Nechávate deti niekedy doma zo školy pre dôvodu?
Ahojte, zaujimaju ma Vase nazory. Nechavate deti doma zo skoly bezdovodne? Aby si napr oddychli od skoly, hluku, povinnosti?
Hlavne, ak je to jednotkarka, ktora vobec nebyva chora..
Niekedy ano. Napr jednodnova lyzovacka, alebo dovolenka. Ale syn ma same 1 a vzdy sa uci. Aj na dovolenke. Som prisnejsia ako jeho ucitelka. takze radsej sa uci v skole ako so mnou 🙂
Nechavam,aj to dieta potrebuje obcas vypnut.Raz za mesiac dva jeden den.
@simoli ak nerozumieš rozdielu ,že dieťa nejde kvôli zdravotným problémom do školy a nejde len tak lebo sa mu nechce , tak potom ok. Nemám čo dodať.
Nie nenechavam syna doma bezdovodne. Ja som vdacna za skvelu skolu do ktorej chodi, syn tam chodi rad. Oddychnut si moze po skole a cez vikend. Zatial vymeskal jeden den a aj to ma hneva ale mali sme kontrolu s usami- narodil sa hluchy.
@simoli neviem fakt co sa tu rozculujes…asi je kazdemu jasne, ze deti s nejakymi diagnozami, poruchami atd su trochu iny pripad nie?
@barbie2023 ahááá, takže únava, vyčerpanie, prepracovanosť podľa teba znamená že sa mu nechce, aj keď som bola iniciátorom ja, keď som videla v akom je stave ??
@michaelam2 mýliš sa, vôbec sa nerozčulujem 🙂 len nechápem, že vy nechápete 🙂 je mi to skôr úsmevné..
Nie, tak ako rodič nemôže ostať bezdôvodne doma tak ani dieťa. Na oddych máme víkend a dovolenku (letnú, zimnú).
@simoli ak je dieťa unavené tak určite nie len zo školy. Treba k tomu vyšetrenia či mu nechýbajú nejaké vitamíny alebo či to nie je psychického pôvodu. Školy si nastavené tak,aby dieťa zvládlo dochádzku a keď ju nezvláda tak toto nie je riešenie. Treba pátrať inde. Darmo sa hneváš , je to tak.
Nie. Lebo potom im učiteľka pošle toľko úloh že by to nebol žiadny oddych. Ale nechám ju doma keď je chorá, a vidím na nej že by napr štvrtok už v pohode mohla ísť do školy, celý týždeň doma. Nech sa poriadne dolieči.
Viem o iných rodičoch s triedy, že radšej pošlú choré dieťa do školy nech majú pokoj a nemusia s ním dobiehať učivo a úlohy
@barbie2023 nechodí, a nešiel 1-2 dni je rozdiel a tiež ho vtedy neposielam vyberať zemiaky na JRD...pozrite, myslím že stačilo, každý má svoj pohľad a iné dieťa, ten môj s poruchami a ADD skončil na GJH - áno vďaka môjmu "zanedbávaniu" 🙂
@simoli nejde o pohľad . Také sú pravidlá 🤷 a ja som si ich nevymyslela takže sa na mňa hneváš úplne zbytočne.
@barbie2023 @michaelam2 - dievčatá, ale téma nebola že nechať dieťa doma lebo sa mu nechce - ale či nechať aby si napr oddýchli od školy, hluku a povinností ...
@biba_18 veď ja rozumiem. Je to na rodičovi ,ale treba si uvedomiť,že je to vedomé záškoláctvo. Je to riadne definované na upsvar.
@barbie2023 pisala som uz vyssie ale nas skolsky poriedok to umoznuje. 5 prac dni (aj po sebe iducichň moze schvalit rodic bez udania dovodu. S jeho vedomim ospravedlni dieta zo skoly.
Autorka - a nechceš radšej riešiť to, že jej vadí hluk v triede? Lebo ten hluk tam bude stále, aj keď sa dcéra vráti. Nemá nejakú diagnózu? Nepotrebovala by individuálny študijný plán? Alebo triedu s menším kolektívom? Ktory asi narobí menší hluk....
@barbie2023 aké sú tie pravidlá, že keď matka zhodnotí, že dieťa by nemalo ísť do školy, lebo nie je v poriadku, tak napriek tomu musí ?
@barbie2023 deň za 1/2 roka by pochybujem niekto označil za záškoláctvo, a vzhľadom na dg si to nemyslím už vôbec ... 😉
Škola není holubnik ☝️
Nuz, kym sa na psychicke zdravie nebude brat taky ohlad ako na fyzicke, tak v spolocnosti nenajde pretazeny clovek/dieta pochopenie. Zvlastne,aku psychicky narocnu dobu zijeme a ako sa tvarime,ze vlastne nie, pretoze po fyzickej stranke sme zabezpeceni a v dobe orientovanej na vykon, kde ma clovek hodnotu, len ked je extra produktivny nema pravo byt unaveny alebo jednoducho nevladat, pretoze sa to povazuje za slabost. Idealne je ist za svoje limity, nefnukat, drzat hubu a krok a potom sa cudovat, preco sa na termin u psychiatra caka pol roka.
@alantroj áno, vieme o tom, a ani ZŠ ani SŠ dokonca nelimituje ani tieto hodiny (aspoň nie naše)...učitelia poznajú svojich žiakov, vedia či to môžu akceptovať alebo nie...na SŠ nie je nič výnimočné, keď sa študenti dohodnú s učiteľom a ostanú doma týždeň kvôli samostatnej príprave na nejakú vyššiu celoštátnu súťaž...
@michaelam2 a pretoze sú povolania, kde to nie je možné, tak nevyjdem dieťaťu v ústrety?
@barbie2023 toto je dobrý extrém, že zanedbanie starostlivosti.
To, čo deti bude čakať v živote je jedna vec, to ako k nim pristupujeme, ako ich vychovávame, je vec druhá...
Dieta sa má viesť k zodpovednosti. Ak sa to podarí, dieťa fakt, že môže ostať doma, zneužívať nebude..
@barbie2023 ty prehanas až strach..
Ak škola ospravedlnenie rodičom akceptuje, nie je to zaskolactvo. V tom prípade nemá ani upsvar čo riešiť.

Bezdôvodne nie, akurát, že pre niekoho by naše dôvody neboli dôvodmi.