icon

Mal by sa rodič vyjadrovať k vyučovaciemu procesu?

kashina
23. sep 2016

Ako sa zachovate, ked si myslite, ze nieco co robi ucitel v skole pri vyucbe nedava zmysel, ze je to zastarane a zbytocne pridava k povinnostiam ziakov? Ze je to len hlupe memorovanie a opisovanie pouciek bez realneho benefitu pre rozvoj ziaka. To je len jeden priklad. Prikladov podobneho charakteru je spusta.

Ozvete sa? Spytate sa na to triednej ucitelky? Vyjadrite nejako nazor.

Ja sa na to pozeram ako na prezentovanie ineho nazoru, na iniciaciu diskusie, ktora moze viest k zlepseniu, o ktore by skola malo ist. Avsak viem, ze je to minoritne vnimanie ...

Co si o tom myslite?

Vdaka.

katrin21
28. sep 2016

@esther03 ja pisem : Ospravedlnte, prosim, moju dceru, ..xy.... z vyucovania dna . .1254584... z dovodu..xy ...
dakujem...

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
gabrielkaa
28. sep 2016

@petrofka necitala som celu diskusiu, vlastne len pár príspevkov . Nedá mi ale sa neopýtať prečo si myslíš , že "žiť s peňazí daňových poplatníkov" ako učiteľ je nedôstojne ? Mama bola učiteľ na štátnej škole a vôbec mi to neprišlo nedôstojne . Veď su predsa povolania a profesie, ktoré su úplne alebo čiastočne dotované štátom , lebo by si súkromne školy , poprípade kliniky a osobných strážcov nemohol dovoliť ...je pravda že školstvo by sa dalo v mnohých ohľadoch zlepšiť a učiteľov viac finančne motivovať ale to je na dlhu debatu...

jajka257
28. sep 2016

@gabrielkaa vies, v dnesnej dobe to nie je zitie, ale prezivanie od vyplatyvk vyplate . Skus v BA zit zo 620€ v cistom, platit hypo, uver, stravu, enegie atd. Kolegyna chcela hypo, pani v banke ju poslala najst si inu pracu. V ZA je to lahsie.

deltaa
28. sep 2016

@jajka257 tiez zijem v BA, keby som zarabala takto napriklad v Martine (odkial pochadzam) tak by mi ostalo viac penazi na jedlo a teda aj to zitie (dovolenka, kino, nakupy .....) ked zacnem porovnavat cenu bytov az po poplatky za smeti a aj potraviny su tam lacnejsie ja ked idem nakupit do tesca tu v BA tak mame skutocne vyssie ceny ako ked sa bavim so svojou mamou co byva v Martine a tiez chodi nakupovat do tesca. Ako ono su taketo vec ovela drahsie pretoze tu si podnikatelia a firmy myslia ze vsetci zarabame bratislavsky priemer ale ja si byt za 100 tisic nemozem dovolit kupit ked zarobim 570 Eur v cistom a radsej si na seba kupim veci z Modreho konika ked potrebujem do prace a niekam na svadbu ako by som si mala kupit saty za 60 Eur je pre mna nemyslitelne. Verim ze aj inde na Slovensku je lacnejsie zivot aspon ten zakladny ako v BA, pokial tu nerobis nejakeho skutocneho manazera alebo vo veducej pozicii tak pocitaj s 500 - 600 eur v cistom a to na takej pozicii klasickej kde pracujes s pocitacom

jajka257
28. sep 2016

@deltaa vsetko je pravda. Keby moj muz nezarabal, o byte mozeme snivat. Nakup pre troch ludi a macku je tiez vtipny. A to ostatne ani nespominam. Ale urcite by sa to malo riesit. Nechcem byt hnusna, ale v BA su vo vsetkych odvetviach vyssie platy ako inde na SR. Minule mi tu jedna napisala, ze kto mi kaze byvat v BA, vraj sa mam prestahovat inde😀😀😀nuz, vtipne riesenie zalostneho problemu.

gabrielkaa
28. sep 2016

@jajka257 Ano, veď toto viem, aj mama je učiteľka a tiež z vysokoškolským vzdelaním zarábala toľko ako pani, ktorá nám chodila upratovať kancelárie 😀. Ja som len sa len opýtala, prečo sa jej to zdá nedôstojné žiť z peňazí daňových poplatníkov....

jajka257
28. sep 2016

@gabrielkaa ona nemyslela , ze z penazi danovych poplatnikov, ona myslela ty mizeriu a este ti idu vycitat, ze ved zijes z mojich dani, tak ti mozem rozkazovat, nadavat a dehonestovat ta. Skus si precitat niektore prispevky od zopar, hlavnej jednej pani. Ta mi vycitala aj to, ze sa za jej dane motam po nete a vypisujem....co sa da na to povedat???😀

jajka257
28. sep 2016

@gabrielkaa jaj a zabudla som to glavne, vycitala mi, ze cez vikend a vecer po 17.00 horlivo nepracujem😀😀😀

moni73
28. sep 2016

Dnes som mala v robote takeho klienta, ze aj keby som bola "len" ucitelka zs a dojde za mnou ako rodic dietata, vypisujem maturitne vysvecko a hned aj cerveny diplom😦

jajka257
28. sep 2016

@moni73 to bol taky mudry???

