icon

Lockdown - otvorené školy

23. nov 2021

Čo si myslíte o tom, že školy by mali byť otvorené?Podľa mňa je to zase paskvil.Ked lockdown, tak znížiť mobilitu a nie, že deti do školy, ľudia do práce veľa ľuďom nedovolia HO.Ak by deti boli doma rodičia ui nútení zostať s nimi doma a budú pracovať z domu.Co bude vlastne zatvorené reštaurácie, obchody?a aj tak milión ľudí ráno na cestách do školy, práce...

abbey1
25. nov 2021

@makova333 Našli ste si nového triedneho nepriateľa? Deti?

silvia_pekna
25. nov 2021

no ale je to take, mnoho rodicov ostane teda doma v nejakej ej bubline a budu len cakat, kedy im to tie deti donesu domov. v triedach je malo deti, ved to pouvam, kazdu chvilu zavrete, tak tie 4 tyzdne do prazdnin, by so vzdelanim nic nespravili

makova333
25. nov 2021

@mircalla toto tiez nie je cesta. Ja nikde netvrdim, ze mame dezolatov nechat tak. Ja som vsetkymi desiatimi za povinne ockovanie vsetkych (s vynimkou ludi kontraindikovanych, ale tych je naozal malilinko). Bohuzial, teraz nam situacia hori. Treba zastavit aspon ako tak sirenie a hned za tym maju ist tvrde opatrenia. Lockdown pre neockovanych, povinna vakcinacia, pokuty za sirenie hoaxov atd. Lenze nam kolabuju nemocnice a nedostanu sa tam ani ockovani s inym problemom. Vlada to svojou nekompetentnostou a tupostou nechala vyeskalovat na vsetky smery. Takze ja som za lockdown na 3 tyzdne (aj skoly) a nasledne jasne opatrenia (vid vyssie). Zavriet skoly a cakat, ze sa nieco zlepsi bez inych opatreni je naivne, ale nezavriet skoly a nechat to roznasat dalej je rovnako hlupe. Je 9 hodin rano a mne už 4 kamosky pisali, ze deti maju covid. Ani nechcem vediet kde tiez deti boli kym im vystupila teplota na 39.

mircalla
25. nov 2021

@makova333 Ok, chapeme sa. Veru, dobre vieme, ze nasa vlada nema na to. Ani povinne ockovanie, ani dosledne kontroly, ani prisne tresty, nic. Este aj testy im hradime. Takze si tymto budeme prechadzat roky

makova333
25. nov 2021

@mircalla pocuvala som vcera tlacovku. Heger nevedel jasne odpovedat (ani na xy ty pokus) na otazku, co bude po dvoch tyzdnoch a ako sprisnia ci zmiernia opatrenia. Oni nemaju vobec ziadny plan a to ma desi, lebo aj tie deti budu potrebovat lekarsku starostlivost (a aj ju uz potrebuju).

lienka.7
25. nov 2021

@mondolina ale prosim ta... ako pise
@makova333 netestuju sa vonkoncom vsetci.
Ja osobne poznam rodicov, kt.deti netestuju len im podpisu ze su negativny. Cize asi tak.
A momentalne su deti najvacsou skupinou prenasacov.
Detto aj firmy. Ci nevadi ze v busoch su ludia natlaceni ako sardinky hlava - nehlava?
Pokial robit nejake opatrenia, tak poriadne, nie polovicato.

mondolina
25. nov 2021

@lienka.7
takže na debilitu rodičov a ostatných zas doplatia deti, že budú doma? 👍

lienka.7
25. nov 2021

@makova333 oni absolutne nevedia co potom... vcera presne neboli schopni odpovedat ze CO POTOM. Ake su kriteria? Podla coho sa budu rozhodovat... nonsens proste. 👎👎👎
Za 2 tt sa situacia nezlepsi, praveze to bude este horsie. Maju nejaky plan?
Nudzovy stav vyhlasia kvoli zdravotnikom... je mi ich velmi luto... namiesto toho aby ich poriadne zaplatili, tak im este vezmu peniaze z rozpoctu. A ten trulo minister nic... len myka plecami a nic. By som mu normalne plesla nech sa zobudi idiot jeden!!! Ale vsak nakupume tanky a pod... to je traz treba!!!!

