Ako riešite vykrytie prázdnin?

19. feb 2023

Ahojte, také čo máte malé deti ako riešite vykrytie prázdnin? Teraz idú jarné prázdniny, chvalabohu v škôlke budú pospájané triedy tak sme zapísali 3r syna. Dcéra je na druhom stupni ona bude sama doma. Ja s manželom máme obaja rannú od zajtra. Ste tu ešte niekto čo ste si zapísali do škôlky menšie deti? A čo letné prázdniny ako riešite? Dúfam že škôlka bude fungovať aspon v júli, v auguste by sa dalo že manžel dva týždne dovolenku ja dva a ešte posledný týždeň ostane. Tam bude sviatok 29 augusta a 1 septembra, tak na tri dni si zobrať voľno alebo s dcérou že by bol malý doma ak by to vydržali. A ďalej vianočné prázdniny to sú tiež vyše dva týždne doma deti. My rodičia robíme už od 2 januára, ja robím aj medzi sviatkami a deti pôjdu 8 januára do škôlky. Veľká noc takisto pár dní doma, jesenné prázdniny atď atd. Ako riešite vykrytie prázdnin? Také čo ste sami. Jedna babka pracuje, druhá babka stráži vnučku celé leto, teda naše deti nemá kto postrážiť.

janinque
19. feb 2023

V lete skus pozriet denne tabory, stoji to sice viac, ale nevycerpas si dovolenku a dieta ma dobry program

klarissa25
19. feb 2023

Teraz bude u babky. Aj cez leto....ale keď svokra robila jednoducho mne v praci prisposobili zmeny....a aj v lete...2 týždne ma chlap dovolenku ja potom 2 týždne....mesiac mam zmeny prisposobene

matkahelka
19. feb 2023

@janinque pre 3 rocneho tabor? tabory su pre skolakov

mondolina
19. feb 2023

@matkahelka
u nás sú denné tábory aj pre predškolakov.

tosomja
19. feb 2023

V lete u nás bolo tak, že mesiac chodila do svojej škôlky, druhý mesiac do inej škôlky spojenej.

matkahelka
19. feb 2023

platili sme sukromnu skolku normalne na tyzdne. pre nas nebolo riesienie dovolenka zvlast ja a zvlast muz, pretoze sme chceli byt spolu ako rodina.

tosomja
19. feb 2023

@klarissa25 to máš veľmi dobrú prácu, keď ti prispôsobili. Nie každý zamestnávateľ je ochotný.

matkahelka
19. feb 2023

@mondolina pre predskolakov mozno, autorka v 3.riadku pise ze ma 3rocneho.

klarissa25
19. feb 2023

@tosomja ja viem....veľmi záleží od vedenia...a tiež je to o tom ze treba byť aj z mojej strany "ochotna" keď treba idem skôr, potiahnem alebo keď zavolajú ci môžem a ja môžem tak idem...

drzaopica
19. feb 2023

Vianocne su skoro 3 t

floki1994
19. feb 2023

Sestra to vykryva opatrovatelkou...zodpovedna studentka VS ktora ma cez leto volno a € sa jej zidu 🙂

mondolina
19. feb 2023

@matkahelka
máš pravdu

0silvia0
19. feb 2023

Podla zamestnavatela, u nas na zaklade kolektivnej zmluvy umoznuju rodicom do 10 rokov cerpat aj neplatene volno.
Ja som to nikdy nevyuzila, vzdy sme to nejako vykryli. Dovolenka, druzina cez prazdniny, stari rodicia. Aj pracujuci stari rodicia maju dovolenku, ak su ochotni pocas ich dovolenky postrazit vnukov.

mondolina
19. feb 2023

za našich dávnych čias, keď sme boli deti, som bola staršia od brata o 7 rokov, no a bola som s ním doma ja, musela som strážiť ja.

