icon

Maminky tretiakov na základnej škole

kucminka
18. okt 2012

Mám tretiačku na základnej škole,chodia necelé 2mesiace do školy a už píšu písomku z násobilky,delivky,dokonca im pani učteľka kázala založiť čitateľský denník,robíme projekty,píšeme príbehy,proste náročnosť nemá hranice.A to majú každý týždeň jeden deň nejaký športový,deň zemiakov,a my potom doma všetko musíme dobiehať.Rada si prečítam aj vaše názory,ako sú na tom vaši tretiaci.

renab
23. nov 2012

@tomsta003 tak mne sa to učivo nezdá nejak náročnejšie. mám dve deti na VŠ a napr. násobilku sa učili už v druhom ročníku. SJ - asi to isté. len tie úlohy, aspoň čo píše kucminka sa mi zdajú pre rodičov. my úlohy skoro nemávame.

renca3
23. nov 2012

@kucminka - nasi pisu podobne eseje od prvej triedy. v prvom rocniku som mu rozpravku pisala ja. teraz v tretom uz ma myslienky, len mu ich pomaham upratat do viet. pisu take akoze predstav si, ze si potapac a si hlbolo pod hladinou, co tam vidis a co si tam zazil. potom sme mali zit v praveku. syn bol akoze dinosaurus a co tam zazil. minuly vikend pisal zase nieco o Slovenskych hradoch. podla toho, aku temu preberaju. je to robota niekedy aj na 2 hodky. ale ked vie co pisat, ide to. citatelsky pisu tiez po precitani knihy cca 250 str. si vyberu jeden pribeh a z toho obsah. potom si mali napisat v skupinke svoj scenar na urcitu temu a odohrat to ako prezentaciu. s tym scenarom som mu tiez pomohla, aby to malo hlavu a patu. takze pracujeme aj my dost.

tunzal
23. nov 2012

bože môj, ako som to dočítala tak niektoré školy to fakt preháňajú, my čitatelský zatial nemáme a práve dnes som sa spýtala učitelky že či budú mať a ona na mna kukala že či mi šibe, že nie možno od 5 ročníka ked ich už ona učiť nebude ale že dovtedy iste nie, uznala že to by význam nemalo keby to rodičia čítali aj diktovali deťom, a má pravdu.....
v škole makajú ostošesť ale na doma máme akurát matiku zopár príkladov a opakovať nasobilku - naši brali už do 70, na čítanie z čítanky jeden príbeh, sem-tam nejaká tá básnička , prírodovedu a vlastivedu len zo zošita čo tam dopíšu max 5 viet, knihy sme si doma ešte ani neotvorili, z angličtiny mávame ťiež zopár slov napísať a preopakovať si čo brali na hodine, nakolko chodí na madarskú školu tak máme do plusu aj madarský jazyk z toho tiež prečítať si niečo a občas písať nejakú úlohu na gramatiku. ale nič viac, neviem ako to učitelka robí ale všetko stíhajú v škole, asi naučili si ako na deti kedže s nimi boli v 1.a 2. ročníku až do 16.00 a všetko tam naučili ani tašky si nebrali domov len na víkend aby sme my rodičia vedeli že dieťa fakt chodí do školy. 🙂

kucminka
autor
25. nov 2012

@renca3 tak aj vy takto píšete.Vy máte aspoň jednu rozprávku na čitateľský,ale naši si majú knižku doma aj prečítať a potom písali najskôr z 3príbehov a teraz z ďaľších 5príbehov čitateľský.Tak makáme doma,fakt mi je to aj ľúto,lebo každú voľnú chvíľu robíme nejaké úlohy.Teraz nám ostala ešte napísať tú povesť,len to tiež musíme najskôr niečo vymyslieť,lebo dcéra nemá ani šajnu čo to povesť je nie ešte písať sama nejakú vymyslenú,budem mať aj ja čo robiť a ešte ju aj ilustrovať,je to prehnané.Takže čas čo sú doma kôli štrajku budeme riešiť zasa a znova len úlohami ☹ 😠

kucminka
autor
25. nov 2012

@tunzal bože,ani mi to tu nepíš,že vaši sa takto učia,čitateľský žiadny,ani úlohy podobného charakteru ako máme my,lebo ma tu švihne 😒

evabb35
25. nov 2012

@kucminka v časopise Slniečko vychadzajú povesti vo forme komixu.

