Môže učiteľka zakázať šperky značky Pandora?
Nosia vaše deti šperky do školy? V triede u spolužiakov som pozerala a bežne teda mali deti náramky zlate aj náušnice, to nevadí učiteľke, ale naša má pandoru a to už vadí. Ja sa nebojím že stratí, ale učiteľka furt káže odložiť do tašky, malá je z toho nešťastná.
Je to neprimerane aby vôbec takéto dačo mala.. a nie len kvôli značke a cene.. je to 7-8rocne dievčatko a nie stará rachetla. Čiže naozaj treba zvážiť co a kedy deťom dávať. Druhaci sa v škole aj hrávajú, a kadečo robia.. A ja osobne som v bežne dní nevudela ze by mali dievčatka šperky ak nerátam náušnice a sem tam niečo na krku, hodinky aj mensie jedine na hranie a dava sa to potom vsetko dole... kto.bie ci učiteľka povedala ze jej vadí "pandora". Keď tak.ma obavy ze bude cirkus keď sa tomu niečo stane = stratí, roztrhne atď atd
Ale buchoce keď ma rúčku na lavici..pri každom jednom pohybe....
Nuž autorka, toto ale na MK nevyriešiš. Buď hrdinka a choď si takúto hlúposť do skoly. Jasne, že s takým gycovym náramkom dcéra búcha o lavicu a ruší ostatné deti.
Autorka ak to chceš fakt vedieť tak napíš učiteľke na edu. Budeš mať pokoj. Ja jej píšem slušne a s úctou keď niecomu nerozumiem. Mám tiež druhacku. A teda ak by som sa mala vcítiť do ucitelkinho konania prečo to nechce v triede je asi že nechce byť zodpovedná a nechce riešiť keď sa Pandora náramok stratí, potrha či inak znehodnotí. Má asi nejaké skúsenosti z ktorých si vie urobiť záver, že potom by zas musela riešiť potrhany stratený náramok s dcérou, s tebou matka atď...proste... chce mat pokoj a sústrediť sa na pedagogicky proces.
Lebo nejde je problem to že si to môže zachytí alebo to môže robiť hluk .treba zistí .a nedajú sa porovnávať na ušnice a náramok .náušnice su na uchu a nevyberajú sa ( veľa dievčat ich má zamknuté ).nárok sa môže starí prípadne rozhodnúť pri dakej ak ti tie potom bude písať že je dcérka nešťastná a žiadať od skoli náhradu
@thirstymonk autorka riesi pandoru v materskej skole ja som ucitelka v MS a so vsetkou uctou voci tu komentujucim 🙂 aj autorke osobne si myslim ze takyto sperk do materskej skoly nepatri....cudovali by ste sa ake su opletacky so zlatymi nausnicami lebo kazdy rosic povie ze nevadi ked sa aj strati ale ked sa uz strati je patracka po ms upratovacky ucitelky...hladame snazime sa nie vzdy najdeme ...hoci s tym rataju mrzi ich to a nas tiez ale hold 🤷 sama viem ako ma stve ked sa mia strati zlata nausnica...v ms pri hre atd je to dost caste .. nehovorim o naramkoch sponkach atd podla mojho nazoru pandora naramok do MS nepatri ja osobne nemam rada na detoch ziadne naramky koralky atd jednak casto to maju pri spanku nejak prilahnute zatiahnute ze ich to tlaci, prstienky kolkokrat maju tak natisnute na prstoch ze nechapes pomaly fialovy prst a o nahrdelnikoch a koralkach ani nevravim ked sa za to tahaju takze za mna nie do ms ziadne taketo cacky nepatria a nieje to o zavisti ...je to o praktickosti 🤷 navyse ak je to naramok pandora na ktory sa navliekaju privesky musi jej to zavadziat aj pri grafomotorickych cinnostiach kde sa kladie dost doraz na uchyt a celkovo polohu ruky ak jej to tam sucha po stole a strnga 🤷 a furt si to musi napravovat🤷
@ivanka85 v školskom poriadku vraj nie je zákaz nosenia, takže jej to nemôže zakázať a na tom to vlastne skončilo. Tiež by som takú učiteľku odignorovala. Nech si svoje komplexy lieči inde alebo nech dá adekvátny dôvod. Jednoduché.
Každopádne bavíme sa o MS? Ja som mala v tých rokoch snáď iba náušnice a áno boli zlaté, lebo deťom sa pri prepichnuti uši dávali iba zlaté náušnice. Ale boli malé do ničoho sa nezachytili a nikdy s tým nikto nemal problém. Náramky, hodinky a prstene mi vadia na rukách do dnešného dňa, takže s tým som problém nikdy nemala.
Ak ho náhodou strati tak potom, kto to bude riesit? Ucitelka? ...myslim ze jej nic sa nestane ak ho do skoly nosit nebude.
@sasa1310 uplne suhlasim. Dnes je vztah ucitel-rodic casto o tom, kto z koho. Kto je tu vacsi boss. U nas dcera ma presviedcala, ked pisala ulohy, ze ale pani ucitelka povedala, ze to staci len tak a tak (moja dcera je v tomto ako voda, vzdy hlada lahsie cesticky). A ja jej na to vzdy ze "v poriadku, ked to pani ucitelke v skole tak staci, tak to tam rob tak. Ale doma mas viac casu, tak tej ulohe aj venuj primerane mnozstvo casu. V skole rob tak, ako Ti kaze p. ucitelka, ona uz vie, preco vam to tak kaze robit, ci uz pre nedostatok casu alebo ine dovody, tam je ona sef, rob, ako vam ona kaze. doma rob tak, ako Ti kazeme my rodicia." To bola casto opakovana veta u nas. Takisto ked sa v skole zakazali mobily a podobne, podporili sme rozhodnutie skoly. Alebo nosenie teplakov - a reci dcery, ze "aj tak ich vsetci nosia", nepadli u nas na urodnu podu. Raz je to v skolskom poriadku zakazane a tak v nich do skoly chodit nebudes.
