Maminky tretiakov na základnej škole
Mám tretiačku na základnej škole,chodia necelé 2mesiace do školy a už píšu písomku z násobilky,delivky,dokonca im pani učteľka kázala založiť čitateľský denník,robíme projekty,píšeme príbehy,proste náročnosť nemá hranice.A to majú každý týždeň jeden deň nejaký športový,deň zemiakov,a my potom doma všetko musíme dobiehať.Rada si prečítam aj vaše názory,ako sú na tom vaši tretiaci.
@bona_dea Ja si pamätám na deň keď moja mamina červeným perom nechala odkaz pani učiteľke ,že nech si najprv ona poriadne prečíta zadanie a potom nech ho dáva za DÚ.Zadanie bolo nevyriešiteľné pretože celé zadanie bolo chybne vytlačené a nezmyselné.A všetky pracovné zošity podľa mňa píše nejaký znudený magor ktorý si potrebuje svoje nedostatky v sudoku nejak kompenzovať 😂 lebo tie úlohy deti nič nenaučia.Logické myslenie sa dá natrénovať aj inak.
@lucia_9
@katka1981 no veru ja uz som tiez v 2.!!! tr. Zš pisala odkaz, ze nakolko DU z matiky nevieme podla zadania vyriesit dvaja inteligentni ludia s VS titulom (aj ked pravda je, ako pisala lucia, ze vela titulov dnes ma vypovednu hodnotu asi ako voda v hrnci), tak nasa 7r dcera ju riesit nebude.
Baby aj vy ste ked boli koncorocne pisomky mali vacsi stres a nervy ako vase deti? Moja dcera bezne o 20.30, ze, zajtra mame pisomku. Ja ze aku? Ze, neviem. Ja v riti s nervami a ona v pohode, akoby sa nic nedialo. Ale ajked sa neucila, dostala max. dvojku ale ma dni, kedy vypina mozog a to vtedy aj pisomku v style 1 plus 1 zbabre na trojku a nokedy z brutal tazkej ma jednotku.
@katka1981 @erinne ...Katka 🙂 ja som sa učila niekedy aj 15 minút pred písomkou.Na maturitu 2 dni 😂 ale nemôžem povedať ,že si nič nepamätám.Keď mi horelo pod zadkom som si najviac pamätala.Raz v dejepise bola písomka..veľa politiky.Vôbec ma to nezaujímalo v 17 ...dostala som 4rku.Pani učiteľka ma nazvala štvorkárkou.Opravila som si koncoročnú na 2jku ...2 alebo 3 písomky som napísala za 1.Moje učenie vyzeralo takto..pozeranie sa na žalúzie ,okná ,ooooo aké krásne okná..fú dobrý film ide.O 2 ráno :Už by trebalo ísť aj spať.Sakra nič neviem...učila som sa pol hodinu.Povedala som si.Svet sa nezrúti.A dala som to 😂😂😂.
@erinne ...Je škoda ,že z VŠ nevychádzajú ľudia s praxou.A ľudia ktorý na to naozaj majú.A určite na VŠ by sa ľudia mali vzdelávať najviac vo svojej oblasti v ktorej by mohli pracovať.Keby bolo keby :/ ...Ja to úprimne idem skúsiť na VŠ.Ak zistím ,že strácam čas.Uvoľním miesto niekomu inému.Mne ten titul ajtak nepomôže.Skôr by ma zaujímalo čo mi VŠ vie ponúknuť ohľadom vzdelania v mojom odbore alebo spoznať nových ľudí ,kontakty.Ale keď zistím ,že sa tam učia veci z pred 20 rokov nedá mi to nič.Škoda stratených 6 rokov života.
@ Ale zase je pravda ,že na maturitu som sa učila rok predtým.A 2 dni pred ňou boli také skôr opakovacie.Ale na ZŠ...to záležalo od mojej nálady.Keď som chcela bolo to super.Keď nie.Nikto somnou nepohol.3jky z matematiky ma chytili v 6 ročníku a to som držala až do 2 ročníka na strednej 😂 vtedy som mala dvojku.V treťom skoro tiež ale nechcelo sa mi.A na konci tretiaku padla historicky prvá 4rka na vysvedčení :/ .No nevyšlo.Keby som zamakala určite by to bolo lepšie.Ale žiadna motivácia len odpor.
@lucia_9, tak mas dobru hlavu. Ja som sa ucila cely akademicky a kedze som maturovala vo stvrtok tak plus tie dni. A statnice? Asi 5 alebo 6 tyzdnov. Ale vzdy v noci. Cez den mi to nemysli. Jaj no ano, ja som celkovo cez den nepouzitelna a to som si myslela ze som postihnuta na hlavu, len ja sa preberam az na noc 😅 No ja som sa ucila az na maturity, predtym len na pisomky a to som hned zabudla.
@katka1981 Prespaté dni sú u mňa bežné.Ja som sa učila vždy v noci pred spaním alebo keď sa dalo aj 15 minút predtým.Bolo to biflenie ale pamätám si to aj dnes.Maturity ...no horelo mi pod zadkom a kedže ja som človek ktirý si až tak neverí modlila som sa za 4rky.A keď už som zistila otázky uľavilo sa mi a zrazu som bola plna energie a sebavedomá.A pyšná sama na seba ,že dala si to dievča a zničila všetky predsudky neprajníkom 😂.Ja este len vysokú začínam.A popravde bojím sa čo ma tam čaka.Samozrejme.
