icon

Nespravodlivosť na školskej olympiáde frustruje talentované deti

18. jan 2025

Zienky, ako by ste zaujali postoj na tuto vec. Syn bol a skolskej olympiade. Na kazdom kruzku z toho predmetu bol najlepsi. Vedel takmer vsetko, dalsi dvaja podstatne zaostavali a to aj na poslednom kruzku, ktory bol tesne pred olympiadou. Pocas olypiady syn pisal olympiadu sam a tym dvom ucitel pomahal a este aj od syna opisovali. Prisli vysledky olympiady vsetci 3 su uspesny riesitelia a postupuju na okresne kolo. Moj syn skoncil na 3. mieste :( . Syn je z toho velmi sklamany a demotivovany :(

Strana
z2
taktotedanie
18. jan 2025

Take veci sa proste stavaju, nie vsetko v zivote je sprsvodlive. Jedna olympiada este nikoho experta na matematiku nespravila, nabuduce bude lepsi on

eeffka
18. jan 2025

Pojde na okresne kolo, kde im nikto nepomoze a pravda sa ukaze.

januska12323
18. jan 2025

Školské kolo je úplne zbytočné, povedz mu, že to bol len tréning a na okresnom naozaj uvidí ako mu to ide.

esmey
18. jan 2025

A vy mu to samozrejme všetko veríte :D

1ryba
Odpoveď bola odstránená
autor
18. jan 2025

@1ryba Sedeli za sebou a moj syn mal sediet v prvom rade, takze ty dvaja pekne videli do jeho pocitaca.

autor
18. jan 2025

@esmey Ano verim, lebo boli aj ine rocniky vtedy na olympiade a deti to potvrdili.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
sevrin
18. jan 2025

Treba si zvykať, že na Slovensku je to proste tak. Klamstvá a podvody sa uznávajú, poctivosť sa označuje za vlastizradu.

muchotrafka298
18. jan 2025

Nic v zivote nie je ferove ani spravodlive. Treba sa s tym naucit zit a ucit to aj deti. Ano zamrzi to, ale na druhej strane, postupil a tam moze ukazat co vie. A nesadat si tak, aby to ostatni videli, ked ma pocit, ze od neho odpisuju.

autor
18. jan 2025

@muchotrafka298 On by si tam nesadol, to ucitel uz daval vopred menovky na stol.

loliki
18. jan 2025

Porozprávaj sa s učiteľom, ako to bolo. Tvoj si je úspešný riešiteľ na ŠK? Zisti, koľkí môžu postúpiť do OK.

autor
18. jan 2025

Inak ty dvaja ziaci su deti ucitelov co ucia na skole.

alex49
18. jan 2025

Postúpili všetci, na okresnom kole to bude inak vyzerať a syn ukáže svoje schopnosti.

loliki
18. jan 2025

Tí dvaja, nie ty dvaja.

autor
18. jan 2025

@loliki Uz synovy bolo povedane, ze postuju vsetci traja na okresne. Ked sa pytal ako sa umiestnil,tak mu ucitel nechcel povedat, povedal mu, ze mu to posle cez vikend.

loliki
18. jan 2025

To bola geografia? Ak sú úspešní všetci traja, idú všetci na OK. Tam už učiteľ zasahovať do toho nemôže. Kľud. Učte sa.

muchotrafka298
18. jan 2025

Ty mas len synovu verziu, ze druhym nadrziavali, pomahal ucitel druhym a jemu nie. Mne sa nezda, ze by ziakom bolo toto umoznovane, aby si radili, pomahali ucitelia. Na temu ucitelskych deti sa nevyjadrujem.
Postupil do dalsieho kola, kde ma sancu ukazat to, co ma naucene.

loliki
18. jan 2025

Pripravoval ich učiteľ na súťaž?

autor
18. jan 2025

@loliki Ano , geografia. Aj som synovi povedala, aby sa ucil a na okresnom kole to ukaze. Presne toto iste bolo pred rokom a syn sa na okresnom umiestnil z ich skoly najlepsie. Len cloveta to velmi zamrzi, ze toto musi znasat opät. A ti dalsi dvaja sa mu budu v skole opät vysmievat :( ako pred rokom.

katulienkax
18. jan 2025

Mne sa stalo podobne pred 20 rokmi, áno spolužiačke som pomohla a trocha opisala na fyzikálnej olympiáde. Áno moja chyba. Ona to nielen opísala ale cele aj krajšie napísala tak skončila prečo mnou. Ďalej sme síce nepostúpili ani jedna ale učiteľ bol za jej výsledky úplne hotový a všade ju potom uprednostňoval . ☹️

autor
18. jan 2025

@loliki Ano pripravoval ich ucitel.

