icon

Mám rozmaznané 6 ročné dieťa

janhe
1. sep 2020

Baby prosim radte, ja som na nervy
Dcera bude mat 6rok, ma odklad lebo je septembrova.
Ale ja uz doslova musim povedat ze moje dieta nieje dieta ale rozmaznane decko.
Akoze je to nasa chyba, lebo narodila sa z nie velkymi sancami na zivot a potom nie na plnohodnotny zivot. Dlhe roky sme cvicili a bali sa o nu a museli sme jej byt dlhe roky za ritku v podstate lebo prisla aj epilepsia. Inak je plnohodnotna zdrava nadpriemerne inteligentna ale jedina chyba je to ze je to rozmaznany fracek. Niekedy ma chvile ze je samostnana kludna a rozumna , ale povacsine je to uhucany opičák zo zoo, papulnaty drzan, inokedy zas velice mudrejsia jak my,
Vsetko jej musim hovorit na desiaty krat kym sa milostiva uraci to spravit. Ja uz nevladzem ani kricat niekedy. Vsetko jej naschval trva.
Ona bola tak dobre a vychovane dieta a od nejakych 4,5roka my normalne rozoziera nervy.
Ja ju milujem nadovsetko a vravim naozaj ma dni kedy je uzasna, ze sa dokonca chce starat o domacnost namiesto mna ze by som si oddychla z roboty ale tych dni je o nieco menej ako ten zverinec.
Normalne vas prosim o skusenejsie materske rady ako reagovat, lebo mam pocit ze uz sama neviem kde kam a moje materinske instinkty zlyhavaju

zooeynka
1. sep 2020

Napis konkretnu situaciu....

mogaa
1. sep 2020

@janhe neboj, ide do škôlky tak si oddýchneš.....a k tej rozmaznanosti -no všetko jej nepovolovať ale to už asi vieš....

ayanamirei
1. sep 2020

nikdy nieje neskoro zacat aplikovat pravidla 🙂 rovnako tak system odmien, veci nie su zadarmo, musi si ich zasluzit ...

noemikatka
1. sep 2020

Rozmaznane diera🤔😂

janhe
autor
1. sep 2020

System odmien sme mali asi ich budem musiet zaviest znova.
Napr teraz
Hovorim jej chod prosim ta poupratovat po svojom psikovi co rozkusal hracku a casopis, predsa je to steniatko o to nejde,
Nie pockaj zahram si na gitare a potom pojdem ,,neisla by,,
Vravim chod si to prosim poupratovat
,,aaale vsak pockaj´´
Tak som jej dala jednu strednu po riti a urazena akoze plakala to spravila.
Ale ja ju absolutne nebijem ani manzel, my skor zvysujeme hlas. Ale to uz voobec aleze vobec neucinkuje. Neviem ci jej mam zacat davat po riti ako teraz kym este sa da ,,ohybaj ma mamko pokial som ja janko...” poznate, alebo ako to riesit. Ja som spravodliva za pomoc ju chvalim, neni nedocenena ze by som len kricala ale zas ked treba robim poriadky -krikom

viestta
Odpoveď bola odstránená
janhe
autor
1. sep 2020

@viestta no presne ste to popisali
Musim na tom naozaj zapracovat
Ja vidim chyby, ale potom co isto poznate mam pocit ze som moc prisna a ze ma nebude mat rada
Ale to je ta moja chyba na ktorej musim zapracovat

rubinka
1. sep 2020

@janhe - bitkou si absolútne nič nedosiahla a bolo to prehnané. Ak je problém že sa nechce starať o svojho psíka tak jej treba vysvetliť že buď sa bude starať alebo bude musieť ísť preč. Ak je to jej psík nech sa stará keď nie je tak ste si zavesili na krk ďalší problém navyše.

