Má učiteľka právo vysypať žiakovi tašku?
Synovi ucitelka vysypala tasku na zem pred celou triedou len preto, ze sa po zazvoneni zbalil a nachystal na dalsiu hodinu. Ona vsak hodinu este meukoncila a tak pristupila k nemu, vzala mu tasku dopredu a vysypala ju na koberec. Muz to chce ist riesit do skoly, je velmi nahnevany. Stretli ste sa s takymto spravanim ucitelky? Syn je 4tak.
@mandzula to nie je extrém, to je pravda. Ak by som napísala mesto, aj by o takej učiteľke niektoré vedeli, lebo je z malého mesta. Aj tu niekto pisal, ze by učiteľku na SŠ vypiskali. Takže na niektorých stredných sa dejú aj také veci. Na mňa raz v lete pokrikovali chalani z chlapčenskej školy sediac na otvorených oknách keď som išla okolo, že na starej p...i sa dobre cvičí. Príkladov je dosť.
@anonym_57bb86 Cize ked sa takto ziaci spravaju k ucitelom, co rozhodne nepopieram a urcite neschvalujem, ma byt rodic ticho, ked je jeho dietatu vysypana taska?
@anonym_autor
Nemá právo.
Treba to riešiť s riaditeľom. Také správanie je neakceptovateľné.
@beronsche je dosť prípadov aj v opačnom garde, že žiaci ponižujú učiteĺov. To nik ešte nepočul, že? Poznala som učiteľku, ktorá bola telesne postihnutá. Kvôli posmievaniu zo strany žiakov zo školstva odišla. Lebo stale prichádzali noví žiaci, pre ktorých bola raritou, tak to bolo nekonečné. Možno to boli prave tí, ktorých rodičia chodili na ZŠ vytýkať učiteľom každý krivý kuk na ich dieťa.
@anonym_57bb86 no počkaj, ty ospravedlňujes nevhodné správanie učiteľky, nevhodným správaním žiakov??
Krásny príklad whataboutizmu..
To, že nejaké deti kohokoľvek ponižovali je hrozne. Nesprávne a neexistuje pre to ospravedlnenie. Ak sa to dialo opakovane, zlyhalo tam viacero strán, primárne dospelí - vedenie školy, rodičia.
Bodka.
Na úplne NEsuvisiacu tému, táto učiteľka sa správala nepedagogicky a primitívne si dokazovala svoju moc.
Žiadna poľahčujúca okolnost pre ňu, ako človeka s pedagogickym vzdelaním NEexistuje.
Bodka.
Len kým to budeme nielen tolerovať, ale aj ospravedlňovať, nič sa nezmení..
@yosi ano lebo nerespektovat vyklad ucitela je znamka pokroku. To ze si ten chalan drzo bali tasku kym ucitelka dokoncuje vyklad ludstvo nikam neposunie. A stavim sa ze to nebolo prvykrat.
Ucitelia su dnes na dne spolocnosti, nemaju uctu, nemaju respekt, nemaju adekvatny plat. A takto to potom v skolstve vyzera.
@anonym_e200a8 a to akože pedagogický prístup? Toto bolo možné pred 40-50 rokmi a vidíme, ako tie deti dopadli.
Od dietata sa caka, ze sa bude spravat dokonale ale ze dospela osoba, pedagogicka, nevie ovladnut hnev a frustraciu, to tu uz niektore netrapi. Postrada to zdravy rozum.
@beronsche je dosť prípadov aj v opačnom garde, že žiaci ponižujú učiteĺov. To nik ešte nepočul, že? Poznala som učiteľku, ktorá bola telesne postihnutá. Kvôli posmievaniu zo strany žiakov zo školstva odišla. Lebo stale prichádzali noví žiaci, pre ktorých bola raritou, tak to bolo nekonečné. Možno to boli prave tí, ktorých rodičia chodili na ZŠ vytýkať učiteľom každý krivý kuk na ich dieťa.
@anonym_57bb86 Krutosť detí niekedy, niekde je dôvodom pre učiteľa,aby ponizoval a zastrašoval?
