icon

Môže učiteľ známkovať neprítomného žiaka v škole?

zuzkaaa1234
20. máj 2025

Dobrý deň chcem sa opýtať či má niekto skúsenosť s tým, že keď bolo dieťa doma choré a v škole písali písomku tak to dieťa dostalo a. Ma pravo učiteľ známkovať žiaka keď nie je v škole. Za celý pól rok žiadna známka a teraz ku koncu mi to príde len aby dačo bolo tak a lebo akože nie je chyba dieťaťa že je choré a v škole sa píše písomka. A to dostalo rovno 3xa za jeden deň z jedného predmetu.

Strana
z2
kacena4
20. máj 2025

znamena to, ze ked si dopise pisomku (co si ju bude musiet dopisat) tak mu prepise a na znamku

melanta
20. máj 2025

A nie je známka. Je to poznámka "absencia", čiže chýbal. Píšeš, že nebol v škole, tak logicky má zapísané A. Ak písomku dopíše, A sa mu zruší a bude tam mať známku.

zuzkaaa1234
autor
20. máj 2025

Áno chápem ale keď si pozriem priemer ma tam 5 lebo z tohto predmetu ešte známky nemá len tie 3 áčka.

macilaci
20. máj 2025
@zuzkaaa1234

Áno chápem ale keď si pozriem priemer ma tam 5 lebo z tohto predmetu ešte známky nemá len tie 3 áčka.

@zuzkaaa1234 dopíše písomky a bude mať normálnu známku. Absencia sa odstráni.

melanta
20. máj 2025
@zuzkaaa1234

@zuzkaaa1234 keď bude odskúšaný alebo napíše písomku, tak sa mu 5 zmení na známku, akú bude mať z písomky/skúšania.

demografka
20. máj 2025
@zuzkaaa1234

@zuzkaaa1234 a tebe nevadi, ze dieta chyba vzdy ked je pisomka a v maji nema znamku? ved kontaktuj ucitela a dohodnite sposob preskusania, moze ist o choroby aj o vyhybanie sa, preto sa dava to "a"

zuzubb007
20. máj 2025

A znamená absencia, to aký priemer tam píše si nevšímaj, však napíše písomku, vyskúša ho, nechápem, že je koniec roka a nemá známku to tá netrápilo doteraz?, musí mať minimálne dve známky aby prešiel, treba sa spýtať učiteľa nech ho vyskusa

anjelicek26
20. máj 2025

Ako pise demografka, syn mal poziadat o dopisanie alebo preskusanie a nie vynechat tri pisomky a ocakavat neviem co (?) Ucitel ho nema ako inak ohodnotit, kludne mu moze dat komisionalky, ked si tie znamky nedozbiera...

lukbe
20. máj 2025
@zuzkaaa1234

@zuzkaaa1234 a akú má mať výslednú znamku, ak 3x nebol na písomke, takže to má za 0 bodov? To by si si aj ty mohla vypočítať a domyslieť. Tak je nastavené znamkovanie na edupage. Ale asi by ste chceli opraviť z jednej látky a hotovo. Tak sa to teda nerobí🙈

demografka
20. máj 2025

este sa na to pozri aj z druhej strany, tvoje dieta chodi pekne do skoly, uci sa, pise pisomky a potom ma spoluziaka co vzdy chyba a on by dostal rovnaku 1 na vysvedceni za 1 opravenu znamku ako tvoje, co makalo cely rok... spravodlive???
moj syn takych spoluziakov veru mal, skodia sice len sebe, ale je to velmi nefer

akvi
20. máj 2025
@demografka

@zuzkaaa1234 a tebe nevadi, ze dieta chyba vzdy ked je pisomka a v maji nema znamku? ved kontaktuj ucitela a dohodnite sposob preskusania, moze ist o choroby aj o vyhybanie sa, preto sa dava to "a"

@demografka autorka píše, že dostal 3x A v jeden deň. To je vyhýbanie sa? 🤔 Btw , je chyba učiteľa, že za celý polrok nebol schopný oznamkovat ziaden výstup z hodiny, to je to, nad čím sa treba zamyslieť. Nie je normálne, že deti nemajú pol roka ani jednu známku a mesiac pred klasifikacnou učiteľ zrazu začne naháňať známky.