Aký je ďalší problém?

janinah
1. sep 2020

chce ísť hrať na gitare? nie,gitara pôjde do kúta ,kým si neupraceš bordel....a ked ti to bude treba vravieť dvakrát ,ak neposlúchneš na prvé slovo,tak sa na 24 hodín rozlúčiš s pc,tv-čo má rada...a môžeš si to začať počítať ten čas....ale treba to aj dodržať...ale najviac by jej pomohol súrodenec,príliš sa život vo vašej rodine točí len okolo nej....

namornicka
1. sep 2020

Urob to iste. Ked bude od teba nieco chciet tak jej povedz: dobre ale pockaj najprv si urobim a vypijem kavu. Toto celkom ucinkuje, treba nastavit zrkadlo. Keby ta otravovala dalej, kludnym hlasom by si jej povedala, ze ani ona po psovi hned neupratala ako si ju o to ziadala. Zbytocne si urobila scenu, ziadne dieta neposlucha hned na slovo.

sissy27
1. sep 2020

@janhe u nás zabrali také veci ako napr. Choď sa prosím obliecť, o 10min ideme do škôlky, ak nebudeš oblečená, pôjdeš v pyžame. Nebola oblečená, zobrala som ju v pyžame 🤷‍♀️ Potom už nebol problém keď som povedala, že sa má obliecť. To isté s upratovaním - prosím uprac si hračky, inak ich vyhodím. Neupratala, nuž som ich nahádzala do veľkého čierneho vreca a zmizli z domu. Veľmi rýchlo pochopila, že to myslím vážne a veľmi rýchlo sa naučila rozmyslieť si, či sa jej oplatí poslúchnuť alebo nie.

kitycat
1. sep 2020

@rubinka psika do utulku lebo sa nezvlada dcera ? 😰

rubinka
1. sep 2020

@kitycat - kto píše o útulku?

kitycat
1. sep 2020

@rubinka pochybujem ze autorka bude robit vyberove konanie na novych majtelov... Pojde lahsou cestou. Ale hlavne dufam, ze to vsetko zvlad u v zaujme dcerky aj psika

jana_eyre_2
1. sep 2020

A napíšeš situáciu, kde opises po ktorej sa chová rozmaznane? Pretoze to že neposluchne na slovo je podľa mňa v jej veku normálne.. po dvoch upozorneniach a odpovedi že "počkaj" mi príde danie po zadku prehnaná reakcia..

Ja nie som nejaká prehnaná tutuli mutuli mama, viem kričať aj sa naštvať, deti má aj neposlúchajú a aj odvrknu, inak sú to dobre deti a chvalene aj okolim.. nemyslím si že su rozmaznané.. Tiež sa učia argumentovať.. Napr.ked teraz píšem do mobilu a muž by niečo chcel, tiež mu odpoviem že chvíľu počkaj a možno by som aj zabudla.. ja viem že lezie na nervy keď to musíš zopakovať 100x, ale podľa mňa to sú proste deti.. keby ti odpapulovala že čo si to k nej dovoľujes a neuptatala by vôbec potom by bola v mojich očiach rozmaznana.. ale teda asi nemam pravdu, nevidim do vašej domácnosti, len reagujem na tu modelovu situáciu ktorú si napísala..

kiki68
1. sep 2020

Vsak normalne jej dat hranice a trvat na nich , izbu jej teda neupratat a nech sa hanbi ako to vyzera. Ako musi sama pochopit, ze tadial nejde vlak. Vek na to ma. Lebo v tomto nevidim taku nejaku extra rozmaznanost, vacsina deti je teraz taka. Mala som 2 roky predskolakov a vela z nich nevedelo ani po sebe upratat. Tiez sme to museli nastavit ako pravidlo. Mozno system odmien a tiez spolocne spisat pravidla. Ze ako budete fungovat spolu. Moze to byt jednoduchsie ako my sme mali : pomahajuce ruky, otvorene dobre srdiecka, pocuvajuce usi, pozerajuce oci a toto vysvetlit, ze co sa tym mysli.

janhe
autor
1. sep 2020

Po 1. Co prosim splietate o psovi, my ho lubime a to ze nieco rozkusal ja neriesim, riesim len to ze dcera sa ma naucit zanho zodpovednosti, psika zvladame perfektne o to sa vy starat nemusite 😡
Po 2. Dcere som dala po riti asi 3x v zivote , ako som pisala skor kricim ako by som mala udret
No a reakcia bola prehnana praskli mi nervy tiez wom len clovek predsa a ona pochybujem ze to nejak citila lebo sa proste len ofucala.

