Môže škola - školský klub detí - požadovať potvrdenie o zamestnaní rodiča?
Ahojte
Chcem sa spýtať či môže škola vyžadovať potvrdenie o zamestnaní od rodiča aby dieťa mohlo navštevovať družinu ? Na škole zrazu nemajú dosť miesta pre syna v družine a vyradili ho ...
Poslali mi aj body na základe ktorých bol vyradený ( + ďalšie deti vyradili z kapacitných dôvodu) lenze syn nenapĺňa ani jeden z danych vodou na základe ktorých vyraďovaní deti. Keď som sa na to ohradila tak mi napísali že im mám dať potvrdenie o tom že chodím do práce. Do družiny mi dieťa chodí od začiatku školy ( 1.rocnik ) využíva ju naplno chodil tam pravidelne a neboli problémi a teraz zrazu už chodiť do družiny nemôže ....
Prosím poraďte čo robiť
Ďakujem
Ty obchádzaš pravidlá a vadí ti, že škola ich dodržiava.. Presne takéto osoby sa vždy najviac sťažujú.
@matkahelka u nás si píšu len tie deti, ktoré chcú a prváci nemôžu vôbec, takže môj syn sa chcel v družine vždy hrať, tak úlohy až doma 😅
@janickacrazy u nas to bolo tak, ze nie deti o tom rozhodovali, ale rodicia. na tyzdennej baze sme do ziackej vzadu pisali druzinarkam, ci chceme/nechceme, aby si deti robili v druzine ulohy v dany tyzden.
@matkahelka záleží asi od priorít rodičov nie vychovavateliek... My sme sa zobedovali, vonku sa vyšantili a išli poväčšine domov .... Počula som, že v Bratislave si na tom zakladajú rodičia... Tu si zakladajú na psychohygiene
@siskaaksis opatrovatelsky prispevok je v sucastnosti vyse 500€, tak ako to, že Ti nevyjde ani na plienky??? Niekto dobre zneuziva Tvoju naivitu.
Ak by si dieta dala aj do jasli, najdes si pracu trebars v Lidli, alebo inde v obchode na 4-6 hod a stihnes sa aj detom venovat. Na jasle sa dá vybavit prispevok od statu 280€... Skus uvažovat takto, nie že niekam chodis na cely den skoro zadarmo a na dolezite veci nemas cas a ani peniaze. Takto si len v zacarovanom kruhu.
@ivuska027 prispevok na jasle sa daval vtedy, ked boli rodicaky nizsie. naco si vybavi prispevok od statu na jasle 280€ ked rodicak ma bud 280 alebo 380€. je to zbytocne.
@stvura autorka ma 1.5 rocne dieta a 9 rocneho skolaka, pre ktoreho riesi druzinu
@poopsie moja dcera chodi do skoly do KE a kym chodila do skolskeho klubu, vonku chodili decka denne (s vynimkou dazdiveho, ci veterneho pocasia), ale teda ak boli od jednej vonku, tak ani vychovavatelkam sa nechcelo byt s nimi dlhsie ako 1.5 hodiny. o tretej uz boli davno spat v klube a robili ulohy. a deti, ktore boli v klube dlhsie, tak potom chodili este do telocvicne. psychohygiena je fajn, ale ak ma zena 2 deti na 1 stupni a pride z prace o piatej z vyplazenym jazykom, treba jej chystat veceru a ucit sa s detmi, je rada, ze aspon od tych domacich uloh je odbremenena. lebo zas, povedzme si uprimne, prvaci a druhaci koncia o pol dvanastej- max o dvanastej, tak za tie 4 hodiny v klube maju aj luxusnu psychohygienu, aj stihnu urobit ulohy. len teda je to o tych vychovavatelkach, ako som pisala, pretoze nie vsetkym sa chce s detmi nad tymi ulohami sediet. moja dcera mala ulohy z klubu napisane vzdy krasne, uhladne, bez chyb, akoby ich pisala doma pod mojim dozorom, pretoze mali mlade kocky cerstvo po skole, plne chuti a entuziazmu sa detom venovat na maximum. ale vo vedlajsej triede mali 2 starsie vychovavatelky, asi 50rocne, uz znudene a znechutene rokmi v skolstve a parkrat, ked sa stalo, ze boli na zastup, tie dcerine domace vyzerali hrozne. a aj dcera skonstatovala, ze tie vychovavatelky len sedia za stolom, piju kavu a ani im tie ulohy nestrontrolovali, ked sa deti nieco opytali, tak im len odvrkli, ze nech sa pozru ako to robili v skole.ale nastastie to bolo vyslovene parkrat za 4 roky, inak mali vzdy tie mlade kocky a tie boli super.

@matkahelka taký príspevok som nepostrehla, v tom prípade beriem späť