icon

Nebojíte sa, že sa vaše deti v škole nakazia Covidom-19?

8. jan 2022

Ahojte, keďže deti v pondelok nastupujú do škôl a škôlok, chcem sa spýtať, či nemáte strach, že sa tam nakazia covidom? Lebo teda všade čítam, že ten omikron je oveľa viac infekčnejší ako napr. delta a že mu neunikne nikto. Uvedomujem si, že deťom treba socializáciu, že ich nemôžem držať zatvorené doma, ale som dosť úzkostlivá a bojím sa o ne. Ako to máte vy?

ivana11155
8. jan 2022

@katulienkax veľmi výstižne napísané 👏👍

janka1011
8. jan 2022

Nebojím. Omikron je v podstate nádcha. Mali sme už covid, deti ani nevedeli, že sú choré, jeden večer zvýšená teplota. Netvrdim, že covid je nič, ale sú aj horšie choroby, ktorých by sme sa mohli báť.

jana_eyre_2
8. jan 2022

Už sme ho všetci absolvovali celý december sme všetci boli chorí.. vo februári ideme my dospelí na 3tiu dávku, deti na prvu.. a môžem povedať, že už nejako neriešim.. viac urobiť neviem, deti sú naučené všetkému čomu majú, chránia sa už úplne prirodzene, to že od cudzích ľudí dodržujú odstup berú ako normálne.. nejako sa s tým kovidom musíme naučiť žiť a ja si myslím, že naša rodina sa naučila.. teda samozrejme že sa bojím.. ale tak sa bojím aj encefalitídy, meningitídy, či žltačky.. nechcem žiadnu hnusobu, ale nemyslím na to, robíme všetko čo je v našich silách a žijeme..

jankapepe
8. jan 2022

Infekcnejsi! Nerovná sa nebezpečnejší! Keď čítaš tak všetko.
Nie nebojím sa už dva roky co tu o covide a ničom inom nepocujeme žijeme aj s deťmi ako doteraz.

vamajka
8. jan 2022

@xckaret V prvom rade treba dat zaockovat babku nie?🙂

danulicek
8. jan 2022

Moji synovia mali covid 2x, ani raz sa nenakazili v škole či škôlke. Vždy v rámci rodiny, kde babky vždy boli veľmi opatrne. Paradoxne oba razy to dostali od babiek. Takze nie, nebojím sa, že sa nakazia v škole. Ak áno, budeme to riešiť.

mariali31
8. jan 2022

Syn na strednej to doniesol zo školy deltu október všetci v domácnosti neoćko.Nechytili sme chvála Bohu

madeline1
8. jan 2022

@xckaret ochranite nie len babku a seba, ale aj dceru. Nie je sranda to ani prekonat a potom na to neskor doplacat post covidovymi symptomamy, ci dopadmi. I deti na to mozu ochoriet a mozu mat tazky priebeh, vakcinou sa aspon znizi riziko nakazy.

janka2501
9. jan 2022

Nie,konecne ide do skoly, a budu sa ucit normalne...neznasam online ucenie,a dcera tiez, stale vsetko seka a vypadava....a nervy len....rada je v skole s kamoskami,a chyba jej to

xckaret
9. jan 2022

@vamajka babla ma uz 3 davky a my ostatni tiez o tyzden ideme na tretiu.

xckaret
9. jan 2022

@madeline1 babka ma 3 davky aj my uz pojdeme po tretiu...

luxus10
13. jan 2022

aj deti, ktore prekonali covid bezpriznakovo, mozu po 3-6 tyzdnoch skoncit v nemocnici so zapalom srdcoveho svalu, niektore s trvalym poskodenim -na cely zivot, potom placu vsetci....a je neskoro...alebo s poskodenymi srdc. chlopnami...kto nezazil, nepochopi....

toto vase zlahcovanie nie je na mieste...

duratlicka
21. jan 2022

Bojíme, aj ich máme už obe v karanténe. Ale už bolo neskoro ich dať zaočkovať, tak aby to stihlo mať nejaký efekt. Ak ten omicron do jari nedostanú, vtedy som ochotná zvážiť očkovanie.Alebo ak ho dostanú, tak na konci 6 mesiacov od prekonania ich vezmem na 1 dávku.

duratlicka
Autor odpoveď zmazal
noemikatka
21. jan 2022

ahojte mňa ide poraziť včera večer mi došiel mail že 1.A
...1.B od dnes v karanténe toto fakt viac sú doma ako škole a ja z hodiny na hodinu mám hlásiť že neprídem do práce už sa bojím že ma prepustia 😭 mohli by to skôr urobiť že by sa.deti 3-5dni po kontaktné otestovali a šli by späť do školy toro nie je takto normálne ach som stoho už vyčerpaná 😭😭😭😭😭😭😭

lulu1321
21. jan 2022

Nakazia sa určite, denne nam v skole pribúda 5-6 prípadov. Aj zaočkované deti sú pozitívne.

