Nárok na viac ospravedlnených hodín
dobry zaujima ma ci neexistuje nejaka moznost aby rodic mohol ospravedlnit viac hodin ako je povolene napr. povolenie od lekara alebo nieco ine,lebo to s tim ze rodic moze ospravedlnit len urcity pocet dni je postavene na hlavu nie kazdy rodic nie je ochotny vlacit dieta po ambulanciach kde sa moze stav dietata len zhorsit a nie zlepsit a aj s timi liekami na bezne nachladnutie su lepsie homeopatika a volne predajne lieky.dokotor je podla mna potrebny len pri zavaznych ochoreniach.sama na sebe viem ze moj zdravotny stav v detstve sa zlepsil az ked som potajme zacala zahadzovat lieky aj svoje dieta som z toho vzdy dostala sama jediny raz bola u lekara s chorobou a liecila sa dlhsie ako ked som si ju z toho dostavala sama.telo si rychlejsie vybuduje obranyschopnost bez zbytocne zatazujucich liekov,ale ako sa ma liecit ked doslava MUSI zdrava aj nezdrava chodit do skoly.darmo sa potom rodicia rozculuju ze to ich dieta dostala od ineho ked system povoluje jedine to aby dieta tam chodilo aj v nezdravom stave,alebo svoj stav zhorsilo u doktora
Prepac ak som to dobre pochopila tvoja mala je casto chora ale k dr ju neberes lebo by sa nakazila niecim v cakarni? Bola u dr raz a uz vies ze by jej na vsetko dala lieky? V nr neni cisto detska homeopatka ale uz mne ked som bola mensia predpisala homeopatika moja pediatricka. Nechces chore dieta vodit k dr lebo by sa nakazila ale dat ju medzi zdrave aby ona bola zdrojom nakazy je v poriadku?
Podla mna to ber aj z druhej strany, ze ak je choroba dlhsia tak sa netreba liecit blbostami a ist k lekarovi viem ti povedat x pripadov, podla ktorych sa stacilo liecit takto a kazdy pripad skoncil prepuknutim riadnej choroby...cize tych par ospravedlneni od rodica je, ze ak je dietatu napr. Trochu zle, ale nie na ospravedlnenie celej choroby...nic v zlom ale ak ich potrebujes viac tak asi ta homeo liecba tak dobre nezabera...
@nikelca do kial sa dalo brala som ohlad aj na ostatne a nechala ju doma a samozrejme ze mi zalezi na mojom dietati a cize na tom aby nedopadlo horsie ked system nepovoli nemam preco brat ohlad na ine deti
@jeennyv rozdiel je byt nezdrava tyzden a za nejaky mesiac opat tyzden vysledok mojej liecby ako byt nezdrava mesiac tyzden zdrava a opat mesiac vid. lekar. alebo byt na kasloch moja liecba a ist z nemocnice do nemocnice a nezohriat sa doma ani vikend vid liecba lekara v mojom detstve kym som neuznala ze jej lieky su mi nafigu a nezacala ich tajne zahadzovat
@nikelca to nevysvetlis ... mamicka chceospravedlnovat dieta pre chorobu aj10 krat do roka a nerespektuje skolsky poriadok. u dokttorky bola dokopy 5 krat, ale vie, ze len pchado deti lieky.
radapre zakladatelku: nastuduj si skolsky poriadok. ak je tam viac dni, ako povedala vasa triedna, tak trvaj na nom (aj ked o tom pochybujem, ze by si triedna toto dovolila)
ak sa ti nepaci, mas moznost navrhnut skolsky poriadok zmenit. ked na to nemas gule, tak poziadaj - ako ti pisali baby - riaditelku o vynimku aj s odovodnenim.
ale vyhrazat sa tu, ze povies rodicom, ze skola moze za to, ze ty posielas chore decko k lekarke, lebo ti je zatazko istk doktorke po ospravedlnenku,tak to si za hranicou akceptovatelnosti. ved zavolaj doktorke a opytaj sa, citi da peciatku, ze dieta ma len sopel. resp si zisti,ako ordunuje, ci sa neda objednat na cas za priplatok. inac ja som s malym ani raz v cakarni nestretla chorych, ked sme chodili na preventivky, mala tak ordinacne hodiny. a tiez nemozes cakat, ze ta bude cely zivot brat doktorka prednostne, lebo ty nechces sediet v cakarni plnej chrob a bacilov ...
ad homeopatika, pomlcim ...
takze zhrnme to: nepaci sa ti lekarka, zmen ju, nepaci sa ti skola -zmen system, alebo celui skolu a hotovo. ale asi by bolo najlepsie, keby sisa najprv zamyslela a pochopila, ze ked dieta chodi do statnej institucie, ta ma nejake pravidla, ktore treba dodrziavat.
alebo lepsie sama na sebe som zistila co s nami robia lekari ked som zacala zahadzovat lieky a podlomene zdravie sa mi zacalo vracat
@ennylilith vysledok chora tyzden a potom zas o mesiac tyzden chora aj ked by si to myslela obrazne...nie je podla mna v poriadku, ani to co si spominala s lekarom...uz nie je v skolke, kde chodi kazdy den ine dieta chore...byt kazdy mesiac tyzden doma napr.ti maloktora ucitelka bude tolerovat a vo vyssich rocnikoch co predmet to ucitelka a bude to tazsie...podla mna ked je takto chora tam je nejaky problem a chce to odborne vysetrenie, ale to kym nepojdes k dr. nezistis...
@ukulela tak po prve draha pani nikde som nenapisala ze sa nebudem informovat u doktorky ci napise neschopenku aj bez pritomnosti dietata.
po dalsie keby ste citali celu diskusiu vedeli by ste ze v rocniku vyssie matka moze pisat kolko chce tak asi to nebude skolskym poriadkom
po dalsie nenapisala som skola system mali to uz spravit ine je povolene do nejakeho rocnika ucit si dieta sama ale neni povolene nechat si ho doma pre chorobu .. cele na hlavu a urcite nebudem skodit zdraviu svojho dietata pre cudzie deti,ktore mam na haku rodicom som sa vopred ospravedlnila a ako to vezmu haka :D
a po dalsie z coho ma tu obvinuju ze dieta necham s vaznou chorobou je tiez na hlavu ked bude nezdrave s vysokymi horuckami a pod. ako som uz spomenula ze to bude akutne tak tam s nou urcite pojdem min. pre tu neschopenku a asi aj tam narobim burku
v preklade nie som zvyknuta prehravat a svoje docielim aj cez mrtvoly a nie cez to ze neberiem ohlad ked system neberie sam ohlad na deti ktore su neni moje
POPROSIM NEZAPAJAT SA UZ LEBO TEMA NEBOLA ABY STE POSUDZOVALI MOJE CHOVANIE ALE O RADE CI SA DA NA TIE VASE SLAVNE DETICKY BRAT OHLAD CEZ SYSTEM a zial aj na moju kedze choroba sa najlepsie lieci doma
@jeennyv treba lepsie citat ze som pisala oslabena imunita aj to som zistila na pisane doktorkou ZIADOST MATKY lebo to slavne lekarstvo co tu tak branite ani k odbornikovi neposle
skoda ze sa neda tema zrusit lebo co viem ja som nepisala ze potrebujem moralne kazanie pytala som ci sa neda obist system
@ennylilith nikto nikoho nebrani, len radi...aj tvoj predosli prispevok vsak poukazal, ze to beries moc radikalne a nedas si poradit...ist cez mrtvoly???to vazne...takymto pristupom si mozes skor v skole uskodit
@ennylilith mozes poprosit myslim admina aby temu uzamkol..
@jeennyv nemam si preco uskodit ked dieta nosim do skoly aj nezdrave cize s kaslami ked sa neda inak ked to nariadila ucitelka sama a ak bude niekedy naozaj tak nezdrava,ze bude mat vysoke horucky a pod. potom som ochotna si skocit k tomu lekarovi aspon pre neschopenku.a to ze som chcela system obist nebolo len pre moje dieta ani pre ostatne neni dobre ked su v kolektive z dietatom co kasle,ale pre niektore tie moralistky je to aj dobre aspon si na vlastnej kozi vyskusaju silu systemu ked ich dieta ochorie od nejakeho nezdraveho len preto ze si ho mama nemoze nechat doliecit doma
@ennylilith Myslíš tie homeopatiká ktoré sa riedia v pomere 1mg látky do vody na celej planéte takže v konečnom dôsledku platíš za nejaké cukriky s obsahom liecivej látky asi ako Ficova poctivosť??
Nie som za lieky na vsetko ale TVOJE dieta nebolo riadne u lekara z toho co píšeš a neuzivalo asi moc liekov takže imunitu si mu oslabila asi Ty samoliecbou
Homeo su len placebo... a kedze je dieta stale chore este aj v skole, tak vdaka nim sa nikdy nemalo moznost poriadne vyliecit...len chorobu preckat... doma... ale pozor, prechodene adekvatne neliecene choroby sa na seba nabaluju a potom z toho moze vzniknut riadna pliaga... nechcem strasit...ale vela najhorsich chorob vznika z takychto dovodov...
@ennylilith a mozno prave triedna znamej dcery porusuje predpisy skolske, ze jej tolko ospravedlnuje... aj u nas v skole moze rodit ospravedlnit len urcity pocet dni... inak len dr
@ennylilith prepac, ale drzim sposobom vyjadrovania smerom k ucitelke co docielis? Ze jej povies, ze si to sama urcila... aaach, nie kazdy si robi vsetko svojhlavo ako niektori... ucitelka sa tiez riadi pokynmi zhora, takze premudrele mamicky by si to tiez mohli uvedomit...
Inak, plural mnozneho cisla sa pise s makkym i 🙂 mozno to pomoze, ked sa budete samoliecit doma a budes doucovat malu na 2.stupni sama...
Teba citat, to je normalne "radost". Nezdrava si skor ty, ako tvoje dieta. Neskutocne bludy tu pises, nic si este neskusila, nebola si za doktorkou, ale zato vies krasne kydat na vsetkych a vsetko. Musis pochopit, ze su nejake pravidla, lebo inac davas krasny priklad pre dieta, ze si moze ostat doma kedy chce, bez pozadovanych papierovaciek. Je vidno, ze nepotrebujes riesit OCR, alebo PN. Inac, by ma zaujimalo, ked ty mas nadchu, ci ides do prace, alebo si beries PN?
Ja taketo zmyslanie tiez nechapem veru.este by som pochopila ked dieta chodi do skolky ja tiez deti necham doma ked maju soplik no druhy rodicia to nechapu a potom je p.riaditelka nutena robit opatrenia.ale zo skolopovinnym tak to je o niecom inom.ano aj ja pisem malemu ospravedlnenky ale to iba v pripade ze ked mi pride domov a vracia tak ho necham dalsi den doma ak uz ten dalsi den je v poriadku ide na dalsi normalne do skoly.a ked je tyzden doma tak proste od lekarky.
@ennylilith tak toto ma tiez rozculovalo, ja to riesim nasledovne, ked detii ostanu doma lleebo ich bolli hlava, silna naddcha atd a viem ze dr neda antb.iihned pisem. Mail do skoly, ale pisem ho aj doktorke, aby vedela ze dieta nie je celkom ok a mala stopu,, potom ked ideme z niecim zavaznejsim tak si vypytame ospravedlnenky, alebo si chalani skocia uz sami, ale vzdy ju o tom informujem aby nebolo ze blucuju, aj dr.je rada zz tam zbytocne nechodime s malickostami, ja mam 44 deti tak uz viem to odhadnut a tiez by ma porazilo chodit vecnedo ambulanciie ked viemm ze potrebuje pitny rezim a kklud na lozku, alebo solux, skus to takto nejak riesit, mne to zjednodusilo zivot, llebo mam detsku 25 km od bydluska
Jej tych deti mi tam skocilo nnejak moc, iba styri 🙂 🙂 🙂
@ennylilith podla mna si sa postavila do pozície urazenej matky, ktorej nedovolili vypisovať ospravedlnenky od nevidím do nevidím, odula si sa a myslíš si, že ak budeš svoje choré decko posielať do školy, tak tým niečo docieliš .... no docieliš akurát tak to, že dieťa prechodí choroby a môže mu to uškodiť, bude sa mu to dookola opakovať. A ty dostaneš nálepku "problémovej matky", čo vyskakuje už v 1. ročníku a to si zasa len odnesie to dieťa. A okrem toho budeš "populárna" aj medzi rodičmi, lebo kvoli tebe budú mať aj oni choré deti ...