kvetka121
25. nov 2012

naši nedostali cez štrajk žiadne úlohy

kucminka
autor
25. nov 2012

@evabb35 našla som niečo aj na nete,tak to dáme hádam nejako dokopy

kucminka
autor
25. nov 2012

@kvetka121 bože,to len u nás sa tak zakladá na úlohách?My máme A4 zo slovenčiny aj z matiky,čitatelský dorobiť,povesť napísať,z angličtiny písať,učiť vlastivedu,prírodovedu,nábožko,no coment 😠

kvetka121
27. nov 2012

@kucminka pani učiteľka by vám rodičom mala rozdeliť svoj plat 😉

kucminka
autor
27. nov 2012

@kvetka121 ja si tiež myslí,na rodičku jej to navrhnem 🙂 🙂 🙂

geminika
29. nov 2012

Moja dcéra je tiež v tretej tirede a začali malú násobilku. Teraz ich budú mučiť 5-minutovkami asi zo všetkých predmetov. Projekty (pre rodičov) sme po dohode s triednou zatrhli. Na šťastie zdieľa ten istý názor, že tie projekty robia rodičia a nie deti.

kucminka
autor
29. nov 2012

@geminika no kiež by mali ten istý názor všetky učiteľky na škole.Aj tie čitateľské to je robota pre rodičov.Ja tiež čakám teraz nápor po štrajku,budú chcieť dobehnúť zameškané,dúfam,že nenachytáme zlé známky.

geminika
29. nov 2012

Moja si na šťastie veľa zapamätá zo školy, tak sa doma veľmi neučíme, lebo ani nestíhame, keď robíme 1-2 hodiny úlohy, medzi tým nejaký krúžok a hneď je osem hodín a ide sa spať.

ani3012
29. nov 2012

kto používa učebnicu English World?
tu sú k nej slovíčka: http://www.macmillan.sk/img/sl-english-world1.pdf

evabb35
30. nov 2012

@kucminka inak ja nechápem uvažovanie učiteľov: Prečo nepovedia niekedy v 2. ročníku - čítajte si s deťmi nejaké knižky s povesťami, v treťom ročníku budeme s povesťami pracovať /môžu prípadne dať nejaké tipy na knihy s povesťami, nejakých autorov....však čo majú deti z toho, keď všetko len tak narýchlo sa prečíta, s pomocou rodičov sa vyhotoví....však keby o tých povestiach učitelia povedali pár mesiacov skôr, tak si to každý žiak v pohode /cez prázdniny/ knižku s povesťami prečíta, prípadne sa k obľúbenej povesti vráti...

renab
12. dec 2012

ahojte, ja by som sa chcela opýtať (asi od veci), ale majú už vaše deti prerezané trvalé zuby? lebo nášmu už pomaly pred rokom vypadli dvojky hore a zatiaľ nič. takže vlastne vo veku 9 rokov má vymenené len jednotky hore a dolu.

kucminka
autor
12. dec 2012

@renab no naša má vypadnutých už asi 13,alebo 14zubov,ja už to ani nerátam.Teraz nosíme a chodíme na strojček.

renab
12. dec 2012

@kucminka no náš má len štyri a aj to mu narástli krivo. strojček ale zatiaľ nehrozí, keďže má tak málo trvalých zubov.

kucminka
autor
12. dec 2012

@renab no moja má už veľa,ale asi to bude aj tým,že ona ako malá,keď mala rok ,už mala 12zubov,takže ona je v tomto popredu.Dúfam,že sa jej aj o to skôr nezačnú kaziť.Moja mala predkus,tak už od apríla máme snímateľný strojček,teraz v januári by jej mala trhať trojky,že jej tam zavadzajú,Nešťastné zuby,trápia celý život a ešte kopec peňazí zaplatíme. 😒

renca3
12. dec 2012

@renab - aj moj syn len 4 vymenene zatial.