@kaciato autorka ma druhacku, v skole 🙂
Podľa mňa a učiteľka nemá komplexy len primerane skúsenosti že ak sa náramok stratí tak bude v pozore ona, upratovačky, iné osadenstvo....a to jej vôbec netreba. Ruku na srdce, kto by z vás na jej mieste striehol na ruku žiačky či stále má náramok v rámci a pomimo svojej práce?
Lebo keď sa stratí....tak buď príde rodič hľadať, dožadovať sa ako sa stratilo(prirodzene keď je to nie lacná vec) alebo to rodič riešiť nebude a dieťaťu povie keď si si stratila tak nemáš. Učiteľka sa len chrani pred každou situáciou. Rozumiem že doba je iná ale určitý rešpekt a úcta k učiteľom by mala byť stále.
Poďme si to my všetci vyskúšať či je to ozaj také ľahké učiť 7-8 ročných...na deň dva ano...ale čo tak na rok?
Bola som dobrovoľne robiť program o zdraví deťom do MS, na moje prekvapenie najmenšie deti boli najlepšie, predskolaci boli ako pubertiaci...mala som dosť za tri hodiny.
Poďme si to vyskúšať, miesto učiteľky a potom hovorme.
Nie je to ľahká profesia tak aspoň tú účtu a rešpekt pred dieťaťom im dajme.
Ok ak sa mi niečo nepáči riešim to s ňou, s mužom ale nie pred dieťaťom.
Za to že to nieje v sk.poriadku ale ona to vyžaduje nemať...tak učiteľku podpor.
V poriadku nemôže byť napísaný každý prd a situácia ktorá by nastať mohla, veď by to bolo 1000 strán.
Keby náramok stratila, ja by som v pozore nebola, veci ako šperky nosia žiaci do školy na vlastnú zodpovednosť. Verím tomu, že s tým naramkom druhacka vyrusuje, strngoce, o lavicu s tým búcha, hrá sa s príveskami. Stačí, že má žiak oblečenie s flitrami a už sa nataca za svetlom, aby hadzalo odlesky.
@simca06022011 aha tak to sa ospravedlňujem neviem kde som dosla k tomu ze v MS 🤦 nevadi tak potom tam asi ide skor o to ze sa ucitelka boji ze to strati 🤷 alebo to maju zakotvene v skolskom poriadku pod pojmom cennosti 🤷 inak neviem
@kaciato ale sestra ma tretiacku a dostala tento naramok k prvemu svatemu prijimaniu a co viem tak ho nosi a nikto s tym nema problem 🤷 viem ze nasa ZS ma cennosti zakotvene v skolskom poriadku cize ak sa stratia rodic neziada nikoho o hladanie ani neziada nahrady nemaju to nosit ak nosia je to na ich zodpovednost 🤷 jedine jej to moze vadit ak sa s tym zabava pri vyucovani 🤷
@aurora33 lebo @trisha_.... si to myslí 😁
Nie, ani u nás v škole nemajú s takýmto niečím problém, s nejakym naramkom u dievcatka na 1. stupni. Asi nie sú také mega premotivovane ako vaša pani učiteľka. U nás sú zakázané tie krátke tričká, čo vyzerajú ako "podprsenky", , šortky, kde trčí pol rite von a aj tak to nosia tie ôsmačky, deviatačky. Neviem, či sa to následne aj nejako rieši.
Skus sa opýtať v škole, čo jej vadí na náramku, nech ti konkrétne povie a podla toho sa zariadis. Lebo niekedy riešia fakt také veci, ze až sa rozum zastavuje.
@autorka
Keď ho stratí, alebo jej ho ukradnú tak dúfam že to budete riešiť s dcérou a nepobežíte za učiteľkou. Lebo keď nepočúvate keď kázala náramok nenosiť tak potom je zodpovednosť len a len na dcére a na Vás.
Kazdy koment o strate.
Akoooo moze druhacka stratit naramok a este v skole? Nepochopim....nikdy...
@141117mmn Veľmi jednoducho.
Nech nosi dcera naramok mimo vyucovania, pandoru by som jej do skoly ani nedala, presne preto, co pisali ini, lebo to klepoce po lavici a urcite klepoce, aj ked tou rukou nepise a vyrusuje to vsetkych. Keby malo 12 dievčat v triede pandora naramky, tak ich tam vsetkych klepne z toho. 🤷♀️ Skus sa opytat pani ucitelky.
Ako sa to vyriesilo??? Preco dcere ucitelka zakazala pandora naramok??
Baby vy tu píšete o poškodení a stratení a neviem co. Tu predsa vôbec na milión percent nejde o to. To môže byť učiteľke a škole úplne jedno. Za stratu a poškodenie si potom zodpovedá rodič a žiak. Verte mi tu je problém vyrušovania spolužiakov neustálym búchanim šperku po lavici. Predstavte si ze sa píše diktát a je hrobové ticho v triede a dieťa pri každom pohybe rukou po lavici buchoce. Pandora je ťažšia a masívna. Je jedno na ktorej ruke ju má a ktorou píše, pretože určite má obe ruky na lavici. Ja ju hlavne z tohoto dôvodu do kancelárie nenosím. By ma zaujímalo ako sa to vyriešilo a aký dôvod povedala učiteľka 😉. Mier ✌️ 😁

Naco je 7 ročnej Pandora? Podla poslednej reakcie si myslim, ze ucitelka je normalna a v pohode a skor mamicka ma nejaky problem.