Nesúhlas s fotkami detí na základnej škole
Zdravím, tie co ste nedali súhlas na zverejnenie fotiek na prvom stupni zs ako to u vas dodržujú? Minule som videla fotky na stránke mesta zo školy alebo v mestskom mesačníku (fotili sa keď dostali diplomy v skole).
môžem sa opýtať, prečo s tým nesúhlasíš? máš pocit ohrozenia? v dobrom sa pýtam, len ma to zaujíma...
zverejnovanie fotiek školou je podla mna dosť cez čiaru. jednak zanechávajú každému dieťaťu nekontrolovateľnu digitálnu stopu (hlavne ked už vacsina rodičov fotky svojich detí nezverejňuje)... fotky môžu byť zneužité na kyberšikanu, napríklad upravené alebo šírené s posmešnými komentármi, v najhoršom prípade aj predátromi. Proste každá fotka, nad ktorou nemám kontrolu je zlá a potenciálnym rizikom. Školy by mali zverejnovať fotky buď napr. od chrbrta, alebo s rozmazanými tvárami... Je uplne choré napr. dávať fotky detí na výlete z aquaparku (!!) verejne na fb, lebo škola si robí promo.
no ano...ale ja ako rodič,ak s tym aj nesúhlasím, presne s vyššie uvedených dôvodov,tajk to radsej odsúhlasim pretože nechcem aby bolo dieťa vyclenovane z kolektívu.Nikde sa nikdy neviem dočítať,ze ak nebudem súhlasiť,tak ako to bude v realite na akciách vyzerať...
U nás tiez dodržuju.
@because u nas sa fotia vsetky deti- nikoho nevylucuju- no deti bez suhlasu dostanu na tvar slniecko/ srdiecko ci stvorlistok. Dokonca aj rodicom bez suhlasu je ponuknuta foto npr s Mikulasom, ci s" Fihou" do sukromneho albumu. Jednoznacne je to pochybenie ucitelky co dava na web fotky
U nas sa to dodrzovalo, viem to, lebo maleho spoluziacka mala slniecko cez tvar ked nam posielali fotky. Dve alebo tri decka mali takto zakryte tvare.
ja tiež dávam smajlik cez tvar dievčatku z domova
@shee11 a to vam vadi aj fotka z rocenky napriklad? A to napriklad ostatne deti, ked dostanu takuto uplne normalnu fotku s triedou domov, vsak ich mame plne albumy, tak to vase dieta bude mat na takejto fotke cez hlavu smajlik? To si myslite, ze to ti spoluziaci nebudu riesit, ked budu hlavne starsi a nebudu sa za to vasmu dietatu vysmievat? Ok, je rozdiel zverejnit na socialne siete fotku z aquaparku, ked si skola robi promo, ale je tiez rozdiel normalna rocenkova fotka pre spoluziakov z triedy. Ziadny extrem nie je dobry.
Sme skola a skolka, dodrzujeme, musime. Aj niektori ucitelia sa nechcu fotit.
@gabrielamodrykonik vysmievat sa? Co sme v skolke? Kvoli nefoteniu? Ja som skor na to hrda, ze nezverejnujem fotky deti, a tie starsie su mi dost povdacne. A malemu to robit nebudem, ze ho budem vlacit po sietach a pod.
@jamidea ste v skolke a skole a vyclenujete tak svoje dieta z kolektivu.
@gabrielamodrykonik písala som niekde že mi vadí rocenkova fotka?🙈 Písala som o fotkách na FB, ktoré napr. Fotka učiteľky do svojich mobiloch a často zverejňujú aj na svojich súkromných profiloch nie len na profile školy ( lebo pani učiteľka je aj poslankyňa mesta tak potrebuje promo)
@lucka_ke na základe tváre dieťaťa z fotky dokážeš vytvoriť ďalšie fotky.
Môžeš zobrať fotku iného nahého dieťaťa a vložiť tam tvar a následne ho šikanovat ze máš jeho nahú fotku.
Rovnako dokážeš tvar vložiť do videa atď atd
@shee11 tak toto my mame uplne zakazane, neviem si predstavit ze ucitelka dava moje dieta na svoj fb 🙆🏼♀️ dokonca mame zakazane fotit si vystupenia v skole, vzdy sme na to pred zaciatkom vystupenia upozorneny. Celkovo mame v skole zakazane telefony a fotenie, ved aj ti ucitelia nemaju chut byt na fotkach kade tade.
@shee11 ak vam nevadi rocenkova fotka na profile skoly a fotky vasho dietata v sukromnych albumoch jeho spoluziakov tak ok, ale su matky, ktorym s prepacenim uz doslova sibe, stavaju sa paranoidne a neuvedomuju si pri tom, ze tym vlastne svojmu dietatu viac skodia ako pomahaju, pretoze ho vzdy postavia do role ineho ako zvysok triedy a spoluziakov. Zverejnovat moje dieta na socialnych sietach kade tade a cudzich profiloch by mi tiez vadilo, rovnako ako aj fotky v plavkach mojich deti z aquaparku napriklad, ale rocenkove fotky na profile skoly, alebo, ze je moje dieta v albume svojich spoluziakov, tak to by mi nevadilo. Neviem si totiz predstavit, ze na takychto fotkach ma moje dieta smajla cez hlavu, to uz neviem ako viac by som ho este mohla ponizit aj pred jeho spoluziakmi.
@gabrielamodrykonik tak to určite nie. Ročníková fotka je samozrejme úplne v poriadku. U nás to bolo dokonca tak, že iniciatíva nefotit sa na sociálne siete prišla priamo od syna v 5. roč. - že jemu to je nepríjemné... že nechce byť zverejňovaný. Ale napr dcéra prváčka , už sa pár krát objavila na FB, ale zatiaľ neriešim.

U nas sa to dodržuje...dane dieťa sa nesmie na akciách fotiť, iba zvyšok triedy....ak náhodou na nejakej firme je, tak je jej tvár zakrytá