@anonym_autor nie syn jej mal na oplatku vysypat kabelku😂 tie dnesne učiteľky uz nevedia co od "rozkose" 🙄
Ako ucitelka vravim, ze sa to nesmie. Dokonca sa nesmie prehladat taska ani ziakom co maju zuvacie tabaky, alkohol, cigarety a pod. Podozrenie ze prechovava taku latku sa hlasi nadriadenemu ( zastupca, riaditel) a oni potom riesia.
ja by som jej pred všetkými v tride ked prídeš vysypala kabelku rovno v triede na zem.Ak si nosí.
@anonym_autor keby mi žiak žral nervy do amoku, a nepočúval, a ešte by sa prišli sťažovať rodičia, konkrétne jeho otec, tak ten žiak odo mňa lepšiu ako 4 nemá a dám si sakra pozor, aby som si každú štvorečku obhájila. Ak by naklusal znova, boli by aj komisionalky, veď čo nech sa to poriadne naučí.
@anonym_autor keby mi žiak žral nervy do amoku, a nepočúval, a ešte by sa prišli sťažovať rodičia, konkrétne jeho otec, tak ten žiak odo mňa lepšiu ako 4 nemá a dám si sakra pozor, aby som si každú štvorečku obhájila. Ak by naklusal znova, boli by aj komisionalky, veď čo nech sa to poriadne naučí.
@anonym_ef32f4 ak by žiak vysypal kabelku učiteľke, tak mu dajú 2 zo správania. Aký je rozdiel v tom, keď to spravila učiteľka žiakovi? Skús sa zamyslieť.
Ja by som zaviedla povinné v triedach,telocvičniach a celkovo v školách, škôlkach kamery. Ochrana deti a aj pedagogov. Tak,aby sa záznamy pozerali len v prípade konfliktov. A bol by aspoň trochu kľud.
ja by som jej pred všetkými v tride ked prídeš vysypala kabelku rovno v triede na zem.Ak si nosí.
@alickapusinka s kvôli čomu ako? Tento žiak dostal trest, lebo sa zbalil pred zvonením, nerešpektoval príkaz učiteľa a školsky poriadok asi. Bežne dávam deťom prejsť chodbu ešte raz a celú pokiaľ po nej bežia ako diví. Keď si zlomia nohu, tak sa múdri rodičia prídu sťažovať, že nevieme deti ustrážiť. Nejako sa musia naučiť rešpektovať autority, keď ich to rodičia nevedia naučiť.
Téma na rozburenie vášní? Učiteľka sa pýta na fóre na čo má učiteľka právo? To
@anonym_autor ako učiteľka nevieš a nedokážeš rozoznať, čo je v norme a čo nie?
Samozrejme, že učiteľka na to nemala právo, to je bez debaty.
Mňa osobne by ale nahnevalo aj správanie syna. Povedať učiteľke nech mu to teraz pozbiera je cez čiaru a takéto správanie by som u mojich detí netolerovala. Za to že sa učiteľka nevie spravať neznamená, že budem tolerovať drzosť vlastného dieťaťa.
@alickapusinka s kvôli čomu ako? Tento žiak dostal trest, lebo sa zbalil pred zvonením, nerešpektoval príkaz učiteľa a školsky poriadok asi. Bežne dávam deťom prejsť chodbu ešte raz a celú pokiaľ po nej bežia ako diví. Keď si zlomia nohu, tak sa múdri rodičia prídu sťažovať, že nevieme deti ustrážiť. Nejako sa musia naučiť rešpektovať autority, keď ich to rodičia nevedia naučiť.
@anonym_ef32f4 po zvoneni sa zbalil.
@anonym_ef32f4 po zvoneni sa zbalil.
@letfenixa aha, ano po zvonenie. Ale učiteľka neskončila výklad, a on ju nerešpektoval, začal sa baliť asi veľmi okato a na truc. Proste zvoní, tak ja mám na háku aj celú učiteľku. Je to nerešpektovanie učiteľa, autority. Asi ju štval tento žiak už dávnejšie. Toto by si nemal dovoliť. Nuž aký rodičia také deti. A otec sa ešte ide sťažovať. Nech ide, nech skúsi. Dúfam, že škola mu vysvetlí ako sa má žiak správať na vyučovaní aj po ňom.
