icon

Moje 6 ročné dieťa si ma absolútne neváži

sopka10
19. máj 2017

Ahojte , som uplne nestastna ... Moje6 rocne dieta si ma vobec nevazi .
Robim pre nho co mozem , staram ako len mozem , co chce to dostane , venujem sa mu , milujem z celeho srdca ...
v skole ma super prospech ,nenadava , je citlive to moje dieta nadherne , mudre , uzastne , no nevazi si ma .
Doma si so mna robi sluzku, ..ked uz mam toho dost a ide mi to cez hlavu tak skriknem ze uz bolo dost ja nie som tvoja sluzka ..odpoved : ano mami si . Vytoci ma to ze moje vlastne dieta sa so mnou takto bavi tak zakazem napr.x-box , a laptop na cely den , .. necham len rozpravky na tv . , ked nieco navarim nechce jest tak zakazem sladkosti alebo cokolvek ine pokial nezje to co som dala ... odpoved: etse sa na mna nastve a ukazuje nervy .
Pooblieka sa akoze ako na modnu prehliadku pocas dna... o hodinu ..vsade veci porozhadzovane a berie dalsie ...nechapem...poviem jej ze ziadne dalsie neberie a dam to naspet do skrine ...ukaze mi nervy a este sa do mna zacne ze to su jej vec a ze ona si s nimi moze robit co len chce leo su jej.
Spori si korunky v takej doze ( vacsinu jej tam sporim ja samozrejme ) ideme do obchodu a ona zacne ze si to moze minut lebo je to len jej...(aj ked napr.bezne nakupy to nie je problem ked poviem ze dnes nekupujeme ziadne hracky tak v pohode , nerobi mi cirkusy ) pricom jej to tam sporim, preto aby sa naucila s tym hospodarit a aby aj pochopila ze ked to naraz minie nebude mat uz nic...(ludia ma tam bezne 70-80 libier ) a vie o tom pretoze niekedy ich pocita ...vie dbre ze same tam nenaskacu...
Nikedy mam pocit ze by bola schopna za zapredat za kusok cokolady alebo ja neviem ani coho .
Dnes si po nu prisiel akoze ,,otec ,, niekedy si ju berie na vikend ( nie je to biolog.otec ale mala si ho tak pameta kedze s nami do casu bol asi cca do jej 5 tich ) , sla som s nimi na atrakcie kde chodievame bezne , alebo on s malou alebo ja ked je doma so mnou...viete co spravila? najprv zacala zjapat nech idem prec , a nech s nimi nejdem .. potom zacala revat ako blazon ze ona si mna tam nezela .
Viete ako ma toto ranilo? nedavno som dorevala ako male decko , co sa nemozem cez to preniest , ze vlastne dieta mi toto takto povie...tak hnusne ma odbije ...
nadovsetko ju milujem a velmi by som chcela aby toto zmenilo , boli to ked sa k vam vlastne dieta takto sprava ... no nemam silu nastolit razne pravidla alebo vlastne ani neviem kde zacat... ako vysoko polozit hranice... co je uz moc , co je este v pohode ...je citliva a ja ju milujem , ale ona ani nema sajnu ako mi tymto spravanim ublizuje... a nechcem ani aby ma znenavidela alebo zacala utekat k nemu za to ze jej zrazu nastavim pravidla myslim tym prisne alebo neviem ani sama co, ... poradte kde mam zacat?
Prosim Vas na komentare od veci nie som zvedava... potrebujem pomoct.

sopka10
autor
20. máj 2017

priznam sai, ked som este byvala s tym jej akoze ,,otcom,, raz mu mala skakala po nom proste hrali sa spolu , ona si tak dovolila ze mu z nicoho nic dala facku ... mozno ho to zabolelo alebo to preslo uz jeho hranice alebo co ..nikdy pred tym na nu za tych par rokov ani len hlas nedvihol proste nic... zniesol by jej aj modre z neba ... no chitil ju za ruku a capol alebo proste strelil jej po chrbte.... po vedala to v skole ...vies co nasledovalo ? Volali mi do prace musela sombezat do skoly kde ma uz cakala socialka, policia a psychologovia.... dostali sme len warning , kedze to bolo prvy krat a ked s nim mali sukromny rozhovor tak vyslo z toho ze ona je doma rada , domov sa tesi , a ze aj nas ma rada ...... vies toto ma dost obmedzuje , keby ze byvame na sk , za nieoco take by z horela cela jej rit ... a ani by som sa za to necitilaprevinolo...
sama dobre viem ze bez pravidiel a resepktu sa k nicomu nikdy nikto nedopracuje..no neviem ake nasledky bude mat ze ju vytrhnem z tej jej princeznovskeho zivota a nastolim diktaturu..chapes co tym myslim?

