Nechať 11-ročnú dcéru samotnú doma?
Dcéra je choráa.11 rokov silnu nádchu a zvýšenú teplotu
37,4.Nechali by ste ju doma zajtra samu keď každé 2,5 hod prídem skontrolovať? Robím blízko a ona sa.unak cíti ok....neviem čo robiť
.. načo sa pýtaš, keď si už rozhodnutá...
Jasné..tu normálne aj škôlkarov nechávajú bežne doma . To len okolo chlapov skáču, keď majú soplíky a vysokú horúčku do 37 🥵😁
Každá máme svedomie a vieme sa zariadiť podľa situácie...nepostrehla som.. prečo nemôžeš ísť na očr?
No a teraz začnite tú "o opičích materiach"
Od 10 bývali doma sami, vychovala som k samostatnosti a zodpovednosti
@anna777115 na ocr môžeš ísť aj dieťaťom i dospelým v akomkoľvek veku
@miskakyska porovnavat 10 ročne s 3 ročným je na hlavu
@anna777115
to fakt?? Tak do q8 sa s nimi musí todic trepať ako doprovod k dr ale od 12 ho nechať v pohode s teplotou same doma? Ja už tým zákonom a usudkom prestávam rozumieť akosi ...
Ja by som dieta s teplotou same nenechala. Mojej sa napr.toci vzdy hlava,je slaba a potrebuje doprovod aj na zachod a nema ani 40 horucky. Tak ale ked dopredu vies,ako sa bude choroba vyvijat,tak nechaj samu. To ti budu tolerovat,ked kazde 2hod.budes odbiehat?
11 ročná je bežné sama doma. Ale choré dieťa by som doma nenechala.raz dvakrát do roka si viem vybaviť v práci aj voľno.
Pokiaľ je vedená tak,zodpovedná tak áno. Každý si poznáme deti a vieme uz odhadnúť kedy áno kedy nie .Nemá vysokú teplotu a ked dačo tak volá..
Nie nenechala môže byť samostatna a zodpovedná aká chce... Zvýšená teplota môže byť z hodinu na hodinu vysoká horúčka plus ďalšie komplikácie a radšej vynechám deň v práci ako si potom niečo vyčítať že som tam nebola......nikdy nevieš.
11r? V pohode. Existuju mobily keby nieco. Ked je dostatocne samostatna, tak ano.
My sme na 2.stupni uz ostavali doma sami ked sme boli chori...ale mama vedela byt doma uz o 13-14h.
Ak je zodpovedna, tak hadam vie, co doma moze a nemoze robit...nema 4r, ze nepozna rizika svojho konania.
Môžeš jej zavolať, skontrolovať. Nemusí jesť práve jablko, keď sa o ňu bojíš. Jesť bude, keď prídeš k nej domov. Keď má teplotu, dá si lieky a bude spať.
@miskakyska možno robí sama na seba nie všetci sú zamestnanci s ocr
Nechala by som, pokiaľ to nieje ťažký stav... Syn pri takýchto ľahších virizach ostáva bežne sám, voláme si či píšeme cez WhatsApp mu poviem nech si zmeria teplotu a ukáže mi cez kameru akú má teplotu či náhodou nestúpa nečakane. Za 20€ som kúpila wifi kameru a cez appku si viem kedykoľvek pozrieť čo sa doma deje, on o tom vie a je s tým ok. Hocikedy mi takto ukazuje čo kreslí, aké lego postavil atď... Máme to tak zabehnuté a viem že ja na neho spolah ale je k tomu vedený už od mladšieho veku, postupne na hodinu-dve až na celé dni kým sme v práci. Ak sa bojíš odporúčam tu kameru do izby, za minimálnu cenu budeš oveľa kludnejsia.
@anna777115 mna takto s OCR tiez skoro "oklamali". Dokola som pocuvala OCR len to 11r, ale toto je OCR z dovodu zatvorenia skoly / skolky napr pre chripku a pod. Pokial je dieta chore a moze mat aj 17r, dokonca aj 20r, moze s nim byt rodic na OCR. Dokonca aj s inym clenom rodiny. Moj syn mal pasovy opar a nedal mi pediater automaticky ocr, ja som mylne bola v tom ze len do 11r. Zacala som rozmyslat ako polepim tie dni, kedy musi byt doma. Volala som do soc.poistovne a pani mi vysvetlila ako to je a ze samozrejme, ze aj so starsim dietatom mozem ist na OCR. Cudovala sa, preco mi pediater nedal hned OCR. Nasledne chcel pediater meno pracovnicky zo soc.poist, abe sa vedeli obhatit, ze dalu OCR. Na hlavu toto cele...