Ako dobre ti tu dievčatá radia, ak je to opakované, treba riešiť v prvom rade zdravotný stav a za lekárkou podla predstáv trebárs aj vycestovať do BA. A po druhé, pre pečiatku treba ísť napr neskor dopoludnia, ked tam nie je tolko ludí a či jej daš paraleny od lekárky, alebo niečo, čo nakúpiš v lekárni volnepredajné, to je v podstate jedno....
Ja ked som chodila na strednu do ineho mesta takze cestovanie vlakom kazdy den.mamka nemala na to aby platila cestovne a tak som chodila k doktorke vtedy sa za to platilo.takze moja spoluziacka to povedala vtedy triednej ktora somnou hodila rec ked mamka nemala tak som napisala spoluziacke ked som mala kredit.triedna mi to v pohode ospravedlnila aj bez ospravedlnenky ale ked som bola chora tak som sla za doktorkou.a tam som uz dala normalnu ospravedlnenku.vy ste tiez taky pripad ako som bola ja?
V autoskole ked nie su najazdene hodiny voficak nedostanes...v skole zakladnej alebo strednej, ked prezenies s vymeskanymi hodinami (uplne jedno ci ospravedlnene alebo nie) musis robit komisionalne skusky...je to neprijemne pre vsetkych...ver ze aj pre ucitelku.....
Je slobodna volba lekara...ked prejdes k inemu on si kartu vyziada...tebe ju do ruky nedaju,lekari si to vybavia medzi sebou.....
Vodicak...
@ennylilith zrejme je niekde chyba, ked potrebujes dieta stale liecit.. este si nepochopila to, ze tym, ze je v kolektive si buduje aj nejaku imunitu...? ty si jej vytorila ulitku na baze homeo ..... ja nemam nic proti homeo... ale...ak tak pokial to neni vazne tak ju mozes snad liecit aj popri tom ako navstevuje skolu.... predpokladam, ze to nie su nejake tazke pripady a stavy, lebo to uz fakt patri k Dr. a niektori rodicia si fakt neuvedomuju, ze dieta uz nie je v skolke...ale v skole......
@ennylilith a este nieco k tomu.... z pripevkov je jasne, ze chces obist system a ty si ta co ma pravdu....a teraz pojdes tvrdohlavo za svojim, aj keby si mala robit napriek a to tym, ze budes posielat schvalom chore dieta do skoly..... tak na tojom mieste by som spozornela, aby to nenahlasili na socialke....
Neskutočne škodíš vlastnému dieťaťu takým prístupom,ak tvoje dieťa kašle,je choré a ty ho pošleš do školy,lebo sa neunúvaš k lekárke a nemás ospravedlnenku od lekára,tak najviac na to doplatí to tvoje choré dieťa....ale ako čítam,tak ideš cez mrtvoly,tak viac nemá význam ti čosi písať.
Nestacim sa cudovat, niekto je lenivy ist s deckom k lekarovi, a ucitelka moze zato ze do skoly posiela nezdrave / divny vyraz/ dieta.
Ved chod za riaditelkou a opytaj sa jej kolko dni mozes ako rodic ospravedlnit. Mimochodom urcite je to v sk.poriadku ktory si podpisovala.
Uz tvoja otazka je na hlavu postavena , da sa nejako OBIST aby rodic ospravedlnil viac hodin ako je POVOLENE?
U nas moze rodic ospravedlnit maximalne 5 dni, dlhsie lekar (ale nie je obmedzene, kolkokrat do roka). Keby “mi“ to obmedzili na dva alebo tri dni, tiez plujem ohen a siru. Moje dieta potrebuje na bezny virus 3-5 dni, nutnost utekat s nou k lekarovi a lapit “mor a choleru“ v cakarni, v stave, ze je i tak nalomena - no dakujem pekne. Ale zase moje dieta ma vymeskanych necelych 20 dni (za styri a pol skolskeho roka, nie tento rok) vratane zlomenej ruky (vtedy sme u lekara samozrejme boli 😀), mat ju doma tyzden do mesiaca, idem k lekarovi uplne automaticky, tam je potom cosi vaznejsie nez sople a virus

ostaáva už len sa modliť,aby tvoje dieťa raz nedostalo vážnejšiu chorobu a ty to poriešiš homeopatikami a bez lekára ...☹