sopka10
autor
20. máj 2017

@obsadenemeno prepac, ale je jedno ake ine temy mam, no a? co napr.pletove masky alebo prsia su temy len pre 16 rocne ci co ? a tapam sa ? mozno s tou vychovou, ano sam v zahranici s dietatom , robota full time , prenajimam si cely dom , platim ho , staram so o malu chodim na vyety a vslico mozne... niektori v 25 len sa odstahuju z domu a niekde sa potuluju alebo len party tu a party sem , dorgy a vsetko mozne , prepac ale takto si to napisat nemusela.... ked si si nevsimla tak ja sa snazim , a keby som rozmyslala ako 16 rocne decko ako ty vravis, tak si najdem prachaca, zveim sa mu na krk a vychovu necham na nho a neriesim ...nehnevaj sa ale toto ma trochu urzilo ty to vidis velmi lahko

jania023
20. máj 2017

@sopka10 v prvom rade hned v pondelok volat nejakenu detskemu psychiatrovy. Cakacka je dlha tak nech to mate cim skor.
V pondelok ked ju budes viest do skoly tak pri odchode jej povedz ze doma ju caka prekvapenie a chod prec.
Pri domov a vsetky hracky okrem farbiciek a papieru zbal do sacku do kosa.
Telefon ci pocitac prec, kabel od telky prec. Vsetko co ma rada prec. Oblecenie nechaj len minimum.
Ked pride domou tak pred domom jej vysvetli ze ked si mysli ze v decaku jd lepsie tak od dnesneho dna to bude takto aj u vas.
Napisat planik co musi mala zvladnut domace prace,nalepit na chladnicku.
A ist ku psychiatrovy aby potvrdil ze niesi zla mama len mala je diablik pretoze v anglicku beru deti ako na pase. Porozpravat sa s jej triedou ucitelkou a opytat si akoze rady co robit, v skutocnosti ju len oboznamis s problemami.
Pokladnicku vypraznit. Ked donesie dobru znamku dat lybru ak necha bordel vziat lybru pred jej ocami.
Ked po papani ofnesie tanier do dresu pochvalit ju. Atd.
Hlavne tvrdu ruku.
Ak sa spameta das jej nejaku jej hracku nie vsetke. Sk bude mudrovat vezmes jej ju a pred jej ocami smaris do kosa. Nech sa aj pokraja od zlosti tvar sa ze nic. Zapni si telku sadni na gauc a akoze nic, len jej povedz nevh ide revat inde lebo nepocujes telku a ked neprestsne pridaj hlas na tv. Funguje to na 100% len sa nesmies nechat zlomit a hlavne spolupracuj z triednou a psychiatrickou aby si bola kryta keby mala raz naozaj volala policiu.

obsadenemeno
20. máj 2017

@sopka10 preco SA urazas??? Proste takto vyznievas, nezrelo a nedospelo.
Fajn, ze sa s tym snazis nieco robit.

A fakt, kasli na prsia ci kurdskych fesakov, ten pravy pride, ked budes na vztah pripravena a bude ta milovat aj s tymi lentilkami pod kobercom. Don't you worry.

sopka10
autor
20. máj 2017

@jania023 boli sme uz za odbornikom a aj za triednou a aj za riaditelkou, vsetko je podla nich ok , a take obdobie je podla nich normalne ..posudky od lekara ani nemame z dovodu ze nie je dovod ....podla mna nie jeto normalne
preto to skusam riesit , pytam si rady , mozno ma niekto podobne skusenosti a vie ako na to tak poradi a ja vyskusam samozrejme , snad to zaberie , mozno nie neviem ... ale ked budem nerobit nic tak sa to nezmeni a ani nevyriesi iba zhorsi

sopka10
autor
20. máj 2017

@obsadenemeno neurazam sa pre nic za nic ale trochu ma to urazilo, snazim sa ako mozem , a ver mi ze to vobec nie je lahke

jania023
20. máj 2017

@sopka10 tak vsetko zobrat a nedat

obsadenemeno
20. máj 2017

@sopka10 ja ti to verim. Ale zacat musis od seba. Stanovit pravidla. Aj pre dceru, aj pre seba. Lebo ak ty povolis, dcera sa nauci, ze tvoje slovo nema vahu a takto si respekt veru nevybudujes.
A neskusaj raz to, potom ono. Musis si stat za tym, co povies.
Kde v UK si?

