icon

Náboženstvo v škole bez krstu.

kajaadpe
7. jún 2019

Ahojte dievčatá. Potrebovala by som poradiť... Pokiaľ chce prvácik ako voliteľný predmet v škole navštevovať náboženstvo, je nutné aby bol pokrstený? Ďakujem vopred za rady, nikde sa neviem k tomu dopátrať.

Strana
z2
patka06
8. jún 2019

@ukulela áno na školách sa vyučuje aj iné náboženstvo u nás napr. aj evanjelické

kikusa8
8. jún 2019

Ja zase nechápem, na čo sa to vyučuje na škole...mala by to byť volnocasova aktivita v rezii rodicov a nie financovana statom v ramci výučby v skole...😉

bafka
8. jún 2019

@kajaadpe tiež som chodila na 1.stupeň v dedine a etika tam nebola. V tej dobe. Vraj teraz už je. No pointa je, že všetci sme chodili na náboženstvo, v inej triede boli aj nepokrstení a chodili v pohode. Len teda sa tam učia a vysvetľujú kresťanské veci a aby ho to tam ako tak bavilo, netreba doma dieťaťu v tom odporovať 🙂 myslím si, že problém by nemal byť. Na strednej chodila spolužiačka na náboženstvo a pokrstená nebola.

janulik2008
8. jún 2019

@vendulka80 to je chore preboha 😳 ... tak starsit prvakov

miriam11
Odpoveď bola odstránená
amelia000
10. jún 2019

@kajaadpe Nie dieta nemusi byt pokrstene. A ani ho nemusis dat pokrstit a nemusi si spravit ani prve sv. Ak to vyzaduju podaj podnet a staznost a ries to. Pokial ti to je jedno daj ho pokrstit.

sense
10. jún 2019

@reni666 kludne to moze chciet aj prvacik...moja 6r prisla s tym ze preco nemoze chodit na nabozenstvo...ze ona chce sa ucit o bohi...(doniesla zo skoly papier kde sme mali zaskrtnut ci bude chodit na nabozentvo a ktore al ci bude v tom case byvat doma al v skole)

reni666
10. jún 2019

@sense netvrdím, že nemôže

Strana
z2