Lockdown - otvorené školy
Čo si myslíte o tom, že školy by mali byť otvorené?Podľa mňa je to zase paskvil.Ked lockdown, tak znížiť mobilitu a nie, že deti do školy, ľudia do práce veľa ľuďom nedovolia HO.Ak by deti boli doma rodičia ui nútení zostať s nimi doma a budú pracovať z domu.Co bude vlastne zatvorené reštaurácie, obchody?a aj tak milión ľudí ráno na cestách do školy, práce...
ach, až sa smejem... normálne som si tu prišla vymyslieť príbeh... Načo by mi to preboha bolo?... Len preto to nemôže byť pravda, lebo tabuľky nepustia? To čo je? Veď mi nemusíš veriť... Ži z tabuliek a riaď sa nimi... Ja sa riadim vlastným rozumom...
V rakúsku sú školy otvorené, chodí sa do práce.
@vroni veď presne toto ma strašne sere fabriky bežia na plne Pecky ale niekto ma stále snahu urobiť naše deti sprosté, robiť z nich rukojemníkov a zavrieť dome pri kompe na vzdelavani. A potom im zničiť buducnost.
@scorpionflower1 Presne.
@majka35 trošku nerozumiem argumentácii... čo je plytké na tom, aby si každý znášal následky svojho konania? 2 sezóny sme mali lockdowny a to bolo ok, lebo sa čakalo za vakcínou. Teraz máme ďalší lockdown - úplne zbytočný, lebo by vôbec nebol, keby boli všetci zaočkovaní. A čo ten lockdown rieši? Nič. Len odkladá problémy na neskôr. Problémy, ktoré by vôbec nemuseli byť, keby boli všetci zodpovedne poočkovaní. Lockdown tu nemáme preto, že očkovaní roznášajú covid... očkovaní roznášajú covid rovnako ako neočkovaní. Lockdown tu máme preto, že máme plné nemocnice... plné nemocnice neočkovaných. Takmer 83 percent ľudí v nemocniciach sú nezaočkovaní... to je problém.
@marseillefan myslím, že je zbytočné dookola diskutovať o očkovaní... Sú a stále budú dva tábory s rozdielnym názorom na očkovanie... Táti téma je o deťoch v školách počas lockdownu... Už som sa k téme vyjadrila... Mám iný názor na očkovanie, viem prečo, budem rada, keď sa bude rešpektovať, tak ako ja rešpektujem ten váš...
@marseillefan A 90% na plucnej ventilacii su neockovani. Ale oni nechcu vidiet fakty. Ja stale hovorim, nech sedia doma, davaju si bromexin a chill out
@marseillefan suhlasim s tebou ale chcem poopravit dve tvrdenia: 1. Tento "lockdown" ani problem neodlozi. Lebo to vobec nie je lockdown :D 2. Ockovani a neockovani neroznasaju nakazu rovnako, viď. grafika hore (ockovani roznasaju menej).
@mircalla tak a teraz mi povedz, prečo by som sa konkrétne ja mala dať zaočkovať... Ale rozumný argument... Prekonala som covid, dvakrát v týždni som testovaná, pretože moja práca si to vyžaduje... Bola som dvakrát na test na pritilátky, mám veľa protilátok... Tak mi daj rozumný argument, prečo si mám do tela pichnúť vakcínu?
@scorpionflower1 samozrejme, že máš pravdu... len som sa tu nechcel do podrobna rozpisovať, keďže tu niektoré ženy diskutujú tak, že z dlhého príspevku chytia jedno slovíčko a na tom sa idú hádať. Jasné, že zaočkovaní roznášajú vírus kratšie a majú menšiu vírusovú nálož. Na druhej strane je tu ale aj ten argument, že niektorí si môžu myslieť, že sú voči COVIDu imúnni a správajú sa nezodpovedne, čím sú možno pre ostatných nebezpečnejší. Ale veľmi dobre vieme, že rovnako nezodpovedne sa správajú aj neočkovaní... veď tí, čo robili bordel v Lidli určite vakcínu nemali 🙂
No a lockdown samozrejme nestojí za nič...jednak je slabý ako čaj a jednak ho aj tak nikto nebude dodržiavať. Veď vieme ako to bolo minule...
