Môžu dieťa prijať na ZŠ bez môjho súhlasu?

hatsepset
29. apr 2019

Ahojte. S bývalým sa sudime o opatrovnictvo syna no a ano mame konať tak aby to bolo najlepšie pre syna, lenže každý z nás my iný názor na to ktorá škola je pre syna lepšia. Ja som minulý rok podpísala školu ktorú chcel bývalý, lebo sme vedeli ze dostane odklad. Ale jasne som bývalému napísala ze s tou školou nesúhlasím. Tento rok som ho bola zapísať kam chcem ja a on tam svoj podpis nedal. Takže mi volala riaditeľka že teda co, ze radšej nebudú vydávať potvrdenie o prijatí aby to on súdne nenapadol, že bez jeho súhlasu syna prijali. Dnes mi ale prišla pošta že syna prijali na tu školu co minulý rok dostal odklad. Pritom ja so. Tam tento rok nebola a nič so. Nepodpisala. Mohli takto konať?

fkata
29. apr 2019

@hatsepset Potrebuje súhlas oboch rodičov. Ak si vlani súhlasila, berú to automaticky ako súhlas rodiča.

hatsepset
autor
29. apr 2019

@fkata čože som nemohla zmeniť názor?

lucia147852
29. apr 2019

@hatsepset a oni to maju odkial vediet ze si zmenila?

hatsepset
autor
29. apr 2019

@lucia147852 myslela som ze proste potrebujú aktuálny tohtoročný papier. Keďže na zápis musel ísť ešte raz aj keď bol minulý rok a dostal odklad.

elistek13
29. apr 2019

@hatsepset chod do tej skoly, povedz ze si nedala suhlas o prijati a ze ako je mozne, ze prislo rozhodnutie o prijati a potom si to pories s ex, ale prijatie do skoly sa odvijalo od tohom, ze si to minuly rok podpisala, ale on dostal odklad. To, ale oni nemaju odkial vediet, ze si podpisala nieco s cim nesuhlasis, lebo ked s niecim nesuhlasim nemala by som sa k tomu podpisovat :/

pribinak
29. apr 2019

chlapcek chce ist kam do skoly? tu sa rozputa rodicovsky konflikt a kazdy bude chciet svoje, co chce ten chlapcek? kam idu jeho kamosi ?

hatsepset
autor
29. apr 2019

@elistek13 ako viem ze som bola blbá, ale ja stále myslím na syna a tak minulý rok proste do školy byť zapísaný musel a bývalý je aký je... Proste všetko musí byť podľa neho, lebo inak to nejde. Napríklad ja si náhľadom na pobyt syna k sebe domov a on si ho prehľad k sebe a takto to ide dva roky. A dôvod proste lebo on tak chce a syn má byť s otcom a ja mu ubližuje tým ze si syna na hlásim k sebe... A tak je to so všetkým. Preto som začala riešiť súdy ale to všetko trvá viac ako trištvrte roka, kým vytýčia pojednávania a podobne. Proste problém je hlbší a stále ja ustupuje kvôli synovi a on vyhráva a stále si dovoľuje viac.

hatsepset
autor
29. apr 2019

@pribinak no, on ma hlavne problémy s učením a stále nie je zrelý na školu ani po odklade. Čiže som mu na odporúčania psychológa a pedag. Psychológa začala vybavovať speci školu. Z nej ale budú výsledky a rozhodnutia o prijatí až koncom júna. Netuším ci to bývalý podpíše (tu speci školu) ale podľa všetkých kompetentných bude pre syna klasická škola veľmi náročná. Čiže teraz ide povedzme o dočasne riešenie, kým syna príjmu na speci (dúfam) Pravdepodobne si jednoducho otecko potrebuje dokazovať že je niečo viac ako ja a tak robí priečky alebo neviem. Synček je taky ze kam s nim prídete tam povie ze chce ísť. A spolužiaci idú kade tade po školách po celom meste.

