo si dcéra vyberie. A kúpim jej čokoládu. € ani drahý dar jej nedávam.
Ale od babky dostane 20€.
Ideme celá rodinka na pizzu alebo do kina alebo na kolotoče - ďakujeme si zážitok, pochválime deti, že zvládli všetky povinnosti a tešíme sa prázdninám a oddychu 🍦🎠🍕 🩵🥳
* darujeme si zážitok
(nie ďakujeme) 😉
My sme za vysvedcenie nedavali darceky, ale vzdy ideme na spolocny obed, alebo veceru do restauracie ktoru si dcera vyberie
Nedostávala som, závidela som kamoškám ktoré dostávali. Moje dieťa dostáva. Prečo nie? Snažila sa celý školský rok, tak nech má radosť.
U nás každoročne kniha a cukráreň 🙂
pre niekoho je 200 e ako pre ineho 20 e...preco nie, podla chuti kazdeho...kolko ludi, tolko chuti...
a autorka, opytala si sa svojho dietata, co by chcelo? mozno nieco , co nestoji tak vela, ale potesi....
ano, si divna ze nedas dietatu darcek k uspesnemu ukoncenemu prvemu roku. Vzdy som davala. Knihu. Po prvej triede dostali dokonca s venovanim.
teraz je to uz horsie, co sa darcekov tyka, lebo knihy kupujem standardne a povedia si ked nejaku chcu, avsak vzdy sa snazim mat pre nich nejaku malickost.
Smutné, že ho ničim neoceniš, samozrejme, že budu dovolenky a výlety, ale za to vysvedcko treba určite odmenu, ideme vždy na zmrzlinu s deťmi, MC Donald a potom si vyberú darček aký chcú knihu prípadne hračku stačí hodnota 20 eur a dieťa je prestastne, nespravila by som to, že neocenim dieta
@zuzubb007 ale jasné že odmením. Cukráreň alebo pizza, záleží čo si vyberie, knižku taktiež lebo tu by somu kúpila tak či tak a na druhý deň výlet. Nemyslím si že je to málo
Mna bravali na zmrzlinu, tak aspon nieco taketo vymysli, to mi pride pekne
@missviolet ale jasné že bude, on moc na sladké nieje, takže nechám na ňom, pizza, cukráreň, lezecká stena u nás v meste, motokáry....to je samozrejmá vec, ja som skôr mala na mysli naozaj drahé dary, ako to čo som písala. Môj dostane aj knihu, komix ktorý sa mu páči, počas roka chodíme do knižnice a pri sviatkoch knihy kupujem. Ale jeu ľúto a samozrejme to nechápe že prečo jeho spoluziaci dostanú dosť drahé dary a on takmer ,,nič,,
Byt dieťaťom v dnešnej dobe ma samé výhody. Rodicia miesto kriku dohovaraju aby dieta nemalo traumy, dostávajú darčeky za vysvedčenie, sladkosti dostanú v priebehu roka na tony... ja keď som bola malá dostala som bitku ked som neposluchala, za ciste jednotky a vyznamenania som nedostala nič... ach je tym dnešným deťom na svete uzasne....
@kikusenka1 ocividne ti to uškodilo
Ale ved každý má inú situáciu, tak sa podľa toho zariadi.Ved je úplne jedno co robia ostatní, si dospelá tak sa snáď vieš rozhodnúť sama co a ci dáš svojmu dieťaťu za vysvecko, všetko bude v poriadku
Ano, dostane odmenu. Samozrejme nie za 200€. To je prehnane. Aj mna vzdy rodicia odmenili a tesilo ma to
Ale napísala si take dary , konkrétne bicykel / tablet , čo väčšina deti aj tak ma . Lego , možno sa sklada cela rodina …Tak možno len rodičia “využijú “ že je vysvedčenie a rovno to spoja . Aj tak by tomu dieťaťu pravdepodobne ten bicykel kupili . A áno , odmeňujeme naše deti za dobre výsledky v škole . Podľa ich priania a samozrejme našich možností
Keď si predstavím ze moja mama si ledva pozrela maturitné vysvedčenie....
Dieťa ide do 3.ho ročníka po prázdninách a darčeky za vysvedčenie neplánujem dávať. Učí sa pre seba a nie pre mňa. ;)
Nie nekupujeme mu nic za vysvedcenie...ideme podľa jeho výberu do reštaurácie na večeru (vyber je jasný- mekac) pripadne do kina, vylet...vecné dary nie, a už vôbec nie v takých sumách sko píšeš...
Ja idem s deťmi vždy do reštaurácie tam si posedime,dobre sa najjeme,dáme si zákusok a áno kúpim im aj odmenu a áno snažia sa sami pre seba ale ja si rada deti pochválim a im padne vhod pochvala 🙂
Nekupovala som a ani nekupujem ziadne darceky. Ani ja som nic nedostavala za vysvedcenie.
Áno moja nič nedostane ani doteraz nikdy nedostala. Za odmenu pôjdeme na dovolenku, kúpalisko, zmrzlinu výlety atď..m
My pôjdeme na zmrzlinu. Ja počúvam celoročne čo kto dostal/má, keďže deti majú v ročníkoch niekoľko detí z nadštandardne majetných rodín, takže ak budú nejaké reči aj ohľadom toho, čo kto dostane za vysvedčenie tak ma to vôbec neprekvapí.
