icon

Masturbácia u 8 ročnej dcéry

17. júl 2020

Ahojte maminy, prosím Vás poradte mi, čo mám robiť, moja dcéra, kazdy jeden deň, keď idem uspavat mladšiu, si vezme paplón a pod ním si robí dobre. Ja viem, že je to akože normálne, ale mne to vadí, pride mi to nechutne... Už som jej párkrát hovorila nech to nerobí, a vždy ze ved ona nue, ale vidím to na nej, je celá dopotena, hneď sa mikne, keď prídem. Teraz som zase prišla do obývačky a zase, dnes mam naozaj zlý deň..

ckocka
17. júl 2020

@millky Vyjadrujem názor že pocit hanby je kultúrne a spoločensky podmienený. To považujem za doležitú informáciu pre zakladatelku.

thoughtfulweirdo
17. júl 2020

Ja si pamätám, že som sa vždy v škôlke pred spánkom suchala v rozkroku "nenápadne" pod perinou. A nebola som tam jediná, videla som tak aj ďalšie deti. Robila to v určitom veku aj sestra, aj brat. Robí to aj moja 2,5 ročná. Deti nevedia, že to je masturbácia, nemá to nijaký sexuálny podtón, je im to proste príjemné, ukludnujuce. Stačí vysvetliť a upozorniť, že to patrí len do súkromia a nie pred iných ľudí.

autor
17. júl 2020

@ivangeline práve že nemá stresujúce dní, každý deň jej vytváram program, chodíme po výletoch, nemá ani čas sa nudiť, je stále v pohybe, spokojná šťastná, teda aspoň dúfam 🙂 v rodine všetko OK, takže má šťastné detstvo, snáď 🙂

lauriema
17. júl 2020

Ahoj no ja mam 3 deti najstarší syn má 8, dcérka 5 a malé pol ró ne babetenko. No nevšimla som si aby niečo také skúšala dcérka ani syn. A to si ich všímam až veľmi. Možno syn začal sa sám sprchovát a je tam dosť dlho vždy v kúpelni. Podľa mňa to co róbi tvoja dcéra je tiež nechutne. Nehnevaj sa prosím že som ti to tak napísala. Neviem ako by som sa ja zachovala ale asi by som jej to zakázala no zakázané najviac chuti🙁Si v ťažkej situácii a v situácii ktorá je súčasťou života. Držím ti teda palce aby si nasla riešenie

fem
17. júl 2020

Treba vzdy vnimat ci to nie je forma citovej deprivácie, niekoho citoveho stradania vo vztahu k matke, forma frustracie a pod. Nieco si jednoducho citove nahradzuje. Urcite to nie je uplne ok, ak to trva tak dlho a pravidelne. Zamysliet sa viac nad vasim vztahom. Celkovo o nej pises, nie je celkom ok. Nieco si zanedbala pred 2 rokmi, teraz sa ti dieta pripada ako ti pripada, vyjadrujes sa nie moc ok o nej. Taketo veci sa riesa na zaciatku problemj. Nie po takom dlhom case, ked sa ti dieta svojim spravanim "odcudzuje".

fem
17. júl 2020

Objavovanie spoznavanie tela, ktore je nahodne je ok . Ale urcite nie spravanie, ktore nahradzuje zdravy vyvoj osobnosti, ze dieta nieco strada a nahradzuje si to, pripadne vykazuje spravanie negatvinej pozornosti. Moze to dospiet uplne zbytocne k predcasnej sexualizacii dietata, co znamena, ze nebude na to dieta emocne vyspele. Co mu zanecha rany na dusi, osobnosti, uplne zbytocne. Preto sa treba vzdy pytat na zaciatku takej situacii, dietatu sa viac citovo venovat a pod. Nie ze je to normalne.

ckocka
17. júl 2020

@fem To decko chúďa nenavštevuje vykričané podniky ani neorganizuje swingers párty, čo by sa dalo v jeho veku skutočne označit ako nenormálne.

dominka63
17. júl 2020

Normálne sú aj články o tom ze to je tak

mariska1989
17. júl 2020

@ivangeline no vsetke deti isto nie .nerobila som to ako decko a nerobí to ani jedna z dcér .

makova333
17. júl 2020

@fem skusme troska postudovat vyvinovu psychologiu

fem
17. júl 2020

@makova333 mozno sa treba aj hlbsie rozumiet do problematiky emocionalneho vyvinu osobnosti vzhladom k situacii jedlotlivca a problemov dietata, nie ze dieta necham trapit a citim k tomu znechutenie, ze. Pripadne necham problemami deformovat osobnost dietata v buducnosti. Mimochodom, psychologia nie je jedna ucebnica na statnu skusku.

makova333
17. júl 2020

@fem to ja velmi dobre viem, ze psychologia nie je jedna ucebnica na statnu skusku, kedze som tento odbor vystudovala.