silvia07
12. dec 2012

@renab moja ma 4 hore a 4 dole nove...ale 2 hore tiez mala vypadnute skoro rok

renab
12. dec 2012

@renca3 @silvia07 ste ma potešili, lebo z jeho triedy už nie je nik štrbavý.......

brisilda
22. jan 2013

ahojte dievcata surne potrebujem pomoc ohladom matematiky pre 3 rocnik ZS /pracovny zosit/ ...prosim IP nakolko tu to nemozem napisat ...prosim a vopred dakujem

brisilda
23. jan 2013

kocky uz som sa dozvedel co som potrebovala 😉 DAKUJEM 😉

katka121
26. jan 2013

@kucminka ahoj, dakujem za upozornenie na túto debatu. Nečítala som Vás od žačiatku ale zdá sa mi asi to isté ako Vám škola si navymýšla všakovaké aktivity pre deti navlia im prázdniny a školské volná od vývyslo sveta, potom štrajk - naši majú najnovšie celý týždeň po dve hodiny plavecký a predtým korčulovania za školou ...... na jednej strane to je super pre deti, že škola im vymýšla takého aktivity + rôzne výstavy a kult podujatia, ale keď sa na to pozrieš z tej druhej stránky, nie je týždeň keby im nejaká hodina neopadla, a do toho štrajk - a milý rodič, pekne s dietkom doma makaj a uč sa a douč to čo sa v škole nestihlo......pred rokmi sa mi susedka sťažovala presne na toto, že deti majú moc prázdnin a iných školských aktivít a potom nestíhajú školské osnovy a rodičia musia s detmi doma dobiehať....vtedy som to nechápala, teraz už hej......

kucminka
autor
26. jan 2013

@katka121 no presne ako píšeš,majú samé vystúpenia,štrajky,prázdniny a potom im dajú písomky a deti nachytajú zlé známky.ako aj teraz po Vianociach,hneď v útorok písomka zo slohu.Aby všetko dohnali.Teraz mali písať čitateľský zo 6 rozprávok,tak sme mali čo robiť,a ostatné ide samozrejme bokom,lebo nestíhame,dnes sme robili projekt,ako som prišiel na svet,neviem či pani učiteľka chce od tretiakov,aby sme im tam písali o počatí a pôrode,myslím,že deti 8-9ročné,majú na to ešte čas.Momentálne sa učíme aj rozprávku naspamäť na Hviezdoslavov Kubín,takže sa ozaj nenudíme.

katecameron
26. jan 2013

inak nasi z matiky zacali brat 4ciferne cisla pritom este ani trociferne nevedia zratat ja nechapem naco to je takto postavene na hlavu

dianka2374
26. jan 2013

Nevidím v tom problém nechápem ako to nemôžete stíhať veď príde domov zo školy urobí domáce,projekt... Čitatelský denník nie je tažké urobiť veď prečíta jednu rozprávku urobí obsah niečo nakreslí...

deniseee
26. jan 2013

Zavidim tym, ktori stihaju lavou zadnou. Moja mama tiez ani nevedela, ze sme do skoly chodili, nikdy sa s nami ucit nemusela a co sme nestihli v skole, s tym nam pomohli vychovavatelky v druzine. Teraz? V druzine sa ulohy robit nesmu, moj najstarsi ma poruchy ucenia a nedokaze udrzat pozornost. Vsetko, co nestihne v skole, musime dorobit doma, plus ulohy. K tomu dali prijimanie a s tym spojeny kopec povinnosti aj pre deti aj pre rodicov. Vyriesili sme to tak, ze nech si urobi prijimanie ako dospely a kruzky dovolili len 2. Je vela rodicov u nas, ktorych deti chodia domov o piatej, potom idu na stretnutie kvoli prijimaniu do kostola (kazdy tyzden) , domov pridu o 19:30, vtedy deti prvy raz od obeda jedia a o osmej vecer sadaju k uloham. Niektore deti koncia s ulohami o 22:00. A potom pravidelne v skole nevladzu, pripadne im rodicia na tento den pisu ospravedlnenky. Takze suhlasim s tym, ze deti su pretazovane.