mircalla
25. nov 2021

@makova333 Tam nikdy nebol plan.....A dufam, ze Ficko a fasisti si urobia zase protesty a nic

makova333
25. nov 2021

@mondolina pre mna je viac zdrave dieta, ako vzdelane (to ho zvladnem aj sama doma vzdelavat a na vysokej urovni). Ale kazdy mame ine preferencie.

makova333
25. nov 2021

@mircalla ved toto a dari sa im uz dlhsiu dobu a nikto nic s nimi nerobi. A plan nebo, to je fakt, ale clovek by cakal, ze ked vidia katastrofu, nebudu len pozretat na nu ako tupci a krcit ramenami a ustami kazatela trepat, ze urobili sme vsetko co sa dalo.

maribell
25. nov 2021

Deti sa určite netestujú všetky.. stačí si hodiť na bazos covid test a pekne vidieť, že ľudia sa neštítia podpísať čestné vyhlásenie, že testy budú použité pre ich deti a následne bezproblémov testy predávať 🤦 .. všetci ktorí sme tie testy zo školy dostali niesme sprostí, a vieme ako tie testy vyzerajú. Tak nebuďme naivní, že sa všetky deti testujú. Bohužiaľ Slováci sa nezaprú.

mooonika1975
25. nov 2021

@maribell netestuje sa asi 85% deti. Aj to dávam asi malo. Rodičia to majú ...

mondolina
25. nov 2021

@makova333
vidíš točíš o sebe ...vidíš to zo svojho pohľadu, ty zvládneš dieťa doma vzdelávať a ešte na vysokej úrovni. Ja chodím do práce a vzdelávať ho nemôžem.
a zo všetkého ma doslova sere, že zas na všetko doplatia deti a zodpovední.
Sú testy, je očkovanie a aj tak sme v riti.
zlyhanie ľudí.

makova333
25. nov 2021

@mondolina ale ja nie som jedina na svete, co moze dieta vzdelavat. Preto by minimalne odlahcilo system, ak by deti rodicov, ktori mozu vzdelavat z domu, by mali tu moznost. Pokial testy nie su povinne, tak je toto opatrenie neucinne, lebo rodicia to bud odignoruju alebo vydrbu so systemom. Detto ockovanie, pokial nie je povinne, tak sme v riti. My tu mame opatrenia len akoze, ale v realite nefunguju. Je to kombinacia zlyhania ludi ako takych aj vlady, poslancov atd.

mondolina
25. nov 2021

@makova333
presne vydrbú zo systémom, a v konečnom dôsledku zo všetkými.

vroni
25. nov 2021

@makova333, a kto posúdi, či sú rodičia schopní vzdelávať svoje deti? Tie matere, čo neovládajú ani základy pravopisu? Alebo rodičia, ktorým je zaťažko utrieť dieťatku paličkou nos? Alebo štát, ktorý už roky nie je schopný zabezpečiť testovanie na školách? Alebo kto teda? To je reálnejšie čakať archanjela Gabriela s plamemnym mečom. Ja stále nerozumiem, prečo je taky "obrovský" problém testovať deti v školách. Fakt nie

maciatkolulu
25. nov 2021

@makova333 koľko rodičov by súhlasilo s testovaním deti???? 3x do týždňa, keď nie sú schopní im vytret nosí doma??? Lebo medveď, lebo to je napustene niecim atď. Matka co ma 3 skolopovinne deti, plus je dajme tomu samozilka to ma ako robit??? Plus práca? Ale aj "bežná" rodina. Véd na sk sa ani karanténa nedodržiava, najmä očkovaní majú absolútne "na háku" nikto nevie kolko a ako ma byt. Kebyže sa testuje na školách tak to funguje a dosť účinné.

mircalla
25. nov 2021

@mondolina Ja by som suhlasila. Robim z domu, nie lahka praca, vela calls. Mala som uz decka dlho doma pocas 1. a 2. vlny
jedno skolak, druhy skolkar. Ja samozivitel. Strasne kombinacia. Najma musis tu byt minimalne do 17 hod, neda sa ist von s mladsou, ucit len vecer....