Posledné roky nie, pretože odlietame preč pred koncom školského roka, takže to vôbec neriešia. Predtým nejaké kino, alebo knižka a pod. Žiadne veľké dary.
@kikusenka1 ocividne ti to uškodilo
@podbel2512 Nie som rozmaznaná , viem čo sa smie a co sa nesmie. Vážim si kazdu vec co mam. Ak tomu vravis ze mi to uskodilo tak je to veľmi smutné. Doeta sa ma v prvom rade učiť preto ze to chce a nie preto ze za to niečo dostane
ked sa tu spomina maturitne vysvedcenie....🙂
spoluziak mojho brata v r. 1989 dostal od rodicov za matur. vysv. -alebo teda ze zmaturoval -auto, krasny nalesteny novy polsky fiat 125p, na vysvedceni mal same 4 od vrchu po spodok...😍 a moj brat nam to auto ukazoval z okna domu-videli sme nanho 🙂 a sa pytal sa mamy, co dostane on, ked mal same 1?🙂
@kavasmliekom deti su uzasne 😂
@jablkovastrudla haha presne, u nás spolužiak dostane 10 000 balíčkov pokémon kariet 😆 ... Deti toho natárajú . Z drahých tenisiek a bicyklov môže byť v reále výlet do zoo a spoločenská hra.
My odmeňujeme, snažíme sa podľa záujmov. Rád číta tak dostane knihu , ktorú si prosí. Keby rád hral počítačové hry tak dostane hru, keby ho bavilo lego tak lego. Ak sa celý rok naozaj snažil a že sa teda snažil tak nevidím dôvod prečo tú snahu a prácu neoceniť. Dospelí čakajú pri každej príležitosti v práci odmeny , na Vianoce ideálne peniaze, žiadne bábovky v darčekovej krabici a to je v poriadku, ale dať dieťu za dobre odvedenú prácu nejakú pozornosť je už odveci ?
ked sa tu spomina maturitne vysvedcenie....🙂
spoluziak mojho brata v r. 1989 dostal od rodicov za matur. vysv. -alebo teda ze zmaturoval -auto, krasny nalesteny novy polsky fiat 125p, na vysvedceni mal same 4 od vrchu po spodok...😍 a moj brat nam to auto ukazoval z okna domu-videli sme nanho 🙂 a sa pytal sa mamy, co dostane on, ked mal same 1?🙂
@luxus103 môj syn dostal auto keď ho prijali na vyšku - tak sme sa dohodli a tak sme to aj splnili. prvé auto na 18-ku si kúpil sám ...
@jablkovastrudla haha presne, u nás spolužiak dostane 10 000 balíčkov pokémon kariet 😆 ... Deti toho natárajú . Z drahých tenisiek a bicyklov môže byť v reále výlet do zoo a spoločenská hra.
My odmeňujeme, snažíme sa podľa záujmov. Rád číta tak dostane knihu , ktorú si prosí. Keby rád hral počítačové hry tak dostane hru, keby ho bavilo lego tak lego. Ak sa celý rok naozaj snažil a že sa teda snažil tak nevidím dôvod prečo tú snahu a prácu neoceniť. Dospelí čakajú pri každej príležitosti v práci odmeny , na Vianoce ideálne peniaze, žiadne bábovky v darčekovej krabici a to je v poriadku, ale dať dieťu za dobre odvedenú prácu nejakú pozornosť je už odveci ?
@ayato @jablkovastrudla syn nás raz presviedčal že spolužiak dostane k nejakému sviatku superdrahé tenisky. aj nám ich ukazoval na nete a jaké sú super ... ja mu na to synu, jeho rodičia sú rozvedení, mama sama živí dvoch pubertálnych synov, chodievam s ňou ráno do práce, nevyzerá na to aby mu dali len tak vyše 2 tisíc na tenisky ... keď sa trochu ukľudnil a prebral si to v hlave tak sám uznal, že je to somarina ...
My chodievame oslavit koniec skolskeho roka, zvacsa ideme na pizzu, mekac alebo vacsiu zmrzku/kolacik. Za vysveckonich pochvalim,ale to je tak vsetko, ziadne dary sa u nas nedavaju, ucia sa pre seba.
Syn dostane knihy, ktore si uz dlhsie praje. Podla mna je to super, ze cez prazdniny bude citat - to je skor darcek pre mna 🙂

Tvoj syn preháňa, alebo zvelicuju tie deti...moja dcéra to robila tiež...mamka, čo dostanem za vysvedčenie? Spolužiačka mama kupujú iPhone, druhej tenisky za 300e, ďalšej neviem...atd atď.
Keď som sa opýtala mami tej spolužiačky, tak povedala, že dcéra za ňou prišla, čo dostane, lebo moja dostane najnovší iPhone a Jordany....😀 Dostala tak 2 kopčeky zmrzliny 🫣 už je na strednej a nedostáva žiadne peniaze ani darčeky za známky.
@kavasmliekom ano presne aj toto deti rozprávajú a vôbec to nemusí byť pravda.. proste povedia, čo by chceli štýlom že to dostanú..