memma
20. máj 2025
@zuzkaaa1234

@zuzkaaa1234 aj naši tak majú. Keď si dopise písomku A sa prepise na známku aj priemer sa zmení. Dokonca majú iba teraz neviem aké časové obdobie aby si tu písomku dopisali. Inak majú 5

demografka
20. máj 2025
@akvi

@demografka autorka píše, že dostal 3x A v jeden deň. To je vyhýbanie sa? 🤔 Btw , je chyba učiteľa, že za celý polrok nebol schopný oznamkovat ziaden výstup z hodiny, to je to, nad čím sa treba zamyslieť. Nie je normálne, že deti nemajú pol roka ani jednu známku a mesiac pred klasifikacnou učiteľ zrazu začne naháňať známky.

@akvi a my vieme ci dopisal vsetky neucasti naraz? nech sa vyjadruje autorka, na nu bola otazka, nie do plena 😉

jesenzima
20. máj 2025
@zuzkaaa1234

@zuzkaaa1234 a to je ako mozne,že žiak nemá pomaly na konci roka žiadnu známku???

melanta
20. máj 2025
@akvi

@akvi súhlasím, že je problém učiteľa, že po 4 mesiacoch druhého polroka žiak nemá žiadnu známku. Ale rovnako je to problém rodiča. Že 4 mesiace neriešila mama, že dieťa nemá žiadnu známku a teraz je nespokojná s A. Čo sa týka tých 3xA v jeden deň, možno dopísala naraz viacero absencií. To už autorka a jej dieťa musia vedieť, prečo má dieťa 3 absencie z písomiek/skúšania. Ale ak by sa mama 4 mesiace aktívne zaujímala, tak by nemohla byť teraz prekvapená.

demografka
20. máj 2025
@melanta

@akvi súhlasím, že je problém učiteľa, že po 4 mesiacoch druhého polroka žiak nemá žiadnu známku. Ale rovnako je to problém rodiča. Že 4 mesiace neriešila mama, že dieťa nemá žiadnu známku a teraz je nespokojná s A. Čo sa týka tých 3xA v jeden deň, možno dopísala naraz viacero absencií. To už autorka a jej dieťa musia vedieť, prečo má dieťa 3 absencie z písomiek/skúšania. Ale ak by sa mama 4 mesiace aktívne zaujímala, tak by nemohla byť teraz prekvapená.

@melanta preco problem ucitela? ako donuti dieta prist na pisomku? moj muz je ucitel a ponuka alternativy, ale tu zjavne niec nefunguje ak dieta nema nic... a mama sa pyta na MK na konci maja preco? v prvom rade sa vzdelava dieta a rodic to ma sledovat

lenka.25
20. máj 2025

To si skoro na konci roka zistila , že to takto funguje na vašej škole ? Jedna dcéra to má tiež takto a pre mňa je to najspravodlivejšie hodnotenie . Nikdy sa nestane , že pokiaľ je dieťa choré , ale následne má záujem si písomku dopísať , že by mu tam ostalo A . Je to super informácia hlavne pre rodiča , že dieťa niečo nepísalo .

melanta
20. máj 2025
@demografka

@melanta preco problem ucitela? ako donuti dieta prist na pisomku? moj muz je ucitel a ponuka alternativy, ale tu zjavne niec nefunguje ak dieta nema nic... a mama sa pyta na MK na konci maja preco? v prvom rade sa vzdelava dieta a rodic to ma sledovat

@demografka nie nie, nemyslela som to tak, že učiteľ má donútiť žiaka. Ale tak ako matka má riešiť, že jej dieťa nemá za 4 mesiace žiadnu známku, tak aj učiteľ sa podľa mňa má zaujímať, že čo sa deje, že žiak evidentne nie je v škole, keď sa píšu písomky alebo sa skúša (keďže má 3xA).

demografka
20. máj 2025
@melanta

@demografka nie nie, nemyslela som to tak, že učiteľ má donútiť žiaka. Ale tak ako matka má riešiť, že jej dieťa nemá za 4 mesiace žiadnu známku, tak aj učiteľ sa podľa mňa má zaujímať, že čo sa deje, že žiak evidentne nie je v škole, keď sa píšu písomky alebo sa skúša (keďže má 3xA).