tosomja
19. feb 2023

@klarissa25 robila som jak blbá, aj jediná zastupovala po rôznych mestách, ťahala za kolegyne. Za mňa nepotiahol nikto. Jediný deň nikto nevymenil a vedenie nezasiahlo. Dokonca mi "dalo na výber" buď rodina, alebo robota. A ani som nezarobila viac za tie nadčasy, alebo vycestovanie do iného mesta 🙈 píšem, že som bola blbá. V mojom prípade za dobrotu na žobrotu.

autor
19. feb 2023

@janinque Staršie dieťa chodí do táborov áno je to drahšie, no pre 3r není žiadny tábor.
@tosomja To býva v meste, u nás na dedine funguje škôlka v júli čo sú spojené deti zo všetkých tried, v auguste je zavretá.
@0silvia0 Viem že aj pracujúci starý rodičia majú dovolenku, no chcú si aj oddýchnuť, predsa starší človek menej vládze.

marca12
19. feb 2023

U nas sa strieda cela rodina. Rodicia,surodenci chodime strazit jeden druhemu

oslo1
19. feb 2023

Som sama na syna, rodinu Tu nemam.
Prazdniny riesi takto:
Opatrovatelka, normalne child minder.
S kamaratkou sa dohodneme, ja zoberiem polku prazdnin jej deti, ona polku prazdnin mojho syna, to iba kratke prazdniny, ked su tyzden.
Syn Bude mat 5 rokov, tak Bude moct ist aj do dennych taborov, co budem vyuzivat na maximum.

klarissa25
19. feb 2023

@tosomja hej no záleží od ludi kolektivu, vedenia...

marca12
19. feb 2023

Skoda,ze nemaju zaujem pomoct. U nas sa predbiehame,kto postrazi deti aj babka s dedkom aj my tety,strykovia. Co tam po oddychu. Cas so vzacnymi ludmi nam nikto nevrati

matkahelka
19. feb 2023

@0silvia0 neplatene volno podla mna nevyuziva nikto. ved si clovek musi v tom obdobi platit sam odvody. a ma preruseny TPP, cize ak by sa nieco stalo a prisiel by o pracu, chcel by podporu v nezamestnanosti, nema narok. to je uplne zle riesenie.

autor
19. feb 2023

Stráženie alebo súkromná škôlka neprichádza do úvahy, nie sme na tom až tak dobre finančne.
@marca12 Bohužiaľ som jedináčik, tak moja rodina je iba moja mama a tá ešte pracuje. Svokra stráži svoju prvorodenu vnučku. Moje deti nikdy nepostrazi.

tosomja
19. feb 2023

Tak nejakú kamarátku, nastriedacku, keď má voľno ona, vezme tvoje, keď ty, vezmeš jej. 🙈 Alebo nejakú študentku.

januska12323
19. feb 2023

Tá školáčka ma koľko rokov?

katulienkax
19. feb 2023

Svokra strazi jednu vnucku hanba a druhu nepostrazi, my sonsrstrou sa striedame nemoze byt tak ze jednej strazi a druhej nie

jaroe
19. feb 2023

jeden tábor, spoločná dovolenka a babka k dispozícii. Ale zaroveň možnosť práce z domu a flexibilný polovičný úväzok. Pri plnom uvazku bez HO, by jednoducho výplata padla na tábory.

0silvia0
19. feb 2023

@matkahelka tiez si myslim, ze to nikto nevyuziva, ale ked niekto nema alebo nechce ine riesenie, mozno niekto v zufalstve siahne aj po tomto.

0silvia0
19. feb 2023

Super, ze si taka empaticka k starym rodicom, ale jeden tyzden stravit s vnukom by ich nevycerpal do bezvedomia.

autor
19. feb 2023

@januska12323 Má 10 r
@katulienkax Svokra má dvoch synov vždy mala radšej menšieho a toho dcéru stráži stále. Môj manžel je starší a my bývame dalej 50 km od svokry. Menší súrodenec bývajú v jednom meste tak ich dcéru stále stráži svokra.
@jaroe Polovičný úväzok ani Homer Office u nás nehrozí, nie v každej práci sa také dá.

ivangeline
19. feb 2023

Nie je žiadna zberná školka? Súkromná cez leto? U nás na sídlisku je zberná.