mircalla
25. nov 2021

@maciatkolulu Ockovani to maju na haku? Asi zle vidim. Moja skusenost je taka, ze vsetci ti, ze od zaciatku srali na opatrenia, snazili sa obist system, falsovat testy, nic nerespektovali su prave neockovani, ktori si idu to sebecke svoje vsak ustava a podobne. Vacsina ockovanych az na vynimky opatrenia vzdy dodrziavala a dodrziava. A je to tak od zaciatku. Moja osobna skusenost s oboma tabormi

maciatkolulu
25. nov 2021

@mircalla ano? A prečo, aj tu a dosť často čítaš, že doma pozitívni členovia a očkovaní v pohode do sveta a aj s príznakmi, áno, aj osobná skúsenosť a nie jedna, tak dobre čítaš. Ty máš dve skolopovinne deti? Obidve majú online vyučovanie? Naraz? No nič. My počas tvrdého Lockdown deti v škole a čuduj sa svete, od septembra ani jedna trieda nie je zatvorená. Véd stačí testovať. A ide to. Aj v zamestnaní a aj očkovanych a tiež čuduj sa svete, nikto nerepta. Tam, kde je potrebné

makova333
25. nov 2021

@vroni tak hadam budu online (na niektorych skolach sa to da a to hovorim o beznych ZS v Petrzalke), budu odovzdavat ulohy, budu preskusane. Ak to nepojde, a ucitel uvidi, ze dieta nespolupracuje kontaktuje UPSVaR. Ked sa chce daju sa najst moznosti. Ked sa nechce, hladaju sa dovody preco nie.

maciatkolulu
25. nov 2021

@makova333 ved testy sú cesta a funguje

renatik91
25. nov 2021

Jedinou možnosťou v súčasnej dobe je urýchlene zaviesť povinné očkovanie (ústavný súd sa k téme povinného očkovania vyslovil už pred rokmi).

makova333
25. nov 2021

@maciatkolulu ad 1 testy na SK skolach nefunguju, takze cesta to nebude, kedze v skolach je aktualne dost pruser. ad2 nedodrziava sa to, lebo my nies sme uvedomeli narod, ktoremu staci vysvetlit. My potrebujeme restrikcie. Je to vidiet aj na tom, ze ide sa vyzadovat testonavie a tvrdy lockdown a odrazu stupa aj ockovanie. Ake prekvapenie.

mondolina
25. nov 2021

@makova333
a vieš čo by ma ešte sralo? deti doma a naokolo na čierno otvorená kaderníčka, fitko, nechty, krčma atď atď.
Ale deti doma, lebo ich na " čierno" asi do školy nepošleme.
Smutné.

katulienkax
25. nov 2021

@mondolina Presne suhlasim s tebou, tiez zatial chodim do prace a nemam cas vzdelavat dieta na vysokej urovni a to prosim pekne vikendy aj vecere venujem vzdelavaniu ale to je max casu co mozem. Nemozem ich dovzdelavat aj to na co sa ucitelia pri distancnom vyseru a potom im hodia pisomku z ktorej dostane 4 nie vlastnou vinou, ale 4 dostanu tie deti ktorych rodicia nemaju cas lebo zatial chvalabohu maju pracu

vroni
25. nov 2021

@mircalla, ale dobre vidíš. Euro za každého očkovaného, ktorý všade vyhlasuje, že on sa testovať nedá, lebo on je očkovaný, a som v balíku. A predpisy, ako očkovaný nemusí mať karanténu, lebo je očkovaný.... Je načase si uvedomiť, že očkovanie chráni do istej miery (čiže nie absolútne) očkovaného a mierne znižuje schopnosť šírenia. Ale spoločnosti žiadnu záruku na slobodu neposkytuje. Štatisticky, čím vyššia zaockovanost, tym nižšia vyťaženosť nemocníc. Áno. Ale nie počet nakazených. A toto mnohí očkovaní nie a nie pochopiť.

katulienkax
25. nov 2021

@mondolina a este deti u starych rodicov a rodicia vo fabrikach a donesu to cez deti tym starym rodicom - tak ano hura zavrime skoly😢

mircalla
25. nov 2021

@maciatkolulu Mam 2 deti, jedne skolkar a jeden jeden skolak. Nebud agresivna a hystericka, robis to casto som si vsimla. Sme po covide, mala bola uplne bez priznakov, oboch som dala testovat PCR testami. Syna ked chodil do skoly pravidelne testovany. Ja ockovana. Boli sme 17 dni v karantene, vsetci doma. A to synovi vysiel antigen negat, ale nezdalo sa mi to, poslala som ho na PCR

@vroni Ja osobne ziadneho ockovaneho s pristupom ako opisujes nepoznam. Naopak kazdy je dostatocne inteligentny na to, aby chapal, ze ak ockovany sa nakazit ci moze nakazit. Neviem, medzi akymi ludmi sa pohybujes ty, ja nemam tuto skusenost