jankapepe
21. jan 2022

@lulu1321 budeš mat objektívny pohľad....maju očkované deti ľahší priebeh?

duratlicka
21. jan 2022

@noemikatka Nam dali vediet v pondelok o 19:30, že mame dieta v karantene. Druha dcera isla do skoly a vecer o 19:00 uz bola aj ona v karantene. Z hodiny na hodinu mame rozhadzany cely den. Uz ich mame objednane na PCR. Nic im nie je a trcime zavreti doma, lebo byvame v byte.

miricici
22. jan 2022

No nám to syn už aj stihol priniesť po týždni v škôlke (chodil iba na 1/2 dňa) ale paradox je ten že my sme Covid prekonali na prelome októbra a novembra minulého roku,síce synčeka sme nedali testovať,ani domáci antigen som mu nerobila lebo však aj tak bol s nami doma ale mal tri dni zvýšenú teplotu preto som predpokladala že aj on to prekonal s nami...a teraz už aj dcéra od štvrtka má teploty,hrdlo ju bolí,raz vracala, synovi včera vyšiel pozitívny PCR, dcéra ide v pondelok...trocha som sklamaná že sme to tak rýchlo znovu chytili po prekonaní,myslela som že budeme mať chvíľu pokoj😩🙈😏

fidka79
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
22. jan 2022

@miricici už som viac krát zachytila že decká v okoli to mali takto opakovane v priebehu pár mesiacov.. aj doktorka nám vravela že deti majú protilátky po prekonaní často krátko, že cca mesiac.. (samozrejme na to má každý iný názor, ja dôverujem našej pediatricke)

My sme malí všetci pred takmer mesiacom, takže už tiež začínam očakávať že snáď do toho nespadneme zas, kým deti stihnú očkovanie.. ja idem dnes na 3tiu, tak som zvedavá či už budem mať pokoj..

Skoré uzdravenie želám..

lucka114
22. jan 2022

Bojím sa, že to dovlečie zo škôlky, ale život ide ďalej a musíme sa naučiť žiť v takom svete, aký je, nemôžeme sa zavrieť doma a čakať, čo bude ....

miricici
22. jan 2022

@jana_eyre_2 ďakujeme☺️ no tak asi nie sme ojedinelý prípad, fakt som dúfala že takú krátku dobu po prekonaní budú chvíľu chránení...ja som nastúpila do novej práce tak zase všetko hore nohami...aj ja som z toho už unavená, frustrovaná ale tak hlavne nech to všetci v zdraví zvládnu 🙏

tatisna
22. jan 2022

Veď ho daj zaočkovať, viac urobiť nemôžeš. Ak aj dostane,nemal by sa dostať do nemocky. Ja sa najviac obávam toho,že sa zahltia znova nemocnice a tentoraz aj detské. Aj keď zoberú pacienta,nebudú stíhať a ktovie či rodičov nechajú pri deťoch...takže ja by som urobila všetko pre to,aby dieťa nemalo ťažký priebeh, čo momentálne predstavuje očkovanie.

simsalabim
22. jan 2022

@duratlicka odkial mas tuto info? Das mi link? Lebo ja nam ine info - ziadne nasledky a vyskyt velmi zriedkavy. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34356586/

http://www.bcchildrens.ca/about/news-stories/st...
Inak ja poznam 2 so zapalom osrdcovnika po covide - zenu 60tnicku a mladu zenu cca 30 rocnu. Ono to hrozi aj po covide.

kulumulu123
22. jan 2022

Môj syn má po závaznej kardio operácii stále berie lieky na 💜 mame doma covid keby nebol ma pcr teste tak ani neviem ze je + vôbec žiadne príznaky ani teplota ani kašeľ ani sopeľ ani nič energie ma azaz...

lucyloves
22. jan 2022

A čo keď sa nakazia? Deti väčšinou ani nevedia že maju kovid

ritta86
22. jan 2022

@xckaret zbytocne, dcera sa aj tak moze nakazit a nakazit aj babku. Takze naozaj zbytocne ockovanie dietata. Okrem toho vakciny na Omicron uz skoro nefunguju, takze duplom zbytocne. Netreba sa plasit, nech si da babka 3 tiu davku. To ma vacsi zmysel.

aristka
22. jan 2022

Práve ho máme doma a pol skoly pozitívna ,ako riešit 2 dnove sople a hnačku urcite nie je na obcesiu a strach o deti .Takže kľud a ži život bez stresu.