Mám preložiť dcéru do inej školy?
Dobrý deň poprosila by som si od vás radu mam dcéru, ktorá teraz išla do 1 ročníka. Keď sme boli na zápis do školy do prvej ktorej sme boli bolo všetko dobre, na druhy deň vola ze ju nemôžu zobrať kvôli adrese ale teraz by som to chcela skúsiť ešte raz a ísť ju preložiť do tej prvej školy dá sa to nemáte s tím skúsenosť? Ci by mu ju vzali viem nepáči sa mi škola od začiatku ale čo som mala robiť keď ju nechceli
Toto sa rieši posledný týždeň pred nástupom do školy mohli sa miesta uvoľniť.Do 15.9.sa ešte robia prestupy.Kdekolvej ju daj, aby nemusela chodiť hodinu.Ako to budeš riešiť, keď syn pôjde do škôlky a ty do roboty?
@andrejka1997 všetko choď vždy vybavovať osobne nie telefonicky ani mailom
Dospela osoba by sa mohla naucit pouzivat aspon bodky. Ciarky ani nedufam. Cita sa to strasidelne.
🙈
@andrejka1997 do spádovej školy ju predsa museli vziať. Či tam si ju ani nehlásila?
@nikaeli vzali ju do spadovej
@andrejka1997 a to je tá hodinu od vás?
@nikaeli áno neviem prečo to tak je ani ja sama ale nemala som sa dať odbiť hneď po prvom telefonáte. Veď možme dať dieťa tam kde chceme či nie?
@nelca84 no ešte ma napadlo ci nebudú bývať na okraji obce A, teda patria k tej obci, alebo ak sú obce združené tak škola niekde v dostupnosti tých viacerých obci.
A škola je v obci D, kde patria už iné obce aj keď fyzicky bližšie.
Ale tiež sa mi ta hodina nezdá.
Zrejme autorke nejaký fakt vypadol.
@andrejka1997 môžeš dat prihlášku kde chceš, ale zobrať ju musí len spadova škola ak má kapacity, čo sa aj stalo. Ostatné nemusia.
@janage bývam v obci na východe tu sa tak správajú ku každému, a je to menej asi 50 minút alebo keď si pohnemene tak 45 minút
@andrejka1997 teda hovoríš o ceste peši? Však ráno a poobede chodia tzv školské spoje, tak, aby žiaci stihli na vyučovanie
@janage tak uvidím zajtra keď zavolám a napíšem vám
@janage tak pise, ze tam maju 3 zs a spadova je hodinu od bydliska? Nejako mi to nevychadza 🤷♀️
@andrejka1997 nie, nemozte dat kde chcete. Mozte dat len ziadost kde chcete, ale prijat vas nemusia, ak uz maju plny stav.
@janage nie taký spoj žiaľ nemáme
@andrejka1997 veľmi zvláštne. V okolí tvojho trvalého bydliska sú 3 školy, jedna do 5 minút. Spádová škola je hodinu od vás. S tým som sa ešte nikdy nestretla. A tá hodina je pešo, či autom? áno, školu si môžeš vybrať, to je pravda. Ale podľa zákona musí škola najprv prijať spádové deti a ak ešte má miesto, prijme ďalšie deti podľa poradia. Čiže ak tebou vybraná škola už nemá voľné miesto, dieťa jednoducho neprijmú. Mala si sa odvolať hneď, ako si dostala rozhodnutie o neprijatí, čiže niekedy v júni. Skúsiť to samozrejme môžeš aj zajtra, ale či budeš mať šťastie?,........
@nelca84 nemusia prijať, ani keď plný stav nemajú, za predpokladu, že je dieťa prijaté v spadovej škole. Ono to zrejme bude súvisieť s financovaním.
Obec dostáva financie na základe TP, potom financuje služby, môže napr.obecnu školu. Logicky nebudeš financovať dieťa z vedľajšej obce, ale uprednostnis tie čo majú TB u vás
Pani zrejme bude bývať niekde na okraji obce. Lebo aj tie obce sa snažia tak združovať, aby nemali tie deti ďaleko tu spadovu školu
@andrejka1997 opýtam sa priamo, kde bývaš, že vám tam nechodí autobus, aby ráno odniesol deti do školy? Lebo ešte aj z tých osád na východe ak nemajú školu blízko, im zabezpečujú dopravu.
Ráno a poobede
@andrejka1997 ja len nechápem ako ju mohli Enzo dať na spádovú školu ? Či má trvalý pobyt inde a bývate inde ?
@30katrusa40 ak to správne chápem, vzali ju na spádovú školu, ale tá je 50 minút vzdialená. Čo je veľmi zvláštne, keď má inú školu 5 minút od bydliska. Niečo tu nesedí 🤷🏻♀️
@andrejka1997 dieťa má rovnakú adresu ako ty? trvalý pobyt..
@30katrusa40 na 100% pani nenapísala vsetko😉
A ak bývajú dakde na lazoch, na samote, čo by zas nezodpovedalo tej škole 5 min.peso od ich bydliska, tak hold bolo treba nad tým dumať už v predškolskej.
@andrejka1997 do škôlky chodilo dieťa kam? Ako ďaleko? Ostatné deti zo škôlky z triedy dieťaťa, kam išli na základnú
@nikaeli však práve je to zvláštne napísané . Autorka sa buď nevie vyjadriť alebo len nechápem jej pochody v hlave
@domka222 no to práve jedno nie je. Inak súhlasím mala to riešiť omnoho skôr. Už počas predškolskej dochádzky.
Ze kam, aké majú šance a co budu robiť, ak im ostane spadova škola. A nie 1.9. Sa zobudiť, že ja nemám spoj (tomu inak tiez tazko uveriť) a starajte sa lebo ja neviem čo budeme robiť a dieťa trpí.
@andrejka1997 Mozno by pomohlo oznacit skoly A, B, C a ku kazdej napisat, ci je spadova alebo nie, ako je daleko a ci ste tam davali prihlasku. Ako uz bolo spomenute, nemame istotu, ci veci z tvojho popisu chapeme tak, ako su.
@zuzanaete takže tak aby ste to pochopili. Dcéra chodí na školu A a chcela by som aby chodila na školu B. Áno dávala som jej aj tam prihlášku ale keď my zavolali že ju brať nemôže tak som išla do spadovej školy. Chcela by som aby dcéry chodila na školu B je to omnoho lepšia škola a prístup učiteľov ale neviem či má šancu keď ju raz odmietli tak preto sa pýtam
@andrejka1997 Keď sú tam 3 základné školy, tak to bude menšie mesto. Chces povedať, že tam ráno nechodia autobusy, aby deti išli do školy, ľudia do práce? Prosím ťa, ja bývam na dedine a je tu jedna škola a autobusy ráno chodia.
@janickacrazy idu ale nie do školy
@andrejka1997 škola ju nemusí vziať, vôbec to tak.nefunguje, že ty chces, tak ju musia vziat. Je mala pravdepodobnosť, že ju vezmú, možno o rok, keď sa uvoľní miesto

@andrejka1997 chces povedat, ze okrem tej, kde ju nezobrali je dalsia az hodinu cesty? To kde pre pana byvate??