Môže dieťa po rozvode rodičov navštevovať dve základné školy?
Zdravím vás,viete mi niekto poradiť ako to funguje,keď po rozvode žijeme každý v inom okrese .Je možné žeby dieťa navštevovalo základnú školu tam pri ktorom rodičovi akurát bude.Dakujem za rady.
@petulda333 zas nepreháňaj, kde ju ja odsudzujem, píšem tak všeobecne a v množnom čísle ako to len ide
Nerýp zbytočne a radšej jej niečo porad
@pribinak
@elizabet173 ja som tiez pisala vseobecne. Kazda druha jej tu naklada. Debilni rodicia a pod
@petulda333 ty čo rýpeš? Kde píšem že ona je debilna? Píšem vo všeobecnosti
Veď ja ani neviem či sa to tyka jej, alebo sa pyta lebo sa to tyka kamosky známej či susedy
Čo mam ja s príspevkami ostatných? Veď píš im
Už mi nepis, nebavi má sa s tebou ťahať o slovíčka
@pribinak ty nevies citat? Tak to skus este raz
@lilia13 my mame striedavu a zijeme v dvoch okresoch vedla seba a sudca rozhodol,ze dieta bude navstevovat skolu v mieste bydliska matky. Otec ho vozi 30km do skoly kazdy druhy tyzden.Ja som vsak so striedavou nesuhlasila a aj tak sme tak skoncili. Dieta nechce ziadne kruzky poobede, lebo cestovanie... je to narocne 🤷♀️ drzim palec
@petulda333 skús si prečítať môj príspevok ešte raz, pomaly a snaž sa o porozumenie textu
Všetkým okrem teba sa to zatiaľ podarilo.
Toto by som nedopustila. Spravila by som aj nemozne, aby mohlo chodit do jednej skoly.
@petulda333 ano ma pozerat len na dieta a nie na seba, takze ano prestahovala by som sa stale lepsie ako dopustit a znicit cele dieta
@lienka.7 ....ja neverím tomu,že toto nejaký sudca odklepne.Skor to funguje tak,ako sa pise vyššie,že sa odklepne jedna škola a h olt,druhý rodič má smolu.Ci?
Zas na druhej strane....súd môže rozhodnúť ako chce a dvaja ,,super" rodičia si aj tak spravia po svojom,že?
Každopádne pre mňa je choré už to,že jednej matke a otcovi vôbec takýto debilný nápad vôbec napadne.
@lilia13 možné to síce je, ale psychológovia a kolizne sú proti a snažia sa dohovoriť rodičom. Inak, kto ma taky uzasny napad?
@bolarazjedna však jasne ze od stola, v pondelok sú voľby a v utorok je z neho odborník na školstvo 😀
😀 to je ale lavína..možno sa len pýta, že súd povoli striedavku, napriek tomu, že by dieťa do dvoch škôl
@doriiis myslím ze v inej diskusii to uz bolo riešené. Ze dieta môže mať 2 školy len pokial to "odobri" sud. Bolo tam vtedy spomínané niečo v zmysle ze riaditeľka nechcela dieta do 2.skoly prijať, ale ze musela na základe rozsudku, aj si dobre spomínam.
Inak teraz pritiahnuté za vlasy, keby toto malo byt tak u 1/3 zo všetkých detí, som zvedavá, ako by riešili mesta v triedach? To ako by si 1 miesto sharovali 2 decka ako v office? Jeden týždeň Jožko, druhy týždeň Anička? Cele chore tento systém. A to ked tvrdia rodicia, ze im na decku záleží a toto mu spravia, tak si pekne 💩 do huby.👌
@beronsche poznas taky pripad na S, kde to rozhodol sud alebo sa rodicia dohodli? Lebo podmienkou striedavky je to, ze dieta by malo byt v jednej skole a moznost chodit od oboch rodicov.
@elizabet173 prosim ta vies mi napisat, ktory to bol sud na Sk ale nebola to dohoda rodicov. Toto ma vazne zaujima, precitat si take rozhodnutie sudu.
@betulinka1 priznavam, ze podrobnosti neviem. Kazdopadne, matka s tym nesuhlasila.
A zachytila som aj tu na koni temu, kedy sud odklepol striedavu starostlivost v pripade, ze rodicia byvali od seba vyse 100km.. tak si neviem predstavit, ze taky "detail" mohl ujst sudcovej pozornost..
Ale samozrejme, Kym nevieme presne informacie, su to Len spekulacie.
@lilia13 to fakt sa toto pýtaš? Ani by som o Tom neuvažovala...chuda dieťa...riešiť naraz dve ťažké životné situácie...

@pribinak myslim,ze kazda z nas by urobila vsetko preto,aby dieta bolo v pohode. No ona tu dokopy nic nenapisala a uz je tu odsudena.