icon

Majú deti dlhšie vianočné prázdniny?

Včera o 19:41

19 dni prazdnin🤯
ja mam 36r ale si veru nepamatam, ze by sme mavali tak dlhe prazdniny?
ak stedry den vychadzal v strede tyzdna, ako tento rok, este minim. pondelok 22 sme mali skolu…
ked budu vianoce v piatok, doma ostanu deti pomaly od polky decembra?🙄🤦🏼‍♀️

Strana
z2
sara07
Včera o 21:46
sara07
Včera o 21:51
@ria_sprout

ja som chodila na základnú v 90tych rokoch a pamätám si, že do školy sme šli 3.1. takže áno vtedy bolo o pár dní kratšie. ale polrocne prázdniny sme mali týždeň, teraz vôbec nie sú a prednedávnom boli jeden deň..

@ria_sprout polročné prazdniny si nemyl s jarnymi tie boli tyžden,
polročne prazdniny neboli ,tie sa zaviedli v 90 rokoch cca

sara07
Včera o 21:52
autor
Dnes o 04:49
@sara07

@pribinak nie končilo sa 23 tesne pred vianocami, a aj 3 sa šlo do školy ak bol 6 na vikend , mavali sme to kratšie teda za komančov

@sara07 presne

autor
Dnes o 04:52
@anonym_5ef333

Tiez mam 36 rokov a pamatam si, ze sme sa vracali do skoly az po troch kraloch. 23. sme urcite mali uz prazdniny. A prazniny sa zacinali obcas aj skor, ak 23.12. vyslo na pondelok alebo utrok, tak sa naposledy slo do skoly v piatok pred vikendom.

@anonym_5ef333 teraz je 24 streda, minimalne v pondelok 22 sme este byvali v skole. co si pamatam

autor
Dnes o 04:54
@pribinak

Bývali sme aj my ako deti tak dlho doma. Vsak sú Vianoce, Nový rok a 3ja králi. Čo okrem kritiky navrhujes?

@pribinak vianoce novy rok a traja krali ok - ale pred stedrym dnom kolko je volna…. ked vianoce budu vychadzat na koniec tyzdna - tak zacnu uz v pondelok? Ak boli vianoce tak ako teraz ze stredu - urcite sme prazdniny nemali uz od predosleho piatku

anonym_ef8f03
Dnes o 04:59
@anonym_autor

@pribinak vianoce novy rok a traja krali ok - ale pred stedrym dnom kolko je volna…. ked vianoce budu vychadzat na koniec tyzdna - tak zacnu uz v pondelok? Ak boli vianoce tak ako teraz ze stredu - urcite sme prazdniny nemali uz od predosleho piatku

@anonym_autor riešenie by bolo, aby ZS a stredne školy mali prázdniny inak.

Ak by sa teraz 22.12. malo ísť do školy ešte, tak stredoškoláci možno 70% neprídu. Keďže netreba potvrdenie od lekara ako kedysi, ziaden problém.

Už dnes v piatok 19.12 mám nahlásené ako triedna na strednej škole, že z 28 ich príde 12 (možno). A čo urobíš? Včera chýbalo 9 z 28.

Tie prázdniny posledných 20 rokov sú vždy minimálne 2 týždne, pamätám si aj presne 3 celé týždne.

mamina7070
Dnes o 05:44

pred revoluciou sa neslo do skoly az po troch kraloch ved to je cirkevny sviatok a az 23.12 zacinali prazdniny

pribinak
Dnes o 05:51
@anonym_autor

@anonym_autor zbytočne sa hádaš, mali sme prázdniny
Si tu duokas nizickou, ale veľa deti chodí na špeciálne školy, cestuje na internaty, mali sme vždy takto prázdniny, lebo im sa nedá ísť do školy na dva dni a prísť spat

Alw skolak si nozickou ďalej

anonym_6770e2
Dnes o 06:20

@anonym_autor Mám 57 a určite nebolo toľko prázdnin ako teraz.
24.12. a 6. 1. boli normálne pracovné dni.
Takže prázdniny boli podľa toho, aj ako vyšiel víkend, ale zhruba - od 23. 12. do 2.1.

