icon

Nespravodlivosť na školskej olympiáde frustruje talentované deti

18. jan 2025

Zienky, ako by ste zaujali postoj na tuto vec. Syn bol a skolskej olympiade. Na kazdom kruzku z toho predmetu bol najlepsi. Vedel takmer vsetko, dalsi dvaja podstatne zaostavali a to aj na poslednom kruzku, ktory bol tesne pred olympiadou. Pocas olypiady syn pisal olympiadu sam a tym dvom ucitel pomahal a este aj od syna opisovali. Prisli vysledky olympiady vsetci 3 su uspesny riesitelia a postupuju na okresne kolo. Moj syn skoncil na 3. mieste :( . Syn je z toho velmi sklamany a demotivovany :(

Strana
z2
abbey1
18. jan 2025

@muchotrafka298 Bohužiaľ, na niektorých školách je strašná anarchia. Na bývalej škole mojej mladšej prebiehali olympiády veľmi podobne. Deti vopred ani nevedeli, kedy bude školské kolo. Zrazu prišla učiteľka do triedy, vypýtala si 2-3 žiakov, ktorí idú písať test. Kľudne si každá učiteľka vzala svojich žiakov a písala s nimi test sama. Deti sú hlúpučké, samotné sa chválili, že im učiteľka diktovala odpovede. Ta učiteľka, ktorá test pripravovala, si ho pred písaním olympiády, prešla do svojimi žiakmi. Všetci vedia, ze sa to tam takto deje a nikto nič. Z danej učiteľky ešte urobili zástupkyňou. Bohužiaľ, aj také sa deje.

muchotrafka298
18. jan 2025

@abbey1 ja viem, ze taketo veci sa deju. Nie vsade, ale vsetci vieme, ako vyzera nase skolstvo.

basulaak
18. jan 2025

Na okresnom tym dvom uz nik pomahat nebude. Nehaj ho nech ukaze kto je najlepsie bez pomoci. A btw nespravodlivost k zivotu patri. Vie sa z toho vela naucit

aimee77
18. jan 2025

Pre deti tazko pochopitelne.Ja som podobne zazila na maturite.Spoluziacka vedela 4 otazky z kazdocko bol zadobre s kazdym, vytiahla si jednu z nic.Nas, ktori sme maturovali jeho predmet

aimee77
18. jan 2025

@aimee77 4 otazky z kazdeho maturitneho predmetu, otecko vsak bol zadobre s kazdym..Aj s triednym. Samozrejme, zazracne si vytiahla vzdy otazku do c.5.Okato zariadil, aby presla s 2..Ja ako jedina z bab som namiesto jazyka maturovala z matiky.Potapal ma ako mohol..Ja som lekarka, ona sotva zvladla Soc.pracu...

lucik194
18. jan 2025

pri tomto by som sa nikde nestazovala ..... naco?!
je to školské kolo, pravda sa ukaze na okresnom. ucitelia tam testy nemajú. aj tak je to divne, ze Vam vysledky neprisli do edupage, ale mu ich ucitel len povedal......

lebo vsetko by malo byt zaevidovane.

nabudúce nech si sadne tak, aby od neho nikto nemohol odpovedat, aj ked bude mat uz presne dane miesto, vzdy sa da obrazovka s výsledkom zakryt....

loliki
Autor odpoveď zmazal
alama
18. jan 2025

Ahoj, uplne rozumiem, ako vas to mrzi a je to naozaj nespravodlive. Dcera takto bola na sk.kole z dejepisu a skoncila najprv druha, co je postupove miesto. Ale, spoluziak, ktory v skole povedal, ze nevedel, ze bude sk.kolo v ten den ( aj ked prisla vsetkym sprava cez edupage a bol tam on aj rodicia uvedeni), dostal moznost napisat si dany test o dva dni neskor ako bolo povodne sk.kolo. Medzitym mali hodinu dejepisu,kde prebrali otazky/temu z ktorej boli otazky na sk.kole. A dcera prisla s tym, ze spoluziak ju predbehol a tym padom postupuje na OK a ona nie. Velmi bola sklamana, ale tak nic sa neda robit. Buduci rok ma sancu zasa. U vas je to lepsie, aspon ma moznost v OK ukazat, co vie. Drzim palce.