nanervy_2
20. máj 2017

@sopka10
Mam taky dojem z tvojho uvodneho prispevku, ze si sa v ramci rozchodu velmi zafixovala na dieta. A nemas absolútne ujasnene, co vlastne chces.
Najjasnejsi priklad je to setrenie - setris jej, DAVAS JEJ tam peniazky, ale ak sa ma naucit zodpovednosti, musi si ich ozaj minut sama na co chce a potom prist na to, ze na dalsie uz nema,.lebo minula na nejaku blbost.
Akoby ti bolo, keby ti zacal zamestnanavatel hovorit, ako mas minut plat? Tak bud davas alebo nedavas.
Ked sa hra na modnu prehliadku, najprv je to sranda a zrazu zákazy...
Tak bud sa tesim, necham hoci všetko vyhadzat, len na záver upozornim, ze musí poskladať. A poskladame spolu naspat.
A sluzku ze robis, no nerob ;) nie je zvyknutá pomahat, na začiatok by som ju vyzvala pomahat. Napr. neodlozi do prania, nevyperiem. Jej izbu vyzvat ze popraceme spolu, ked nie, nech si slape po bordeli.
Tooz a nebrat osobne odohnanie, ved aj ty chceš mat niekedy sukromie. Moze to byt reakcia aj na tvoj tlak. A vobec, chce ist sama s otcom, spravim si cas na seba...
Sama si si neista a tvoje dieta len reaguje na tvoju neistotu.. Deti citlivo reaguju na emocie rodicov, zamysli sa, co tvoje zrkadli tvoje dieta

nanervy_2
20. máj 2017

@sopka10
Takze k tvojmu nadpisu: a ty si sama seba vazis?

sopka10
autor
20. máj 2017

@nanervy_2 jasne ze si seba vazim , ale k malej to takto neberiem ...

nanervy_2
20. máj 2017

@sopka10 a ako to potom berieš (ospravedlňujem sa za tykanie) k malej? Tam u tvoja hodnota klesá?
Ak sa rozhodnete pre zmenu, treba sa pripravit, ze sa bude mala branit.
Ujasnit si co vlastne chces, ako sa ma prejavovať ucta (a co je reálne, od 6r by som isto nečakala, ze ma bude chciet vzdy pri sebe)

pribinak
20. máj 2017

Ty chod k psychologicke s tym, ze Ty si nevies dat rady, co so k tebe dieta dovoľuje, ako manipuluje a ako sa doma sprava
Povedz, ze ta jej neposlušnosť vyčerpáva a chces radu ako to zvládnuť
Povedz aj to, ze ta udrela

fotoarch
20. máj 2017

Dievcata to je Anglicko.
Ak 6rocnej vezme x-box,mobil,tablet a dieta ztrucuje a v skole povie ze matka ju udrela - socialka jej dieta vezme, na pravde nezalezi...
Autorke - moj 10 rocny nema mobil, tablet atd ....
Si milujuca matka urcite si aj dobry clovek. Dieta mas ako modlu - tento vztah nefunguje a ani nebude do buducna - vztah je chory .
Nema vzdor - je inteligentna, kruta, rozmaznana , manipulativna - moze byt v zivote nestastna a vinu hodi na teba ... Drzim palce aby ste nasli harmoniu ( vychovavam 3 deti )

janickacrazy
20. máj 2017

@sopka10 Koleduješ si o veľký prúser, dievča. To dieťa si s tebou robí, čo chce. Mám podobný prípad v rodine, bratranec bol od mala rozmaznávaný tetou, v 6 rokoch robil to, čo tvoja. Dnes má 25, je závislý na alkohole a drogách, momentálne sedí vo vazení za fyzické napadnutie a drogy. A taký to bol pekný chlapec! Dnes je z neho troska a jeho matka si až teraz priznala, že urobila obrovskú chybu vo výchove. U teba je ešte čas to napraviť. A kludne by som sa aj na SK presťahovala kvoli tomu, lebo ked ti ju raz zoberie sociálka v Anglicku, tak už ti ju nedajú. Ja mám tiež doma 6ročného syna a niečo také by si nikdy nedovolil ku mne.

456456
20. máj 2017

@sopka10 Máš to ťažké. Chybou je už len to, že jej dávaš všetko. Môj malý dostával od otca tablet, a menil sa. Nič pre neho nemalo hodnotu, len len tablet. Nemali sme rovnaký názor s mužom. Ale keď sme prišli do stavu a opýtali sa koho má najradšej, koho ľúbi, po čom túži odpovedal už len tablet. Všetko ho nudilo, začínal byť drzý... . Mužovi docvaklo, že už nie je všetko ok. Pravidlá sú, že sa hrá 1 hod. 1x za týždeň. To som Ti dala ako príklad, výdobytky novej doby hrozne zle vplývajú na deti. Ty jej kúpiš x-box, ešte ma aj PC, telku. Celé zle, má len 6 rokov, čo jej chceš kúpiť keď bude mať 12? Zobrať jej to, alebo zablokovať tak, že je to pokazené. Kľudne skry aj ovládač😀. Všetko postupne a opatrne, zvykne si že to nemá. Nič nové nakupovať. Pokladnička nie je dobrá vec, detičky musia dozrieť aby to chápali. Nevidím v tom význam a ešte keď ich tam hádžes ty. Zober jej peniaze, alebo niečo kúpte, proste ich minte napr. na tie atrakcie a už s ňou skonci alebo jej povedz ze jej prispejes keď niečo dobré urobí, ale nie dávať za každú hlúposť lebo si znova tam. Ja by som ju zrušila a odmenovala tak, že raz do týždňa ju zoberieš niekde na atrakcie, kde veľmi chce ísť. Aj atrakcie treba obmedziť to nie je samozrejmosť. Sladkosti pomaly kupovať menej a menej cukor a farbivá škodia, dieťa má veľa energie a potom nevie co so sebou. Nepísala si, že či chodí do nejakých športových krúžkov alebo robí nejakú aktivitu. Na miesto atrakcie ju zober napr. Ku koňom, alebo sa choďte len tak kuknúť do tanečnej školy, možno keď niečo uvidí tak sa jej to zapáči a bude to chcieť skúsiť. Pusti si nejaký film o koňoch, plávaní, tancovani a pomaly sa na niečo chytí uvidíš a bude ju to meniť. Len ju nesmieš nútiť a pýtať sa jej že či sa to jej páči. Chod na nejaký ranč, alebo do tanečnej školy nechaj ju na lavičke sedieť a nechaj ju tam chvíľu samu, nech nasáva tu atmosféru (dohodni si to s tou pani). Potom sa tvar akoby si bola len niečo vybaviť. Treba ju zamestnať a takto viesť k pravidlám postupne. Už bola prekrocena hranica, teraz musíš opatrne a zrozumom. Napr. náš krpec 15 m rád ťahal za vlasy, keď potiahol on, tak som ho potiahla ja. Pochopil to a už to nerobí. Nechceš ju bit, tak skus túto metódu, vrátiš aby vedela čo robí. Maminky nemajú takú autoritu ako oteckovia, nie sú pri nich stále, nepočúvajú čo majú a musia urobiť a ešte sú to chlapi-princovia. Nechodievaj s nimi, aj pri oteckovi sa raz ukáže v pravom svetle a on jej to určite znášať nebude, až potom si uvedomí kde je maminka. Držím palce, ťažko sa mi píše som na mobile, takže veľa preklepov ak by sa niektorá maminka ozvala že neviem pravopis....😀.
Ak by si potrebovala niečo opýtať kludne napíš aj do správy.

pieksamaki
20. máj 2017

@sopka10
uf drsné, na Anglicko bežné, ....nezavidim....žila som tam chvíľu, nedokázala som sa stotožniť S niektorými vecami....

anjelicek26
20. máj 2017

Uprimne hlupost, ze toto suvisi s krajinou, kde ziju... zili sme v UK dost dlho a aj s detmi a pravidla sme mali rovnake...dodnes nemusim po detoch kricat a nebodaj ruku zdvihat, aby som si presadila svoje pravidla... staci pohlad a vedia, ktora bije 😂 Len to chce trpezlivost a doslednost vo vsetkom... hlavu hore a bez strachu zacat zo zmenami... ziadna socialka ti dieta nevezme, lebo mu povies, ze si musi izbu upratat ci kufor same zbalit ci vyniest smeti, to je velka bublina nafuknuta... rovnako ked ta dieta udrelo (toto inak fakt mimo, ze sa stalo!), zobratie tabletu je velmi mierny trest ze az... takze tak... komunikovat s dietatom, ale jednoducho, ziadne vysvetlovacky a kompromisy, TY ROBIS PRAVIDLA.

tarvika
20. máj 2017

Baby tivradia dobre. Stanovit pravidla hranice a nepovolit ani keby traktory padali. Bude sa hnevat kvilit bude ta chciet bit ale to je normalne. Nechaj ju revat, ale nenechaj sa bit. Druha vec- neber to osobne co ti hovori ze ta nechce nelubi ze mas ist prec a podobne. Dieta to tak nemysli len to hovori aby ti ublizila lebo sa v tej chvili na teba hneva. Naozaj sa musis od toho odosobnit ked ti hovori veci ktore od dospeleho by ti ublizili.