ivangeline
18. júl 2020

@mariska1989 keď si to robila v čase nevedomia,tak nebudeš pamätať.

autor
18. júl 2020

@fem prepáč, ale z čoho si usúdila, ze nás vzťah nie je OK?? Ze už z toho, ako sa o nej vyjadrujem, trochu ma to zarazilo, nenapísala som nič negatívne o nej, je to moje dieta, ktoré má občas štve, ale ľúbim ju najviac na svete, ako aj mladšiu, a dávam im to každý deň najavo. Určite citovo nestrádajú..

fem
18. júl 2020

Nemyslim to zle, na to prides naozaj len ty sama, neurobi za teba nikto iny, ale podla toho, co si opisala, je to zlozvyk, nie objavovanie tela, ktory jej nieco nahradzuje. Pozri ignoraciou, to dobre nebude, lebo ta osobnost sa rozvija, moze a nemusi sa to rozvinut do ok stavu. Kazda osobnost dietatka je jedinecna, niektore osobnosti potrebuju viac casu travit s rodicmi, dalej pri surodeneckej rivalite, sa odporuca byt s kazdym surodencom isty cas zvlast aspon raz do tyzdna a venovat sa mu plnohodnotne, pocuvat atd. Niektorej osobnosti staci, niekomu nie. Taketo veci sa vzdy riesia a zasahuju na zaciatku, pred tymi 2 rokmi, pomalicky sa jej venujem pred zaspanim, objimam, citanim knih a postupne znizujem cas svojej pritomnosti. Cas pred zaspavanim je najviac dolezity pre ludi, pre akukolvek "svorku", vzdy je to najkrehkejsi cas, vtedy su najzranitelnejsi. Vtedy, ked je rodic najviac unaveny. Ako hovorim, kazda osobnost je jedinecna, niekomu by stacilo je mozno viac aktivny extrovert, niekto potrebuje cas aspon kratky cas prezivat individualne introvernte vo vztahu s mamou, rodicom. Niektore deti pocuvaju vacsinu casu rozkazy, zakazy, kriky, alebo laska sa nahradza ponukanim jedla, cinnosti, ale nie jednoduchy cas s rodicom, kedy pritomnost cloveka je plna. Vobec nechcem na teba utocit, ty si precitaj ten prispevok za sebou, verim, ze ak si ho precitas, po nejakom case, tiez tam nieco zbadas. Vzdy treba s dietatom rozvijat hlbsi vztah dnes, aby ten "buduci cas s nim bol, co najjednoduchsi". Problemy sa nekopili. Dnes je bezne, ze deti maju vsetko, aj omnoho viac, maju citove frustracie urcite, lebo ten svet je tak prestimulovany, a vela vsetkeho, ze na obycajnu jednoduchu pritomnost, nie ze neostava cas, ale "ani nevieme ako na to". Nie je to len problem rodica, ale sveta, kolko informacii, podnetov, pretecu okolo nich. Niekedy deti ani za rok neprezili tolko, co dnes za jeden den. Ale my ako rodicia musime sa snazit zasiahnut, rozmyslat, kde este by sa dalo, ten vztah prehlbit, stabilizovat, upokojit. A niekedy sa premoct, aby sme dokazali byt s dietaom len tak jednoducho a nemat chut od neho ist prec. Pre kazdeho je to dnes tazke. Clovek citlivo a ak od seba odstupi, moze nieco zlepsit vo vztahu.

makova333
18. júl 2020

Neries ju, su to uplne nezmysly co pise.

evik159
18. júl 2020

pises, ze sa to deje v case, ked uspavas mladsiu. Aka velka je mladsia? neziarli starsia? (nemusi to byt zjavne, moze sa to diat aj nepozorovane) Nemohla by pri uspavani lezat pri vas a napr. si pozerat knizku? Ak nie, preco? Vies si spomenut, v akom obdobi s tym asi zacala? nemoze tam byt nejaky suvis s tym, ze ste jej zacali venovat menej pozornosti, tehotenstvo, nastup do skoly, umrtie v rodine a pod?

mimano
18. júl 2020

Vaše dievčatko malo pravdepodobne problém so zaspávaním, napr. predčasne uložená na spánok, a tak začalo spoznávať svoje telo. Teraz sa to stalo pravidelnosťou. Ja som už od 3 rokov dcérky zistila, že po uložení na spánok nezaspí prv, ako cca o 20,30 hod. Sama prosila: mama ostaň pri mne ešte. Preto sme sa s manželom striedali a po uložení nasledovalo čítanie rozprávok alebo sme s dcérkou spoločné vymýšľanie rozprávky. Potom sa rada sama otočila nabok a zaspávala. Navrhujem zapojiť cez deň ďalšie rôzne aktivity, ktoré odčerpajú dieťaťu nadbytočnú energiu. Deti milujú a potrebujú rituály, teda veci, ktoré sa opakujú každá deň. Názor odborníka: V súvislosti so spaním sa môžu vytvárať rôzne rituály. Najlepšími rituálmi sú čítanie rozprávok. Nielen, že dieťa ukľudní hlas matky, ale taktiež to buduje vzťah a dôveru.
Stále nie je dôvod na návštevu psychológa.