@melanta rozumiem, ale na to ma matka edupage 😉 ucitel ma x ziakov, nemoze sa kazdeho dietata pytat preco stale chyba... absencie riesi triedny ucitel a dieta a rodic maju byt zodpovedni za dochadzku... stale nevieme preco to to dieta dostalo, to vie len autorka

akvi
20. máj 2025
@melanta

@melanta ja si nemyslím, že je to úloha rodiča, sledovať, či si učiteľ plní povinnosti.

sense
20. máj 2025

Prečo dieťa nemá žiadnu známku? Koľkokrát chýbalo keď písali test?

saraxyz
20. máj 2025

Tie tri a čo dostal, písali v jeden deň? Alebo to len dnes zapísal a písomky sa písali v iné dni?

koniarova
21. máj 2025

Zbytočné,čakať na odpovede autorky. Keďže sa jej zjavne nepáčia vaše reakcie.😁

vevesh
21. máj 2025

@zuzkaaa1234 ano, ma pravo. A takisto ma pravo mu dat 5ku z neabsolvovanej pisomky (a nie, nemusi mu ponuknut nahradny termin na dopisanie), a aj na vysvedceni ma pravo naslesne udelit 5. A ty mas pravo vyziadat komisionalky, ak nie si so znamkou spokojna...

zuzkaaa1234
autor
21. máj 2025
@akvi

@akvi presne tak ale už som to vyriešila včera dopísal písomky v jeden deň všetky 3.

akvi
21. máj 2025
@zuzkaaa1234

@akvi presne tak ale už som to vyriešila včera dopísal písomky v jeden deň všetky 3.

@zuzkaaa1234 tak super, že sa to vyriešilo 👍

zuzkaaa1234
autor
21. máj 2025
@sense

Prečo dieťa nemá žiadnu známku? Koľkokrát chýbalo keď písali test?

@sense chýbalo jednu hodinu všetky 3 a dostalo v jeden deň lebo učiteľka skúšala z troch uciv a celý pól rok žiadna známka.

sense
21. máj 2025
@zuzkaaa1234

@sense chýbalo jednu hodinu všetky 3 a dostalo v jeden deň lebo učiteľka skúšala z troch uciv a celý pól rok žiadna známka.

@zuzkaaa1234 tak určite dopíše a Áčka zmení za známky

luccija
21. máj 2025
@zuzkaaa1234

@zuzkaaa1234 viac by mi vadilo, že je mesiac do vysvedčenia a všetci naháňajú znamky.U nas na gymnáziu bolo kvôli tomu špeciálne rodičovské a dali za pravdu rodičom.Skusat a znamkovat sa má priebezne.Potom dopisujú písomky na nultej, alebo 8 hodine, lebo sa "nestíha" veľa hodín suplovanych, zrušených a potom panika na oboch stranách

zuzkaaa1234
autor
21. máj 2025
@luccija

@zuzkaaa1234 viac by mi vadilo, že je mesiac do vysvedčenia a všetci naháňajú znamky.U nas na gymnáziu bolo kvôli tomu špeciálne rodičovské a dali za pravdu rodičom.Skusat a znamkovat sa má priebezne.Potom dopisujú písomky na nultej, alebo 8 hodine, lebo sa "nestíha" veľa hodín suplovanych, zrušených a potom panika na oboch stranách

@luccija presne tak mne ho včera skúšala po vyučovaní už keď bol v druzine. A z učiteľkou sme stále v kontakte tak som jej povedala že som zvedavá skadiaľ zoberie z ďalších 5tich predmetou známky keď za celý pól rok nemá ani jednú a naraz rýchlo len aby dačo bolo lebo je o chvíľku koniec.

Strana
z2