moni73
28. sep 2016

@jajka257 tak nebezpecny😢. Som necakala, ze pri mojej robote dojdem do styku s niekym takymto. Dufam, ze to bolo prvykrat a naposledy.

petrofka
28. sep 2016

@gabrielkaa ak som nieco take napisala, tak som to tak nemyslela. Nechce da mi znova hladat tie moje prispevky. Ale tu dostojnost som nemyslela na zaklade platu, ale spravania sa ludi, hlavne rodicov.

gabrielkaa
28. sep 2016

@jajka257 taketo "intelektualky" si nevsimaj. Ked je niekto taky mudry nech si svoje deti vzdelava sam.... system statneho skolstva nie je len na SK ale aj v západnej Európe tak neviem prečo práve na SK majú potrebu štátnych učiteľov terorizovať ....

gabrielkaa
28. sep 2016

@petrofka chápem ... úprimne 🙂. Držím palce a prajem veľa úspechov, lebo byt učiteľom nie je zamestnanie ale životne poslanie...videla som u mamy.

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
jajka257
29. sep 2016

@gabrielkaa ja si skor z takychto ludi robim srandu😀😀😀mudri su ako radio, ale v podstate nevedia o skolstve nic😵

lubi40
29. sep 2016

@stanulienkat to je pravda. Na druhej strane si potom nenajdes ziadnu poriadnu pracu, lebo tam sa nepozeraju len na to, ci mas skolu skoncenu, ale aj na to aku skolu a ake predmety...

deltaa
5. okt 2016

len tak pre zaujimavost celkom dobry clanok ale v nasej spolocnosti asi viac nerealizovany a realizovany
http://zpravy.idnes.cz/rozhovor-s-janou-novacko...

syringa
24. nov 2016

Nedá mi aby som sa nezapojila do témy. Vidím, že je tu kopec mamičiek, a tak by som sa rada opýtla na váš názor čo si myslíte. Na našej škole moje deti chodia na hodine telesnej výchovy vždy von. A to doslova vždy. Ak husto nepriší, sú vždy celú hodinu vonku. Sú síce na druhom stupni a čoskoro budú základnú končiť, ale nie je na to už zima? Je podľa vás v poriadku, že chodia von aj keď prší (slabý dážď), sú 2 stupne, dokonca aj keď fúka silný vietor a je len pár stupňov? Dokonca boli vonku aj keď mrholilo a bol stupeň nad nulou. Je to normálne? Majú úplne normálne tenké tepláky tričko s krátkym rukávom a tenkú teplákovú bundu a tenisky. Žiadne termo oblečenie. Mne sa to zdá byť už priveľa. Ak sa škola rozhodla nevyužívať telocvičnňu a posielať deti stále von, nemali by nás informovať, aby sme im kúpili patričné oblečenie na von? A vôbec, majú na to právo ich poslať v normálnom tenučkom oblečení von? To je aj na iných školách, alebo to len na tej našej? Alebo je to teraz nový trend na školách? 😒

agathachristie
24. nov 2016

@syringa podľa mňa je to super. Aj my sme takto chodili celé 8 r gymnázium. Robili sme kotule dole kopcom, skrabali sa po ľadových kamenoch v lese, brodili sa po pás v snehu. Niekedy sme to preklinali, ale vždy to bolo lepšie ako sa dusiť v hnusnej telocvični.

syringa
24. nov 2016

@agathachristie A mali ste pritom obyčajné oblečenie? Bežné tenisky? Tenučké oblečenie? Mne by sa to zdalo zaujímavé, ak by nás informovali vopred, a patrične sa obliekli. Veď nakoniec sa predáva aj zimné bežecké oblečenie, veď ani tí bežci nebehajú v bežných teplákoch ako chodia vnútri...... Neviem si predstaviť, ako ste sa brodili snehom v normálnych teniskách a teplákoch. My sme tiež chodili von keď bol sneh, sánkovali sme sa, guľovali, ale to je všetko. A nemali sme pri tom na nohách plátenné tenisky a cvičky - vtedy sme museli mať všetci rovnaké.

sisaka
24. nov 2016

@syringa u nas chodia deti Von 2x za den, za kazdeho pocasia, okrem lejaku a ked Je mraz do -20 stupnov. Chodia ale primerane obleceni, teda, zalezi od dietata, moj aj neprimerane😀, ale my zijeme v zahranici, tu Je to normalka. Ak na telesnej sa nezastavia a vyvyjaju nejaku fyzicku aktivitu, tak Je to podla mna ok a nemala by im byt zima

syringa
24. nov 2016

@sisaka Teda neviem kde žiješ, ale aj my tu na Slovensku chodíme von. A každý deň. Aj ty si napísala, že sú primerane oblečení.
Tak neviem, myslíš že tak ako chodia na telesnú je primerané?

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
katka253111
25. nov 2016

@syringa a preco si deti nedaju bundy prip zimne topanky v ktorych prisli? U nas deti v zime chodili von, ale oblecene normalne...resp na vrhu bundy a topanky...

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
katka253111
25. nov 2016

@celasapremenim logicky som nic take nevidela napisane, ze im ucitel zakazuje sa obut a obliect vetrovku...len ze chodia von neoblecene

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal