Môže učiteľ známkovať neprítomného žiaka v škole?
Dobrý deň chcem sa opýtať či má niekto skúsenosť s tým, že keď bolo dieťa doma choré a v škole písali písomku tak to dieťa dostalo a. Ma pravo učiteľ známkovať žiaka keď nie je v škole. Za celý pól rok žiadna známka a teraz ku koncu mi to príde len aby dačo bolo tak a lebo akože nie je chyba dieťaťa že je choré a v škole sa píše písomka. A to dostalo rovno 3xa za jeden deň z jedného predmetu.
A nie je známka. Je to poznámka "absencia", čiže chýbal. Píšeš, že nebol v škole, tak logicky má zapísané A. Ak písomku dopíše, A sa mu zruší a bude tam mať známku.
Áno chápem ale keď si pozriem priemer ma tam 5 lebo z tohto predmetu ešte známky nemá len tie 3 áčka.
Áno chápem ale keď si pozriem priemer ma tam 5 lebo z tohto predmetu ešte známky nemá len tie 3 áčka.
@zuzkaaa1234 dopíše písomky a bude mať normálnu známku. Absencia sa odstráni.
@zuzkaaa1234 keď bude odskúšaný alebo napíše písomku, tak sa mu 5 zmení na známku, akú bude mať z písomky/skúšania.
@zuzkaaa1234 a tebe nevadi, ze dieta chyba vzdy ked je pisomka a v maji nema znamku? ved kontaktuj ucitela a dohodnite sposob preskusania, moze ist o choroby aj o vyhybanie sa, preto sa dava to "a"
A znamená absencia, to aký priemer tam píše si nevšímaj, však napíše písomku, vyskúša ho, nechápem, že je koniec roka a nemá známku to tá netrápilo doteraz?, musí mať minimálne dve známky aby prešiel, treba sa spýtať učiteľa nech ho vyskusa
Ako pise demografka, syn mal poziadat o dopisanie alebo preskusanie a nie vynechat tri pisomky a ocakavat neviem co (?) Ucitel ho nema ako inak ohodnotit, kludne mu moze dat komisionalky, ked si tie znamky nedozbiera...
@zuzkaaa1234 a akú má mať výslednú znamku, ak 3x nebol na písomke, takže to má za 0 bodov? To by si si aj ty mohla vypočítať a domyslieť. Tak je nastavené znamkovanie na edupage. Ale asi by ste chceli opraviť z jednej látky a hotovo. Tak sa to teda nerobí🙈
este sa na to pozri aj z druhej strany, tvoje dieta chodi pekne do skoly, uci sa, pise pisomky a potom ma spoluziaka co vzdy chyba a on by dostal rovnaku 1 na vysvedceni za 1 opravenu znamku ako tvoje, co makalo cely rok... spravodlive???
moj syn takych spoluziakov veru mal, skodia sice len sebe, ale je to velmi nefer
@zuzkaaa1234 a tebe nevadi, ze dieta chyba vzdy ked je pisomka a v maji nema znamku? ved kontaktuj ucitela a dohodnite sposob preskusania, moze ist o choroby aj o vyhybanie sa, preto sa dava to "a"
@demografka autorka píše, že dostal 3x A v jeden deň. To je vyhýbanie sa? 🤔 Btw , je chyba učiteľa, že za celý polrok nebol schopný oznamkovat ziaden výstup z hodiny, to je to, nad čím sa treba zamyslieť. Nie je normálne, že deti nemajú pol roka ani jednu známku a mesiac pred klasifikacnou učiteľ zrazu začne naháňať známky.
@zuzkaaa1234 aj naši tak majú. Keď si dopise písomku A sa prepise na známku aj priemer sa zmení. Dokonca majú iba teraz neviem aké časové obdobie aby si tu písomku dopisali. Inak majú 5
@demografka autorka píše, že dostal 3x A v jeden deň. To je vyhýbanie sa? 🤔 Btw , je chyba učiteľa, že za celý polrok nebol schopný oznamkovat ziaden výstup z hodiny, to je to, nad čím sa treba zamyslieť. Nie je normálne, že deti nemajú pol roka ani jednu známku a mesiac pred klasifikacnou učiteľ zrazu začne naháňať známky.
@akvi a my vieme ci dopisal vsetky neucasti naraz? nech sa vyjadruje autorka, na nu bola otazka, nie do plena 😉
@zuzkaaa1234 a to je ako mozne,že žiak nemá pomaly na konci roka žiadnu známku???
@akvi súhlasím, že je problém učiteľa, že po 4 mesiacoch druhého polroka žiak nemá žiadnu známku. Ale rovnako je to problém rodiča. Že 4 mesiace neriešila mama, že dieťa nemá žiadnu známku a teraz je nespokojná s A. Čo sa týka tých 3xA v jeden deň, možno dopísala naraz viacero absencií. To už autorka a jej dieťa musia vedieť, prečo má dieťa 3 absencie z písomiek/skúšania. Ale ak by sa mama 4 mesiace aktívne zaujímala, tak by nemohla byť teraz prekvapená.
@akvi súhlasím, že je problém učiteľa, že po 4 mesiacoch druhého polroka žiak nemá žiadnu známku. Ale rovnako je to problém rodiča. Že 4 mesiace neriešila mama, že dieťa nemá žiadnu známku a teraz je nespokojná s A. Čo sa týka tých 3xA v jeden deň, možno dopísala naraz viacero absencií. To už autorka a jej dieťa musia vedieť, prečo má dieťa 3 absencie z písomiek/skúšania. Ale ak by sa mama 4 mesiace aktívne zaujímala, tak by nemohla byť teraz prekvapená.
@melanta preco problem ucitela? ako donuti dieta prist na pisomku? moj muz je ucitel a ponuka alternativy, ale tu zjavne niec nefunguje ak dieta nema nic... a mama sa pyta na MK na konci maja preco? v prvom rade sa vzdelava dieta a rodic to ma sledovat
To si skoro na konci roka zistila , že to takto funguje na vašej škole ? Jedna dcéra to má tiež takto a pre mňa je to najspravodlivejšie hodnotenie . Nikdy sa nestane , že pokiaľ je dieťa choré , ale následne má záujem si písomku dopísať , že by mu tam ostalo A . Je to super informácia hlavne pre rodiča , že dieťa niečo nepísalo .
@melanta preco problem ucitela? ako donuti dieta prist na pisomku? moj muz je ucitel a ponuka alternativy, ale tu zjavne niec nefunguje ak dieta nema nic... a mama sa pyta na MK na konci maja preco? v prvom rade sa vzdelava dieta a rodic to ma sledovat
@demografka nie nie, nemyslela som to tak, že učiteľ má donútiť žiaka. Ale tak ako matka má riešiť, že jej dieťa nemá za 4 mesiace žiadnu známku, tak aj učiteľ sa podľa mňa má zaujímať, že čo sa deje, že žiak evidentne nie je v škole, keď sa píšu písomky alebo sa skúša (keďže má 3xA).
@demografka nie nie, nemyslela som to tak, že učiteľ má donútiť žiaka. Ale tak ako matka má riešiť, že jej dieťa nemá za 4 mesiace žiadnu známku, tak aj učiteľ sa podľa mňa má zaujímať, že čo sa deje, že žiak evidentne nie je v škole, keď sa píšu písomky alebo sa skúša (keďže má 3xA).
@melanta rozumiem, ale na to ma matka edupage 😉 ucitel ma x ziakov, nemoze sa kazdeho dietata pytat preco stale chyba... absencie riesi triedny ucitel a dieta a rodic maju byt zodpovedni za dochadzku... stale nevieme preco to to dieta dostalo, to vie len autorka
@melanta ja si nemyslím, že je to úloha rodiča, sledovať, či si učiteľ plní povinnosti.
Prečo dieťa nemá žiadnu známku? Koľkokrát chýbalo keď písali test?
Tie tri a čo dostal, písali v jeden deň? Alebo to len dnes zapísal a písomky sa písali v iné dni?
Zbytočné,čakať na odpovede autorky. Keďže sa jej zjavne nepáčia vaše reakcie.😁
@zuzkaaa1234 ano, ma pravo. A takisto ma pravo mu dat 5ku z neabsolvovanej pisomky (a nie, nemusi mu ponuknut nahradny termin na dopisanie), a aj na vysvedceni ma pravo naslesne udelit 5. A ty mas pravo vyziadat komisionalky, ak nie si so znamkou spokojna...
@akvi presne tak ale už som to vyriešila včera dopísal písomky v jeden deň všetky 3.
@akvi presne tak ale už som to vyriešila včera dopísal písomky v jeden deň všetky 3.
@zuzkaaa1234 tak super, že sa to vyriešilo 👍
Prečo dieťa nemá žiadnu známku? Koľkokrát chýbalo keď písali test?
@sense chýbalo jednu hodinu všetky 3 a dostalo v jeden deň lebo učiteľka skúšala z troch uciv a celý pól rok žiadna známka.
@sense chýbalo jednu hodinu všetky 3 a dostalo v jeden deň lebo učiteľka skúšala z troch uciv a celý pól rok žiadna známka.
@zuzkaaa1234 tak určite dopíše a Áčka zmení za známky
@zuzkaaa1234 viac by mi vadilo, že je mesiac do vysvedčenia a všetci naháňajú znamky.U nas na gymnáziu bolo kvôli tomu špeciálne rodičovské a dali za pravdu rodičom.Skusat a znamkovat sa má priebezne.Potom dopisujú písomky na nultej, alebo 8 hodine, lebo sa "nestíha" veľa hodín suplovanych, zrušených a potom panika na oboch stranách
@zuzkaaa1234 viac by mi vadilo, že je mesiac do vysvedčenia a všetci naháňajú znamky.U nas na gymnáziu bolo kvôli tomu špeciálne rodičovské a dali za pravdu rodičom.Skusat a znamkovat sa má priebezne.Potom dopisujú písomky na nultej, alebo 8 hodine, lebo sa "nestíha" veľa hodín suplovanych, zrušených a potom panika na oboch stranách
@luccija presne tak mne ho včera skúšala po vyučovaní už keď bol v druzine. A z učiteľkou sme stále v kontakte tak som jej povedala že som zvedavá skadiaľ zoberie z ďalších 5tich predmetou známky keď za celý pól rok nemá ani jednú a naraz rýchlo len aby dačo bolo lebo je o chvíľku koniec.

znamena to, ze ked si dopise pisomku (co si ju bude musiet dopisat) tak mu prepise a na znamku