Ostatnim dakujem za rady, opat som vytvorila system odmien a dohodli si pravidla. Akurat budem na pravidlach viac trvat.

rubinka
1. sep 2020

@janhe - ja nevidím žiaden znak rozmaznanosti, ona hrala na gitare a je prirodzené že sa jej nechcelo prerušiť hru a ísť upratať. Deti ktoré bez problémov upratujú v jej veku je ako šafranu. Ja zásadne deťom neruším ich hru a počkám až keď sú v štádiu že sa nudia a nevedia čo so sebou. Som rada keď sa hrajú a nevyvadzaju to je pre mňa priorita. Aj my dospelí neradi skaceme ako na gumicke vždy keď dieťa od nás niečo chce a hlavne keď robíme niečo iné alebo si predstav že piješ kávu máš svoj kľud a dieťa nestojí že teraz hneď máš niečo urobiť, no asi nadšená z toho nie si a pochybujem že necháš kávu tak a ideš splniť želanie svojho dieťaťa. Keby ti za to dieťa vynadalo ako by ti bolo? A ty sa potom čuduj dcére.

danica2711
1. sep 2020

@janhe podľa toho, čo píšeš, to nie je také zlé, aby si musela byť taká vytočená, že po nej v kuse vrieskaš. Vzdor, neochota, prokrastinácia - všetko v podstate normálne. Ide to na nervy, ale dá sa s tým pracovať. Vidíš cestu, teoreticky vieš, ako na to, teraz už treba byť len dôsledná. To síce chce dosť sily, ale tak zas máš jedno dieťa, to sa dá zvládnuť a tá drina sa oplatí, dokonca pomerne rýchlo. Mladá so svojou inteligenciou rýchlo zistí, že už s tebou nemôže zametať a že sa jej snaha o to prudko nevyplatí. Plácnutie po zadku nie je žiaden až taký strašný hriech, pre mňa je horší ten častý krik, nehovorím, že ja som po svojich dnes už veľkých deťoch občas nehučala, ale keď som zakričala, vedeli, že teraz je to už sakra vážne. Neustále hučanie po čase vôbec neúčinkuje, akurát ide na nervy...

janhe
autor
1. sep 2020

@rubinka nie ona nehrala na gitare
Ona si ked som jej povedala ze ma ist upratat naschval zobrala gitaru a ze pockaj este si zahran

janhe
autor
1. sep 2020

@danica2711 dakujem za pochopenie
Ano uplne suhlasim s tebou , musim zmiernit krik a zacat byt doslednejsia

maximilie
1. sep 2020

@janhe nenadávaj si tak na svoje dieťa :(
Strašné zle sa to číta
Nadavaj radšej na seba ako ste zanedbali výchovu a ako sa vám to vymklo z ruk a nie na malé dieťa ...
Urci hranice a hotovo. Postupne a s láskou!
Dôslednosť je kľúčová. Nikdy neurob to že ,,ok kašlem na to, rob si čo chces" .
Držím prsty

danalop
2. sep 2020

@namornicka presne, treba nastaviť zrkadlo, to platí nielen pri deťoch ale aj dospelých 🙂

mladena
3. sep 2020

nastaviť to nejako tak, aby sama chcela spraviť to čo jej povieš, pretože pochopí, že to bude lepšie aj pre ňu samotnú, než aby si ju nútila rozkazmi.

redana
3. sep 2020

No napr. moj syn asi trpi tzv.selektivnou hluchotou - pocuje,len co chce pocut..ma 5,5 roka a zozral mi nervy od takych 3 rokov kvalitne..100x mu treba vsetko povedat,oblieka sa pol dna,ked uz konecne vstane ze teda ide poupratovat lego,lebo uz penim,pocujem ako ho dava do krabice asi 1 minutu a potom ho najdem ako sa s tym hra 🤣🤣..no proste ciste zufalstvo..