icon

Na polročné vysvedčenie chce dať učiteľka dcére trojku, aj keď jej vychádza dvojka

tmavovlaskakatka
21. jan 2020

Baby, čo poviete na toto?
Učiteľka chce dať dcére na vysvedčenie trojku zo slovenčiny, hoci jej vychádza čistá dvojka. Je deviatačka a toto vysvedčenie ide na stredné školy. Je toto možné???
Taká som vytočená. Ráno idem do školy.

maminuska
21. jan 2020

@dominika6 ja mám 5 detí , z toho 3 školopovinné , takže tiež asi o tom niečo viem . Záleží to od učiteľa, my máme zapísané všetky aj so svojou váhou .

hettinka
21. jan 2020

@tmavovlaskakatka nestresuj. Ak je dcéra sikovna a učí sa, stačí napisat “testovanie 9” nad 90% mat aj sj, a ide bez skúšok, nikto sní vysvedčenia študovať nebude. Ak taká sikovna nie je, možno si tu 3 zaslúži. Pripadne rieš komisionalky.

dominika6
21. jan 2020

@maminuska a chodíš na rodičko vidíš všetky známky,ktoré sa ti presne na chlp zhodujú s edupage?
ak áno ok,máte to super a šikovné učiteľky..

hettinka
21. jan 2020

@dominika6 ja inde známky ako na edupage ani nepíšem. Všetky sú tam, do jednej. Aj tie za aktivitu, poznámky, úplne všetko.

lula313
21. jan 2020

Ja by som išla aj z toho titulu, že veľa učiteľov neklasifikuje spravodlivo. Ja som napr zo Slovenčiny zo slohov dostávala vzdy trojky(pritom zo slohov z AJ som mala jednotky). Osobne si myslim, že môj písomný prejav bol výborný, o com svedčil aj fakt, že moje seminárne prace z iných predmetov učitelia prihlasovali na SOČ(tá uroven bola oproti rovesníkom určite vyššia, nakolko mám v rodine viacero profesorov a vdaka spätnej väzbe som už v pomerne mladom veku vedela spracovávať rôzne témy na urovni vysokoskolaka). Prišla som na VS, všetky semestrálne prace, bakalárky, diplomovky(robila som si dve VS) som mala na 100%, učitelia z nich odpadávali, chválili ma, na základe jednej diplomovky som dostala pracovnú ponuku od prisediaceho externistu, s druhou diplomovkou som vyhrala 1 miesto na ŠVOČ, tak potom sa pýtam, ak by bol každý jeden vyučujúci taký objektívny, ako mi mohol priemer známok stahovat takto?

dominika6
21. jan 2020

@hettinka to je super,len ty to robíš na 100% ale druhý učiteľ nie,hoci v tej istej triede..

hettinka
Autor odpoveď zmazal
monro
21. jan 2020

@dominika6 mňa ani nenapadlo spochybňovať známky v elektronickej žiackej knižke, teda, či tam sú všetky alebo nie. Je to povinnosť učiteľa, u nás majú povinnosť všetko zapísať najneskôr do piatka. Som si istá, že v triednej knihe nie je nič navyše.

maminuska
21. jan 2020

@dominika6 samozrejme že chodím na rodičko , máme dobré a šikovné učiteľky , ktoré okrem známok zapisujú aj písomky , ktoré oblasti , informujú rodičov atď.

hettinka
Autor odpoveď zmazal
dominika6
21. jan 2020

@monro áno je to ich povinnosť,no niekto to robí 1x za týždeň,niekto 2x za týždeň...u nás napr.sa začali zapisovať známky na začiatku skolského roka až niekedy v oktobri..pomaličky jedna dve tri..ako sopeľ..
prídem na rodičko otvorím triednu knihu a pozerám zo SJ 10 známok,MAT. 10 známok..
na nervy..nikdy sa to nezhoduje ani časovo ani počtom..a z 5 učiteľov to robí poctivo 1-2

hettinka
Autor odpoveď zmazal
nafka0483
21. jan 2020

@tmavovlaskakatka Napis ake ma znamky a za co, mozeme sa na to pozriet ;)

tmavovlaskakatka
autor
21. jan 2020

@hettinka fíha, tak to je.. možno to ani nie je dobrá voľba. Inak boli sme aj na poľnohos. aj na hotelovej na deň otvorených dverí. Na hotelovej by chcela ísť za cukrárku a mne by sa to lepšie páčilo. Prípadne ešte kozmetička na bytčickej, ale tam neviem aká je konkurencia na prijímačkách..ona teraz narieka, že sa nedostane na kynologiu a keď som jej povedala, že je to možno znamenia, že by tam nemala chodiť, tak plakala ešte viac.

hettinka
Autor odpoveď zmazal
saskia_98
21. jan 2020

Ja akurat riesim to iste len z biologie. Bracho priemer 1.8, vzdy vsetko vie a dnes mu uča (triedna) zahlasila ze bude mat 3. Skoro ma vystrelo jak mi volal a tiez idem do skoly, nech mi vysvetli preco 3. Pritom mu vychadzali len 2 dvojky na pol roka. Z biologie a sj .. 🙈 A kedze jeho uča učila este aj mna, mam uz celkom dost, kedze viem ake ma "ucebne postupy" a ako "hodnoti" študentov. Kazdopadne mne ak to zajtra nevysvetli, budem žiadať o komisionalne skušky.