deniska2706
20. máj 2017

Ak máš rodičov tak si ich zavolaj k sebe na týždeň. Oni keď uvidia správanie tvojej dcéry tak s tým určite niečo urobia. Ako starší ľudia nedovolia aby sa ich vnučka takto správala a napravia ju to sa neboj.alebo ju na prázdniny normálne pošli k rodičom na výlet nech sa aj im ukáže

katarinamarkova
20. máj 2017

@sopka10 idem čítať do konca, ale prvú najvačšiu a najzákladnejšiu chybu - svoju chybu uvádzaš sama v druhom riadku:
,,co chce to dostane,,

! preto si z teba robí slúžku, lebo sa ako slúžka správaš !

katarinamarkova
20. máj 2017

@sopka10
@sopka10
........,,Pooblieka sa akoze ako na modnu prehliadku pocas dna... o hodinu ..vsade veci porozhadzovane a berie dalsie ...nechapem...poviem jej ze ziadne dalsie neberie a dam to naspet do skrine .....

? a prečo to dávaš do skrine ty??

katarinamarkova
20. máj 2017

@sopka10 prečo ju jednoducho nenecháš tie jej nasoporené peniaze minúť na nejakú totálnu blbosť - všetko minie, nebude mať nič a to čo si kúpi ju po pár dňoch omrzí ...... len takto sa naučí, že miniem = nemám.
to že to 6r. dieťaťu dookola vysvetluješ je síce pekné, ale raz zažiť je fakt lepšie ako tisíc krát počuť.

katarinamarkova
20. máj 2017

@sopka10 ...,, ... no nemam silu nastolit razne pravidla ,,

vidíš sama kdesi tušíš že bez tých pravidiel to asi nepôjde.
mám otázku: a máš silu trpieť takéto správanie z jej strany?

katarinamarkova
20. máj 2017

@sopka10 ok.
komentár k veci:
- nastav jasné pravidlá
- urči pevné hranice
- láska a pravidlá sa nevylučujú ale doplnaju
- neupratuj po nej jej neporiadok
- nedaj jej vždy to čo chce
- zlé správanie sa jednoducho netoleruje
- nesprávaj sa ako slúžka!
- správaj sa ako matka

katarinamarkova
20. máj 2017

@sopka10 ,,..tak na mna zacne ze preco by ona mala nosit moje veci..ved nie su jej tak si ich mam odniest sama .... ,,
otázka:
čo jej na toto odpovedáš??

katarinamarkova
20. máj 2017

@sopka10 ....,, tiz neviem na ako dlho napr.jej tie veci zatrhnut , napr.x-box , tv, pocitac , na den na dva? na tyzden ? ako dlho co je primerane ? a co je uz cez?,,....
čo takto jej jednoducho tieto veci nastaviť ako odmenu - len v prípade, že bola celý deň dobrá.
?
inak žiadny x-box,pc,tv......
!
nebude dobrá 20dní po sebe, bude bez toho 20 dní 🙂 bude dobrá každý deň, nech hrá každý deň 🙂 - hodinku?

katarinamarkova
20. máj 2017

@sopka10
@sopka10
.....,, ale neporodila som ju na to aby ju mlatila...takze ziadna jedna sa nekona ..a aona si ide dalej svoje,,.....

k tomuto len taká filozofická otázka, nemusíš na ňu odpovedať, podstatné je, aby si sa nad ňou zamyslela:
- a porodila si ju na to, aby ona mlátila teba?

mandala77
20. máj 2017

@sopka10 si vo veľmi ťažkej situácii. Ona Ťa drží v šachu.
Mužovi už pretiekol pohár tolerancie, udrel ju (asi bola z toho veľmi prekvapená) a čo ona urobila? Ona si neuvedomila, že prestrelila, ona to povedala v škôlke!
Zistila, že Ty sa bojíš (že Ti ju zoberú) a podľa mňa Ťa určitým spôsobom citovo vydiera, lebo vie, že Ty povolíš a ustúpiš. Robí nejaké cirkusy, ak jej niečo zakážeš? Ako ďaleko dokáže zájsť? Ako sa prejavuje ak jej niečo zakážeš, dáš jej nejakú povinnosť?
Mala by si to riešiť podľa mňa s odbornou pomocou. Mne sa páčil veľmi príspevok od @jania023 Lebo Tvoja dcéra je teda tvrdý oriešok. A vyrastá z nej excelentná manipulátorka.

briketa
20. máj 2017

@sopka10 ma okruh kamaratov v ulici, ze sa mozu spolu hrat vonku?