autor
18. jan 2025

Urcite aj preto nechcel povedat synovy vysledky v skole, lebo dobre vedel, ze synovi nepomohol nic a tym dvom pomahal vo velkom.

svetlonos
18. jan 2025

Pane Bože moc to prežívate. Ak je chalan šikovný, uplatní sa v zivote. Mnohí géniovia maju síce super známky ale v reálnom živote sú nepouzitelni.
A naopak, jeden zs spoluziak sa učila na 4ky, predal. Teraz je úspešný v praci a zarobi lepsie ako VS v kancelarii.
Tak a teraz co? Pôjdeš učiteľovi pohrozil koli olympiáde a neferovosti??
Ved aj v praci casto uprednostnia Hildegardu pred Annou, lebo Holdegarda je pevnejšia a pozna šéfa. Pripadne je Hildegarda ešte ako krava s hroznym chovanim. A vies aký bude výsledok? Keď sa Anna bude šéfovi sťažovať, vyhodí ju a Hildušu ešte aj povýši!
Vitaj zena v reálnom živote a nauc to aj s na! Ide o jeho vedomosti schopnosti, tie on presadi inde ked bude dobrý.

missviolet
18. jan 2025

@1ryba ja som bola svedkom, ze spoluziacke den pred dala ucitelka ,cvicenia', bola som pri tom, baba moja kamoska, pomahala som jej s vecami, co nevedela, ucitelka si to s nou chcela prechadzat sama, mne to bolo zvlastne, tak som si vravela, ze si to namyslam, ze ma tam s nimi nechce, ved nejde o sukromnu dohodnutu pripravu, ale vseobecnu pripravu na olympiadu - a na druhy den sa objavili tie iste cvicenia na olympiade :D tak asi preto som mala zvlastne pocity, doteraz si myslim, ze toto nebola nahoda... neriesila som to, bolo mi to jedno, ale teda koser to nie je - nemala cvicenia vidiet kamoska ani ja

missviolet
18. jan 2025

@esmey ja som bola svedkom, ze spoluziacke den pred dala ucitelka ,cvicenia', bola som pri tom, baba moja kamoska, pomahala som jej s vecami, co nevedela, ucitelka si to s nou chcela prechadzat sama, mne to bolo zvlastne, tak som si vravela, ze si to namyslam, ze ma tam s nimi nechce, ved nejde o sukromnu dohodnutu pripravu, ale vseobecnu pripravu na olympiadu - a na druhy den sa objavili tie iste cvicenia na olympiade :D tak asi preto som mala zvlastne pocity, doteraz si myslim, ze toto nebola nahoda... neriesila som to, bolo mi to jedno, ale teda koser to nie je - nemala cvicenia vidiet kamoska ani ja

mogaa
18. jan 2025

nie všetko je vždy spravodlivé a fér...s takýmito situáciami sa syn stretne ešte veľa krát v živote a musí sa s nimi vedieť vyrovnať....hlavne to ty veľmi neprežívaj, určite chlapca pochváliť a motivovať to ano, ale je to len olympiáda....

marca12
18. jan 2025

Je to nespravodlive,ale bohuzial takto to v zivote chodi.

taktotedanie
18. jan 2025

Velmi si vsetko pripustas k srdcu a tak si vychovala aj syna, bude to mat v zivote velmi tazke s takym pristupom, mala by si zasiahnut a vysvetlit mu ako funguje zivot a ze nie vsetko je vzdy sprsvodlive lebo sa bude v zivote trapit

oblecenie99
18. jan 2025

Ja neviem ženy... Ja som tak kedysi nepostúpila zo školského kola recitacnej súťaže na okres, aj keď som bola prvá, ale išla slečna, ktorá aj zabudla, že v ten deň je súťaž, čiže svoj prednes čítala (nevedela naspamäť), ale bola dcérou jedného učiteľa. A vtedy to brutálne zamrzelo. Doma mi mama pomaly vynadala, že čo si to tak púšťam k srdcu, no a čo, život ma este naučí... Lenže ja som mala 12 či 13 rokov, príprava mi zabrala dosť veľa času, aj som sa na to tešila, aj som vedela, že som bola ozaj dobrá... A potom taka podpasovka.. Mňa to napríklad naučilo srať na to v Tom slova zmysle, ze potom som už v živote na nič takéto nešla, načo sa snažiť navyše?
Čiže ja chápem autorku, že zamrzí... Ale zrejme s tým fakt nič neurobí. Osobne by som to nebagatelizovala, ale ani nejak zvlášť neprežívala. Treba utvrdiť syna v Tom, že je dobrý, žiaľ ano, sú aj takíto ľudia, ale on ukáže svoje vedomosti na okrese, kde už nebudú prepisovať. Život je v podstate fakt aj o tomto, máte v Tom pravdu.

Strana
z2