.zase si neverím.Uvidím 🙂
Presne tento pocit zo školstva mám aj ja: oni nepotrebujú múdrych ľudí (veď to by tak chýbalo, aby bol niekto múdrejší od nich), oni potrebujú ovečky bez vlastného názoru. Veď potom to tu takto aj vyzerá. Tí ľudia, čo všetko veria napríklad Novému času a podobným veciam, a za boha nechcú pripustiť, že vec sa môže mať úplne inak. A toto isté sú aj tie učiteľky: vyštudujú ani nevedia čo a ako, hlavná vec, že majú pred menom Mgr....a ten vzťah k deťom aj tak vyzerá, ako ste to tu nejedna spomínala. Nadrbať deťom kopu úloh šak rodičia aby sa nenudili, oni si odsedia tú trištvrte hodinu a hotovo.
Čo sa týka reforiem, tak tá spomínaná veľká reforma ma obišla doslova o chlp: myslím, že ročník po nás už ju pocítil na vlastnej koži. Tam tuším im bachli druhý udzí jazyk či čo.A takéto isté "šťastie" som mala aj na strednej. Tiež ročník po nás ďalšia reforma.
Vysoké školy, škoda rečí. Môj otec má na to dobrý výraz, na všetkých tých, čo vyštudujú 5 ročnú školu za 2 semestre napríklad. Volá ich margarínoví študenti (možno som to tu už kdesi spomínala). Titul za margarín alebo za klobásky.....
@ramone_666 Ja som bola ten ročník 😂😂😂😂 a momentálne zisťujem ,že so školou aj bez školy bez známostí sme každý jeden buď na výške alebo v robote za 3€ 😂 ...toľko k tomu vzdelávaniu v škole!
Včera bola u nás susedka.
Jej dcérka je druháčka a akurát sme sa o týchto veciach bavili. Že aké chujové úlohy majú.
Prvouka: je tabuľka s mesiacmi v rolu. Mali na každý mesiac napísať jedno meno ktoré má v ten a ten mesiac meniny a k tomu nejakú pranostiku. Napr. Jún Medard a to o tej kvapke. A aby toho nebolo málo tak pohľadať v kalendári presný dátum kedy má to meno sviatok.
Slovina: čitateľský denník. Tretí mesiac v druhej triede!!!! Jak u jeblých na dvore.
Matika: počítanie cez desiatku s nejakými rozkladmi či čo.
Veď aby sa rodičia náhodou nenudili.
Nechcem vedieť čo bude za takých 5-6 rokov keď začne malá neterka chodiť do školy.
@ramone_666 presne ako pises.Ja sa snazim s deckami robit ulohy ale, fakt som v prdeli z toho a neviem si rady..volam starsiu dceru siedmacku aby nam.pomohla,ale.ked zacnem nieco robit tak.ma okriknu,,ale to nie tak,to my musime inak,,..a uz som skoncila.
Ahojte mamičky, viete mi niekto dá napísať čo preberajú vaši tretiaci momentálne teraz z matematiky. Naši násobenie 8 a zdá sa nám že idú veľmi rýchlo.
Ďakujem
Dievcata prosim vas poradte mi dobru knihu pod stromcek pre 8,5 rocnu tretiacku. Podmienka je vacsie pismenka a krasne obrazky 🙂 Dakujem.
@anika666, nasobia dvojkou, a v piatok zacali delit dvojkou. Donedavna opakovali druhacke ucivo aj z MAT aj zo SJ. Kym neboli vsetci vo forme, ani im nedala pisomku zaverecnu z druheho rocnika. Maju super ucitelku, prisnu, ale poctivu. Vzdy stihnu prebrat vsetko ucivo, nemam obavy, ze by nieco nestihli. Ale idu rychlostou ako potrebuju. Ked ucitelka vidi, ze su unaveni, prerusi hodinu, vezme ich von a tam sa ucia stromy, svetove strany, ucivo z ineho predmetu (vlastiveda, prirodoveda...). Minule na slovencine otvarala okno slovami Open the window, mam z nej radost, aj ked teda neodpusti im nic, ale nauci ich.
Ďakujem babenky, naši začali hneď od začiatku násobilkou, no zdá sa nám že ide veľmi rýchlo na tie naše deťúrence.
Ja mám tiež tretiačku a sa mi zdá, že majú toho celkom dosť. Zo SJ hneď na začiatku roka mali diktát na i/y, to hneď 3,4ky lietali, decká to nevedeli. Teraz už ok. Čitateľský denník nás zatiaľ
obisiel. Matika,vlastiveda ok. Prírodovedné pokusy a hudobnu nezvladam, minule spievala daku stupidnu pesničku o zebre, to sa nedalo. Z informatiky kreslili do zošita pozvánku,na hodinách niečo kreslia v pocitaci....akože pc programy nič? Tv len raz do týždňa a raz plávanie (kde pláva asi 5 deti z triedy)....O kvalite skolstva pomlcim, sme dakde na chvoste eú. A ešte ma štve že nemajú v škole skrinky na veci,to by veľmi pomohlo nebehat s 10kg taškami, telesnou a kufrikmi na výtvarnú, ale brať si domov vylucne len veci na úlohy....

@sedmolinka teda asi nemám čo k téme, ale tie idiotsky postavené úlohy ma vytáčajú do neba. Si pamätám, že aj za nás boli v pracovných zošitoch takéto farebné nezmysly a ja som tomu nikdy nechápala, a hnevalo ma to, lebo som si nevedela splniť úlohu, lebo zadanie jak u tvarožkov...
deti to zbytočne pletie, miesto toho aby ich naučili počítať, tak ich stresujú s takto dementne postavenými úlohami... jaaaaaj, normálne som sa nas*ala