@viktoriakrajnakova že riešiť policajti 🤣🤣🙈🙈
Ucitelka spravila z komara somara. A vyriesila to uplne zle. A mnohi si neuvedomuju, ze poniektori utekame zo skolstva prave preto, ze sa na toto denno denne pozerame a frustruje nas, ze to nemame ako zmenit. Pretoze vedenie ma zviazane ruky, ze na ich miesto nikoho nezozenu....cele zle. Treba si uvedomit, ze doba sa meni. Deti su ine a my dospeli ucitelia sa musime prisposobit tiez. Uz to nie je ako kedysi, ze ja som ucitel, mna musia deti respektovat. Len skrz moju poziciu. Mam uz dost rokov praxe a poznam aj vybornych ucitelov a ani jeden nema mocensky pristup. Ja sa len cudujem, ze taketo spravanie ucitelky vam pride normalne. Ved nech ti ucitelia kricia, ponizuju, trestaju....
Tlieskam tvojmu synovi, ze to povedal ucitelke, ze mu to teraz ma naspat zbalit 😂😂👍. Ten sa v zivote nestrati. Co das, to dostanes. A nech to ide riesit tvoj muz urcite, v klude ale razne a rovno za riaditelom, nie za ucitelkou, lebo tam nic nezmoze. Je to strasne drze co urobila. Som za to aby mali ucitelka vacsie pravomoci, ale nie telesne tresty, ponizovanie, alebo taketo nasilne kusky ako volakedy…
@letfenixa aha, ano po zvonenie. Ale učiteľka neskončila výklad, a on ju nerešpektoval, začal sa baliť asi veľmi okato a na truc. Proste zvoní, tak ja mám na háku aj celú učiteľku. Je to nerešpektovanie učiteľa, autority. Asi ju štval tento žiak už dávnejšie. Toto by si nemal dovoliť. Nuž aký rodičia také deti. A otec sa ešte ide sťažovať. Nech ide, nech skúsi. Dúfam, že škola mu vysvetlí ako sa má žiak správať na vyučovaní aj po ňom.
@anonym_ef32f4 tak mu mala povedať, nech sa vybali, nie že mu tašku vysype, to je úplne za hranou.
Ja by som zaviedla povinné v triedach,telocvičniach a celkovo v školách, škôlkach kamery. Ochrana deti a aj pedagogov. Tak,aby sa záznamy pozerali len v prípade konfliktov. A bol by aspoň trochu kľud.
@maciatkolulu Suhlasim, kamery by mnohe vyriesili.
@anonym_ef32f4 a to je čo za prístup? Hodnotit na základe nesympatií namiesto vedomosti? Hodnotiť môžeš správanie ale nie dať 4 z predmetu kde učíš lebo ti ziak nesedí? Bravo!
@anonym_ef32f4 rešpektovať niekoho, kto sám nerešpektuje? K respektu sa vychováva príkladom, nie mocou a strachom. Takže ak učiteľ nerešpektuje právo dieťaťa na prestávku, prečo by dieťa malo rešpektovať takúto pseudoautoritu, ktorá si potrebuje dokazovať moc úplne nevhodným gestom? Ak sa učiteľke nepáčilo, že žiak sa pobalil, dalo sa to povedať s rešpektom k žiakovi a nie urobiť z toho exemplárny príklad, ktorym sudruzka dokazuje akurát tak svoju totálnu neschopnosť a neprofesionalitu. Predstav si to v opačnom garde, čo by ten žiak musel znášať, ak by on vysypal kabelku učiteľke. A tu sa máme tváriť, že to bolo v poriadku?
@liv1
@maciatkolulu zareagujem na tie kamery. ja sama by som ich neskutočne uvítala. teraz trošku mimo tému, ale napríklad aj počas prestávky, učiteľ ide niečo riešiť do jednej triedy, v druhej sa mu zatiaľ pobijú. kolektív tvrdí jedno, jedinec druhé. jedincova matka sa ho zastáva, že ho šikanujú, ale v skutočnosti napokon vyjde z toho to, že šikanoval on kolektív (ako príklad). neviete si ani predstaviť, koľko času, energie, byrokracie, nervov stojí učiteľa, plus či už výchovného poradcu alebo nejakého špeciálneho pedagóga, plus vedenie školy, kým sa prípad "vyrieši". mnohokrát naozaj zasahuje polícia formou či už prednášky, alebo nejakého dotazníka, psychológovia, atď. neskutočne to zabíja čas a energiu. rovnako aj danej triedy. deti nie sú nadšené, že kvôli jednému-dvom žiakom sa zase a stále niečo rieši (niekedy je to beh na dlhé trate - trvá to aj polovičku školského roka, kým sa nájde "vinník" a navrhne riešenie). čiže áno, ja by som kamery uvítala všetkými desiatimi. ALE tak ako na strane učiteľov nájdete jedincov, ktorým by to vadilo (napríklad v triedach), tak nájdete aj na strane rodičov žiakov jedincov, ktorým by to vadilo. no a kým nesúhlasia všetci, kamery sa nezavedú. iné sú spoločné priestory, ako sú napríklad chodby, vstup do školy, schodištia, atď. ale bez súhlasu všetkých nesmú byť v učebniach (ani na wc samozrejme nie, hoci aj tam by sa občas zišli - mimo kabínok)....
a vždy, vždy, vždy sa nájde niekto (na jednej či druhej strane), kto nie je úplne OK a nerobí dobrotu. no čo už. taký je život...
@liv1
@maciatkolulu zareagujem na tie kamery. ja sama by som ich neskutočne uvítala. teraz trošku mimo tému, ale napríklad aj počas prestávky, učiteľ ide niečo riešiť do jednej triedy, v druhej sa mu zatiaľ pobijú. kolektív tvrdí jedno, jedinec druhé. jedincova matka sa ho zastáva, že ho šikanujú, ale v skutočnosti napokon vyjde z toho to, že šikanoval on kolektív (ako príklad). neviete si ani predstaviť, koľko času, energie, byrokracie, nervov stojí učiteľa, plus či už výchovného poradcu alebo nejakého špeciálneho pedagóga, plus vedenie školy, kým sa prípad "vyrieši". mnohokrát naozaj zasahuje polícia formou či už prednášky, alebo nejakého dotazníka, psychológovia, atď. neskutočne to zabíja čas a energiu. rovnako aj danej triedy. deti nie sú nadšené, že kvôli jednému-dvom žiakom sa zase a stále niečo rieši (niekedy je to beh na dlhé trate - trvá to aj polovičku školského roka, kým sa nájde "vinník" a navrhne riešenie). čiže áno, ja by som kamery uvítala všetkými desiatimi. ALE tak ako na strane učiteľov nájdete jedincov, ktorým by to vadilo (napríklad v triedach), tak nájdete aj na strane rodičov žiakov jedincov, ktorým by to vadilo. no a kým nesúhlasia všetci, kamery sa nezavedú. iné sú spoločné priestory, ako sú napríklad chodby, vstup do školy, schodištia, atď. ale bez súhlasu všetkých nesmú byť v učebniach (ani na wc samozrejme nie, hoci aj tam by sa občas zišli - mimo kabínok)....
a vždy, vždy, vždy sa nájde niekto (na jednej či druhej strane), kto nie je úplne OK a nerobí dobrotu. no čo už. taký je život...
@amdornik malo by sa to bez debaty zaviesť.... Pretože ako píšeš,nikto nevie čo a ako a nejde už len o nejaké bežné detské dotahovacky,ale o vážne veci,ktoré majú následky a veľa x nespravodlivé.
Este prispevok k tomu zvoneniu . Neviem kolke z vas pracujete v skolstve,ked sa vyjadrujete k ukonceniu hodiny zvonenim,ze hodinu konci ucitelka a dokonci si vyklad,ze zvonenie je nepodstatne.Tak aby ste boli v obraze,skolska inspekcia je zrovna na toto citliva,ziakovi sa nesmie ubrat ani minuta z prestavky!Samozrejme viem,ze prax byva ina, kolkokrat aj moje deti vraveli,ze ucitel si doberal ucivo este skoro celu prestavku,a oni sa potom nestihali ani presunut do inej ucebne,nie to ist na wc alebo podobne.Ubratie z prestavky sa pri inspekcii posudzovalo prisnejsie ako hocico ine!Ziaci toto samozrejme nevedia,ani rodicia,ale ucitelia a skoly ano. Tazko by sa toto potom obhajovalo,verte mi. Takze nie je to zas take jednoduche s tym zvonenim.

@lubmar A zaujímavé je, že tí čo obhajujú učiteľku komentujú anonymne. To sa boja za svoje názory?
@yosi ja obhajujem dieta