A určite neboli jesenné prázdniny, ani voľno na polroku.

anonym_02ae73
Dnes o 06:25

nasi maju uz dnes dokonca riaditelske volno

mimikarol
Dnes o 06:45

Ja sa teším, konečne môžeme ráno spať

katkaseiner
Dnes o 07:19

Sucitim, moji su od dnes poobedia doma (19.12) s tym, ze dostali este v januari 2 dni riaditelskeho volna a nastupuju 12.januara. Dcera je osmacka a oni prave vtedy idu na lyzovacku zo skoly, cize ona nastupuje az 19. januara... ved dovtedy aj pisat zabudne :-/

anna777115
Dnes o 09:47

Ja som 77 rocnik a za totality traja krali nebol žiadny sviatok, len krestansky. Takže sa normalne 2.Januara išlo do skoly. A učilo sa az do štedreho dňa. Takže prazdniny boli od 24.12 do 2.1.

katulienkax
Dnes o 11:10

pripajam sa, za komunistov sa 6.1 pracovalo a prazdniny boli do 2.1 a 3.1 sa slo do skoly. jedine ze 3.1 vyslo na piatok, tak sa slo az ten dalsi pondelok. Dalej neboli ziadne velkonocne prazdniny, iba velkonocny pondelok. Za komunistov sa ovela viac pracovalo, ani statnych sviatkov tolko nebolo a oco, ako si pamatam mal dlho len 2 tyzdne dovolenky. Suhlasim s tym, ze deti cim dalej viac osprostievaju, ale to je ciel EU a celeho zapadu, osprostiet deti, aby posluchali, ake debiliny vymyslia nasi mocipani z EU a vyssie

anonym_b8dd4d
Dnes o 11:24
@katulienkax

pripajam sa, za komunistov sa 6.1 pracovalo a prazdniny boli do 2.1 a 3.1 sa slo do skoly. jedine ze 3.1 vyslo na piatok, tak sa slo az ten dalsi pondelok. Dalej neboli ziadne velkonocne prazdniny, iba velkonocny pondelok. Za komunistov sa ovela viac pracovalo, ani statnych sviatkov tolko nebolo a oco, ako si pamatam mal dlho len 2 tyzdne dovolenky. Suhlasim s tym, ze deti cim dalej viac osprostievaju, ale to je ciel EU a celeho zapadu, osprostiet deti, aby posluchali, ake debiliny vymyslia nasi mocipani z EU a vyssie

@katulienkax urcite, preto maju deti z (niektorych) krajin EU take dobre vysledky v medzinarodnych testoch. kks ako tomuto moze niekto verit...

kofa77
Dnes o 11:45
@katulienkax

@katulienkax ved vydrz, sa dockas, ze budes rrobit to, co prikazu mocipani z ruska, to bude vacsia zabava, uz aby to bolo, ze?

misicka31
Dnes o 12:06

Akých 19 dní prosím ťa?Víkendy sú doma pravidelne,neviem prečo to považuješ za prázdniny...

eleanor2510
Dnes o 13:28

@anonym_autor ja mam viac rokov ako ty a v zivote som nebola v skole skor ako 7. 1. a pred sviatkami sa 22. 12. islo jedine vtedy, ak by to bol stvrtok alebo piatok, ak pondelok ako tento rok, urcite sa do skoly neslo. Na jeden den budu kúrenie zapínať? Uz vtedy skoly nemali peniaze, na tom sa nic nezmenilo.

anonym_9877e8
Dnes o 16:52
@lindusss2016

@anonym_autor ale ved ako vykryt 19 dni? Kolko z toho su vikendy, kolko sviatky... Pracovnych dni je tam dokopy 8, na to treba mysliet dopredu a setrit si dovolenku. Ja sa na to dlhe volno tesim, absolutne sa nestazujem.

@lindusss2016 Ja mám ešte 16 dní dovolenky a robím aj 22 a 23 decembra takisto aj medzi sviatkami a v januári začíname od 2 januára. Z jednej strany sa teším že deti budú doma a odpadne mi ranný zhon do školy, no na druhej strane ja budem v práci a deti doma unudene s manželom budú čakať na mne kedy dôjdem domov.

anonym_763341
Dnes o 17:35
@sara07

@ria_sprout polročné prazdniny si nemyl s jarnymi tie boli tyžden,
polročne prazdniny neboli ,tie sa zaviedli v 90 rokoch cca

@sara07 okrem nich bývali ešte uhľové, keď sa šetrilo uhlím

anonym_763341
Dnes o 17:37
@anonym_9877e8

@lindusss2016 Ja mám ešte 16 dní dovolenky a robím aj 22 a 23 decembra takisto aj medzi sviatkami a v januári začíname od 2 januára. Z jednej strany sa teším že deti budú doma a odpadne mi ranný zhon do školy, no na druhej strane ja budem v práci a deti doma unudene s manželom budú čakať na mne kedy dôjdem domov.

@anonym_9877e8 prečo budú deti s manželom unudené? Veď môže on s nimi podnikať výlety, vymetať výstavy, múzeá, aquaparky....

anonym_9877e8
Dnes o 17:40
@anonym_763341

@anonym_9877e8 prečo budú deti s manželom unudené? Veď môže on s nimi podnikať výlety, vymetať výstavy, múzeá, aquaparky....

@anonym_763341 Lebo on není na také vymýšľanie.

sara07
Dnes o 17:43
@anonym_763341

@sara07 okrem nich bývali ešte uhľové, keď sa šetrilo uhlím

@anonym_763341 tie som nezažila tie spomina len mamina

sara07
Dnes o 17:48
@eleanor2510

@anonym_autor ja mam viac rokov ako ty a v zivote som nebola v skole skor ako 7. 1. a pred sviatkami sa 22. 12. islo jedine vtedy, ak by to bol stvrtok alebo piatok, ak pondelok ako tento rok, urcite sa do skoly neslo. Na jeden den budu kúrenie zapínať? Uz vtedy skoly nemali peniaze, na tom sa nic nezmenilo.

@eleanor2510 6.1 je od 1993 sviatkom až

eleanor2510
Dnes o 18:45
@sara07

@eleanor2510 6.1 je od 1993 sviatkom až

@sara07 ok, beriem, mozno v prvej triede som bola v skole o par dni skor, ak vychadzal vikend ako napriklad teraz, tak by sa slo do skoly 5. 1. Ale autorka, ak ma 36 rokov, narodila sa povedzme 1989, do skoly zacala chodit najskor 1995, tak 6. 1. uz urcite sviatok bol.

autor
Dnes o 19:06
@misicka31

Akých 19 dní prosím ťa?Víkendy sú doma pravidelne,neviem prečo to považuješ za prázdniny...

@misicka31 ty co porovnavas prosim ta pekne? 19 dni budu doma v kuse. Decka budu doma 19 dni, skus si to spocitat este raz a pomaly

autor
Dnes o 19:09
@eleanor2510

@sara07 ok, beriem, mozno v prvej triede som bola v skole o par dni skor, ak vychadzal vikend ako napriklad teraz, tak by sa slo do skoly 5. 1. Ale autorka, ak ma 36 rokov, narodila sa povedzme 1989, do skoly zacala chodit najskor 1995, tak 6. 1. uz urcite sviatok bol.

@eleanor2510 ano, som 1989, 6.1. sviatok bol vzdy co si pamatam. Ale pamatam si aj, ze tie prazdniny proste tak dlho netrvali. V nasej rodine vzdy chodil na 6.1. knaz posvacovat byt. Na milion percent boli casy, ze som si prave naopak ako decko - vtedy vravela, preco sa tie prazdniny nepotiahli do 3 kralov, ale islo sa do skoly. 2.1.
Nepresvedci ma nikto, ze sme ako decka byvali na vianoce 3 tyzdne doma

misicka31
Dnes o 19:12
@anonym_autor

@misicka31 ty co porovnavas prosim ta pekne? 19 dni budu doma v kuse. Decka budu doma 19 dni, skus si to spocitat este raz a pomaly

@anonym_autor a ty skús čítať s porozumením ✌️

anonym_1646c5
Dnes o 22:24
@anonym_autor

@eleanor2510 ano, som 1989, 6.1. sviatok bol vzdy co si pamatam. Ale pamatam si aj, ze tie prazdniny proste tak dlho netrvali. V nasej rodine vzdy chodil na 6.1. knaz posvacovat byt. Na milion percent boli casy, ze som si prave naopak ako decko - vtedy vravela, preco sa tie prazdniny nepotiahli do 3 kralov, ale islo sa do skoly. 2.1.
Nepresvedci ma nikto, ze sme ako decka byvali na vianoce 3 tyzdne doma

@anonym_autor nastupovala som do skoly v r. 1989 a pamatam si, ze na zaciatku neboli prazdniny do 3 kralov ale potom uz ano. Sesternica zijuca v CZ sla do skoly v r. 1994 a pamatam si dodnes ako ona musela ist doskoly pi vianociach skor ako ja. Viem, ze ked 7. januar pripadol na piatok, do skoly sme sli az v pondelok. Stavalo sa aj, ze tyzden sme boli v januari v skole a potom boli chripkove prazdniny.

Strana
z2