Presne toto riesim aj ja so 11r synom. A zostanem s nim zajtra doma. Zajtra uvidim ako sa to vyvynie. Tiez ma silnu zadchu. Teplota mu skace hore dole, max mal dnes 37,4 co nie je vela. Ale vyzera hrozne. Fakt niekedy myslim, ze ma aspon 39 teplotu. Inokedy bezne zostava sam doma, aj ked na neho nieco lezie a pobolieva ho napr hrdlo. Ale vtedy nemava vobec teplotu. Ale zase, ja nemam moznost chodit kazde 2 hodiny domov.
@anna777115 dcéra má 17 a bola som s ňou na OČR..
Ja by som dieťa s teplotou nenechala samé doma. Mojim deťom vyletí teplota za pár minút a sú v horúčke, že sa nevládzu ani napiť. Bez ohľadu na to, ako ďaleko mám z práce domov.
Ja som byvala sama doma s chorobou aj v nizsom veku, aj s takto zvysenou teplotou kludne a nemali sme vtedy doma ani telefon. Nic sa nikdy nestalo, ja som si praveze maximalne uzivala, ze som sama doma, cely den leharo, kniha, podriemkavanie 🙂
Ten strach ze sa usdusi pri jedení máš iba teraz alebo bežne keď je sama doma doma a chce s najesť???
baby čo riešite teplotu ak ju každe dve a pol hodiny pride pozriet tak to je absolutne prehnane to riešiť.. toľko by ju nekontrolovali ani keby ležala s chorobou v nemocnici, dokonca čo mam skusenosŤ ani na JISke ( čo je si ce smutne) ale ona a ma len miernu teplotu
Opat som sa raz presvedcila, ze som asi krkavcia mater. To k comu vediete dnesne deti? K samostatnosti asi velmi nie. Keby som tu napisala, co zvlada moja 12 rocna a 9 rocny tak poniektore by ste si asi museli sadnut. 11 rocna s nadchou a zvysenou teplotou? Uprimne, mne by ani nanapadlo ostavat doma, ani ju kontrolovat kazde 2,5 hodiny. Ved keby nieco, zavola a dobehnem. Pri vysokej horucke a vaznejsom ochoreni, ci bolestiach by som samozrejme ostala.
Samozrejme, nechala by som. Ja mam doma 11 a 9 roc. a v pohode..
Mám tri deti 12,11 a 8r a prvi dvaja normálne vydržia sami aj v chorobe.. ležia, čítajú, pustia si telku, urobia si čaj (alebo im ho pripravím ja), dajú aj liek ak je to potrebné po dohode somnou.. ak sa cítia lepšie, tak si aj úlohy spravia ak majú aké.. najmladšieho som nechala doma len pár krát samého a iba na chvíľu, ale od 10r vôbec nevidím problém v tom aby čakali sami.. každý pozná vlastné dieťa čo zvládne a čo nie.. moje takéto veci zvládajú v pohode, dokonca sú radi že si môžu robiť čo chcú..
@luliu ..aj domýšlanie tu niektorých je na hlavu,lebo nikde nepíšem o trojročnom
Záleží ako ju máš vychovanu. Moje dieťa zvyklo byt doma same od 7 rokov na par hod. Odjakživa rada varila a piekla takže aj v kuchyni ma voľno, ruru sama začala používať bez asistencie ako 8 rocna. Co jej kamošky ani nôž do ruky chytiť nemohli. Ale jasne ze sú aj deticky ktoré proste viac vymýšľajú a radšej byt s nimi doma. 11 sa mi zdá už dosť. Ak má telefón môžeš jej zavolať. Tiež mám choré dieťa doma a je sama...ale ona nemala snáď 40 tku nikdy. Max 38,5. Takže aj kvôli tomuto sa nebojím ju samu nechať doma.
Áno nechala. . Prosím ťa zbytočne sa bojíš veci ktoré sa real e nemajú prečo stať. Či ti ide korčuľovať po byte či dome ? Má 11 nie 6/7. Ani nemusíš chofity za ňou .stačí jej napísať alebo zavolať či je ok či nemá teplotu atď.
Hlavne jej v prvom rade dôveruj. Skontroluj či je ok. Keď tak píšte na WhatsAppe ak ti to práca umožňuje. Aj my sme ako deti ostali v jej veku samé doma a žijeme
Od 10tich rokov som bývala doma sama ešte som aj po sestru chodila do školy...či som grcala, mala teploty alebo hnackovala. Nemal so mnou kto ostať doma, rodičia vedeli, že dom nepodpalim, cudzím neotvorim a nič neroztlciem
Syn nielenze obstara seba, domacnost, varenie, ale aj nakrmi, prebali, postrazi najmladsiu. Ver dcerke, urcite to zvladne. Za par rokov je dospela.

Jasné veď je to veľká baba.