Mám brať do úvahy rebríček škôl?

alexandra909
14. mar 2023

Prosím rozhodujem sa o prihlásení dieťaťa na ZÁKLADNÚ SKOLU. mame v meste viacero. Každá dopadla v rebríčku škôl úplne inak. Mam brat do úvahy umiestnenie alebo to je len informačné prosím? Rozdiel je cca 50 miest v rebríčku.

meluela
14. mar 2023

@alexandra909 Skor by som brala do uvahy referencie rodicov, ktori tam maju deti, atmosferu na skole, pristup ucitelov, vybavenie skoly, ponuku kruzkov, inovativne pedagogicke postupy, pocet ziakov v triede, vztahy medzi detmi ... Miesto v rebricku hovori skor o tom, ze je skola zamerana na vykon. Tiez vypoveda o socialnom zlozeni rodin deti, ktore ju navstevuju. Skola kde chodia deti zo zmiesanejsieho prostredia bude mat ine vysledky nez skola s vysokym podielom deti z drahej lokality. Skoda ze tie rebricky neberu do uvahy aj ine parametre nez jednorazovy vysledok v teste.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luxus10
14. mar 2023

@alexandra909 ano brala by som to do uvahy, a skusila by som si k tomu zistit, ake su ucitelky -realne skusenosti rodicov, ak sa jedna o zapis do 1.roc....

milanpetras
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
alexandra909
autor
15. mar 2023

@milanpetras dakujem písala som ss ak mozem

humidoara
19. mar 2023

ahojte, viete mi niekto pomôcť, uvažujem nad tým že dám dieta na King School Bratislava. Zatiaľ som nenašla žiadne recenzie. Nemá tam niekto svoje dieťa?

euka210
20. mar 2023

@alexandra909 my sme na chvoste rebricku, lebo mame Romov a prevazna vacsina deti, co maju rodicia VS idu po 5.roc na 8r gymko. Tam sa hodnotia vysledky ziakov. Ale ucitelky mame dobre, prvy stupen super, venuju sa detom velmi, chodia na sutaze, matikarka je ochotna pripravovat deti na sutaze, mojho pripravovala, len zaujem zo strany ziakov je obcas slaby...to podla zlozenia triedy.
Skor aku maju rodicia s tou skolou skusenosti by som brala, ja som sa pri prvom pytala znamych rodicov na nazory.

jackiesmum
12. apr 2023

Treba k tomu rebríčku pristupovať tak, že odzrkadľuje iba výsledky testov.

Napríklad syn chodí do školy, ktorá sa pravidelne umiestňuje veľmi dobre - ale mnohí rodičia máme neuveriteľné skúsenosti s manažmentom. Naše deti sa počas Covidu učili na nevykurovanej chodbe; v triede sú problémy so správaním, na škole bol vandalizmus ktorý vedenie “radšej nevyšetrovalo…” atď.
Nezáujem vedenia, skvelá pani špec. pedagogička bola vyhodená, družinu zrušili, bazén zavreli - a vraj jedna z najlepších škol?!!

luxus10
12. apr 2023

@jackiesmum a este na deti v takychto najlepsich skolach vyvijaju take tlaky s ucenim, a pouzivaju take metody, ze zbohom rodina, zlate nase detstvo...a pritom bordel na kolesach...je urcite dobre si zistit o skole co najviac...