Ahojte mamičky. Chcela by som sa vás opýtať, či máte niektorá nadané dieťa, ktoré navštevuje triedu pre nadané deti. Ako sa vaše dieťa prejavuje, ako ste spokojní s osnovami.
Prosím o rady, poznámky, skúsenosti.
@mooonika1975
@paris3 teplicka, 4.rok a moonika, tusim si pochopila spravne... tych 80% je bohuzial na doplnenie
@paris3 v triedach ? to práveže nie , práveže je to opačne, v nadanej škole potrebujú doplniť, lebo trieda jedna v jednom meste je skôr pomaly preplnená ako prázdna, kdežto celá škola sa zapĺňa dosť ťažko a nechce sa mi veriť, že len v BA sú inteligentné deti 😎 😎
@moni73 myslím, že sa chápeme 🙂 😉 😉
@paris3 ja nerobím prieskum, len som si tipla číslo 😉 😉 😉 a čuduj sa svete, správne 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@moni73 no tak ja poznam asi len tych okliestenych 20% 😀 na Teplicku mi chodili 2 chlapci z rodiny (nebudem popisovat, ze tam naozaj patrili 🙂 ), neboli tam veru velmi spokojni a vselico som pocula na tu skolu (co teda nevrha samozrejme dobre svetlo na skoly podobneho druhu) no ale nedovolila by som si tresnut taky pomer 😉
a co sa tyka mojich osobnych skusenosti, tak v dcerinej triede su vselijake typy, ale teda nepridu mi ako 'protekcne deti' 😉
@mooonika1975 tak ked si si len tipla, logicky nevies, ci su spravne 😉
@paris3
baby ja na dnes končím, všetko je to o ľuďoch, o ničom inom, o učiteľke, o jej prístupe k deťom, k výchove, o riaditeľke, o jej presvedčení , proste 80/20 je zovšeobecnené, ale myslím, že v tejto dobe fakt sa približuje realite.
slnko v duši dievčatá 😀 😀 😀
Bol to len odhad... nie moj... predsa, sme tam uz 4 roky😉
Viac takto verejne nie...
@mooonika1975 @moni73 tak ako presne, slnko v dusi si zachovat chcem 😀 a preto sa snazim nevidiet vsetko tak cierne 😉 majte sa krasne!
@paris3 všetky farby sú dobrééé 😉 😉 pekný večer
je tu niekto, koho dieta navstevuje ZS v Sali, triedu pre nadane deti?
zdravim, viete mi niekto vysvetlit ci je, resp. aky je rozdiel medzi pojmami mimoriadne nadane dietata a dieta so vseobecnym intelektovym nadanim ... ? dakujem
ahojte dievcata, mam na vas takuto prosbu. nasa dr. uz viackrat naznacila, ze syn by mal ist do triedy pre nadane deti, no a teraz nas poslala na prijimacky a vravela, ze by mohol zacat chodit do skoly ako 5rocny. len ja vobec neviem ako to funguje, tam sa robia nejake prijimacky? ci treba aj k psychologovi na vysetrenie/pohovor? ak ano, vedeli by ste mi odporucit dobreho psychologa/psychologycku v BA, prip. na okoli? dakujem.
@emma_932 Ahoj, musite ist (treba sa objednat telefonicky) do Centra psychologickeho poradenstva a prevencie podla bydliska, ale aj hocikde v ramci inej bratislavskej mestskej casti. Tam urobia testy skolskej zrelosti, pohovor a ine dni aj inteligencne a emocne testy. Kedze je 5-rocny, tak je to predcasne zaskolenie (oficialny termin), aj my sme to tak mali... a na skole potom su este zvlast testy, zalezi ci by ste sli na specialnu skolu pre nadane deti, alebo nie...
@emma_932 A hradi to poistovna, nie vy... (v tom CPPaP), kdezto, ked pojdete sukromne psychologovi, tak si to platite vy a nie na kazdej skole to akceptuju. U nas bol pre nich smerodajny len papier z CPPPaP.
