Nárok na viac ospravedlnených hodín
dobry zaujima ma ci neexistuje nejaka moznost aby rodic mohol ospravedlnit viac hodin ako je povolene napr. povolenie od lekara alebo nieco ine,lebo to s tim ze rodic moze ospravedlnit len urcity pocet dni je postavene na hlavu nie kazdy rodic nie je ochotny vlacit dieta po ambulanciach kde sa moze stav dietata len zhorsit a nie zlepsit a aj s timi liekami na bezne nachladnutie su lepsie homeopatika a volne predajne lieky.dokotor je podla mna potrebny len pri zavaznych ochoreniach.sama na sebe viem ze moj zdravotny stav v detstve sa zlepsil az ked som potajme zacala zahadzovat lieky aj svoje dieta som z toho vzdy dostala sama jediny raz bola u lekara s chorobou a liecila sa dlhsie ako ked som si ju z toho dostavala sama.telo si rychlejsie vybuduje obranyschopnost bez zbytocne zatazujucich liekov,ale ako sa ma liecit ked doslava MUSI zdrava aj nezdrava chodit do skoly.darmo sa potom rodicia rozculuju ze to ich dieta dostala od ineho ked system povoluje jedine to aby dieta tam chodilo aj v nezdravom stave,alebo svoj stav zhorsilo u doktora
@ennylilith na jednej strane ťa chápem, ale nevidím dôvod na vrážanie toľkej energie do obchádzania systému, aj keď je trebárs hlúpy. Pre začiatok stačí mať dobrú pediatričku, ktorá zdieľa tvoj prístup k týmto veciam a nemusíš dieťa vláčiť po čakárňach. Dá sa konzultovať aj telefonicky, poradí, v prípade potreby vypíše PN. Tak to robíme my. Ono mne ten tvoj boj so systémom príde taký prvoplánový (ako si napísala - aj cez mŕtvoly, ale len aby si dosiahla, čo ty chceš) a to ťa postaví do opozície voči všetkým a všetkému a zistíš, že najviac škodíš len sama sebe. Ak to chceš robiť konštruktívne, môžeš v škole žiadať zmenu, hovoriť s riaditeľom, riešiť to cez ZRPŠ, v rade školy a pod. Kultivovane a vecne. Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva...😉
Naša pediatrička napríklad nedá ani potvrdenie do letného tábora bez dieťaťa, proste musím nabehnúť s dcérou do čakárne a ona ju komplet pozrie a dá jej razítko do dokumentu. Našťastie v lete tam veľa chorôb nie je, že by ma to nejako rozladilo. Ale čo sa týka obchádzania systému v škole, nám tiež povedala na začiatku prvého ročníka, že ak je dieťa choré viac ako 3 dni tak treba potvrdenie od lekára. Syn vtedy v prvom polroku chorý nebol a v druhom bol, bol týždeň doma s horúčkou a virózou a nešla som k lekárke, napísala som mu ospravedlnenku do žiackej a učiteľka to v pohode akceptovala, nič mi neodkázala. Ale zas to nás už aj trochu poznala. Teraz je štvrták a tuším ostatné choroby vyšli tak 3 dni plus víkend. Keď mal zlomenú nohu tak vyfasoval barle a šup do školy, našťastie majú triedu na 1. poschodí.
@ennylilith aká jediná pacientka 🙂 ???? to máš odkial?
to je ten dôvod prečo nenavštíviť lekára? lebo sa bojíš detských nemocí? nechápem akosi.....veď keď má tvoje dieťa tak super posilnenú imunitu domácou liečbou bez liekov......ono vieš tú obranyschopnosť si dieťa buduje vo veľkej miere aj na základe styku s daným bacilkom, tak prečo sa ich tak bojíš? 🙂
mimochodom - veľmi by ma zaujímalo odkiaľ vieš ako to u tvojho dr. či u iného vlastne chodí, koľko tam sedí pacientov, keď tam vlastne vôbec nechodíš??? len tak - myslím si.....asi.....to tak....možno bude......?
@ennylilith prestudovala si si skolsky poriadok? ako pisu v nom - kolko hodin/dni mozes ospravedlnit? nie to kolko ti povedala triedna, alebo kolko ospravedlni ucitelka v rocniku vyssie - ale kolko sa pise v skolskom poriadku. to je pre teba smerodatne. ak ucitelka vo vyssom rocniku ospravedlni viac, ako je v skolkom poriadku, tak moze mat pruser pri kontrole. ak tvoja ospravedlni menej, mozes sa stazovat u riaditela. ak nie si spokojna so skolskym poriadkom, na rodicovskom zdruzeni ziadaj a presad jeho zmenu. a mas ciste riesenie tvojho problemu. ked si taka akcna a ochotna sa bit za svoje prava. konaj, a nemlat tu hubou, ze budes svoje dieta davat do skoly nezdrave, lebo ucitelka ... trt ucitelka, ty. nedala si si ani tu minimalnu namahu a neopytala si sa lekarky, za akych podmienok ti napise ospravedlnenku. ak chce dieta zakazdym vidiet, tak zmen lekara. dalsie elegantne riesenie ...
na zaver - uz po xty krat - skola nema preco a nemoze tolerovat, aby rodicia ospravedlnovali svoje dieta tyzden z mesiaca bez toho, aby mali doklad od lekara. aj to by sa dalo vyriesit - dohodni sa s lekarkou/imunologickou, nech ti da pre skolu papier, ze dieta byva casto chore a postaci pardnova domaca liecba a rozumnej riaditelke taky argument postaci.
alebo zasa spusti, ze to kasles a budes posielat dieta do skoly nezdrave, "lebo ucitelka ti to tak kazala" ... este nieco?

Na klkocina je dr Samuelova pokial viem ta sa zaobera homeopatikami, skus sa s nou dohodnut ci by ti malu nezobrala alebo si vyziadaj navstevu lekara doma ked sa bojis cakarni. Malej daj vysetrit imunitu alebo ju raz poriadne preliec lebo zjavne homeopatika nezaberaju. Tvojim pristupom ti dieta zoberie socialka.
Mamicky, ona to mysli "dobre" chce aby aj ostatni rodicia mohli pisat viac ospravedlneniek lebo takto musia chudaci posielat zdrave deti k jej chorej dcere lebo nemozu napisat ospravedlnenku! 😲