@marseillefan jasne, verim tomu, ze niektori ockovani si teraz myslia, ze su nesmrtelni a ze covid pre nich skoncil. To je jednoznacne hlupe a nezodpovedne spravanie. Ale toto sa stale.tiez.melie dookola, ze sa.ocko. mozu nakazit aj sirit chorobu aj v spitali.skoncot aj umriet. Mozu. Vzdy ide vsak o.pravdepodobnost a s tym ma vela ludi problem. Myslia si, ze vakcina je vacsie riziko ako covid a ze ked budu zrat citrony a behavat v lese, tak to rozchodia (oni to vacsinou aj rozchodia, ale ich babka nie). Podla.mna to ma len jedno jednoduche, ale velmi nepopularne riesenie - povinne ockovanie min. rizikovych, ktori plnia nemocnice..Inak tu riskujeme strasny masaker - ludia budu umierat na banality ako slepak alebo ako dnes varovali horski zachranari - po nehode vas nebude mat kto osetrit.
Ockovanie je zasadne hlavne v tom, ze eliminuje supersiritelov a ako uz sa nejaku dobu vie, ze za masove sirenie korony su zodpovedni hlavne oni. Vacsina ludi nakazi max. 1-2 ludi alebo aj ziadneho ale niektori zvladnu nakazit aj 10 a ti keby su zaockovani, tak sme na tom lepsie.
Hlavnym problemom pandemie nie je covid ale totalna matematicka demencia naroda a uplne nekriticke myslenie, tym padom aj strach a neschopnost racionalneho rozhodnutia.
Ja ked som sa bola ockovat, bola som pred tym celu noc pri malej hore a vyzerala som jak metla. Vojak, co stal pri vchode ma isiel doslova zachranovat, lebo si myslel, ze odpadavam od strachu (aj mi to povedal) lebo sa im to tam stavalo pravidelne, ze im tam z navalu sttachu niektori omdlievali, lebo citali predtym internety 😀
@scorpionflower1 asi si si prečítala veľa príspevkov a máš z toho mišmaš... Skús ešte raz a reaguj správnej osobe...
@majka35 Podla mna odpoveda presne tomu, na koho chcela reagovat....Ja som to pochopila, ze chce reagovat na @marseillefan a na neho aj reaguje, z kontextu to vyplyva
@majka35 mas pravdu, precitala som zle jedno slovo. Nicmenej, asi si nemame uz viac, co povedat. Ty by si si obcas tie tabulky a grafy zase mohla pozriet 🙂
@mircalla nie nie, uznavam chybu. Zle som precitala slovo, prispevok vymazala, bol odveci, ale bolo tam aj vela toho, co si naozaj myslim a k veci. Tu to nema vyznam, niektori budu aj tak vzdy verit vyfabulovanym neoverenym historkam od ludi.
@scorpionflower1 ok... beriem na vedomie... Prajem veľa zdravia... Bez irónie
@marseillefan btwnove info o Portugalsku:
Skoly by mali zatvorit ako prve, kedze momentalne su najvacsimi loziskami a deti to nosia domov.
Potom aj obmedzit cestu do prace... detto ako skoly. V bude hlava na hlave, hlavne ze odstupy...
No comment.
@mondolina pretoze deti do 12 rokov nie su chranene vakicnou, pretoze v skolach sa netestuje povinne, pretoze aj deti maju tazke priebehy (a nie je ich malo), pretoze deti to prinesu domov, na kruzky, k starym rodicom, v autobuse to posunu dalej.., pretoze nam tu kolabuju nemocnice, pretoze vlada to odkladala do casu, ked uz je fakt nutny takyto radikalny krok, lebo nic menej neodlahci nemocnice atd. Napriek tomu, ze BA ma vysoku zaockovanost, aktulane mame ohniska v skolach.

@mircalla Tak to je ciste klamstvo 😒 Nebezpecne su ale aj take 100x zreprodukovane polopravdy, ktore rozpravaju ludia vselikade v praci, obchode, autobuse...polovica pravda, polovica klamstvo, nieco trochu skreslene, nieco zatajene a mame hned na svete neoveritelnu historku, ktora sa bude sirit internetom ako požiar. Mozno to ludia nepisu/nehovoria zamerne, ale vobec nie su ochotni alebo schopni sa nad tym, co hovoria zamysliet a overit si, ci je to pravda. Katastrofa.