dominka63
18. júl 2020

@mimano prosím vás a keď ani rozprávky nezaberajú čítame si ale je hore aj do desiatej co je veľmi neskoro a ja som už unavená lebo v noci vstávam k malému neviem ako inak ešte spríjemniť vecer

dkethe
18. júl 2020

@fem myslim si to co ty. Aj baby tu pisu ze za tym nie je sexualny chtic, ze je to 'len prijemne'. Co len potvrdzuje to co si myslime aj my, ze dieta si tym nahradza pocit prijemna, ktory mu chyba od rodicov.

mariska1989
18. júl 2020

@ivangeline ja si spomínam dosť z detstva už zo škôlky

katarinka289
Autor odpoveď zmazal
katarinka289
18. júl 2020

@dkethe urcite to nie je preto,ze by im chybalo prijemno od rodicov.Ja moje deti objimam neustale.Ked su v mojej blizkosti,stale ich bozkam a stiskam.Vecer si s nimi chvilu lahnem do postele,ked idu spat,pritulia sa ku mne....a aj tak to robi...teda robila.Uz som to dlhsie nezaregistrovala

katarinka289
Autor odpoveď zmazal
katarinka289
18. júl 2020

K psychologovi? Prosim neprehanajte.Robim v skolke a ano robia to uz 6rocni... Ja som mojej dcere normalne vysvetlila,ze sa to nepatri a nech to v ziadnom pripade nerobi v skolke

veronikanikka
19. júl 2020

Ahojky no to je uplne bezna vec v takom veku.ja mam 10 r dcerku a tiez to robila okolo 8roku presne tak isto dosla som ju pozriet do izby a ona ruky na suske bola oblecena a tak ale videla som a tiez strhla a ostala obarena,ostala som zhrozena ako reagovat pytam sa Nellka to so si robila nic mami tak som jej dala kazen a ona.stale a potom uz pod paplonom pravidelne som si myslela ze taka mala a ako uchylacka a po kazde som jej hovorila za to aj som jej vynadala no ked som sa na to opytala mojej maminy tak mi povedala ze to je v poriadku ze je zdrave dievcatko a v ziadnom pripade ju nemam.za to hresit staci ze som.jej raz povedala a vysvetlila jej a ze ked ju zas nacapem tak sa mam robit ze som nic nevidela a ono ju to prejde no hlavne nedavat jej za to lebo ze ju mozem zakriknut a tym to v nej zablokujem a potom by bol problem.tak som ju posluchla a naozaj to pomohlo robila to co raz menej a menej a tera uz asi pol roka mozno viac som ju uz nenacapala a to kolko krat idem a rychlo jej otvorim dvere.tak bud je taka sikovna a nenapadna alebo to vazne zabralo a uz to prestala robit.tak ak ti mozem poradit skus to ak ty. Najprv si s nou sadni a porozpravaj sa snou ze bude mat bolavu susku a take kaleraby a nechaj to potom uz tak
😉

veronikanikka
19. júl 2020

@gladys_07 ahoj presne si to napisala...
Urcite nevie co a preco to robi proste sa.jej meni organizmus a kazde zdrave dieta to robi a aj v dospelosti 😉

anonym0001
19. júl 2020

Ja som to robila možno aj od 4. roku. A mama ma tiez párkrát nacapala. Tiež bola v šoku 😂 Potom sa konečne naučila klopať pred vstupom do izby, kúpeľne atď.

makova333
19. júl 2020

@dkethe "Co len potvrdzuje to co si myslime aj my, ze dieta si tym nahradza pocit prijemna, ktory mu chyba od rodicov." Cize ty ked mas s muzom sex a je ti to prijemne, tak si nahradzas tym pozornost rodicov, ktora ti chyba/chybala? Asi taku blbost si povedala ty. To, ze dieta objavuje svoje telo a je mu to prijemne je normalny vyvinovy stupen, ked pomaly dieta prechadza obdobiami a posuva sa pomalicky do puberty. Tak ako ti zo dna na den nenarastu prsia a rozne ine znaky, tak ani do obdobia puberty sa nezobudis z vecera do rana. V osmich rokoch dieta este nerozmysla sexualne, iba mu je to prijemne. A prijemne pocity clovek prirodzene vyhladava. Aj takyto maly clovek.

dkethe
19. júl 2020

Ja som dospela vydata zena. Deti ktore zacinaju so sexom v 13tich - ano, to su tie ktore nemaju dostatok lasky a pozornosti od rodicov.
@makova333