@marielik78 super, dakujem za info 🙂
Myslim, ze najmladsie deticky, ktore brali na Teplicku mali 6.narodeniny v jeseni. Mladsie asi velmi neberu.
Mamičky prosím Vás o rady, tipy...
Mám malého syna, ktorý už od 20 mesiacov pozná komplet abecedu (velké aj malé písmená a ovláda to aj v SK aj v ANJ jazyku), vie napočítať akuálne do 100, pozná všetky možné tvary, farby... všetko toto ho nesmierne zaujíma a naučil sa to sám. Väčšinu pomenovaní farieb, tvarov, císel... zvláda v oboch jazykoch (aj keď sme ho to nikto neučili, no pochytil to z anglických piesní.) Postupne si začína spájať hlásky a niektoré slova už dokáže aj prečítať. V lete bude mať 3 roky a chcem ho dať do škôlky. Volala som aj na pedagogicko-psychologickú poradňu, či mi nevedia nejakú škôlku odporučiť, kde by ho vedeli rozvíjať, alebo či by mi nedali nejaké odporúčanie ako s ním doma pracovať. No narazila som asi na nejakú moc "ochotnú" pani, ktorá ma len odbila. Máte nejaké rady, ako ho podporiť v rozvoji? Veľa čítame, hráme sa pexeso, s plastelínou, maľujeme.... Jeho však najviac zaujímajú len čísla, tvary a abeceda - stále by to skladal, spájal...
Ahojte,
my máme syna na Teplickej už v tercii.
Tiež sme si všeličím prešli v škôlkach 😠 . Ak potrebuje niekto poradiť konkrétne, resp. sa na niečo spýtať,
rada pomôžem ak sa ohlásiš.
Názorov je veľa, ale najdôležitejšie je aby sa dieťa cítilo šťastne a rado chodilo do školy.
@ladyamor v škôlke kde je 20 deti asi individuálnu starostlivosť netreba čakať, skôr ak chceš tak súkromnú a potom ja by som šla cestou montessori, tam sa tie deti krásne rozvíjajú a stále nové podnety treba dieťaťu, samozrejme aj stereotypy a čítať, recitovať, spievať, a ostatné je už na ňom 😉
@ladyamor ahoj, ako keby som citala o mojom synovi 🙂 ...pokial si z Bratislavy, pripadne okolia, mozno by Ti vedela poradit pani riaditelka Laznibatova z Teplickej. Na poslednom stretnuti predskolakov totiz hovorila, ze sa im asi podari otvorit prvu skolku pre nadane deticky. Detaily vsak nehovorila. Drzim Vam palce ;)
Milé mamičky (oteckovia)!
Je vytvorená súkromná skupina o nadaných deťoch pre všetkých, ktorí majú potrebu spoločne zdieľať všetko okolo výchovy a vzdelávania nadaných, o živote s nimi.
Skupina je určená pre rodičov nadaných detí, teda nie pre tých, ktorí chcú písať o tom, čo je nadanie, či existuje, či nie je len výsledkom aktívnych rodičov a podobne.
Uvítame aj pani učiteľky pracujúce s nadanými.
Žiadosti o pridanie do skupiny môžete posielať mne. Druhou moderátorkou skupiny je @kape.
Tešíme sa na všetky príspevky a nápady.
🙂
@paris3 Na Slovensku sa dá za peniaze kúpiť všetko a všetci máme kamarátov, ktorí majú tiež svojich kamarátov... O výnimočnosti a dokonalosti svojich detí, najmä tých v predškolskom veku, boli rodičia presvedčení vždy (nemajúc ekvivalent porovnania), ale čo z prestíže dokážu rodičia urobiť dnes, nad tým ostáva veľa krát rozum stáť. Toť moje skúsenosti. 🙂 Tým nechcem povedať, že sa nenájdu i deti nadané a talentované. 🙂