tmavovlaskakatka
autor
21. jan 2020

@hettinka je výtvarne nadaná, chodí do zušky, chodila aj na prípravu na umeleckú, len z tej je tiež zlé uplatnenie, hlavne pre tých, čo nemajú široké lakte. A hlási sa 200 a berú 28. No do zušky chodí ďalej, ale ona je taká utiahnutá, introvertná skôr, takže sa nehodí na také ako do reklamky.. a pod. Tiež práveže vravím, že cukrári využívajú aj tanent a nie je to také nezáživné.

tmavovlaskakatka
autor
21. jan 2020

@saskia_98 tak toto je zaujatosť, myslím u tvojho brata. Keď táto začala ich v novembri učiť, zavolali ju z dôchodku, a ona im v jednom kuse rozprávala o svojom živote. No na porazenie. Ešte aj spolužiačka sa sťažovala, že ich vôbec neučí. Ja som jej povedala, že čo sa celá trieda nezoberú a nesťažujú.

saskia_98
21. jan 2020

@tmavovlaskakatka isla by som za riaditelkou normalne. Pozri chod s kludom za tou ucitelkou, daj s nou rec a ak sa ti to nebude pozdavat, ziadaj komisionalky. Komisionalne skusky sa skladaju z 3 ucitelov, dostane otazky za cely polrok a bude na nich odpovedat. Jej vedomosti zhodnotia 3ja ucitelia a nie len jedna.. Co vies, mozno jej tak sadnu otazky ze jej daju 1.

magda1953
21. jan 2020

@nelca84 prečo prosím ťa, dúfaš, že nepochodí, práveže to nie je spravodlivé ohodnotenie učiteľky a ty chceš preferovať spravodlivosť..divné trochu..a prečo by mal rodič chodiť robiť akože poriadky? ved je to normálna komunikácia medzi učiteľom a rodičom, nemusí hned sa robiť krik a osočovanie, ak dotyčná sa normálne spýta, že chce vysvetlenie, čo je na tom? len aby si raz nebola ty v podobnej situácii...len toľko

tmavovlaskakatka
autor
21. jan 2020

@hettinka ozaj a na tej hotelovej si môže urobiť aj baristický, someliérsky a barmanský kurz. A nemusí sa stresovať, za cukrárku sa ani prijímačky nerobia. Ona sa totiž hrozne stresuje, ešte aj učiteľ telesnej jej povedal, že ešte aj pred behom na 50 metrov na nej vidieť stres. A to pritom zabehla najlepšie a bola potom na poľnom behu.

sara07
21. jan 2020

@maminuska tak to mu verim že mu to za to stálo, nonsens doslova

gelifil
21. jan 2020

@dominika6 co ani nahodou?ze tam nie su vsetky znamky?

zuzi0911
21. jan 2020

Ja mam dcéry v 5 a 3 ročníku a učiteľky nám prízvukoval, že nemáme sa chytať známok co sú napr zapísané v žiackej knižke. Sú aj iné známky, či "čierne Bodíky" ktorým môže p učiteľka prikladať väčší význam. Tak isto sa bere aktivita na hodine, úlohy, celkové vedomosti. Pretože niekdy dieťa môže dostať 1 z pisomkyu lebo je nabiflene, no rozhľad ako taký nemá. Alebo dostane 4 no tie vedomosti ma, ale mohlo byt v strese atď. Takže toto všetko sa bere do úvahy na uzavretie známky. Nie len to co je zapísané.

basullinka
21. jan 2020

@dominika6 v edupagi musia byt nahodene vsetky znamky, ak ich ucitel nezapisuje je to jeho nezodpovednost....hlavne ak nemaju klasicku triednu knihu ale elektronicku

hettinka
Autor odpoveď zmazal
zuzi0911
21. jan 2020

@hettinka ja som to obrazne písala s tými bodikmi. Len píšem co berú u nás do úvahy, že aby sme neboli prekvapení ak nám vychádza iné no na vysvedčení dá druhé. A navyse. Dcéry milujem, ale ruku do ohňa za ne nedám 😅 lebo si ich poznám a viem, že ako vedia byť 100%-ne tak aj vedia byť na 100%nezodpovedné. Čiže ak by jej vychádzalo medzi 2 a3. A dá jej 3 verím tomu, že ten dôvod tam je. A zas si nemyslím, že s čistej 2 by jej tu 3 struhla.musi tam byt iný priemer a podla toho už zoberú do úvahy tie ostatne veci a nie, že rovno o jeden stupeň známku zmení.

saskia_98
21. jan 2020

@zuzi0911 ver tomu, ze uča mojho brata je toho schopna. Viď moj prispevok .. 😉

zuzi0911
21. jan 2020

@saskia_98 no pekne veru.
Ú nás napr dcéra má z anj priemer 1,5 ale dala jej 1 koli aktivite, projektom atď. A zas z geografie ma 1,30 ale už jej dáva 2 lebo je to slabé a musí viac zabrať. Písomku co sa naučí napíše, ale už ak má odpovedať ci byť aktívna moc nevie. Takže chápem, že jej nedá 1. No priemer 1,8 a zvaliť 3 je proste od veci a to by rozhodne nemali. Tam už je to úplne mimo aj tých ostatných okolností.

nelca84
21. jan 2020

@magda1953 ved autorka napisala v tom duchu, ze je vytocena a ide do skoly, len som reagovala na to, co ona sama napisala... mozno ked sa ukludni tak dojde aj na normalnu komunikaciu... ja chapem, ze tu hlada podporu do svojho boja s nespravodlivostou, ibaze tazko povedat ci ma alebo nema pravdu, ked vieme len nazor jednej strany a ucitelku sme uz vlastne ukrizovali
... a mozno je to uplne inak