lucia147852
29. apr 2019

@hatsepset nemate starostlivost vobec poriesenu? ak nie daj navrh na predbezne opatrenie. zvetenie syna do svojej starostlivosti. kym prebehne sudne konanie. o tom sa musi do 5 dni rozhodnut uznesenim.

pribinak
29. apr 2019

@hatsepset az teraz pises dost podstatne info. ak syn potrebuje spec skolu, tak chod za riaditelkou skoly, kde ho muz prihlasil a vysvetli jej ako sa veci maju, ze syn potrebuje spec skolu, ze s ex manzelom je to tak a tak
mozno aj ona bude napomocna, ze si ho necha zavolat a vysvetli mu, ze klasicka skola je pre syna nevhodna

bonnie1
29. apr 2019

Chlapec bol prijatý minulý rok, iba dostal odklad. On je od minulého roku prijatý. škola nepochybila. Keď máš s tým problém zistí si ako sa z toho vyzliecť.

janickacrazy
29. apr 2019

@hatsepset A boli ste na zápise tento rok v tej škole či to ho prijali len tak bez zápisu? Lebo teda neviem, aké má problémy, ale ak bol na zápise do normálnej školy a všetko bolo ok, tak prečo by mal ísť do špeciálnej školy? Ved na zápise by si všimli, že má nejaký problém, tam deti aj skúšajú, či nie? Nejak mi to nejde do hlavy.

hatsepset
autor
29. apr 2019

@lucia147852 súd sme mali predbežne je v striedavej, kvôli stavu syna bolo konanie otočené a navrhnuté psycho posudky..... Nemali sme to po riešené, keď som pred dvoma rokmi od bývalého odišla šiel na mňa štýlom že dúfa že sa my dvaja dohodneme, ze do toho nebude zasahovať nikto iný... jednoducho mi jemne naznačil že si neželá žiadne súdy. Ja som hlúpa súhlasila. On je manipulativna osoba takže mu vyhovovalo že veci riešime "dohodou" po roku mi došla trpezlivosť a hlavne som mi akosi nevedela vysvetliť ze striedanie ako chce on teda krátky dlhý týždeň synovi nerobí absolútne dobre, tak povolil že po týždni... Ale veľa sa nezlepsilo, takže už som podala návrh na súd. Uvedomujem si ze som bola blbá a všetko nahráva jemu. Teraz musím zachraňovať co sa da... Tak aspoň skusam

hatsepset
autor
29. apr 2019

@janickacrazy no museli to vidieť. Véd nepoznal čísla s po čítaním mal problém, kresba to isté. Prijali ho s tým ze bol odporúčaný odklad. Tento rok som s nim v tej skole nebola. Bola som v inej. Tam mi povedali ze neobsedel ani tých 5 minút a ze proste mal s pozornosťou hlavne problém. Takže tam to videli. V škôlke to tiež videli

elistek13
29. apr 2019

@hatsepset no ved dobre. Ja ti na jednu stranu rozumiem, ale ak stale exovi budes ustupovat, tak nakoniec toho syna ziska, dieta ma byt s matkou, dohodni sa a navstiv tu skolu ako to je.

janickacrazy
29. apr 2019

@hatsepset Aha, no tak to je divné, lebo sestrin syn mal tiež odklad, ale musel ísť na zápis aj ten druhý raz, čiže prijať dieťa len tak bez zápisu v ten rok som ešte nepočula. Chod za riaditeľkou a vysvetli jej situáciu. A nad 0-tým ročníkom ste neuvažovali?

hatsepset
autor
29. apr 2019

@bonnie1 na papieri o prijatí je napísané že rozhodnutie platí pre sk. Rok 2018/2019

pribinak
29. apr 2019

@hatsepset to je tento aktuálny školský rok. Od septembra je 2019/2020

astonka
29. apr 2019

@hatsepset to je staré rozhodnutie zo zápisu z min.roku keď mal syn odklad

benit
29. apr 2019

Na zapis mal ist aj teraz. Nemozu to automaticky brat, ze ked minuly rok tak aj tento. Bez tvojho aktualneho podpisu je to neplatne. Mali sme zapis tento piatok a zapissli sme 100 deti, viem co hovorim.