lucik194
18. jan 2025

@alama no tento rok ta tema olympijske hry uffff

u nas v skole polovica kategorii na dejepisnu olympiadu ani nebola obsadena, deti nechceli a nemali zaujem

adkoalauri
18. jan 2025

A čo tak povedať synovi,že pán učiteľ jemu nepomohol,lebo vie,že je najšikovnejší a zároveň chcel aby sa aj ostatní spolužiaci tešili a dostali sa na okresné kolo..teraz sa aj tak ukáže ako sa pripravovali

jarka212
19. jan 2025

Typické...zas nastala doba, že si učitelia strašne uprednostňujú na základných školách svoje detičky....ale ja som typ, že idem do školy riešiť, keď vidím, že je niečo nespravodlivé voči môjmu dieťaťu, a išla by som aj teraz za tým učiteľom a mu to povedala, nenechala by som to tak, lebo ďalší rok môže zas radiť svojim koňom a postúpia iní, ktorí na to nemajú. a tým, že na slovensku toto budeme stále akceptovať, tieto podvody a klamstvá, tak sa nikdy nič nezmení

mamina7070
19. jan 2025

@alama tak na toto by som sa stazovala slusne ale stazovala a cez edupage v kopii na vsetkych rodicov co dostali info o olympiade

lucik194
19. jan 2025

@alama to ma mrzi kvoli dcere, ten ucitel je riadny debil, to sa takto nerobi

u nas by napr nebolo mozne toto urobit, ze pise sa iny den, kedze do urciteho datumu sa muselo dieta prihlasit a rodic daval (musel dat) dietatu suhlas na olympiadu. pokial bolo dieta v skole a neprislo, jeho problem, u nas este aj do edupage oznam prisiel, kvoli prihlaseniu cez kod, dieta malo kod, inak to nefungovalo. nedalo sa prihlasit kedykolvek

takze taketo cachre machre neexistuje, ze by boli dostupne.

moze byt posun prihlasenia sa kvoli chorobe. nasi spravne otazky na hodine neriesili, nastastie

gabika99
19. jan 2025

U nas napríklad bola pytagoriada v deň, keď bola dcéra chorá. Aj mala kód v edupage a nemohla písať z domu cez PC, nakoľko pani učiteľka povedala, že je to nespravodlivé voči deťom v škole, že by mohli mat doma kalkulačky, pripadne by im niekto mohol pomáhať. Vtedy bolo veľa detí chorých. Dostali sa na ok deti, ktoré by sa bežne nedostali.

tiika
19. jan 2025

Podľa mna to vôbec príliš neprezivate. Je to však realita, ktorá zamrzí. Súčasťou života je i nespravodlivosť. Ako sa s tým vyrovnať? Preniesť sa cez to, nedovoliť, aby nás to odradilo a ísť ďalej. Vyjadrila by som synovi pochopenie, že je smutný, rozčarovaný, že je dobre, že vníma aké pravidla by mali fungovať a teraz boli porušené. Čo s tým teraz vie urobit? Povedzte si všetko, čo vás napadne, aj keď sa z toho niečo neurobite. Napr. by mohol upozorniť niekoho kompetentného, napísať sťažnosť, hovorit so spolužiakmi otvorene o tom, aká je pravda; čo najlepšie sa pripraviť na ďalšie kolo, byt na seba hrdý, že on sa správal cestne a nepodvadzal atď.

loliki
20. jan 2025

Autorka, môžeš mi prosím ťa napísať IP, z ktorého ste okresu a koľko bodov ste získali?

Strana
z2